41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • broman191
    Szóval az AMD relatíve kazán, az nVidia pedig előre megfontolt szándékkal elkövetve nerfeli a középkategóriás VRAM mennyiséget és sávszélt...sajnos évek óta ez megy. :) 1080p-ben valószínűleg nem lesz nagy horror a sávszél különbségből, 1440p-ben inkább esélyes, de az újabb játékokban eyecandy grafikával abban a felbontásban már valószínűleg nem tudna 60 FPS-t úgysem. Tekintve hogy a nagyobb tesó GTX 1070 sem tud esetenként... Én nem várnék egy jelentősen jobb 'GTX 1160' modellt jövőre...nagy eséllyel alig lesz érdemi fejlesztés 17'-ben, gondolom eljátssza mindkét gyártó a szokásos lightos frissítést a meglévő architektúrával, valamint kicsit magasabb órajelek, kicsit optimalizált fogyasztás, max. 10% javulás ilyen-olyan tekintetben stb...legalábbis a középkategóriában.

#40257: Nekem is forrósodik már a zsebem, de még mindig nem látok egy nyavajás AIB RX 480 modellt sem a piacon...lehet csal az emlékezetem, de mintha máskor a hivatalos kereskedelmi forgalomban elérhetőség napján, de legalább egy héten belül, már érkeztek a tesztek mindenféle AIB modellekről és a piacon is voltak hamar...most még bejelentés is alig volt, nem hogy piaci elérhetőség. Ennyire kuka lenne a ref. PCB és a műszaki tartalma, hogy mindenki custom verziót tervez és azért késlekedik? Vagy nem volt meg az időszerű együttműködés az AMD-vel? Vagy csak nyár van eleve, nem sietnek, gondolják ki az a kegyetlen koCZka, akit most az ilyesmi érdekel? Remélem a GTX 1060 esetében hamarabb érkeznek majd a custom hűtéses & tuningos jóságok...1 hónapon belül remélhetőleg mindkettőből lehet majd szemezgetni mindenféle számodra vonzó modellt, 100e Ft-ból bőven lesz választásod... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.08. 17:20:50
  • Dante73
    RX 480 most eléggé elhibázott lett, sajnos. Mert ezt az alaplapról felvett feszkó dolgot elszabták, és a helyrehozása úgy néz ki, el is viszi a 1060-al szembeni teljesítmény előnyét. (Ár / teljesítményben számolva) A 1060-nak meg továbbra is unszimpatikus a fillérba... (szóval némi apróért közösülő) magatartása, miszerint 3 dollárért megint csak 192 bites 256 helyett) Ez nekem nagyon ellenszenves megoldás. Mert akárki, akármit mond, visszafogja a kártyát. (Főleg, 6 giga ramnál...) 2016-ban, már kevés. A drágább kártyák pedig számomra már nem érik meg a pénzüket. Kb, amibe ezek kerülnek, az a plafon, amit hajlandó vagyok kiadni egy videó kártyáért. Na, mind1. Majd a 1160 reméljük jobb lesz. Addig eldöcögök a mostani 750Ti-vel. Remélem, bírni fogja.
  • Maala
    Iponon már 102k az RX 480, ha nagyon nem tudsz várni, akkor hajrá, de heteken belül lesz 1060, meg egy kis árverseny is, nagy valószínűséggel. Mármint a magyar boltokban, mert máshol ez a két kártya nem ellenfele egymásnak. :)
  • Mephike
    Az én kérdésem egyszerűbb. Mikor cseszhetem el a pénzem várhatóan? Illetve ha 80-100k forintból kellene költekezzek, akkor mit javasolnátok? Tudom ez most olyan, mintha azt kérdezném, hogy két hét múlva szerdán hány fok lesz reggel 8:47-kor. De azért szívesen meghallgatok ötleteket. Számítana, hogy a kártya ne legyen zajos, és lehetőleg hosszra se legyen túl hosszú, mert félő akkor fűrészelnem kellene a házat, hogy beférjen :)
  • Cruzito76
    Köszönöm szépen!

