Milyen videokártya?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saor Alba
\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)
Saor Alba
Végülis választ kaptam a kérdésre, köszi :-)
\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Saor Alba
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Mi ezeknek a kártyáknak a rangsora? Egy AMD Barton 2800+ mellett melyik az, amelyik maximális teljesítményt nyújt?
- GeForce 7600GT 256MB
- Sapphire X800 Pro 256MB
- GeForce 6800GT 256 MB
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Ami még a döntésnél szempont lehet, hogy amíg a 4770 referencia hûtése elfogadható, addig a 4850-nél szóba jöhet egy jobb, izmosabb, halkabb hûtés beszerzése, ami szintén dobhat az áron (a sapphire és gainward dupla slotot elfoglaló hûtése jó alapból illetve a vapor-x)
Az xfx-eseket passzolom, elvileg jónak kell legyen, de nem tudom mennyire hangos.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Az árkategóriában esetleg a 4850 jön szóba. Ugyanennyiért jobbat nem kapsz, e fölött lehet nézegetni a 4870, 4890, 5750 kártyákat. Az 5750 lehetne szimpatikus választás fogyasztás - teljesítmény szempontjából, de az ugye 32-34-tõl indul (5770 +5 ezertõl durván).
Ergo 4770, 4850 kipipálva. <#eljen>#eljen>
A tápos topikban, vagy Solten megmondja, hogy ez a táp nem gyenge-e 12v-os ágon, nem lenne-e érdemesebb ez vagy egy blue storm netán a gigabyte superb.
(remélem nem emlékszem rosszul^^)
GIGABYTE GA-EP43-UD3L
NTEL Core2 Duo E7600 3.06GHz 775 BOX
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
XFX HD4770 512MB XFX PCIE
WD 500GB 7200rpm 32MB SATA2
FSP ATX-400PNF
Ebbe a konfigurációba, mennyire passzol ez a VGA? Ugyanennyiért, valami komolyabbat tudnátok esetleg ajánlani?
Tudom, hogy kõkorszaki kérdés, de melyik kártyát javasolnátok, ami kb. megfelel ennek? És esetleg van valakinek olyanja elfekvõben?
A linkelt tesztben nincs benne a 9800gt. de ha már szóba került, akkor:
ph! megateszt.
kártyának ATI Radeon HD 4850 lenne érdemes, tápnak pedig Gigabyte Superb vagy egy jó féle FSP.
Sajnos a kettõ így már valószínûleg túllépi a 30-at, de nem sokkal.
....
....
Alternatív lehetõség lehet a 4770, ha pár ezerrel találsz olcsóbban, akkor szerintem meg lehet fontolni. Az nVidia fronton jöhet szóba a 9800gt, bár én a tesztíróval értek egyet.
Sok sikert!
Van egy MSI alaplapom.
K9N6SGM-V
Ebbe kellene egy videokártya, olyan 25 környékén (cod-mv2,stalker,crysis...)
+egy tápegység!
Lehetõleg álljon meg olyan 30ban, ha kicsit több, nem gond!
Elõre is köszi!
ASUS M2N SLI-Deluxe ,-, AMD Athlon 64 4200+ ,-, 4*1 GB PQI RAM ,-, 250 GB SAMSUNG SataII ,-, ASUS ATI X1950PRO/256Mb
Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5
Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5
Prohardver.hu teszt.
Kétségtelen, hogy csábítóbb az olcsóbb ár... Ha tényleg másodlagos a játék és ott sem az újak a lényegesek, akkor valóban jó megoldás lehet a kisebb, de olcsóbb kártya.
Ha fordulna a kocka, akkor inkább 4670, alternatív lehetõség a használt piac.
Sok sikert, boldog új évet!😊
Kis segítséget szeretnék kérni! Videókarit szeretnék venni de elõbb érdekelne hozzáértõ semleges emberek véleménye. E között a két kártya között gondolkozok, de nem vagyok biztos benne hogy ténylegesen megéri-e azt az 5000 különbséget amiért hozzájuk jutnék. Elsõsorban HD filmekre kellene és másodsorban játékra de azokból is inkább régiek mint TDU és stb..
