Milyen videokártya?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az unreal enginért sorry eltévesztettem, de az tény hogy már nem mai darab 😊
Egyébként tényleg nem sok játék van ami két magra van optimalizálva, de a rendszer sokkal gyorsabb két maggal az biztos.
http://goo.gl/gd6Zi5
A több száz játékból, mindössze pár ilyen játék van. Tehát felesleges ez az érv, hiszen még a mostani fejlesztések nagy része sem lesz felkészítve a húzónevekbõl sem, amik a játékiparban nagyobb szerepet fognak játszani.
Hogy téged idézzelek, ezt úgy látszik nem tudtad. Már pedig ezeknél a játékoknál, nem származnak a két magból fakadó elõnyök.
Inkább a videókártya hardvergyorsítása, ami szerepet játszik, teszem azt a DX10 effektek és a technológiából fakadó plussz.
Bár ezekbõl sincs sok a piacon, sõt... ha úgy gondoljuk még ezek sincsenek kiaknázva,mert ha az összes effekt le lesz programozva a játékon belül valamint a hardveres AI számolás, amit a következõ generációs videókártyákra is ráfognak bízni, akkor a mostani kártyák teljesítményével nem lesz megfelelõ. Jelenlegi játékpiacon még nincs kialakult trend a többszálú feladatmegoldásra, idõnek kell eltelnie ahhoz, hogy megszülessenek azok az alkotások, amelyekben kihasználásra kerül ez a feature, és eltünjenek a porondról a csak és kizárólag egy magot támogató játékok.Addig ezzel kell beérnünk, hogy nincs teljesítménynövekedés, ha az egyik process amit a második mag feldolgozhatna feleslegesen áll, miután nincs az applikációba beültetve ennek lekezelése.
Kilehet kapcsolni az operációs rendszerben a második mag adatfeldolgozását. Lemértem ismerõseimmel számtalan játékon, amelyek nem olyan régen jelentek meg Witcher,Two Worlds,Hellgate London és sorolhatnám.
A különbség elenyészõ egy,két FPS eltérés. Tessék utánanézni, mielõtt olyanokat mond valaki, ami nem felel meg valóságnak.
A tesztelés C2D,Phenom, és nagy sorozatszámú X2 AM2es processzorokkal történt közép és felsõkategóriás videókártyákkal egyaránt.
Nevetségesnek tûnik, de még a 3D Mark eredményei között is maximum tiz,tizenöt százalékos az eltérés. Csak egy kis utánajárás kell és bebizonyítható a tény. Mivel szoftverfejlesztõ is vagyok, egyertelmû számomra a valóság, csak akkor kapok teljesítménykülönbséget, ha két szál feldolgozással készítem a motort vagy más grafikai alkalmazást, még akkor is, ha a vidókártya megjelenítésért felelõs meghajtóprogramok fel vannak vértezve ezzel a tulajdonsággal.
Innentõl kezdve pedig kéretik, nem csak a hallomásból fakadó ellentmondásokkal traktálni a nagyérdemût, fõleg nem ha félrevezetõ és hamis.
Szerintem lemaradt jó pár évet a fejlõdésben.
Mindenki tudja, hogy a 2 magos sokkal jobb. Hiába próbál meggyõzni a ellenkezõjérõl.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Teljesen felesleges a vita,errõl az egyértelmû TÉNYrõl.
A ph-s tesz meg arról szólt,hogy 4 magos proci meg e éri, a 2 magossal szemben.Szó sem volt az 1 magról.
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM
Egy 1 magos proci még a 7600 GT-hez sem elég.
Ennyit arról, hogy vegyen egy 9600 GT-t az 1 magosa mellé.
"P4-es talán még a 7600gt-hez sem elég nemhogy egy HD3870/X2 ,ezek a karik mellé igencsak kell egy C2D h normálisan kihajtsa."
Még ha szerintetek nem is támogatja a játék a 2 magos procit, érdekes módon akkor is sokkal jobban fog futni vele, mert ki lesz hajtva a VGA.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Errol ennyit
Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM
A kérdés amúgy sem az volt, hogy lehet vagy nem lehet egy magos processzort kapni, hanem hogy a jelenlegi konfigurációkban található 3700+,4000+ proceszorok cseréje teszem azt X2 5200+ plusz processzorokra felesleges cserélni, ha a meglevõ processzorját az illetõ tuninggal, hasonló számozású értékre tudja emelni, mert egy 9600GT vásárlásánál
minimális különbség lesz FPSben a legtöbb játéknál, mivel túl kevés több magra felkészített játék van a piacon.
