41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#29931 Jah, adhatnanak valami ertelmes vga-t is, de hat ajandek lonak ne nezd a fogat... :) -
Dobronski #29930 xD -
#29929 -
#29928 Nem hinnem hogy a vaszon lenne a fo gondja bar igaz, a 3 meteres mar van annyi mint egy projektor... -
#29927 mééé? van olyan falfesték ami arra van direkt hogy vetítsenek rá :) -
#29926 Vetitsd a falra... -
#29925 Vásznon igen, de az meg nem az én pénztárcám. :D -
#29924 Sir Quno: epp ezert gondolkodtam en is projektoron. Visszatartott:
- hangos
- nappali fenyben useless
- korlatozott lampaelettartam
- draga (lampa is heroinarban van, vege akkor kuka az egesz)
#29923: VaporX szvsz -
#29923 Sztetek melyik érné meg a legjobban?
XFX 4890 Black edition 1 GHz - 63 K-ért
4890 VaporX - 58 K-ért
4890 Toxic - 66K-ért -
#29922 Az is igaz hogy az 1366 is tud qrva jol kinezni egy 3m-es vasznon... -
#29921 Nem veszek fullhd-t, bőven megfelel az 1680x1050. -
#29920 Francba, kellett volna screenshotot lonom (ezt mindenkinek latnia kell), de idegessegemben uninstall. -
#29919 Pont errol volt szo lejjebb. Aki kicsit is igenyesebb, nem 720p-ben jatszogat... Nezd meg ezt a nyomorek Undercovert. Elhanyom magam tole ilyen felbontasban, az elsimi se segit rajta sokat. Na jo, egy benan megirt jatek, valoszinuleg konzolrol erkezhetett... -
#29918 Én pl. akár ma is bebattyoghatnék a bótba és elhozhatnék egy olyan konfigot ami bírja bőven, meg hozzá a extremHD-s moncsit, DE MINEK?!?!? Attól, hogy telik rá, még nem estem a fejemre?!!
Arról nem beszélve, hogy mi a halálra használnám?! -
#29917 Már ha van BR lejátszód és filmjeid hozzá, mert a ripek többnyire mákosak azért. :D
Én is vacilláltam, de amíg a jelenlegi konzolok nem igazán mennek fullHD-ben (csak filmek és néhány gamma), addig nekem sincs szükségem fullHD-ra. MAJD ha lesz következő konzolgeneráció, akkor a fullHD is ócsóbb lesz jóval és beszerzem akkor.
Mindig arra kell költeni, ami még megéri az árát, mindamellett, hogy decens teljesítményt nyújt.
Az újabbik projim is kb. addigra fog kipurcanni hivatalosan, mire ócsóér kapok fullHD-sat, LCD-set, NAGY fényerővel (2000-3000+). -
#29916 En megallnek a full HD-nel max. 2560-hoz mar tul draga, bivaly vga kell. 1920-hoz meg ket darab 30 ezres 4850 pl :) Vagy egy darab 4890 stb. Jo is lesz majd nekem egy 23"-24" S-PVA paneles... :D -
#29915 Én ilyet nem mondtam. Legjobbak a 30"-es ultra felbontású moncsik (2560*1600), csakhát GAZDASÁGILAG az abszolúte csőd. Csak melóra szabad venni olyat.
Egy átlagos játéknak oly mind1, hogy 1360*768, avagy 1920*1080. Szebb a nagyobb felbontásban, de VAJON megéri-e az árkülönbséget?! -
#29914 Köszi -
#29913 Plusz ez a masik bajom hogy a projik visitanak mint a malac. Klassz a 720p-s kivetito, meg "jo arban" van, de igy nem elvezhetnem maximalisan a "blu-ray elmenyt".. ;) :DD -
#29912 50"-hez, ahhoz nem árt már 1 méter! :D
Nekem a 37" pont jó így 50cm-ről. kicsit forgatnod kell a szemedet, néha a fejedet is, de hát így meg is van a mozi élmény egy része. :D -
#29911 Az a baj, hogy a fullHD-s projik 350-400k-tól indulnak akciósan is és azok még csak DLP-sek (meg iszonyat kicsi a fényerejük, nagy vászonhoz halál). 6-700k-ért meg vegyen a jó édes anyukájuk egy szaros projit, amiben évente cserégetheted a pilácsot aranyárért. AZ csak gazdagoknak van.
