41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • balint1111
    Sztem ilyesmit mond. De még mindig nem értem a driver kérdést.
  • Sir Quno Jedi
    Asszondod betehetném a hd5870-em mellé a 8800GTS320Mb-met és akkor ezen GYORSABB lenne a gamma?!?!?
  • [HUN]FaTaL
    Nem fogunk, Solten állandóan szerkesztget. :)))
  • Solten
    Ne hari, kisse nehez napom volt es belassultam... mea culpa
  • duracellmumus
    légyszíves ne szerkesztgesd a hozzászólásaidat mert engem fognak komplett őrültnek nézni
  • Solten
    erm...

• duracellmumus
    akkor csak két vga-n fut egyszerre ugyanaz a játék, semmi teljesítménynövekedés a szóló vga-k hoz képest, csak jobban pörög a villanyóra:)

megnyugodottam

• Solten
    Na vegre talaltam rola valami teszt-feleseget: link
  • duracellmumus
    hogy néz ki hogy amd-s csippet raknak inteles proci mellé mi ez ha nem világvége:)?

és miért nem lga1366-osez csak középkategória
  • KillTheKonzol
  • duracellmumus
    amd csinál(t) egy csippet a pci-ex csatlakozók közé hogy ne legyen szükség egyébb dugókra a kártyák közé(6xxx-en már nem lesz cf csati )?

akkor most mind kettő kártya működik egymás mellett, gondolom ez valami teljesítmény többlettel is jár, nemcsak arra jó hogy gyorsan össze lehessen hasonlítani a két vga-t:)

azt el tudom képzelni hogy nv-t befogják fizikát számolni ati meg ontja az fpst, de hogy mi módon nőhet így a videó teljesítmény, azt nem. mindkét gyártónak különböző mikrokódojaik vannak amik nem kompatibilisek egymással
  • Solten
    Szerintem nem ertettem felre... ;)

KLIKK
  • duracellmumus
    szent szar:) és a drivert ki fogja írni hozzá MSI?:)
  • duracellmumus
    szerintem te félreértetted:) az én lapom is tudja a crosfire-t + sli-t is de nem egyszerre:)
    az emberkének olyan lap kellene ami egyszerre tud 295-el és 5970-el üzemelni...
  • Solten
    Lucid Hydra 200
  • Solten
    MSI Big Bang Trinergy lett volna ha felkerul ra a Lucid Hydra 20 lapka (osszekotheto egy ATi es Nvidia CF-ben vagy SLI-ben vagy miben... )
  • Dobronski
    Honnan van neked ennyi pénzed?
  • duracellmumus
    inkább driver kérdése mint alaplap-é, szerintem.

ha nv és ati összefog csodákra lehet képes:)
  • KillTheKonzol
    most komolyan kérdeztem...
    ilyen alaplap nem létezik?
  • duracellmumus
    nem akarsz ugye VÉRPISTIKE lenni?

ha van lé bőven akkor vegyél mindkét vga-hoz külön gépet, aztán hívd át a szomszéd srácot lanon cs-zni:)

• KillTheKonzol
    Olyat nem tudok megcsinálni, hogy veszek egy GTX295-öt meg egy HD5970-et, és egy alaplapra teszem rá mindkettőt, és tudok váltogatni, melyikről akarom épp a videó kimenetet? Mekkora állatság lenne már...
  • trident
    Át lehetne a témán lépni?
  • kifli
    ja nemis standardra van állítva, de így még nem nyúl bele a játékba (ennél lejebb nem lehet vinni a csúszkát)
  • [HUN]FaTaL
    Az AI nem abból áll hogy kikapcsolja a füstöt meg az árnyékokat. :D
  • rumkola
    miért baszná föl magát, csak véleménycsere megy
    persze úgyse győzi meg senki a másikat, de legalább megy az idő meló közben :DD
  • kifli
    igenám, de ai alapból nem működik, azt akkor kapcsolod rá ha akarod
  • rumkola
    +100mhz nv-nél csodát tesz, ugyanis ilyenkor a shaderek nem +100mhz-t kapnak, hanem sokkal többet, és ugyebár nv-nél a kevés shader lehet a gond

itt nem a threaded opti a lényeg, csak linketltem egy képet, hogy miket lehet állítgatni programonként, tudtommal amd driverekben is van ilyen, sőt ott van még az AI is (ennyi erővel ezt is csalásnak kiálthatnád ki)
  • Dobronski
    Ne foglalkozz velük, csak felbaszod magad.
  • kifli
    na ezt jól eldugták :D
    Egy átlag user ilyet mikor állítgat hogy Threaded optimizaton ?
    Meg miért kapcsolja be alapból? A ráerőltettet élsimítás miért nincs 8x-osra állítva alapból? Nameg a leírása sem teljes: Allows applications to take advantage of multiple CPUs. Szó nem esik arról hogy kevesebb árnyék meg füst lesz a játékban
  • kifli
    jajjnevicceljmár egy techpowerupos teszt? :D
    #31776 olvasd el, ez legalább személyes tapasztalat (az ilyen teszteknek álltalában nem szabad hinna, ahol egy konkrét gyártó kariját külön kiemelve tesztelik, mert annak pénzszaga van)
    És ahogy előttem leírták, +100mhz csodát nem tesz, úgy ahogy az a tesztben szemléltetve van!
    Másrészt 4850-et is lehet húzni (én +125mhz-t adtam neki anno, gond nélkül megbírkózott vele)
  • rumkola
    ez a nevezzék át a játékot pedig nem kell... elég a profilokat átírni
    ez minden driverben benne van

