41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Dobronski
  • Dobronski
    Én lennék az egyik.
  • rumkola
    igen, elég átnézni bármelyik hw oldal atis topikjába esetleg az új játékok topikjába
  • Sharks
    "így megmenekültetek a driver szopásoktól"
    Hát be is írom, hogy eddig nem volt gond egyik driverrel sem ATI-nál... EDDIG. A 9.12-es driver most tényleg egy hulladék, ezt elismerem, de a fent idézett mondatot 1 FT-ot nem ér, mert köztudott, hogy az Nv-nek szokott driver-problémája lenni inkább. A multkor pl. olyan driver volt, ami hazavágta a kártyákat, hogy ne is menjünk novembernél messzebb. Na de mind1, én nem akaro vitázni, meg nem is vagyok akkora guru, de elég lett volna annyi, hogy jól választottál, jó döntés. Nem értem, minek kell egy teljesen független dologból mindíg ATI-nvidia háborút csinálni (mindkét oldalra vonatkoztatva persze)...
  • Ari18
    Rossz helyen vásárolsz. "Húzott cucc" Az a 100MHz csodát nem tesz a 9800GT-vel. 4850, akkor is jobb marad. Táp: Lehet, hogy bírja csak meddig? ez a nem mindegy. Védelem nincsen benne, ráírt teljesítmény kb felét ha tudja... Végül is a te pénzed. Sok szerencsét
  • Ari18
    Akinek 3 next és egy restart problémát okoz, annak nem való számítógép. Esetleg egy labda, azzal talán boldogul.
  • trident
    Igen (ha tuningolni akarsz).

• rumkola
    teljesen jó vételt csináltál - ahogy cucma is, 4850 lett volna a másik opciótok, de így megmenekültetek a driver szopásoktól (most beír majd 5-6 radeon topiklakó ati tulaj hogy náluk soha semmi gáz :DD )
  • cucma
    Tegnap megvettem a kártyát. 9800 GT 512 mb ddr3 lett belőle.
    megy öcsém játéka, és a FIfa 10 is maxon megy tükörsimán. kösz a tanácsokat ;)
  • balint1111
    Gyors kérdés tudom nem ide tartozik de máshol nem kapok választ. A PCI clokck az ugye mindig 100on kell lennie az agpnek meg 66on?
  • [HUN]FaTaL
    Aztán majd ha elfüstöl és magával ránt mindent akkor nem fogod :)
  • destroyer91
    4850 errefelé 33 rupponál kezdődik szal felejtős volt...amugy ez gyárilag huzott cucc,alig van elmaradva egy 4850estől...hiába ócska a táp,ha birja akko leszarom:D na kösz a válaszokat:D
  • trident
    Elnézést, nekem elsőre egy promó link jött be, ami az 5000-s szériát népszerűsítette.

Amúgy ige, jó választásnak tűnik a kártya.
  • Daniel19
    Köszönöm a válaszaitokat!

Amit lejjebb is linkeltem, amit kinéztem, az a SAPPHIRE HD 3650 512MB GDDR2 AGP, ami már 13-14 ezerből meglenne.

Az Adobe Premiere CS3-t használom, mert a CS4-hez atomerőmű kell, azonban ez már állítólag képes olyan dolgokat hasznosítani bizonyos videokártyákból, melyek leveszik részben a terhet a processzorról. CS3-nál, ahogy tudom, ez nem működik.
  • trident
    Szia,

Én úgy tudom, hogy ezek az alkalmazások leginkább egy erős processzort igényelnek, nem annyira vga függő.

Mindenesetre a 5xxx széria pci-e csatolófelülettel rendelkezik, csak felületesen, mondjuk innen válogass.

Én valami olcsó (pl. max. 15), alacsony fogyasztású kártyát keresnék (jó szellőzés esetében akár passzív hűtéssel).

Jópár kártya fogyasztása és teljesítménye (de itt ugye játékokon mérik).