Én örültem, hogy a WXGA-s tri-LCD SONY-mat be tudtam szerezni 210k-ért. Amúgy meg zsír. Olyan percíz, nyugodt képe van (és hozzá halk is aránylag), hogy le a kalappal. Ez akár munkához is jóak, mivel alapvetően data projector, nem movie. -
#29910 Igy van + nem mindenki rovidlato, keptelen lennek bamulni kozelrol egy 50"-es LCD-TV-t, 1 honap es kifolyik a szemem. 3 meterrol meg jatsszon a hoher. Olyan tavolsagbol nezzen filmet az ember :D -
#29909 Mindenki emlegeti a gagyi konzol atiratokat, de en meg egyel sem talalkoztam ami nem futott volna maximum beallitassal, es ne lett
volna szebb mint konzolon.
Sir Jedi :)
Akkor azt mondod hogy egy full HDs felbontasba 30 akarhany colon,
nem szebb mint a HD readyin egy jatek?
Azzal egyet ertek hogy sokkal monumentalisabban hat egy ilyen nagy
TVn egy jatek, de korantsem szebb, mint magasabb felbontason. -
#29908 Sorolhatnád. :D Bár erre van külön topic a játékosokban. Többségük erősen rétegjáték (pl. szimulátorok), avagy RTS-ek, meg néhány ruppótlan FPS (sajnos azok is elkonzolosodtak, pedig oda aztán nem hiányoznak).
De jelzem, hogy amelyik játék támogatja a wide felbontásokat az megy HD reedy LCD-n mint a kisangyal. Ez úgy 6-7 éve lett szokás csak. De amelyik mégsem tenné, általában az is rávehető némi tweak-eléssel (pl. Generals). -
#29907 TN panel hatranyai.. Mellesleg elerheto arba kerulnek lassan a VA panelesek azok meg kepminosegben, hattervilagitasban, kontrasztban, lazan tonkreverik barmelyik LCD-TV-t. Ha mar projektort vennek akkor igenyes lennek, full HD-sat minimum . Igaz hogy 2*/4* annyiba kerul mint egy 720p-s, kozben az se eppen olcso. -
#29906 Ugy ertettem ertelmes jatekot, nem valami gagyi konzol-atiratot... -
#29905 Mert pl. 3 méteres vásznon is érdekes volt anno SW:Empire at WAR-ozni, mikor egy-egy csillagromboló 70-80centi, de ha ráközelítesz akkor megvan másfél-két méter és ott úszik a szobádban! :DDD Mindjárt NEM fogsz panaszkodni a felbontás miatt... -
#29904 Dehogynem. Rövidlátó vagyok, nekem a fél méter pont jó, most is ennyiről írom eme sorokat.
Ne aggódjatok, anno, mikor a 17-18"-es TFT is nagy szó volt én áttértem a 26"-es LCD TV-re. Barátaim is mondták, áh az hülyeség (tudod a berögződött faszságok), aztán mikor LANparty-n nézhették az én display-emet is miközben játszom (akár egy fos Generals-szal), egyből rájöttek, hogy MI a különbség. Idővel maguk is vettek 32"-eset én is és így tovább. Mindenki csak addig ugat, míg nem szembesül a képméret hatásaival. Arról nem is szólva, hogy a jobb LCD TV-knek brutális háttérvilágításuk van és gyakran jobb a valós kontrasztjuk is (nodepláne a színeik teltek), mint egy mezei TFT moncsinak.
Egy kijelző SOSEM lehet elég nagy, azt kéne végre megértenetek! Így a méret kizárólag gazdasági megfontolás (vagy nálatok fals beidegződés). -
#29903 Gépzeld, még 26"-es moncsin is néztem 1920*1080-ban játékokat és nem győzött meg (pedig fele áron kaptam volna ugyanolyat). 26"-32"-37" között is ég és föld a különbség és ha nem vettem volna egy újabb kivetítőt, akkor most valszeg. 50"-es LCD-t vettem volna (abból már fullHD-set, mert ott túl nagy lenne a pixelméret).
