41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • kifli
    azért vagyok rá kíváncsi :D
  • Solten
    320 MB + nvidia memory leak, kifingna egybol.
  • kifli
    ja azt kihagytam hogy xp-n szal dx10.1-el biztos jobb a helyzet :)
  • kifli
    de kíváncsi lennék mit tud a karija 16x-anisotropic filternél+ 8x-os aa-nál :)
    mert havernál 3850-el elég jól megy far cry 2 very high-on folyamat 35-40 fps, de 2x-es aa-nál már nagyon leesik 20-25 környékére
  • [HUN]FaTaL
    Csak a felbontás alacsony sz*r. :D Egy 19" Wide LCDnek szebb a felbontása. :D
  • Solten
    Nem hogy orulnel neki: vegre elhallgatott. Faraszto olvasni a tomenytelen baromsagait.
  • kifli
    darksector miért van az hogy ilyenkor mindig elhallgatsz ha nincs igazad?
  • kifli
    na ittvan win7-en is :)
  • Sir Quno Jedi
    Na én meg 37" 1360*768-as LCD TV-t vettem hozzá és HDMI-n ugyanúgy minden suhanik a 8800GTS320MB-mel és az E6400-ammal. :DDD

Monitor az max. melóhoz jó, vagy arra sem...
  • Dobronski
    Köszi.Amúgy ne basztassátok már egymást!Mindenki tudja hogy most az ATI szénája jobban áll mint az nv-é.Az hogy a gyerek éldegél az álomvilágában...hagyjuk meg neki.
  • kifli
    ja darksector csinálj már egy tesztet hogy aa-t felrakod maxra
  • Hecker007
    nincs, vagy el se indul a gép, vagy fagy mint állat hogyha terheled a rendszert
  • Dobronski
    Olyan van hogy ha a psu nem elég a rendszernek akkor rosszabbul teljesít?Elég nub kérdés.
  • Dobronski
    Én a kártyámmal meg vagyok elégedve...egyébként is a crysis egy fos csak a fa a szép benne.UT3 rulz!.
  • kifli
    darsector hol is veri a 4850-et a karid?:

minnyá kipróbálom w7-en is, 06-ot meg vantaget-is
  • Davidus
    17" monitorral AA nélkül még mindig highon lehet tolni bármit 8800GTS 320-al.
    nekem is ilyen kombóm volt:D Fallout3, Mass Effect, Bioshock meg úgy kb minden frankón ment vele.
    azóta vettem 22" monitort és gondolom mondanom sem kell hogy ehhez már hurka meg kóbász
  • Lobsterman
    Miért kell 2* leírni ugyanazt egy kommentemre? Nem vagyok fogyatékos. Ha elolvastam amit írtál válaszolok :)
    3dmarkra nem tenném fel egy forintomat sem. 1 az hogy csal, nem is kicsit, 2 nem használati alkalmazás hanem hülyegyerekek szórakozása hogy tudjanak játszani "az enyém a nagyobb" játékot. Szóval lehet hogy több pontod volt 3dmarkban, de hazudik. Crysisról meg mégcsúnyább a véleményem. :)
    A 8800GTS egy jó kártya, csak nem olyan erős mint azt te gondolod. Nem tapasztalatból beszélek, nekem sosem volt, de ha minden teszt azt mondja hogy gyengébb a 8800GT-nél, akkor miért mondod azt hogy máz azért sem? Ha tuningolva van értem hogy gyorsabb egy tuningolatlan GT-nél, de az nem összehasonlítás. Azt meg nem hiszem hogy akkora golden sample lenne hogy lever mindent.

Amúgy én azt tudom mondani neked, ha már nem vagy elégedett a kártyád teljesítményével(játékokban, programokban) és van pénzed újítani, add el a régit valami baleknak és vegyél helyette újat. Ha még mindig elégedett vagy a teljesítménnyel, ne erre pazarold a pénzed inkább rúgj be belőle haverokkal :)
    Nem kell állandóan azon stresszelni hogy kihajtja e a procid, meg elég sebességnövekedés lesz e a régi kártyához képest, meg több pontot kapsz e majd a kártyával 3dmarkban mint a szomszéd kölyök. Ha kell új kártya akkor megnézed mennyi lóvét szánsz rá, és abból az árkategóriából kinézed a legjobb ár/teljesítmény arányút.
  • Hecker007
    jók is azok az nv driverek, mikor az a játék se megy rendesen vele amin rajta van az nv logó pl: World in Conflict....
    a krájzíszban meg tényleg kevesebb effekt van mint, mint ati kártyával...
    szóval no comment a 8800GTS 320 nem egy rossz kártya de már a 8800GT jobb volt nála és azóta nem változott az nv-nél semmi, az ati viszont olyan karikat adott ki amik aláznak ár/teljesítményben rendesen és a driverekkel se értem mi a baj, nekem eddig minden futott simán...
  • zsebrocky
    köszi
  • kifli
    am megkérdezhetem mikor volt utoljára atid?
  • kifli
    de pl ha nem jeleníti meg az árnyékot vagy füstöt ködöt akkor a kép az máris nemolyan szép, vagy tévedek?
    far cry 2-be pl nvidia nemrenderel annyi füstöt érdekes módon, szal ha a 2 kari nem ugyanazt a képet adja akkor nem összehasonlítható. ATI csak annyit csinál hogy nem csal a drivereivel és akkor máris szarnak tűnik a driver, pl vannak játékok ahol nvidia driver után 50%-ot ugrik a teljesítmény (állítólag) ezekszerint eddig alkalmatlan volt a játék futtatására a kari, nincs az a driveroptimalizálás ami ilyen teljesítménynövekvést okoz, szerintem csak megy a szokásos trükközés ugyanúgy mint az átnevezésekkel.
    Az átnevezést azért írtam mert te mondtad meg akarod nézni hol a karid "vége" így megnézheted
    de mitvárjunk olyantól aki szerinte xbox-on a graf jobb mint pc-n...
  • [HUN]FaTaL
    Persze produkálja az effectek felének a kikapcsolásával. Mint amikor NFSPSben nem volt árnyék. :D

