41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Passy
    Hali!

Van egy eladó Gainward Bliss GTX 260 vga.
    Ha valakit érdekelne.

Üdv.
  • rumkola
    jó lenne ha ddr3-ast találnáál, jóval gyorsabb lenne....bár nem hiszem hogy létezik agp-ben
  • guru55
    Ez sosem volt tápos gép:D Köszi az eddigi segítséget a kártyával kapcsolatban,szóval akkor a 3650-et ajánljátok ami elvileg kompatibilis az alaplappal. Várom még a tippeket, bár utána néztem a 3650-nek és elég jó kártyának tűnik.köszi még1x!
  • Sir Quno Jedi
    WoáW! Ez 7-8 éve sem volt már tápos gép. :D
  • rumkola
    3650 agp-t vegyél
  • Solten
    vagy: link
  • Solten
    Hello. Bar kicsivel tobb mint a kereted: link Ha sokallod: #32003
  • guru55
    Üdv Mindenkinek!
    Abban kérném a segítségéeteket, hogy van egy jó régi pc-m, abit kd7-es alaplap(agp8x),amd 2400+, 1,5 gb 400mhz DDR, abit siluro geforce 4 ti4200 128mb videókártya. Szeretnék venni egy új videókártyát, tudom hogy ebbe a gépbe nincs értelme berakni valami brutális videókártyát mert a többi cucc miatt úgysem tudnám kihasználni, mást viszont nem akarok fejleszteni. Olyan kártya kéne amihez kb. 10-15 ezer Ft-ért hozzá lehetne jutni és kompatibilis lenne az alaplappal(úgy tudom, elméletileg bármilyen agp8x as kártya kompatibilis lenne, de mivel ez az alaplap kb. 5-6 éves, ezért az újak nem biztos hogy jók).Szóval valami jobb fajta,megbízható kártya kéne amin azért nem csak az 5 éves játékok indulnak el, hanem az újabbak is, mert jelenleg már a legalapabbakat sem tudom futtatni a mostani kártyám miatt. Milyet ajánlanátok?
    A segítséget előre is köszönöm, ha lehet légyszí a [email protected] címre írjatok, de ha itt válaszoltok azért is hálás vagyok!
    Üdv Mindenkinek!
  • Solten
    Hello.

"Gondolkodtam PCIE-es gépen, de bőven 100 ezer fölött jönne ki egy igényes konfiguráció, erre meg most nincs pénzem."

~60-70-bol osszeirunk neked egy IGP-s (HD 4200) gepet (milyen gepet vegyek topik...). Amugy: link
  • Daniel19
    Sziasztok!

Segítség kellene!

AGP-s gépem van, ASRock 775i65G alaplap, 3,2 GHz P4 proci, 1 GB DDR Ram.

Videovágásra használom a gépet, kicsit lassan megy, de tudok vele dolgozni. Egyetlen probléma, hogy használni akarok képszínező programokat, de nem működnek az integrált 96 megás videokártya alatt. Gondolkodtam PCIE-es gépen, de bőven 100 ezer fölött jönne ki egy igényes konfiguráció, erre meg most nincs pénzem.

Mindenképpen egy jó AGP-s videokártya kéne, ami NEM játékra kellene, csakis kizárólag videoszerkesztésre, vágásra, képszerkesztésre/színezésre, és legyen rajta TV kimenet (S-video elég), mert TV-n akarom nézni a filmeket.

Hallottam, hogy videoszerkesztésben az NVIDIA a vezető, de ahogy látom az AGP-s területet az ATI uralja.

Láttam különféle kártyákat, és specifikációkat: HD3450, HD3650, DDR2, GDDR2, GDDR3. Olvastam olyat is, hogy a GDDR3 csak a játékokhoz fontos, a vágást nem befolyásolja.

Na most az lenne a kérdésem, hogy nekem videoszerkesztésre melyik kártya lenne az ideális megoldás?

