41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Bandicoot
    Mert betegek,és nem képesek várni 1 max 2 hónapot egy rendes custom kártyára+árazásra... A szaros + néhány fps-ért kifizetik inkább gyorsan a pénzt amit elkérnek a founderekért és a referencia szarokért rajtkor. Nem érdekli őket hogy alkalmanként a beharangozott árhoz képest +30-50ezerrel drágábban is adják nekik oda megveszik. Dicsekedhetnek vele "nekem már van", mert kábé ennyit érnek vele,nem többet. Majd 2-3 hónap múlva mikor kijöttek a custom kártyák,realizálódnak az árak és a referencia / founder szart sem ér ezekhez képest,gyorsan ár alatt eladják (első körben normál áron próbálják de az bukta rendszerint), és megveszik a custom kártyát amire megintcsak rá kell tenniük plusz pénzt a refkártya eladási árára... Jó biznisz. Betegagyú idiótáknak.

Ph-n is kijött a Founder. 280-ért ment el ph-n az első darab. Nagy vétel volt. Nincs 1 hónapja és már 220-at sem adnának érte...
  • broman191
    Majd rendet tesz kicsit a GTX 1060 az AMD árazásában, de attól félek sokkal többre nem lesz jó, legalábbis részemről biztosan felejtős a GTX 1060, ha a 3 GB-os modell is kb. 90e Ft körül indul majd, a 6 GB-os 110-nél, akkor rossz vicc, teljesítménytől függetlenül...nem tudom mit gondolnak a 3 GB memóval, az mire lesz elég, már a múltban is korlátozó tényező volt esetenként, még 1080p-ben is, a jövőben főleg...vagyis tudható mire gondolnak, vedd a drágábbik hatosat peasant...biztosan remek GPU lesz, de a szokásos középkatos fillérb4szó VRAM nerfelést úgy néz ki, hogy az éven sem képesek kihagyni, nVidia hagyomány...én az ilyesmit biztosan nem vagyok hajlandó támogatni, no de az 1080 Founders szenny is fogy/fogyott mint a cukor, hogy miért tartják oda a s3ggüket bizonyos emberek az ilyen lehúzó magatartásnak, nem tudom...

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.02. 11:00:44
  • Dante73
    Én ugyan zöld vagyok, mindig is nV párti voltam, de azért még nem írnám le a 480-ast. Az ténykérdés, hogy jelenleg a 970 jobb vétel. 90 körül kapni, a 480 100 ezres árával szemben, és a jelenlegi játékok 99%-ában veri is, annak ellenére, hogy olcsóbb.
    VISZONT, néhány héten belül, egyrészt az ára beáll majd valamivel alacsonyabbra, kijönnek a különböző gyártók OC példányai... Szóval, lehet ebből még egy 80 000 körüli kártya, ami kicsit veri dx11-ben a 970-et, dx12-ben jobban, némileg olcsóbban, igaz, jóval nagyobb fogyasztás árán...
    Néhány hét, és okosabbak leszünk, pláne, ha a hír igaz, a 1060 érkezéséről.
  • unrealnoise
    Százalék ide vagy oda:

TÉNY: hogy a GTX 970 is kezd néha kevés lenni 1080p-re.
    Ez az RX480 meg (ahogy előtte megfogalmazták) szinte egy az egyben azt a teljesítményt hozza, (hibahatáron belül max +5%-ot ver rá.)
    Ez a későbbiekben lehet több, de akkor sem éri meg új RX 480-ast venni, ha majd a garis GTX970-eket (sőt talán az újakat is) meg lehet venni 60 körül. (Lassan ott tartunk.) És ennyiért OC, custom GPT970-et kapsz, nem szar referenciát.

Az 1070 meg önmagában baromi jó kártya, teljesítményéhez képest alig kér enni, és _időtálló_. Ennek megvan a maga felára.

Egy szó mint száz; én RX 480-al nem vesződnék már. Referenciával biztos nem, a custom meg túlárazott lesz. Plusz van egy olyan érzésem, hogy a GTX1060 jobb vétel lesz... Kicsit drágább, de tartalékokkal 1080p-re.
  • Bandicoot
    Jó ha nem vesszük bele hogy átnevezett 7970ghz,akkor legyen....A 280X óta..Na.