• Ari18
    1. Te kérdeztél valamit #31750
    2. Szerencsére nekem van mit osztani.
    3. Legyél boldog, hogy drágán szart vettél. Gratulálok.
    4. A személyeskedést meg fejezd be. Valószínű nem vagyunk egy súlycsoportban.
  • rumkola
    lentebb van linkelve mennyivel jobb a 4850 a amp-nál :D
    mellesleg nekem mindegyik volt, ilyet hogy sokkal jobb csak az állít aki nem próbál ki semmmi mást, csak a szemellenzőjét huzogatja
  • kifli
    4850 sokkal jobb mint 9800gt, úgyhogy annyira jó vételt nem csináltak, főleg hogy dx11 miatt 4850 mégjobban ki tudja majd használni a dx10.1-es adottságát (pl kapsz "ajándékba" 4x aa-t, ami nem okoz teljesítményesést). Másrészt nekem már ez a 3. ati kártyám zsinórban, egyikkel sem volt gondom, az első agp-s volt, agp driverek nem jelentettek problémát, pedig akkor annyira nem érdekelt még ez a hw cucc nem néztem utánna dolgoknak, időnként letöltöttem a legfrisebbet és gond nélkül felment (biztos varázslat) aztán vettem egy 4850-et (itt majdnem nvidia lett belőle, csak aztán utánnaolvastam a drivercsalásoknak és hasonlók), azzal szintúgy nem volt problmám, pedig mikor vettem, még csak 2 driver volt hozzá (ami a cd-n volt meg a legfrisebb ccc). Most meg az 5770, mikor ezt vettem, csak a cd-n lévő driver volt jó hozzá, annyira új volt, de érdekes ezzel sem volt olyanom mint pl havernak 9800gtx-ével (amit mikor vette már nem számított friss kártyának, bár mikor megjelent ilyen néven már akkor sem volt az), a cd-n lévőnél ha újabb drivert rakott fel, nem volt kép se vista se xp alatt, kicserélték neki egy ugyanolyanra azzal is ugyanez volt (nemugyanazt kapta vissza, számát felírtuk). Végülis azt tanácsolták neki frissítse a vga biost, bár hozzátették hogy így ugrik a garancia...
    Meg ugye ph-n és itt sg-n is elég sok nv tulajnak halt meg a régebbi vga-ja driver frissítés után, a driverben letiltott effektekről ne is beszéljünk...

És itt szeretném üzenni a friss NV tulajoknak, hogyha minden effektjével együtt szeretnék élvezni a játékokat, nevezzék át az exéjüket pl 1234.exe-re!!!
    Így nem működik a driveres csalás. (letiltanak egy pár olyan effektet a driverben ami nagyon megterheli a kártyát, így ugyan jobban fut a játék, dehát teis letudod venni mediumra a grafikát ha nagyon akarod...)
  • destroyer91
    Én nem akartam ráderőltetni,igazából leszarom,mit gondolsz:D de ha tapasztaltad már,akkor te is tudod,hogy hülyeség amit állítottál:D Ha meg mind1 neked,akkor meg minek osztod az észt,hogy 26ér ezt meg azt is vehettem volna...ki kérdezte?:D na mind1 erről ennyit off vége:D
  • Ari18
    Nem kell bemutatni... volt 8800GT-m, 4850-em és 4870-em is. Én nem tesztek alapján ugatok, hanem tapasztalatból. Nekem mindegy, ki mit vesz, csak ne akarja senki a hülyeségét rám erőltetni.

Elég szar helyen vásárolsz, ha 33k egy 4850. Annyiért már 1GB-os 4870-et kapni.
  • Sharks
    Nem is hordtuk le az Nvidia kártyákat (csak így 4szemközt, nekem semmi bajom velük), a drivereket fikáztuk!
  • destroyer91
    http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_9800_GT_Amp_Edition/1.html
    Csak h lásd mennyivel jobb a hd4850ed:D ekkora különbség nem ér meg 6-7 ezer forintot az is tuti:D Ez atáp meg egyszer má lehuzott egy évet egy hasonló kaliberű gépben,nem fog elszállni:D Egyébként fölös a kártyákon vitatkozni,mindenki azt használja,ami neki tetszik,és senki nem fogja a saját kártyáját lehordani csak azért,mert a másiké jobb:D Shut up and play:D
  • Sharks
    Legalább ATI-s topic létezik és át lehet nézni. Amúgy meg a buta user-eket ne számoljuk már driver-hibának...
  • Dobronski
    Radeon topicban multkor linkelgettek nvidia-s hozzászólásokat, hogy nvidia driver hiba igy úgy, de nincs kedvem keresni, merthát' tudod, a radeon topic pörög.