41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Falcon87
    Remekbe szabott indokot hallhattunk Dr. Nagy Tamás tudósprofesszortól
  • [HUN]FaTaL
    Igazán hozzáértő hozzászólás volt köszönjük. Szerintem még életedben nem láttál ati kártyát :D
  • Tommynagy
    itt tényleg a minőség számít és ebben az ati nem jó de ez 1 nagyon hosszú vita lenne (és az is) de szerintem az nvidia a nyerő amúgy meg mindenki saját maga eldönti!
  • Scottt
    Ez aztán komoly 2 indok volt.Milyen minőség az nVidia meg milyen minőség az Ati.Ez nagyon nem ezen a 2 vállaton múlik hanem akik ténylegesen manufaktúrázzák a kártyákat(Sapphire,Zotac,Msi,Ánusz stb)Az, hogy azok a cégek milyen hiba határral dolgoznak az már teljesen változó^^
  • Tommynagy
    csabesz6 kössz hogy igazat adtál én SOHA-SOHA-SOHA-SOHA NEM VENNÉK ATI-T
    MERT NEMAZ A LÉNYEG HOGY HÚ DE JÓ EZ A "GDDR" AKÁRHÁNYAS HANEM A MINŐSÉG ÉS EZT ADJA AZ NVIDIA. nvidián nics pixelhiba, nem jelennek meg grafikai effektek,stb... egyszóval én mindenkinek azt tudom ajánlani hogy nvidiát vegyen ne ATI-t..............................
  • tmisi
    Hát amilyen gyorsan váltják a termékek egymást, nem is csodálom hogy az ember nincs képben, pláne ha még ritkán is olvas hw híreket. Főleg az nvidia művel csúnyákat a hülye átnevezéseivel.
  • Csabesz6
    :DDDDDDD
  • Solten
    Hat ez megbocsathatatlan.. hogy tudsz igy elni??
  • Csabesz6
    Mindegy, akkor úgy fogalmazok hogy rohadtul nem követem hogy mikor milyen termékek jelennek meg a piacon.Van jobb dolgom is:D
  • Solten
    "nem vagyok kocka, se nagyon PC mániás"

nem is kell hozza annak lenni...
  • Csabesz6
    Ahogy mondod, nem követem az eseményeket.Mivel nem vagyok kocka, se nagyon PC mániás hozzáértő ember:)
    Ezért voltam rá kíváncsi.
    Hecker köszi.
  • Hecker007
    az Ati az azonos árkategóriákban jobb kártyákat kínál mint az nvidia
    és ráadásul az Ati fejlettebb technológiával dolgozik
  • Solten
    Ugy latszik ataludtad az elmult 2 evet... :)
  • Csabesz6
    Elnézést, értetlenkedés következik.
    Mi bajotok az Nvidiával, GeForce-szal?:D
    Mindig az ATi-t ajánljátok, multkor azt mondtátok hogy a DDR3 GYGABITE 9600 GT 512MB egy rakat szar.Most itt van nálam, GTA4 elindul (mondjuk ez alapból csoda), és 38-40 fps a benchmark szerint.Közepes graffal.PES 2009 ami igényli az SM3-at, megy high graffon simán.
    Nem kötekedni akarok, meg nem basztatás, csak tényleg érdekel, hogy mi a gáz velük.
    Köszi
  • Firerock
    jajj de okos vagy
    mitszólnál Nvidia alaplaphoz?azok is biztos nagyon jók mert tudod a Gygabite is szar alaplapból lehetne ASROCK
    láma...
  • Solten
    Qrvajo. De ez sokkal jobb, ebbol vegyel kettot ():

• Tommynagy
    Sziasztok lenne 1 kérdésem az nvidia 9600 gso 1GB jó kari????
    mármint nem az "ATI"hoz képest (mert az 1 rohadt nagy fos,szar,ratyi kártya)hanem önmagában. kérlek írjatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • BIZ0906
    De hamar felment megint az ára :)
  • poppe
    vajon 3 vagy 4 darabban adják oda? :D
  • Hecker007
    165Ft-ért én veszek belőle 2-őt is
  • tmisi
    Lementettem az utókor számára, mielőtt átírják. Kosárba vele.