Kiváncsian várom a 490-est mit tudnak felmutatni mennyiért és milyen fogyasztás mellett. Nekem ez a 480 egy megkésett cucc.
    Olyan kicsit mint a Wiiu...Kijön több évvel a generáció kezdete után, alig valamivel többet mutatva az "öregeknél", miközben a másik két konzolgyártó bemutatja a nextgent....Nagyon szép nagyon jó...Csak későn.
  • Bandicoot
    Forintot nem ér, fanboyizált AMD hirdetés.

Szépen csűrve csavarva megspékelve egy hatalmas adag tech halandzsával.

"A GTX 970-et magabiztosan utasítja hátrébb"
    Rohadtul nem, DX12-ben fel tud ellene mutatni valamit, + beválogattak pár dx11 játékot amikben nem kap ki nagyon...Gta V...BF4....Orba szájba veri a 480-ast a referencia 970. Aztán ott van a húzás, amiben rendre elvérzik a 480-as, mégcsak megközelítőleg sem képes a 970 szintjére ilyen téren. Valamivel kevesebbet eszik, DX12 alatt pár százalékkal erősebb,dx11 alatt gyengébb. Mindez annyiért mint egy 970 (persze csak nálunk) jelenleg,aztán majd beáll arra a 60-70ezerre nálunk is...Csak addigra már egy 980-ast is 70-80 körül fognak vesztegetni,nemhogy egy 970-est.
    Plusz felreppentek hírek,adatok és mérések,hogy a kártya sokaknál túllő a pcie szabványon hibát okozva.
    A kiemelten jó fogyasztás nemmellesleg alig kevesebb mint a közel 2x erősebb 1080-as fogyasztása....

Korrekt kártya ez,csak 2 évet késtek vele, és megint szarrá hype-olta az amd a bemutatókon,970 killerként mutatták be sokszor 980 szintre emelték..A valóság pedig megint annyi lett hogy néha DX12 alatt valamivel több mint egy 970, dx11 alatt inkább kevesebb és a szintetikus tesztekben ráver az nvidiára ami a fanboyokon kívül nagyjából senkit nem hoz lázba mert szart sem ér. A PH meg jószokása szerint hozza az AMD fanboy formát és szemet hunyva minden kínos pont fölött kikiáltotta mindent elsöprő népkártyának...De annyira hogy míg a 390-nél a 8 gigás modellre még le mertk írni hogy talán felesleges,addig itt az alig valamivel erősebb kártyánál már a 8gb-t mint 4k-hoz szükséges szuperjóságnak ábrázolják - miközben a kártya 4k-ra és VR-re (is) alkalmatlan akárcsak a 970...:)
    A cikk alatt mindenkinek nekiugró köpködő zöldeket kiáltó amd fanboyok a hab a tortára,bárki bármi negatívumot felhoz az bannolandó troll, hülye, stb...:)
  • broman191
    " Amennyiben a 4K felbontás nem opció, a kisebb, 4 GB memóriát tartalmazó változat még olcsóbban, 199 dollárért nyűgözhet le minket. " - Szvsz a 4K eleve nem opció ezzel a karival úgy általában, VRAM-tól függetlenül... Legalábbis akkor, ha szeretnénk megtartani a magas grafikus beállításokat, amelyek mellett alacsonyabb felbontásnál garantált a jócskán jobb futásteljesítmény is...én valahogy nem látom magam előtt azt a célközönség tömeget, aki vesz magának egy 4K monitort - akár egy olcsóbb modellt is - és mellé VGA-ra már csak feleannyit költ, vagy drágább monitort feltételezve annyit sem...egyszerűen nekem nem áll össze a kép. No de valamelyik fórumon botlottam olyan emberbe is a múltkor, aki örömmel mondta, hogy anno a Crysis ment neki full grafikán...de csak 800x600-ban, csúcs futásteljesítménnyel, mert őt nem érdekli a felbontás, csak az effektek és minden más maximumon legyen plusz szaladjon ki a világból a játék, ebből a kombinációból nem enged, ha ikonképnyi pixelen játszik is...na most ennek a filozófiának az ellentéte lehet a felbontás hajhászat...én biztosan nem vennék vissza grafikus beállításokat a jövőben megjelenő játékokban mondjuk középszerűre, csak mert a 4K az kell, hogy a felbontás mégis natív legyen... Nem biztos, hogy sokkal jobb élményben lenne részem ezért, csupán a magasabb felbontás és az általában hozzá tartozó nagyobb képátmérő miatt... :)

