41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#40500 Én is azon gondolkodom, hogy eladom pár hónap múlva 125k-nál többért, és olcsóbban megúszom az 1080-ra váltást. Görény vagyok, tudom, de ha már sikerült beszereznem egy 5820K-t, akkor hadd szóljon. :-|
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.23. 18:30:42 -
#40499 Annyiért szinte ajándék, itthon valószínűleg kifutóként sem lesz annyi soha... :) -
#40498 Nyem rendes boltból, nyilván. Angliából hozzák be, 1 hetet kell rá várni, szóval nem para. 125k lett a vége, MSI 1070 Gaming X-et rendeltem. Kíváncsi vagyok a végeredményre. :-)
Egyébként ez az apró az, ahol találtam. :-) -
#40497 Hol látod ezeket? Mindkettő nagyon olcsó, rendes boltban 1060 kb az aqua-nál volt ennyiért, azóta se válaszolnak... -
#40496 Hmm, aprorol 1070 125k vagy 1060 85kert eri meg jobban? Overclockerz ar 80%a hufositva. -
Conqvistador #40495 A monitor az jövő nyár előtt semmiképp. De az is csak akkor jöhet szóba ha megfelelő vas kerül alá.
És igen picit elbizonytalanodtam. Mert ha esetleg lejjebb mennek az árak még 2-3 hónapot simán érdemes várni.
Ha nem akkor meg lényegében ugyanannyit kell rádobni később is. -
#40494 >Hát azért csak többet fog nyújtani a Kaby lake szimpla 200+mhz nél.
Igen. Jobb lesz benne az IGP Egy korábbi posztban még 1440-ben meg 4k-ban gondolkoztál monitorilag, mostmeg már ott tart a projekt, hogy vajon 470 elég-e 3 évre. Először is döntsd el mi a prioritás. Ha az ár, akkor adott keretre lehet gépet építeni. Ha a teljesítmény, azt be lehet árazni. De ebből így nem lesz semmi, vagy nem is akarsz semmit, ez még nem derült ki.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.08.21. 14:56:24 -
Conqvistador #40493 Hát pedig a kiegészítők is lényegesek. A mostani házamba nem férbe be rendesen egy Gtx 1060-1070 a méretük miatt se. Talán egy rx 470es de az meg ki tudja 3 évig elég e?
Procihűtő eleve kell a táp talán megfelelő. SSD van winyó van 1,7Tb-nyi de fullon teli szóval nem könnyű a döntés.
-
Conqvistador #40492 Pénz az lenne rá (tartalék) de nem szórnám el feleslegesen. 300 körül kiadni gépre még akár nagykerárral is azért meggoldolandó...
Hát azért csak többet fog nyújtani a Kaby lake szimpla 200+mhz nél. És nyilván csak reméli az ember, hogy kicsit csökkenni fognak az árak de persze koránt se biztos. De ha már teljes átépítés akkor az legalább 3 évig jó legyen minimum. Vagy nem ér az egész semmit. -
#40491 >a Kaby lake megjelenésével elvileg csökkenni fog valamennyit a fő komponensek ára.
Ezt nem tudom miből gondolod. Én erre nem számítanék. Eleve ez a 7700(K) nem lesz egy kapós termék. 6700K+200Mhz? Ki fog ezért plusz pénzt adni? Pláne ilyen 20%-okat, amikkel rémisztgetnek már előre. Az értelmesebbje biztos nem. A 6700K jó vétel marad, nem fog mozdulni az ára. A HWaprón sincs általában. Szinte azonnal elkelnek, ahogy megjelenik esetleg egy.
De szerintem a fő probléma nem ez. Ha nincs elég pénz, felesleges évekre előre gondolkozni. Nullkonfigból viszonylag értékállót csak sok pénzért lehet építeni, de azok is csak akkor nem értéktelenednek brutálisan, ha frissen van tartva. Amihez megint pénz kell. Vannak köztes alternatívát, azokat kell inkább célozgatni. -
#40490 Ha nincs elég pénzed, akkor ne kiegészítőkben gondolkodj. Azokat ráérsz megvenni később is. pl olyanokat, mint a régi gépház. vinyó, stb. Ami azonnal kell, azt vedd meg. Alaplap, processzor, ram, videó kártya.
Alaplap 30, proci 60, ram 15, (8gb, majd veszel még 8-at később) és marad 45-öd videó kártyára. Ehhez vagy teszel még egy kicsit, vagy használtat veszel. Azt kell beosztani, ami van. Nem kell azonnal megváltani a világot. -
Conqvistador #40489 Ugyan ebben a cipőben járok. Teljes architektúra csere kell.
A gond az hogy 120-150et hiába tolnék bele nagyságrendi erősödést nem hozna. Kb 300-350k körül lenne olyan konfig ami már jó pár évig elbírná a dolgokat de az meg picit sok.