Csak azoknál lesz érezhetõ a különbség, de mivel ezek manapság még nem elterjedtek, igy a nagy többségük változatlan sebességgel fut majd a gépünkön, a több magból adódó különbség szinte észrevehetetlen marad, igy hasonlóan fogja meghajtani a videókátyánkat is.
P4 641...
Celeroncs 430..
stb
Akkor mirõl beszélünk. 2 magos van elterjedve ez tény.
Még ha azt is állítjátok, hogy játékokban nem gyorsabb.
davidka003 most bikatenyésztõtelepen vagyunk vagy a Magyar helyesírási topicban ?
Feleslegesen erõsködsz, mert ez téged járat le. Ez jelzi, hogy nem vagy kultúrált vitapartner és nincsenek érveid, amiket mással akarsz kompenzálni.
Ráadásul nincs is igazad a kérdésben. Igy visszaolvasva, arról amirõl megy a vita, hogy azonos felépítésû processzoroknál a mai játékpiacihelyzetben melyik a jobb megoldás, teljesen valótlant állítasz.
Pro primo; Azt állítod, hogy minden játék két magra van írva, ez helytelen, sõt.... én még vitatkoznék Jakuza állításával is, aki azt mondja 10% ezek száma a piacon. Én ezt nem tenném még 0.1%ra sem.
Pro secundo; Ha valaki veszi a fáradtságot, hogy letesztelje ezen játékok között az eltérést ezeknél a processzor és videókártyák kombinációjánál, akkor meglepõdve fogja tapasztalni, azt amit a PROHARDVER nagyon helyesen leírt, hogy gyakorlatilag nincs különbség teljesítményben.
A teljesítménykülönbség a processzorok felépítése, elavultsága, struktúrája valamint eltérõ órajele adja.
Aki ért hozzá egykicsit, az tudja hogy a pipeline hossza, a késleltetések es számos más felépitésébõl fakadó elérések más modeleknél, más teljesítményt generálnak.
De az tény, hogy azonos típusok például a K8 architecturánál, az ilyen játékoknál a különbség egyenlõ a nullával, legyen az egy vagy több magos.
Ha egy játék nem támogatja, akkor bizony az a maximum 3-5% elenyészõ különbség az operációs rendszer több utas adatfeldolgozása miatt történik.
Remélem a válasz elég kielégítõ volt és ennek hatására befejezed a személyeskedést, és végre elismered, hogy tévedtél több dologban is.
Ha nem tûnt volna fel ez a vita már rég nem a srác gépérõl szól.
Csak a te hülyeségeidet próbálom kijavítani.
Meg az a cikk arról szól, hogy 2 mag helyett nem érdemes 4 magost venni.
De 1 mag helyett nagyon is ajánlott lenne a 2 mag.
Ezt a vitát napokig lehetne folytatni.
Ja és a neve PROHARDVER te <#lama>#lama>, ha nem vetted volna észre.
3D markkal szokás játszani?<#kocsog>#kocsog>
De, hogy neki legyen egy csúcsgépe ahhoz még kell egy alaplap+proci+memória. Ez minimum 60k.
Nekem egy 30k-s VGA elég, hogy legyen egy jó gépem.
"latom mar attol se riadsz vissz hogy meghamisitsd amit ir a Prohardware."
Mi volt meghamisítás? Nem írtam át a szöveget, csak kiemeltem a lényeget.
Nekem meg a programok is gyorsabban futnak mint egy 1 magos gépen. A Windows is gyorsabb.
Ja és megtanulhatnál már 50 évesen helyesen írni, meg ékezeteket használni.
Lassuk mit is irnak a mondatban amit atkoltottel a szad ize szerint, hogy ugy tunjon neked van igazad.
"Aki sok évre elõre tervez, és nagy beruházásra készül, annak érdemes már most négymagos processzorban gondolkodnia."
Raadasul egyertelmuen a tudomasunkra hozza "Olybá tûnik, hogy napjaink játékaiban nincs szükségünk a négymagos processzorokra."
Igazan engem lebarmozhatsz, de a barom az aki a szamitastechnikaban evekre elore gondolkozik es beruhazik egy draga alkatreszbe, ami teljesitmenyben es tudasban 8-10 honap alatt veszit az ertekebol es a 10%-ra esik vissza.
Raadasul kibeszelt arrol, hogy ha megteheti, akkor ne vegyen 2 magos processzort.
Legalabb ne allitanal valotlant ilyen szemenszedett modon.
Ugyebar az alapkerdes meg mindig ott van hogy adott strukturanal mint a srac processzoranal es egy 9600GT-nel jobb teljesitmenyt hoz ki a legtobb jateknal, mint egy forditott beruhazasnal, ahogy te tetted es bebizonyitottad, hogy a gepfejleszteshez sem ertesz.