Semmi baj az ati driverekkel.

DOnmarcello neked meg külön grat, van segítség topic oda írj a hanggal kapcsolatban. Drivert meg www.nvidia.com vagy www.ati.amd.com
  • DarkSector
    tökmindegy mit tiltottak el, attól még a 8800gts produkálja a teljesítményt, és ez a lényeges...:D
  • zsebrocky
    hello,bocsi hogy ide írok,de nem tudom hogy hova kéne...
    ujraktam a gépem és most nincsen hangja...
    Multimédiás audióvezérlő:Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)
    PCI modem:Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)
    Videovezérlő (VGAkompatibilis):Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)
    Mit kell ilyenkor csinálni???
    Honnantudom letölteni az illesztőprogramot?
    Előre is köszi aki segít!jöhet privátba is...
  • kifli
    3dmarkot is próbáld más exe névvel :)
  • kifli
    sajna ez nemígy van, nvidiának sokba került az hogy az ő termékére optimalizáljanak :/
    Az meghogy a driverben látod akk valszeg letiltoták driveresen az olyan dolgokat amit a kari nem bírt, mondom próbáld ki 1234.exe-vel :)
  • DarkSector
    nah hogy ne keresgélj...
    A videót azért vettem fel 1280x768-ban, hogy fraps mellett ne szaggasson a videó...
  • DarkSector
    mondom olvass vissza...nem rosszból, de nem figyelted...mit irok...
  • DarkSector
    nem éppen...de mindegy ...olvass vissza.
    mert akkor ezekszerint 3dmarkban is havernak joval több pontot kellne kapnia...
    3 magos procival...enyim csak 2 magos.
    és szerinted erőssebb kártyájával...:D

meg ajánlom figyelmedbe, hogy a crysisnak sem igy kéne mennie régebben én ugy emlékszem mintha szarabbul ment volna ...sokkal szarabbul.
    Én a driverben látom a különbséget...szerintem a mostani driverek kihozzák a kártya teljesítményét...és ez az amitől életembe mindig féltem...az ati driver-től

mert jok a karik, de csak adatokban...mikor játszol már nem annyira lehet látni...:D

de megnéznék egy 4830-ast az én procimmal...lehet a core 2-es erőssebb mint az amd x3-asa, és azért van ez....
  • [HUN]FaTaL
    Úgy igen. Sajnos a proci visszafogná (már most is) nagyon a rendszert. Lehet, hogy gyorsulna valamennyit, de annyit biztosan nem, hogy megérje az anyagi ráfordítást.
  • tiburon26
    ugyerted nem lenne szamottevö javulas?
  • [HUN]FaTaL
    Felesleges, már az 1950 is cpu limites.
  • tiburon26
    ja es a ramokat lecserelem 2x2gb 800mhz-re
  • Solten
    "Amúgy milyen elbaszott felbontás ez a 1280*768?"

Na erre en is kivancsi voltam, valami "Planar" gyartmanyu 17"-es csoda TFT-k tudjak pl..
  • tiburon26
    üdw
    1magos p4 3ghz proci
    2x512mb ddr2 ram
    x1950pro
    ez van most.tudom hogy teljes gep csere kellene mar de csak a videokartyara van penzem.hd 4830-ra gondoltam.szerintetek?
  • Lobsterman
    dark: 8800GTS<8800GT=9800GT<4830<4850<4870
    Ennyire egyszerű a dolog.
    Amúgy milyen elbaszott felbontás ez a 1280*768? Meg legalább valami gyári beállításokon tesztelnéd nem házibarkács inivel. :D
    Amúgy 18at nincs az az isten hogy kapsz a a karidért, mert annyiért már lehet újonnan venni jobbat is. Szerintem 12-t kapsz érte akkor már örülhetsz.
  • kifli
    ITT magad is láthatod :)
  • kifli
    nem, csak úgy nv drivere nem ismeri fel és akk nemtud trükközni, pd anno pro streetbe ezzel lehetett megoldani hogy legyenek rendes árnyékok (atinál nemkelett)
  • sith7
    Mindenképpen próbáld ki
  • DarkSector
    majd elkérem kölcsönbe tőle és meglesem...