ATI Radeon HD 4650 1GB Sapphire
ATI Radeon HD 4670 1GB Asus/Gigabyte/MSI/Sapphire
A lentebbi kártyánál az is érdekelne hogy melyik tipusú legyen. Bár gondolom ASUS alaplaphoz olyat illene.
Konfig:
Alaplap:
CPU típusa Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
Alaplap neve Asus P5LD2 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet Intel Lakeport i945P
Rendszermemória 3200 MB (DDR2 SDRAM)
DIMM1 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM2: Qimonda 64T128020EU3SB2 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM4: Qimonda 64T128020HU3SB 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
BIOS típusa AMI (06/21/05)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)
Megjelenítés:
Videokártya Radeon X1300/X1550 Series Secondary (256 M😎
Videokártya Radeon X1300/X1550 Series (256 M😎
3D gyorsító ATI Radeon X1300 LE / X1550 (RV515)
Képernyõ Samsung SyncMaster 226BW/MagicSyncMaster CX226BW (Digital) <22" LCD>22" LCD> (HSDP753608)
Elõre is köszönöm a segítségeteket, és boldog új évet!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az egy gigás meg az 512es vidkari között mennyi a különbség? Mármint úgy értem hogy az egy gigát marha nagy felbontásban használja ki a kártya amiket a gyengébb karik nemnagyon bírnak. Vagy tévedek? Pl amit most vett itt a kolega GT 240et az 512es változatban mennyivel gyengébB?
Cod4 minden maxon 4xaa fix 125fps...
Windows 7 ultimate x64 bit volt fennt, jól karban van tartva, full stabil. 1 egész délután csak azzal szórakoztam, hogy letörölgettem, és feltelepítettem különbözõ drivereket (uninstall, driver sweeper, eszközkezelõbõl is eltávolítva, így kipróbáltam 4 félét, legújabbat is, ati.com -ról leszedve). Ezekután felraktam a Windows XP SP3 (novemberig instalált frissítésekkel, más nem lett belenyúlva), ott is ugyanígy kipróbáltam a 9.12 -es, 9.3 -as, és 9.2 -es drivert. Alaplap biosát is frissítettem utólag + optimised defaultra állítás, procit is megpróbáltam felhúzni 2,4 -re. Ugyan az volt végig az eredmény, még a cod 4 se ment el 30 fps-el mindent teljesen levéve, arma 2 10 fps már a menüben, játékban mindent levéve szintén nem érte el a 20 fps-t. XP- n catalystban is próbáltam mindent ellenkezõjére állítani, akkor se lett jó.
Tehát ezek után, szerinted a driver telepítést rontottam el, igaz? Mikor csak fel kellene telepíteni, és egybõl jónak kéne lennie.
Nvidia-val is szenvedtem, mert ennek több hely kellett a C -n és véletlenül sem írta volna ki, hogy kevés, csak megállt a telepítõ... de ezt sikerült megoldani, és végre fut normálisan, cod 4 teljesen fullon, lejjebb kellett vennem az egér érzékenységet. Arma 2 mediumon bár, de jól fut (az nyilván proci igényesebb), arma 1 szintén szinte minden high, very high -on full stabilan :-)
Egyik ismerõsöm is mondta, hogy volt hasonló esete, hogy gigabyte alaplapba nem tudta beüzemelni az újabb Ati kártyákat (rendszergazda szakon osztálytársam). Sajnos nem volt alkalmam kipróbálni másik Ati HD -s kártyával, így nem lehet végsõ konzekvenciát levonni, mert lehet tényleg csak az a kártya volt hibás, vagy csak azzal a tipussal nem volt jó.
Ezekkel te mind rendelkezel ugyi?
Olvass vissza egy kicsit ,vedd a fáradságot ,hogy mit küzdött a srác és utána oszd itt a nemlétezõ észt!
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
fotográfik kolomp edisön :D