Neki egy szutyok egymagos processzorral lesz 7000k folotti eredmenye 3Dmarkban, mikozben neked egy 3GHzre huzott processzorral is kinlodsz nagyobb befektetessel 5k pontnal.
<#lama>#lama>
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Sima HD 3870-hez is 2 magost ajánlanak.
Te barom mikor mondtam, hogy a prohardveresek hülyék?
Felesleges a vita. Be kell látnod, hogy 2 magos proci már szükséges.
Nem érdemes 1 magosban gondolkodni.
Ertsd mar meg hogy alig van olyan jatek a tobb ezer kiadott kozul az utobbi evekben ami egyaltalan tamogatna. Persze szerinted mindegyik, mert nem birod beismerni a tevedesedet es meddolne az egesz hipotezised.
Eddig az volt a bajod, hogy nem uj cikkeket ideztem be. De mar a Prohardweresek is hulyek szerinted.
Most hogy ezt megtettem, egybol palfordulastvegzel.
Raadasul meg mindig nem tudod felfogni a mondandomat.
Na de az alapkerdeshez visszaterve, marmint a VGA-hoz idezzuk be mit is ir a prohardwer ?
"Mint láthattuk a tesztben, a plusz két mag csak kivételes esetben hozott nagyjából 15%-nál több fps-t, ezzel szemben ha VGA-t választunk, lehetõségünk van akár 50–100 vagy még több százalékkal gyorsabbat is venni."
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Hanem azonos felepitesu processzoroknal a legtobb jateknal, mivel azok altalaban nem kezelik a tobb szalu feladafeldolgozast a VGA meghajtasahoz nem szukseges tobbmagos processzor, szinte hasonloan teszi ezt meg egy single core-s processzor is, sot ha magasabb az orajele akkor esetekben meg jobban is.
(Persze mivel manapsag mar nem gyartanak ilyeneket 4000+ a legnagyobb, igy nem kelhetnek versenyre egy 6000+os ketmagos processzorral, de egy 4000+ ill x2 4000+ kozott szinte nincs kulonbseg)
Amugy 4U a #23312 hozzaszolasaban leirta, azert en azt meg hozzafuznem, hogy hala istennek az operacios rendszereknel jol jon a tobb mag a taskok kezelese miatt.
Mikor a játék megjelent nem is volt még 2 magos proci.
Azon nincs mit vitatni, hogy ra vagy kenyszeritve, hogy azt vegyel.
Ennek ellenere, mivel a jatekok nagy resze nem tamogatja, gyakorlatilag jelen pillanatban boven elegek lennenek hozzajuk a nagyobb orajelu egymagos processzorok is. Ezt hivjak a cegek uzletpolitikanak.
Nem tudom emlekszel e a 64 bites processzorok agoniajara.
Elmondod nekem mennyi 64 bites alkalmazas van ? Pedig a 64 bites XP hovatovabb tobb mint 3 eve megjelent. Elgondolkoztal azon, vajon miert nem a 64 bites operacios rendszert hasznalod ?
Halkan megjegyzem, hogy nem is az alkalmazasok fognak rakenyszeriteni a valtasra, hanem mert a jelenlegi 32bites operacios rendszerek mar 4GB memoriat sem kezelnek le. Azert leszel kenytelen valtani, mert az olcso memoria arak mellett egy 32bites XPnel mar a 14ezer forintert megvett 4 GB memoriad sem hasznalhato ki teljesen.
Ennyit ezekrol a ki nem hasznalt technologiakrol, amik legtobbje csak a cegek versenyhelyzete miatt vagy a felhasznalora eroszakolas miatt kerul forgalomba igy kenyszeritve oket, hogy a cegeknek profitot termeljenek.
Okos ember orrszarvúval nem játszik bakukgrást.
Na de komolyra fordítva a szót, aki komolyabb gépet akar az minimum 2 magos CPU-t vesz. Ennyi. Ezen nincs mit vitatni.
Addig nem jelent semmifele elonyt egy olyan programnal ami nem tamogatja.
Azonos strukturaju ill. felepitesu processzornal ezeknel a programoknal nem lenne kulonbseg, az egy illetve tobb magos processzorok kozott, ha azok azonos orajellel rendelkeznek.
Ilyenkor az orajelnek nagyobb jelentosege van teljesitmeny szempontjabol.
Kikopiztad a lényeget:
"Nem beszéltem rá semmire, az volt a bajom, hogy segítség helyett... De ez végre egy értelmes hozzászólás volt, gratulálok. Tárgyilagos, információkkal, meg minden."