Az is poén, amikor az alacsony min-avg FPS különbségeket dícsérik és valahogy nem találom, hogy miről beszélnek, mert elég nagy kilengései vannak bizonyos játékoknál a 480-nak is, nem különösen jobbak mint a konkurenciánál...pl. az AMD közeli Ashes-ben 1080p-vel min 20 avg 45 nigga what?
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.01. 19:39:44
  • Carmang
    Prohardver teszt.
  • broman191
    Idővel majd beállnak az árak, nem hinném hogy szörnyen túláraznák az általában tömegesen fogyó random custom hűtős több ventis, minimálisan húzott 'OC' példányokat...és ugye jön a GTX 1060 is a hónapban szerencsére, habár az alsóhangon is 240 dodó környéke lesz a híresztelések szerint és teljesítményben is RX 480+ lesz, de szerencsére hathat amolyan fékerőként a custom 480-ok felső beárazási korlátaira...akár még a 8 GB-os 480 is kaphatna egy kis pricecut-ot, az üdvözlendő lenne...főleg hogy a GTX 1060 3/6 GB-os lesz állítólag. :)

ui.: A fogyasztás kérdése így a 280X-szel a gépemben nem mozgat meg túlzottan, egy 480-nal torka vérzik túlfeszelt tuninggal sem igen fogom érdemben túlszárnyalni, legfeljebb elérni a közelébe, az pedig még belefér...mondjuk az más téma, hogy soha az életben nem volt még manuális tuninggal bármiféle játék alatt stabil videokarim, még +5 GPU MHz hatására is beállt a kép bizonyos játékoknál...másoknál +150 MHz is egész délutános, lényegesen jobb futásteljesítményes élményt adott, de 2-3 óránként néha az is jellemzően kidöglött. Pedig alaposan utánaolvastam mindenfelé mindenféle érdemi infót gyűjtve a témában, nem n00bként csináltam egyik karimmal sem... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.01. 19:02:39
  • Maala
    Az igazán poén az AIB-k ára lesz, hogy marad-e a $230 körül (és euro), vagy ráraknak még vagy +20 körül. :)

Én is várom a teszteket, de tudható jól előre, hogy most meg a fogyasztás lesz a kifogás. Megint. :) Bár már kazánnak nem lehet majd hívni. :(
  • broman191
    A HD7970 valóban szép sztori volt, 925 MHz-es GPU órajellel jelent meg először refként, késöbb jött a GHz Edition, de lényegében a kezdetektől tudták a jobb hűtésű & áramellátású AIB HD7970 példányok az 1150-1200 MHz környékét. Ha az AIB 480-ok tudni fogják az 1266 MHz helyett a pletykált akár 1600 MHz-et, akkor ez a sztori is a HD7970 vissza integet gyanús...
    Szerintem megléphette volna az AMD, hogy hozza akár a ref. GTX 980 szintjét is a ref. 480, csak...sajnos jött a fekete leves és a 150 wattos fogyasztás még a relatíve visszafogott ref. órajellel sem jön össze és megígérték a 200 dolcsis ajánlott fogysztói árat is...amelyet esélyesen megsínylett az áramellátásra és hűtésre szánható keret...szóval adott egy remek tuningpotenciálú GPU, de a ref. könyezetben csak a töredéke hozható ki...ez sem az első ilyen eset, általában így van más GPU-kkal is, csak arányaiban valamelyest más a többi sztori. Szóval nem értem, hogy miért olyan szörnyű az a 480... A ref. példányt nem védem, egy tesco gazdaságos ipari hulladék, amelyre valószínűleg rákényszerítette magát az AMD az ígérgetései miatt...szerencsére az AIB példányokat nem köti az ilyesmi, pár héten belül megérkeznek azokról is a tesztek, egészen más ligában játszanak majd a refhez képest... :)