Ennyit szerettem volna. :)
  • Maala
    Érdemes volt leírni a körülményeket, és nem egy tőmondatban elintézni. Ez a topik még mindig nem a "hogyan csesszük el a pénzünket". Ha mindenképpen el szeretnéd, akkor szólsz, és segítünk, elcsesszük.

Magától itt senki nem fog ajánlani neked 1-2 hónappal új tech elterjedése előtt olyan kártyát, ami 70k-ért FHD med-high-ot tud FHD Ultra helyett, mert mi szeretünk közép- vagy hosszú távban gondolkodni.

380x mehet, ha Sapphire Nitro, vagy MSI Gaming. Asus, Gigabyte lutri, hogy tetszeni fog-e a zaja miatt. Esetleg még GTX 960, Asus Strix, Giga WF, MSI Gaming, EVGA SC+ ACX2+, de 4GB-sek.
  • Cruzito76
    Pont ez a lényeg.
    Nem azt kértem, hogy a jó és rossz üzlet fogalmát taglaljuk, hanem, hogy MOST (azaz nem egy hónap múlva, nem ősszel) kell vennem egy kártyát, újat, számlára, az adott konfighoz. Ehhez kértem tanácsot.
    Erre még mindig ott tartunk, hogy várjak.

• Maala
    Idejöttél megerősítést kérni egy rossz üzletre, mi kérünk elnézést, ha nem tudjuk megadni.
  • Cruzito76
    Srácok, sajnálom, hogy ennyire nehezen értelmezhető egy tőmondatnyi kérdés.

Köszi a tanácsokat!
  • Maala
    Mennyiért vennéd ebben a soha vissza nem térő oltári jó lehetőség keretében az új 380x-et?
  • tobias88
    Vennék belőle 80 ezerért kötvényt amit 1 hónap múlva beváltanék
    Most nem éri meg venni (1 hónap kb), főleg újonnan nem.
  • Cruzito76
    Értem én, de most kell, adott egy lehetőség, amit nem részleteznék itt, ergo most vagy soha. :)
  • arty
    480, esetleg ha mégis tudnál várni, akkor 1060
  • Madi92
    Most szerintem nem éri meg venni bármit is.
    Én eladtam a 270x-em, azóta az integrált vga-t használom mig nem rendeződik a piac.
  • Cruzito76
    Új kell mindenképpen, és mostanában.

R9 380X rossz választás lenne?
  • tobias88
    GTX970 használtan? Ha vársz, akkor meg 1 hónap múlva RX480
  • Cruzito76
    Sziasztok!

Ehhez a konfighoz szeretnék egy új videokártyát, kb. 70 ezer ft értékben. Mit tudnátok ajánlani?

MSI B85M-P33
    Intel Core i5 4440 (3,1Ghz/6MB) Dobozos
    Cooler Master Elite Power 500W RS500-PSAPJ3-IT
    KINGSTON SSD V300 2,5"120GB Sata-600 SV300S37A/120G
    Western Digital 2TB Sata2/Sata3 64MB Green(WD20EZRX)
    Kingston 8GB DDR3 1600Mhz Kingston HyperX Blue - KHX1600C10D3B1/
    Sharkoon Számítógépház - Rex3 Economy
  • zamballa82
    1 x PCIe x16
    van rajta így jó bele.