Bocs, hogy megdícsértem. Ennek fényében nem értelek, felesleges a sárdobálás. A stílus meg, hát azzal nekünk nincs mit tenni, még gyerekkorban kellett volna...
Én is azt mondom, ha van pénze jobb kártyára, akkor azt kell megvenni, adott esetben a 9600GT-t. Reagálnod felesleges.
Okos ember orrszarvúval nem játszik bakukgrást.
http://prohardver.hu/teszt/cpu_jatekhoz_legyen_ket_maggal_tobb/melyik_eri_meg.html
Azt mindenképpen le kell szögeznünk, hogy direkt és kifejezetten csak olyan játékokat teszteltünk, amelyekrõl biztosan tudjuk, hogy már tartalmaznak többmagos optimalizációt. Teljesen nyilvánvaló, hogy ebbõl a szempontból felesleges lenne egy olyan játékot letesztelnünk, amely csak egyetlen processzormagot képes kihasználni (a legtöbb még ilyen), hiszen ez két vagy négy CPU-maggal nagyon minimálisan gyorsulna, azt is csak azért, mert a háttérben futó folyamatokat egy többmagos processzor esetében a második mag magára vállalhatná.
Szoval nem csak en vagyok a hulye hanem szegeny prohardveres fLeSs is 😄
Innentol kezdve nyugodtan folytassatok a megmagyarazom a valotlan allitasaitokat.
Nyilván alkalmazásfüggõ sok minden de nagyobb teljesítményhez több mag kell, ezt csak belátod 😊
De nezzuk a valosagot, amit nem mertel ide linkelni.
Raadasul a csusztatas megint, amikor tobb magra irt jateknak a demojaval akarsz elerni. Miutan mar leirtam a jatekok tobbsege nem arra van irva es ami nem arra van irva annal a kulonbseg minimalis 10%kon beluli az eredmeny. Amugy tisztaban vagy a processzorok szamozasaval egyaltalan tudod miert jeloli az AMD 6000+nak a processzorat ? Gondolkozz ezen amikor osszehasonlitod egy 3000MHzes P4el, aminek a megfeleloje e szamolas alapjan a 3000+os AMD 😄 Persze hogy ugy duplaja lesz az eredmeny, viszont azonos strukturanal mar mas a helyzet es azt mar nem mered leirni, mert csusztatsz.

4, 2 és 1 magos procik (2,4 ghz-en) összehasonlítva Quake 4-ben:
LINK
A magok többlet száma egyértelmûen teljesítménynövekedést jelent. Persze számít az órajel is, de a mgok száma semmiképpen sem elhanyagolható.
Ha egy kocsiban több lóerõ van az is gyorsabb, ott sem csak a köbcenti számít (az 1,3-as Mazda RX8 simán alázza a 2-3 literes hodályokat). Na de ezt hagyjuk mert már elég off, csak hasonlatnak szántam. 😄
Single Core Pentium vs. AMD X2 vs. C2D @ 3ghz
vagy ehhez???
Single Core Pentium vs. AMD X2 vs. C2 Quad
Szóval igenis számít a magok száma, függetlenül attól, hogy optimalizálták-e a játékot vagy sem, hiszen a több mag több adatot képes feldolgozni ugyanazon idõ alatt.
De még akkor is ha az órajelek nem egyeznek:
C2D vs. single Core Pentium & Athlon
Itt a 2,6 ghz-es kétmagos miért veri a 3,6 ghz-es egymagos procit?
nos?
Raadasul nem feltuno hogy egyertelmuen az derul ki belole amit en mondtam, hogy az orajel jelen pillanatban meg lenyegesebb mint a magok szama ? Mert gyakorlatilag alig van meg tobbm,agra irt jatek.
Raadasul kiderul az is ahol nagyobb a felbontas gyakorlatilag szinte nincsen kulonbseg, pedig a Phenomnal dupla annyi mag van. Esetleg 320x240ben linkelsz valamit ? 😄
A GPU bench eredmenyet is latod ugye ?
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
"Nincs raktáron, de rendelhetõ"
<#hehe>#hehe>
Saor Alba
Ezé fura...<#whatever>#whatever>
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
Na én ezen megrökönyödtem, hogy a neten is valahol 30e ért van GTS valahol 70e-ért.
Na EZÉRT van és mostmár nem csodálkozok, hanem elképedve ülök a monitor elõtt, hogy alig 2-3 hónap alatt felére harmadára esett vissza a GTS-em ára.
Már eladni sem érdemes....
Kapnék vagy 15-20e-t érte.<#rinya>#rinya>
Brothers
Mass
Alan engem is érdekelne.<#vigyor3>#vigyor3>