ui.: Egyébként a ref. HD7970 sem tudta első körben a teljes potenciálját megcsillogtatni, a GHz Edition szintjénél kb. megállt...a GHz Edition viszont már ment refként is 1150 MHz környékére.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.01. 16:57:09
  • dezs
    nem szoktam
    egy I5 processzorhoz lenne és egy asroc alaplaphoz
  • dezs
    nem kell 2 kártya választanom kell a 2 közül egyet játékra ennyi :)
  • arty
    szoktad tuningolni a videokártyáid?

igen: 750ti a te embered (csak 2 gigást!)
    nem: a 265 alapon gyorsabb, mint a 750...

(feltételezve, hogy azonos áron megy mindkettő)
  • arty
    a 280x számít? :D
  • Bandicoot
    Nyugodtan könyvelheted. Ref 970-est iss írhattam volna oc kapcsán.
    Amd a 7970 óta nem rakott le rendesen oc barát kártyát. Ez sem az a tesztek alapján...
  • simonl #40204
    Miért kell két kártya? Elmondod?
  • broman191
    Egy majdani G1 480-at nem olyan biztos... :)
  • Maala
    Körtét az almához, nonrefet a refhez.
  • Bandicoot
    Ha azt vesszük hogy a 970 g1 agyba főbe gyalázza a harmatos OC képességű 480-ast akkor nagyon alulárazta....
  • dezs
    Üdv, egy kis segítség játékra lenne 2 videó kari de nem tudom melyik lenne a jobb
    1: Gigabyte 750 Ti Windforce OC 2GB 128bit
    2: Asus Radeon r7 265 2GB 256bit
  • arty
    a 1070 46%-al erősebb a computerbase.de tesztje alapján (náluk van százalékos grafikon ahol 100% a 480)

csak 46%-al drágább a 1070 a 480-nál? biztos?

• skinnyman
    Jah, 140k alatt lenne a helye az 1070-nek is.. Remelem hamar bemegy oda.
  • broman191
    Inkább annyit kérnek el érte, amennyit nem szégyellnek... :)

#40196: Úgy rémlik, hogy anno számolgatva a GTX 1070 dollárban megadott ajánlott fogyasztói árával, plusz árfolyamozva, áfázva kb. 135e Ft-ra jött ki a ref. GTX 1070...legyen max. plusz 10e Ft körül a vételre érdemes random aftermarket 1070, még akkor is 150e Ft alatt vagyunk, bemegy majd az 140e Ft alá is...mondjuk a konkurencia nem siet, így sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy inkább utóbb mint előbb, mert a kereslet miatt biztosan nem kényszerülnek majd engedni az árból...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.29. 16:39:47
  • tobias88
    Amúgy ezért volt érdemes várni eddig. Gtx 980Ti-t aki vett 1 hónapja az most nem örül (220ról 150re ment az ára).

Persze én még most sem vennék kártyát, érdemes várni addig amíg a piacra is kikerül pl az RX480as meg a GTX1070es kártya. Utóbbit elvileg 150ért már lehet majd kapni
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.06.29. 16:33:37
  • unrealnoise
    jaja, inkább GTX 1070. Brutál teljesítményű az a kártya. Bár drága is, de kb annyit kérnek el érte, amennyit tud. Sőt.
  • arty
    2x1080
  • JaSoN HuNTeR #40193
    4Kban akarok játszani!
  • tobias88
    +1 (inkább egy GTX1070-et vegyél abból a pénzből)

1000W helyett jó egy 600as is bőven (nem codegen), és akkor iszonyatosan rászámoltam