A játékok pedig sajnos valóban vagy konzolátiratok, avagy eleve multiplatform fejlesztések és direkt 1280*720 16:9 képarányra vannak elsősorban felkészítve. Ez már rég így van, sajnálom, ha valakinek még nem tűnt fel az utóbbi években. :D
Így valóban, maximum a felbontást növelhetnéd (meg AA, ANISO), avagy idővel mod-okkal esetleg a textúrák minőségét (de ez kevés játékra igaz), mert amúgy minden a konzolok jelenlegi tudásához van belőve ezekben, ami pedig már harmatosnak számít.
Engem is zavar ez, mert így végképpen felesleges pénzkidobássá vált a PC fejlesztés (pedig néha én is szívesen fejlesztenék tovább), legalábbis amíg az új konzolgenerációk ki nem jönnek. -
#29902 Jo, akkor nezz meg egy 23-24"-es monitoron full HD-ban egy jatekot, es ra fogsz jonni hogy ahhoz kepest kesz vicc az 1280*720/1360*768. LCD TV...
"Jelzem, hogy jelenleg, mivel a játékok jó része KONZOLÁTIRAT"
Bullshit, amelyik konzolatirat, hatalmas bukta lesz pc-n max. a "keszitok" fognak csuklani. Lehetetlen iranyitas, idiota gepigeny, grafikai anomaliak, kozel jatszhatatlan.
Trabant is elvisz A-bol B-be meg a Merci is valoban. Csak a filing mas. -
#29901 jó de gondolom te nem félméterről nézed mint egy átlag monitort -
#29900 Én hosszú évek óta ebben a felbontásban tolom (ez már a 3. LCD TV-m ecélra) és mondhatom bizony a játékok nagy része már jó ideje támogatja. Amelyik meg esetleg nem, az meg megy a szabvány 1280*720-ban.
Mellesleg brutálisan jól festenek így a játékok. Még egy Oblivionon is beszarsz. A SONY kivetítőm ugye meg 3 méter SZÉLES vászonra vetít, mégis brutálisan jól néz ki rajta egy King's Bounty pl., vagy akár egy x360 game.
Szerintem el vagytok tévedve. Nem a pusztán felbontástól lesz jó/szép egy játék. Hiába van egy fostalicska kis moncsinak 1csilliószor1csilliós felbontása, azzal szart sem érsz, max. a szemed folyik ki.
Jelzem, hogy jelenleg, mivel a játékok jó része KONZOLÁTIRAT, így azok pontosan HDready LCD-kre vannak optimalizálva/belőve. Ergó ezeken nézve fest úgy, ahogy azt benőke megálmodta a gyártócégnél!!! Épp az a faszság, hogyha NEM ezeken a felbontásokon és képaránnyal próbálkozik az ember. :D -
#29899 el -
#29898 Sziasztok
Az aláírásomban lévő konfig elbírna egy 4870 - est ?
Konkrétan a tápra gondoltam... -
#29897 Sztem nem mutathat valami szepen a 37" os TVden 1360*768-as felbontason a jatekok nagy resze, max a szoba masik felebol, valamint ezt a felbontast tudtommal nem sok jatek tamogatja. -
#29896 Vehetsz fullHD-s TV-t is, de ugyan minek?! Hogy utána vehessél 3x drágább videókarit is hozzá, meg kétszer drágább procit és így tovább??!? WTF! -
#29895 na tesztet 16x-os anisotropic-al + 8x-os aa :) -
#29894 sapphire hd4850 toxic 512 mb, annyi hogy 625-ről 675-re van emelve a gpu órajele meg emelve van a memória órajele valamennyivel, dehát a tied is oc :) -
#29893 ez a kari micsoda 4850-es? amivel ment a teszt? -
#29892 tán mert nem voltam gépnél???