De elvileg pár hónap múlva az AMD újításokkal és proci vonalon a Kaby lake megjelenésével elvileg csökkenni fog valamennyit a fő komponensek ára. Már 10-15% is jót tenne és akkor jobban megjönne a vásárlókedv is :D
És ki gondolná hogy a kiegészítő cuccok is milyen drágák összességében.
új ház (amibe belefér minden rendesen) 12k
új táp 15k
új procihűtő 12-15k
új ramok 16gb legalább 22-28k
egy generációváltásnál...
És akkor az alaplap+proci+vga 3asról nem beszéltünk.
Akinek nincs még SSD az is 15-25k
winyó se ártana 25-40k 2-4Tb közt pff kész vagyon.
Lehet marad a régi gép :D
Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2016.08.21. 11:14:21 -
#40488 Filléres váltásként jobb egy fokkal, kicsit élhetőbbek lennének a CPU limites esetek, de 3 éves tech, nagy csodát nem fog tenni...a Zen-ig átmenetileg megfelelhet.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.19. 22:01:54 -
#40487 Jelenleg van egy ilyen alaplapom: Asus M5A97 R2.0
Hozzá egy ilyen proci: AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3400 MHz (17 x 200)
Gondolkodom egy új procin: AMD FX-6300 3.50GHz
Illetve egy új videókarin: RX 470 vagy Rx 480
Működne ez a proci+videókártya páros így? Nagyon visszafogná a kártyát a mostani procim? Köszi előre is a válaszokat.
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2016.08.19. 20:26:51 -
#40486 Ettől tartottam. Akkor lehet, bővítem még a keretemet, és akkor már rendesen veszek egy konfigot, hogy akkor megint ne legyen rá gond jó pár évig. -
#40485 Ebből az összeállításból a 8 GB memória az, ami ideális a mai játékokhoz. Érdemes lenne legalább egy használt s1150-es félkonfigban gondolkodni, tehát B85 alaplap 10e Ft körül (esetleg újonnan 16e Ft) és egy Intel i5-44xx/45xx CPU hűtőstől 40e Ft környékén, a memók maradhatnak. Az X4 955 mellé felesleges lenne egy mai középkategóriás videokarit tenni, a CPU limit gyakran győzne a mai játékokban, lassan a minimum szintet sem üti meg, bizonyos játékoknál alatta van. Videokarinak egy 4 GB-os RX 470 megfelelne nagyjából hasonló áron, amint elterjed. -
#40484 Sztem arra a gépre már ne költs. Egy ilyen videókártyával NAGYON erős procilimited lenne... Teljesen felesleges. -
#40483 Üdv!
Van egy kb. hét éves gépem, és úgy tűnik, itt az idő a videókártya lecserélésére.
Konfig:
- Alaplap: Gigabyte GA-MA770T-UD3P
- Proci: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz (16 x 200)
- Memória: 4 x 2 giga (2 db Kingmax és 2 db CompuStocx)
- Videókártya: AMD Radeon HD 5700 Series (1024 MB)
Szóval minimum 4 gigás videókártya lenne az ideális ugye a mostani játékokhoz, ilyenben gondolkodnék. Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy elég lesz ezt cserélnem, vagy a procit is kéne? Meg hogy egyáltalán ez a konfig bírna-e egy erős videókártyát?
Erre gondoltam így elsőre. (árban kb. eddig mennék)
Előre köszi a segítséget! :) -
#40482 Lassan lehet bizakodni, alakul a kínálat... :)
MSI Radeon RX 480 GAMING X 4G 4GB 'besorolás alatt' @ aqua
Gigabyte Radeon RX 480 G1 Gaming 4G 4GB 'besorolás alatt' @ aqua
A hasonló 8 GB-os kiadások szintén. -
#40481 Itt volt 70 alatt (talán pont 70)
-
#40480 Merre volt 70-ért?
ui.: Persze hogy most még nem tartós, de ha elkezdenek pörögni a készletek, előbb-utóbb az is lehet. Hosszabb távon valószínűleg még a ref. is drágább lesz mint sok jól fogyó AIB modell, volt már ilyesmire példa... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.17. 18:21:31 -
#40479 Abból is volt már 70ért kínálat. Amúgy az a 70 és a GTX-es 87 az nagyon alsó határ, ezek inkább figyelem felkeltő akciók mintsem tartós árak. -
#40478 Biztosan a készlet vége lehetett...jelzésértékűnek nem rossz, hogy itt is tarthat a dolog hamarosan, akár nem csak utolsó pár példány szintjén. Mondjuk engem még mindig jobban vonz a 4 GB-os RX 480 75e Ft körül, csak ne egy helyen lenne elérhető, ne egy modellel és ne pár darabos készlettel x héten belül... :D
ui.: ...és ne 2 év garival. A Sapphire még beleférne, külföldön érdekes, hogy ez a modell mintha 3 év garival ment volna...vajon itthon a különösen árérzékeny piac miatt ragaszkodnak az 1 év elengedéséhez?
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.17. 17:50:43 -
#40477 pcx-en tegnap 88 volt, szóval valószínű valós ár volt ez a 86ezer -
Etelkozi Vata #40476 Mikor néztem, 404 volt nekem is.