Mellesleg 4790k-val nem lesz DDR4-ed. Intel Socket 1151-es alaplap kell neked és 6700k (árban ugyan az kb)
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.06.28. 12:49:07
  • Maala
    Ha DDR4-et szeretnél, akkor skylake proci kell, nem hashwell-r. Szóval i7-6700(k), bár ha csak játékra lesz, akkor felesleges mind az i7, mind a crossfire... Utóbbi kifejezetten gátló tényező néhol, 400 USD-ből vannak jobb vételek is.
  • arty
    könyörgök ne vegyél CF (vagy akár SLI) konfigot! :)
    persze, ha nem zavar, hogy sok játékban anomáliák lesznek vagy SEMMIT nem ér a második kártya... akkor ... vegyél ;)
  • gforce9
    Alaplapot majd mások ajánlanak, de 1000W-os táp? ha jól tudom ez 2x150W-ot eszik csúcson+a CPU 90W ez eddig 400W +100W és akkor nagyon bőven mértük az összes többire. Szóval 500W-nál tartunk. Értem én, hogy érdemes túlméretezni, mert abból nincs baj. de egy 650-es FSP szerintem vígan elviszi, de majd kijavítanak, ha tévedek.
  • JaSoN HuNTeR #40188
    Sziasztok. Crossfireba akarok kötni két RX480 8GB.
    Intel Core i7-4790k 1150 foglalat.
    Ilyen procival.
    16GB DDR4 RAM vagy DDR3 de inkább 4 szeretnénk.
    ASUS MG24UQ Monitor.
    Kérlek ajánljatok alaplapokat amily tökéletesen elvinnél ezt a rendszert?!
    Köszönöm!

Tápot is tudtok pls ajánlani. 1000w vagy több?
  • arty
    én meg "simán" :) nem mindenki egy mocsok maffiózó... sőt, a többség nem az.
  • bajgunar
    Na ezért nem szabad venni drága cuccot, gari nélkül! Aki meg megveszi, az meg is érdemli, ha x idő után ráfarag!
    Még ~10k-ért se vennék cuccot, ha nincs rá min. fél év gari! 60k-ért meg végképp nem oroszruletteznék.
  • broman191
    Szóval megkímélt sütőben lett megkímélve sütve...
  • Dante73
    (Szerkesztés lejárt, bocsi a dupláért)
    Volt olyan, hogy 1500-ért meghirdettem egy rossz videókártyát. Csíkozott. Három vagy négy jelentkező volt rá, még aznap este. 4500-ért ment el, mert egymásra licitáltak. Eljön érte a srác, kérdem, mi lesz a kártyával. Mondja, hogy re-ballozni kellene, de gépe nincsen, beteszi a sütőbe. Egy pár hétig még bírja majd utána, ennyiért megéri neki.
    Lényeg a lényeg, pár nap múlva, 22-ért lett kirakva, mint megkímélt kártya, amelyik sosem volt hibás. És egy "megbízható" tag volt a srác, rengeteg pozitív értékeléssel.
  • Dante73
    Jujj... A jegelést hagyjuk inkább. Nagyon sok kereskedő kitesz három - négy álhírdetést, jegeli szépen, aztán a valódit 1-2 ezresen olcsóbban meghirdeti saját névvel, és voilá, aki bedől, az még örül is, hogy "olcsón" megkapta a kártyát... (Onnan látod 1ébként, hogy hiába van jegelve, mindig előre hozza a hirdetést) Nagyon sokan csinálják ezt "odaát".
  • Madi92
    Az lehet, hogy már nem reálisak az árak, de ezek az árak. Szóval valószínűleg el is viszik őket. 70-75-ért látom őket jegelve.
    De persze, ha nem fontos neki az +10k, vagy gyorsan meg akar szabadulni tőle, érthető a dolog.
    Én mostanában passzoltam el a R9 270x-em. Nem hittem, hogy valaki el fogja vinni ennyiért, így a 470-80 árnyékában, de elment 38k-ért.
  • broman191
    70k lesz kb. egy hét múlva egy Rx480, szerintem nagyjából reálisan árazta be, főleg gari nélkül...jelenleg legalábbis, az Rx470 után már talán a 60k is sok lesz érte. Persze a realitástól függetlenül, mindig lesznek az aktualitásokról lemaradt emberek, akiknek el lehet adni mindenfélét relatíve áron felül - gondolok itt a 75-80k-s 970-ekre...de a 80-100e Ft-ért elkelő 390/390X-ek esetében még jobban jár a WTF nézés... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.25. 11:33:25