Visszatérve az első gondolatra: link. Csak az SM 3.0 és Opengl 2.0 van megkövetelve például PS-hez, Sony vegasnál még a gpu kívánalom sincs feltüntetve.
  • balint1111
    Szerencsére én ma szabadultam meg ugyanettől a laptol. Max HD4650es agpset vagy HD3850 agp karit tudsz beletenni. Ezeket viszi mert nekem is az volt benne. DE ha eldobod a lapot jobban jársz. 10k egy lap procid gondolom nem vmi szar és hozzá veszel vmien vgat akkor egész jól kijösz árban.
  • trident
    Nem a legjobb táp, de #31700.
  • Ari18
    26k-ért már normális vga-t is vehettél volna. Pl.: 4850, ami nem kicsit jobb, mint a 9800GT, ami ugye egy 8800GT. Azt a tápot meg vágd ki az ablakon. Ipari hulladék. Tömören ennyi.
  • Daniel19
    Ide is beírom, hátha többen tudnak tanácsot adni.

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

3 éves gépem van, Asrock 775i65G alaplappal. Eddig elment alaplapra integrált videokártyával, azonban most már ez nem elég, mivel videóvágással és színezéssel kezdtem el foglalkozni és a vágó, de legfőképpen a színező programok kiakadnak a videokártya hiányosságai miatt.

Na most, új gépre jelen pillanatban nincs keret, így ezt szeretném felhúzni, hogy körülbelül még egy évig el tudjak vele dolgozgatni.

Elkezdtem tehát videokártyák után kutatni, 512 megás, AGP-s kategóriában pedig inkább ATI kártyákat találtam, mint Nvidia-t. Ahogy olvastam, az ATI-t inkább játékokhoz szokták használni, de bízom benne, hogy videovágáshoz is alkalmas lesz.

A segítségeteket kérem, hogy ti mely videokártyát ajánlanátok a fenti paraméterek ismeretében.

Itt az alaplapom leírása:

Leírás

Én ezt a kártyát néztem ki hozzá (ez lenne a legjobb választás jelen esetben?):

Leírás

Aki ért hozzá, az meg tudná mondani, hogy totálisan kompatibilis e ez a kártya ezzel az alaplappal? Gond nélkül kell mennie?

Bármilyen tanácsot, tapasztalatot szívesen veszek!

Várom válaszaitokat!

Üdv, JCVD
  • balint1111
    Persze alapból felrángatom 3ghzre. Csak hajtsa ki a videokarit mert most 20k körüli árért akarok venni.
  • [HUN]FaTaL
    4730, de inkább 4850

De azt az E2200at rángasd meg legalább 3ghz-ig, és akkor kihajtja még a 4850et is. :)
  • destroyer91
    Na megrendeltem egy Zotac 9800 gt amp editiont,26 ruppoér,elvileg hnapra má itt is van:D a kérdésem az lenne h mult héten meghalt az 500 wattos tápom,viszont volt helyette itthon egy lcpower 420as tápom,amivel most tökéletesen megy a gép azóta,de ez elég lesz ugye,ha berakom a gépbe az uj vga-t is? Config : AMD X2 6000+,Gigabyte M52L-S3 nVidia nForce520LE AM2 alaplap,2 GB 800-as Kingston Előre is thx a választ.
  • Sharks
    4830-at, ha kihajtja a procid...
  • balint1111
    Szerintetek Nvidia 9600GT vegyek vagy Ati HD4730-at??
    GTA 4 és hasonló játékra kéne.
  • Harly18
    Hát igen, kicsit lemaradtam. Régen vágtam mindent, de most már, azt sem tudom mely videókártyák a legjobbak, össze-vissza számozgatják őket, régen az ati nevezte el 9500, 9600, 9700, 9800-al a kártyáit, most a geforce, miközben régen 6-os szériája volt, így nem lehet követni...

Igazából abban a gépünkben van ez a kártya, amit használunk internetre leginkább, újat idén akarok venni, amivel játszani is lehet majd, de gondoltam 1-2 játékot kipróbálok, de előtte akartam kérdezni, mielőtt féktelenül telepítgetek fel mindenfélét, aminek a fele sem indul el...:)
  • tmisi
    Akkor üdv a jelenkorban! :D
    San Andreasszal elboldogul, de a Shader 3-mal lókakit sem ér benne, mert ahhoz gyenge. Persze attól is függ, milyen gépbe akarod beletenni.
  • Harly18
    Van egy hülye kérdésem, én még leragadtam annál az időszaknál, mikor az ATI Radeon 9700 volt a csúcs.