• BIZ0906
    xD
  • [HUN]FaTaL
    A 4830 gyorsabb, kevesebbet eszik és időtállóbb. A 4850 meg a 9800GTX+-al van pariban. Hát ezért :) Ja és még olcsóbbak is (már a 4830 a GTnél a 4850 a GTXnél).
  • steweee
    9800 gt-t akarok venni, de egyesek a hd 4830 ill 4850 et ajánlják. meg leht győzni hogy azokat érdemesebb lenne, de akkor kérnék mellé magyarázatot is
  • rumkola
    8600gt szint, de szerintem az 1gb-os az DDR2. Azt meg a 7600gt DDR3 elveri.
  • [HUN]FaTaL
    Qrva gyenge volt mikor kijött már akkor is.
  • Csabesz6
    Köszi a segítséget.
    Mindegy a guru ilyet rak össze, majd cserélek vidikarit.Gondolom ilyen forrásai vannak.A tápról nincs infóm.
    A mostani gépemnél bizti jobb lesz:).
    Amúgy ez a kari miért olyan pocsék? Annyira elavult vagy mi?Kb hány éve számít gyengének?
  • tmisi
    Codegenhez szerintem minden esetben jár "tápegység".

Csabesz: Veszel egy Gigabyte vagy ASUS házat táppal. Vagy külön házat és egy FSP tápot. (400W)
    A kártya egy vicc. A RAM-ról kéne márka. A több nagyjából okés.

Más. Jön a kínai piac ismét Magyarországra:
    Több sebből vérző 9800GT a Colorful műhelyéből
    Ekkora szart.
  • [HUN]FaTaL
    Remélem a ház táp nélkül van. Ez a kártya borzalmas, helyett HD4670 vagy HD4650 (GDDR3as). Ha tuningolni szeretnéd a procit akkor 1066os ramot vegyél.
  • gurubefree
    Hat nem is tudom hogy van e olyam kartya ami hasonlo kategoriaju mint ez a 9500GT ( ugyan is ettol szarabb nincs , vagyis van az 1GB-os Ami hasonlo aru es fenyevekkel jobb az a HD4670.
    Annyit tudok javasolni hogy jo minosegu memoriat vegyel ha magasabb orajelen szeretned hasznalni azt a Intel E5200-et.
    Csak remelni tudom hogy az a haz tap nelkul van
  • Csabesz6
    Sziasztok, átbandukolok ide is:D

Dual Core 2,5 Ghz számítógép: 94 300 Ft

ATX Codegen fekete ház

Gigabyte GA-EP35DS3 alaplap

Intel E5200 2,5GHz Dual Core processzor 2 MB cache

2 x 1 Gb 800 MHz DDRII ram

1,44 floppy disk drive

320 GB Samsung sata2 winchester

LG GH-22NP20 sata DVD-R

Logitech internet billentyűzet

Logitech RX250 optikai egér

Gigabyte 9500GT 1 GB VGA

9500GT helyett milyen VGA illene ehhez a konfighoz, ami azért ütőképesebb, de kb egy egy árban van vele?A konfig jó amúgy?
    Köszi(Tudom Solten te mutattál egyet, ki is nyomtattam köszi:)

• mrzoltan
    yah vissza,88GTS 512 hűtő rulzzz
  • Solten
  • norbi56
    fejlődik a hűtés rendszerük xD
  • Solten

• [HUN]FaTaL
    Mindenképpen Samsung F1 sorozat, leggyorsabb, leghalkabb és leghűvösebb. A méret meg attól függ mennyire van szükséged :) Nekem 2db 750es van a gépemben.
  • darvy
    Köszönöm szépen az infókat!
    De én úgy vagyok a vidkártya vásárlással, hogy ha egyszer veszek akkor valami keményet...Szóval én azért néztem a csúcskategóriát...Az, hogy még nem hajtja ki a procim az egyenlőre nem gond úgyis lesz jobb proci ;) De legalább akkor nem kell vidkártyát is cserélnem...Remélem érthető volt a tervem...
    A mostani vidkártyámat is már 3 éve vettem kb de lehet még több is...Akkor még 120e Ft körül járt az ára de, hogy mikor volt már nem nagyon emlékszem!

Szóval még mindig a két kártya között dilemmázok...

Illetve másik kérdés nem ide tartozik: Vinyóból milyet ajánlotok mekkorát milyet? stb.. Árkategória alsó/közép! Várom a javaslatokat!
    Előre is köszönöm!
  • tmisi
    Télleg olyan gyenge? Bakker.
    De még mindig jobb mint ha X2-t venne. Bár ha ennyi pénze van rá vehet nyugodtan a 4870 mellé egy erősebb Phenomot is. Van választék:
    CPU Support list
  • Solten
    Ezeket se... a K8-as AMD X2-k a 38** szeriahoz elegendoek...
  • Solten
    "Jah Ati-t akarok minden féleképp!"

Na vegre mar egy ertelmes ember... Nos, ha X2-vel szemezgetsz, invesztalj egy ujabb CPU-ba is, nem lesz eleg hozza a jo oreg K8.