:)
  • Toto652
    Sziasztok!
    Nem tudom jó helyen járok-e, az ilyesfajta kérdésemmel... adott egy Asus M3A76-CM alaplap és azt szeretném tudni, hogy ez kompatibilis-e a GIGABYTE AMD RADEON HD 7870 OC 2GB videókártyával. (Létezik amúgy ilyen kompatibilitást ellenőrző weboldal? Kerestem, nem találtam.)
    Köszi ha válaszoltok!
  • tobias88
    Brexit Persze nem mi lépünk ki, de ha valami bizonytalanság van valahol az a Forintot mindig érinti az euróval szemben.
  • broman191
    Árfolyammozgás, a forintnak előnytelenül... :)
  • bakvarnyu
    Azta,itt mindenki csak felső kategóriás kártyákat vesz?
    Ahhoz képest , hogy jönnek ki az új típusok, az általam kiszemeltnek (gtx 950) nemhogy le, hanem inkább felfelé megy az ára ,két hét alatt 4 ezret:(
  • broman191
    Nagyjából amíg a non-Ti 980 is, a teljes DX12 fícsör listát felvonultató és azt emu-mentesen, hardveresen számolni képes GPU-t előnyben részesítő játékoknál már nem lesz olyan penge mint a mai DX11-es vagy felületesen DX12 támogatásúakban. Ezt már az első 'valódi' DX12-es fecskék benchmarkjai is jelzik. Persze enthusiast GPU, izomból sokmindent megold majd belátható időn belül is... Csak elérkeztünk oda, hogyha már a gépben van, akkor nem feltétlen érdemes rögtön kidobni és rohanni valamilyen új csillió forintos 'founders' piaci szennyért, ha viszont most vennénk új 980 Ti-t, akkor inkább ne. Használtan is csak jóval áron alul, mert 140-150e Ft-ért pár hónapon belül AIB GTX 1070-ek is kaphatóak lesznek hasonló áron remélhetőleg, ha elmúlik a foundershez mért árak sötét kora...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.03. 14:22:55
  • HunWindows7777
    Értem, és egy 980 Ti, meddig lesz még életképes?
  • broman191
    Újonnan szvsz hamarabb szórják ki a maradék készleteket, minthogy valaha megüsse a 100-at, használtan pedig manapság is elcsíphető 100-ért... Viszont újonnan nem tudom, hogy valaki miért vásárolna ilyesmit, így a GTX 1060-nal a kanyarban, ami teljesítményben nagyjából ott lesz, fogyasztásban és architektúrában pedig előrehaladás és 6 GB VRAM-mal is olcsóbb lesz, mint a GTX 980 jelenleg úgy általában...de szerintem a használt vételnek is csak jó pár tizessel a 100-on alul lenne értelme, 2 éves tech, lassan beleesik abba a kalapba, amit érdemes elfelejteni, főleg úgy, hogy használtan is relatíve túlárazott marad majd, mint ahogy szokott ez lenni általában a felsőkatos - főleg nVidia - karikkal...de úgy is cserélgetnek gazdákat, szóval vagy ők vagy én vagyok helikopter.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.03. 13:57:23
  • HunWindows7777
    Szerintetek, egy sima 980 mennyi lesz 1-2-3 hónap múlva? Megfogja ütni a százat?
  • Maala
    Ezt most benézted, mert egy r7 260 ketyeg nálam. Gépet cseréltem öcsémmel, FX-6300, 8gb ram, CM212 EVO, ASUS LE alaplap ilyesmik. :)

Ha veszel egy kocsit, már az első 100m-en a szalonból kifelé bukod az értékének 20-30%-át. Miért lenne ez máshogy az élet más területén? :D Lehet, hogy igazságtalan, de ettől még ilyen az élet, el kell fogadni. Vagy ott van a másik opció, amit már említettem, de az túl sok nyűggel jár. :)

#40228: Akkor nézd meg a 480-at. Mindenben megfelel a kritériumaidnak, mégis fikázva van. Még a kezdeti árfölöslegtől is eltekintve van 2 kártya, az egyik 100% teljesítmény 100k-ért, a másik (1070) meg 150% teljesítmény 170k-ért. Az egyik istenítve van, a másik le van húzva. Még itt is volt, aki kijelentette, hogy inkább ráfizet a rosszabb ár/értékre.

Azért ennyire elfogult ne legyen már a kereslet... Mert kb az jön le, hogy 150% 100k-ért kellene, hogy a többség elgondolkodjon a 480-on.