Az Nvidia Geforce 6200 128 mb-os videókártya tudom, hogy ma már elég gagyi, de mit bír? Elboldogul egy San Andreassal például? A mai játékokhoz gondolom már kevés, még alap beállításokkal is. Pixel Shader 3-at támogat, ugye? Mert ha nem, akkor sok játék el sem indul rajta...
  • Balumann
    prohardver hirdetés, ugyanaz a proci, szintén gigabyte alaplap bár más típus, hd4670 -es kártyával.

"Crysis 1024*768 UltraHigh
    GTA4 1280*1024 High
    Far Cry 2 1024*768 UltraHigh
    stb..."
  • Balumann
    De mi az, hogy nem bírja el? Az egy dolog, hogy az 1800 Mhz-es core2-es procim valószínű, hogy nem hajtja ki teljesen, de rosszabbul csak nem kellene mennie, mint az x1950 -esen, nem? Alaplapomnak bírnia kellene szerintem (Gigabyte GA-965P-S3).
  • Peet199009
    Hogyha az ATIt nem bírta a géped akkor a 9600ot sem fogja bírni sztem.
  • Balumann
    Nah mondom a fejleményeket, visszavittem a kártyát, még el se tudtam mondani a problémámat, közben kérte a számlát, és visszaadta a pénzt. azt mondja, nem ad másik kártyát, mert valószínűleg a gépem nem bírja el és az se lesz jó, az pedig bonyolult nekik, hogy arra is visszaadják a pénzt. (ha ez lett volna bennt, aki most volt, valószínűleg nem vettem volna meg a kártyát...).
    Úgyhogy most gyűjtök, és veszek máshol egy 9600 GT-t vagy 9800 Gt-t... :-/
  • Solten
    Hi.: link
  • cucma
    öcsém vett egy játékot -LOTR-Conquest- és shader 3. a minimum, ami nincs meg és ezért nem indul.
    milyen videókártyát vegyek 15-20 e között?
    alaplap: MSI 915P neo2 Platinum (PCI-Express csatlakozó)
    Procim: 3 ghz intel p4
    Ram: 2,5 gb ddr2
    játékra kellene, de persze nem a legújabb FPS-ekkel játszom, mert ahoz mást is kellene cserélni :)
    köszi
  • Sharks
    Én is sapphire-ra szavazok, főleg a vaporx-esekre.
  • [HUN]FaTaL
    Elvileg az új hűtőnek egy picit jobb a hatásfoka, de nem volt gond a régivel sem. Én inkább Sapphiret vennék.
  • torok6
    Sziasztok! Ati hd5770-ben melyiket érdemes megvenni a fedettet vagy a új hűtőset? Gigabayte az jó? Nagyon fontos lenne!!
  • trident
    Ha játszol, vagy játékra tervezed, akkor még ha nehéz is, de jó lenne egy kicsit "feljebb" menni.
    Amit hirtelen kiszúrtam, de +3 ezer forint, az egy 9600 gt.

Szerintem a következő ábrához semmilyen komment nem kell:

Ami szóba jöhet, az a használt piac. Ebben az árkategóriában talán jobb megoldás is.
    OFF és elnézést.
    Pofátlan és bunkó dolog hirdetni, nem is akarok, de lehet -tehát nem ígértem, nem árulok-, hogy olcsón eladósorba kerül egy kifogástalan MSI x1950 pro, dual slot, heatpipe-s gyári hűtéssel.
  • Solten
    Mondjuk Nvidiabol kinezheto, de eddig csak a pisixet gatolja szoftveresen (legalabb is, ami ismert). Chipseteivel meg nem erdemes szvsz foglalkozni:

1. Kipusztulofelben vannak.
    2. Intel/AMD jobbakat gyart es technologiai folenyben vannak (nem volt nehez mert az Nvidia tobb mint 2 eve nem rukkolt elo ujjal)
  • Solten
    "De ez lehet hogy óriási baromság a részemről hozzátenném"

Az... ;)
  • Dobronski
    2 magos AMD. 5000+