Ez jó ár volt, nemcsoda, hogy már "elkapkodták." -
#40475 Ez ha minden igaz, a link tartalmában még ott van. -
#40474 GV-N1060WF2OC-6GD -
Etelkozi Vata #40473 és ez melyik típus volt? aero?
a turbót láttam ennél kicsit drágábban -
#40472 Hmm egészen vonzó lett volna... :) -
#40471 Én megrendeltem, majd kiderül. De mindegyik webshop így csinálja mostanság (rx470 - rx480nál is), ha elfogy törlik a hivatkozást
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.08.17. 16:30:47 -
#40470 404.
Typo volt. -
#40469 Gtx1060 87k
lehet reklámnak minősül, ha zavar, ne nyisd meg
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.08.17. 15:51:49 -
#40468 Legyenek boldogak a throttlingolós magasabb órajeleikkel... -
#40467 Szilikonlóttósak, és még mindig a foundersek a legjobb példányok. Szépen leválogatták a legjobb példányokat maguknak ezek a kis sneciek :) -
#40466 Tuning határok szempontjából eddig számomra úgy tűnt mindenféle tesztből, hogy minden 2-3 pörgős AIB hűtés lényegében ugyanazt tudja 70+ celsius max. GPU hőm. mellett, jócskán a 83 celsiusos Boost 3.0 határa alatt. Stabil tuning határban inkább a szilikon lottó játszik, de abban sincs általában 50-60 MHz-nél nagyobb eltérés, jellemzően 2050 MHz-et tud egy 'rosszabb' GPU is, 2100 MHz fölé jelentősen pedig nem megy egy 'jobb' példány sem... Persze kiemelt szerepet játszik benne a gyárilag korlátozott max. feszelési érték, ami elvileg minden karinál ugyanaz, így a jobb műszaki körítés értelme max. a hűvösebb és halkabb hűtésben és no coil whineban jön le, mint jobb tuningban.
ui.: Tényleg, softmodoltak már valami széthajtott szörnyeteget külföldön? Esetleg vízzel hűtve mi a helyzet? -
gforce9 #40465 Gainward 960 phantomot szereltem. A bordák alatt van a venti, fura egy dizájn. Valakinek tapasztalata van, hogy hogy bírja a kánikulát a többihez képest vagy google a barátom? -
#40464 Ha már válaszolsz valamire, legalább tedd meg, hogy elolvasod. -
NikeCortez #40463 Kedves egészségedre :)
Most ennyire beletapostam az emberek lelkébe a "saját véleményemmel"?
Az az én javaslatom volt, mert nekem az vált be, de mondtam azt is ,hogy 1 ventis is jó. (értsd AERO) -
#40462 Na, ezeket oszlassuk el hirtelen, mert ez nem így van, másrészt meg mindjárt kiderül, hogy elmegy az az egy pléhtányérral is :D
Két fogalom, barátkozzunk vele: thermal throttling és boost. Elmegy az két ventivel, meg elmegy 1-el is, sőt ha elég ügyesek vagyunk, még venti nélkül is , a kérdés: mennyivel. Az msi-n is csak két venti van, csak az msi-n két gigantikus venti van, de ami ettől fontosabb: a piac egyik legjobb hűtője van rajta. De alapvetően ha kihagyjuk a szilikonlottót a képletből, akkor nagyjából azt lehet mondani, hogy minél jobb/hatékonyabb a hűtő a kártyán, a boost annál feljebb fogja tolni. Vannak ezek a gigantikus, 2.5-3 slotos paszkálok, na azoknál a boost fel tudja az égbe tolni a frekit, meg vannak ezek a minimálhűtősek, és a kettő között adott esetben lehet 200Mhz különbség is, mitöbb olyan is, hogy már a thermal throttling fogja visszahúzni a kártyát. Nem (annyira)a hőmérséklet érdekes, vagy hogy hány darab pörgettyű van rajta, hanem hogy mindez mire képes. Ez ránézésre sok esetben nem is állapítható meg, érdemes teszteket olvasgatni. Persze simán lehet, hogy az ember rányúl egy szarabbra a szilikonlottón, és hiába a fasza hűtés...Fasza hűtés nélkül viszont biztosan nincs magas boostfreki. Én ezeket a gigákat pont nem ismerem, de hogy azért van attól fontosabb szempont, minthogy hány ventit látunk rajta, de az már egy kiindulási alap lehet egy összevetésben.
És akkor már coilwhineről nem is beszéltünk, ami mondjuk már lehet fontos egy 150K-s kártyánál. Ezek olyan szempontok, amik simán relevánsak ilyen 3-10%-os árkülönbségeknél. -
NikeCortez #40461 Persze, nincs ezzel gond...ott vannak a faja kis Aerok ,azok is lehűttik , azért is írtam "saját vélemény" :)
Utoljára szerkesztette: NikeCortez, 2016.08.15. 12:34:40