DX12: Ahogy én látom, inkább arra mozdul el, hogy nagyobb felbontásokon a megnövekedett felület miatt csökkentse a megnövekedett kirajzolások számához szükséges erőforrásigényt. 1080p-ben nyilván már van egy jó technológiánk, de ezt extrapolálva 4K-ra exponenciálisan megnő a számítási kapacitás, és ezt igyekszik orvosolni.

Szóval ja, a jövő abból a szempontból, hogy DX 12 érdekesebb lesz, majd ha mindenki 4K kijelzőkkel rendelkezik.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.07.03. 10:50:00
  • Madi92
    Bocs Maala, de ez most nem volt jó példa. Kenyeret azért veszed frissen, mert akkor a legfinomabb, legjobb.
    Viszont neked jelenleg egy 980Ti ketyeg a gépedben, nem hiszem el, hogy annak a kártyának nincs akkor teljesítménye, hogy le kell cserélni több tízezreket bukva a kezdeti árazásokon.
    Nem mond nekem, hogy ez teljesen normális dolog. Értem én, hogy valakinek annyi pénze van, hogy leszarja, de attól még pazarlás az egész és nem logikus.

Amúgy már lenne pénzem pl egy 480-ra, de nem veszem meg addig, míg nem normalizálódik az ára, meg jönnek a vélemények stb. Pedig tudod, mennyire tolnám már a W3-at, meg hogy jelenleg az integrált cuccal vagyok, amin még a Hearthstone is be tud lassulni.

Segglyukak ide vagy oda, ez a véleményem.
  • semo1
    Köszi. Akkor + váronom kell 1 kicsit
  • dezs
    Zotac Nvidia Geforce Gtx 760 garanciás 30 000Ft megéri ?
  • broman191
    A tévén játszós konzolos gamingre kitalált graf. engine technológiája elég felemásan működik PC-n, szép, szép, de a gépigénye az egekben van a látványvilágához képest és a grafikus opciók le-fel húzgálása sem változtat nagyban a futásteljesítményen...és az unortodox változó felbontást számolgató technológia miatt kb. 4K-ban olyan éles, mint amit 1080p-ben elvárna az ember...teljesítmény ügyileg az meg Paks II...
    Egyébként összességében tényleg szép szerintem is és nagy plusz a fejlesztők goodwilljének, hogy próbáltak technikailag innoválni, hogy minél kevesebb kompromisszumot kelljen kötni a megálmodott látványvilág terén a viszonylag gyenge konzolos hardverek miatt, csak PC gamer szemszögből ez inkább hátrány lett, gépigényt növel a szokatlan bonyolítás...
  • Dante73
    Most úgy őszintén... dx12? Nézegettem a Quantum Break-et. Mindenki el van szállva, hogy hűűű, de szép, ilyen f@sza, olyan jó a grafikája. (Nem haverok, gamer újságírók!) És nekem meg szó szerint, inkább bántja a szemem, a sok (szerintem teljesen) felesleges ficsőr, a blúr, a fények teljesen túlzásba vitt, felesleges használata. Emlékszem még, a dx9 - dx10 váltásra. Crysis. Na az a realitás felé, és nem a gépigény növelés felé vette az irányt. (jó, nyilván a gépigény növelés felé IS) Ma meg, nem számít mivel, de növeljük a gépigényt, vegye a nép az nV - AMD kártyákat, ha már megkaptuk a szponzor pénzt tőlük... Legalábbis, sokszor ezt érzem, mikor grafikai haladást nem, csak gépigény növekedést látok. Sajnos, egyre többször.
  • broman191
    Szvsz többek között teljesítményügyileg is GTX 1070 inkább, lehetőleg nem ref. modell és semmiképp sem founders edition.