Várom kimerítő válaszaitokat! ;)
  • rumkola
    ja, vagy vegyen envidiat :))))
    bocs ezt nem tudtam kihagyni :D
  • rumkola
    ccc nelkuli valtozatot tegyen fel
  • Dobronski
    Ezt vágom.
  • kifli

XD
  • Dobronski
    Jóvanna'. :D -.-
  • kifli
    -.-" trollkodol :D
  • Dobronski
    Muszáj, bocs muszáj volt. :)
  • [HUN]FaTaL
    Az offline telepítő tölt a telepítés elején, nem is kérdezi akarok e frissíteni. De net nélkül még nem telepítettem, lehet felmászik úgyis. :)

Használjon windows 7et, abban benne van a .NET 3.5 :D
  • kifli
    frissíteni nem muszály,microsoft forumon írták hogy ez elég :)
  • [HUN]FaTaL
    Nekem is ez van, ugyanúgy töltöget a netről 10-15megát.
  • kifli
    van hozzá olyan installer amihez nem kell net. mikor xp-t használtam volt egy packomn ami net nélkül tette fel az összeset :)
    ITT A 3.5 SP1
  • [HUN]FaTaL
    A full installer is kéri a netet mert utána letölt még valamennyit. Hát net nélkül nem tudom mi van. Tegyen fel windows 7et :D
  • kifli
    ne az online installert szedd le.
  • Solten
    Hi. Kottesse be a netet...
  • trident
    Három prohardver cikket ajánlok figyelmedbe.

Egyszerűen kevés lehet a cpu, nem fogja tudni kihajtani.
    (úgy jársz mint én, aztán lehet keresgélni a kevésbé rossz megoldások közt).

Ha Soltennek megírod, milyen alaplapod van és megkéred, fog akár több olyan lehetőséget is mondani, amit érdemes megfontolni.

Én is azért javasoltam egy "olcsóbb" kártyát, mert még beférhet mellé egy cpu csere.

Néha az optimális jobb, mint egy drága kártya.:)

(de kérdezd meg Soltent, ő milyen kártyát javasolna, több koncepció is létezhet, de én a 2,6 GHz-en procilimittől tartanék)
  • DarkSector
    csőtök
    van egy gondom haver az ati kártyáához akarja feltenni a drivert.
    de, kéri a framework 3.5-öt, de azt feltenni nem tudja, mert kér hozzá netkapcsolatot...
    nah ienkor mivan???
  • frazer
    szóval szerinted az 5770 -hez nemelég ez a proci?
  • Solten
    Kerdes milyen deszkaja van.
  • trident
    Szia,

Én az Ati Radeon HD 5770-et választanám. Az 58xx széria túl drága, nVidia fronton is vannak jó választások (a gtx 260 benne van a keretben, de én előnyösebbnek látnám az 5770-et).

Solten biztos tud mondani egy jó AM2-s processzort, hirtelenjében az ipon.hu-n a Phenom II black boxot néztem, 3GHz.

Ha az 5770-nél maradsz, akkor viszont jut egy kis pénzmag, hogy cpu-t cserélj, mert alapban nem lesz elég a jelenlegi alap órajelen.
  • frazer
    sziasztok!adjatok tanácsot pls hogy 50000 forintom van és h 50000 ft alatt melyik szerintetek a legjobb videokártya? mert a gépem megvan hozzá 4gb ram és egy 2magos AMD athlon 5200+ CPU segitsetek pls
  • Solten
    30-35k? Kaphato a gts250-nel joval ertelmesebb kartya: HD 5750/HD 5770 (igaz utobbi 512MB-os es 35.5k de igy is jobb vetel).
  • [HUN]FaTaL
    Ja nagyot kell kűzdeni, főleg ubuntu alatt. Meg kell nyomni hogy zárt driver telepítése és minden működik. Nehéz :D

Vagy letölteni a catalystot aztán kicsomagolni és felrakni. Persze ez csak a HD szériás karikra vonatkozik, régebbiekkel nem tudom mi a helyzet.
  • kifli
    suse linuxal is tökéletes az ati, semmit nem küzdöttem vele. Feltetem működik azt csá
  • [HUN]FaTaL
    Atival is kb ugyanez :) Legalábbis az újakkal mindenképpen.
  • Teppik Amon
    Nem kívánok semmiféle háborút kirobbantani a 2 tábor között! Egy lusta disznó vagyok, nem akarok sokat mókolni linux alatt a kártyával. Beteszem és menjen, ez a lényeg. Nvidiát választottam épp ezért. (évek óta semmi problémám velük)
    Még egyszer köszönöm a tanácsokat!
  • rumkola
    én nem küzdök vele, köszi
  • Solten
    Te is kerdezd batran...
  • rumkola
    hát pedig nem kicsit kell linux allatt küzdeni az ati-val...
  • Dobronski
  • Solten
    Nem kell kuzdeni. Az Ubuntu topik hazigazdajanak is Radeonja van, kerdezd batran...