#40226: Szerintem annak, akinek az ilyen nVidia-féle founders lehúzás üdvözlendő és rohan a boltba ész nélkül mihamarabb, annak a gaming inkább ártalmas hóbort, mint komolyan vett hobbi, józan értékérzékeléssel, megfelelően átgondolt kerettel. Talán tavaly érkezett egy PH! cikket arról, hogy de szörnyű, milyen drágák lettek az évek során a VGA-k úgy általában...a fogyasztó hibája, hogy megteremti a keresletet a relatíve drága kínálatra... Ha nem lennének ilyen 'founders sucker' szellemiségű emberek, kollektíve jól járna a gaming közösség... Milyen jó lenne azt mondani, hogy "a kötsög nVidia, ők passzák szét a zipart ezzel a mentalitással, monnyonle", de nem lehet, mert biznisz szinten az nVidia teljesen megalapozott fogyasztói igényeket elégít ki, jogosan, ügyesen, a piackutatók számolgattak és rájöttek, sok ember 'szereti odatartani a s3ggét'...ráadásul mosollyal.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.03. 00:20:49
  • Dante73
    Szerintem nem is azzal van baj, amit írsz. De egy mai csúcskártyát, lecserélni a néhány hetes méregdrága "újdonságra" szimplán vagy értelmetlen tett, vagy kivagyiság. (Jó, hozzáteszem, azt sem vágom, aki az i7 prociját húzza játékok alatt, és arra veri, mikor gyakorlatilag egy 3., -4. generációs i5 sem szűk keresztmetszet, szinte semelyik játékban) Értem én, hogy hobby, meg hú, most kell, mert most új. Attól még nem más, mint sima pénzkidobás. Ha én nyertem volna meg a lottó ötöst, sem tenném meg. Nem a pénz miatt, mert akkor nyilván magasról tennék néhány tízezer forintra. Szimplán, mert nem vagyok hülye....
    Ja, és a kenyeret, rögtön sütés után. 1; mert az ára nem változik, 2; mert akkor a legfinomabb! ;-DD
    Utoljára szerkesztette: Dante73, 2016.07.02. 23:38:11
  • Maala
    Nem hiszem el, hogy a kenyeret rögtön sütés után kell megvenni, és nem csak akkor, amikor már 2 napos... Fúj társadalom, mekkora pazarlás megy már, hogy nekem csak friss kenyér kell!

Vagy most álszentek leszünk, és azt mondjuk, hogy az egyik alapszükséglet, a másik meg egy hobbi? Az ember már a hobbijára sem költheti a pénzét, ahogy szeretné, mert nekünk nem telik ugyanannyi ugyanarra a hobbira?

Az idő pénz. Én türelemmel spórolok pénzt. Más meg pénzzel spórol időt.

Tulajdonképpen miért is fájjon nekem, hogy egy június elején megjelent terméket csak szeptember tájékán tudok megvenni? Hisz a mostani is megfelelt eddig, akkor meg tudok várni még pár hónapot, nemde? Miért fájjon nekem, hogy más már június elején megveszi? Miért érdekel engem a másik dolga tulajdonképpen? Valahogy nem áll össze a kép nálam, hogy miért kell mások dolgaiban vájkálni. (Persze értem én, hogy lehet frusztrációt kiírni magunkból egy fórumon, vagy kimenni tömegesen az utcára tüntetni az élet dolgai ellen... de valahogy az első az internetadót leszámítva mindig könnyebb volt. :))
  • semo1
    Sziasztok.
    WHQD freesync-es monitorhoz r9 fury x?
    Vagy nem érdekes a freesync es gf 1070?
  • Madi92
    Hát azért na. Aki ilyen kártyát vesz annak biztos nem szar kártyájs volt eddig sem. Nem hiszem el hogy rögtön le kell cserélni.
    De ez van ilyen a társadalmunk. Mérhetetlen pazarlás csak a legujabb a jó stb. Sosem értem meg.
  • Maala
    A velemeny olyan, a segglyuk. A tied is meglehet errol a temarol, de sztem egyikunke sem erdekli azt, aki megvette a kartyakat. Ok mar 1 honapja toljak a kartyaval, es a helyukben nekem ia csak ez szamitana. Egy jo kis 1440p v 144 hz monitoron.
  • Maala
    Azert tartjak oda, mert az anal jo ;)
  • broman191