41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Her Laca
    Ami repül :) Olyan szimesek. A kerekes cuccok azok nem szimek:) Jó csak vicc volt.:D
  • kifli
    mármint milyen szimesek?
  • Her Laca
    Én ezt most szó nélkül megvenném ,ha most kéne videó kártya.
  • Her Laca
    Szia:) Azért én nem reménykednék abban az árcsökkentésben.Karácsonykor minden drága. Most néztem 52-55 körül van 460 as igaz nem 1 GB-os. De ha nem kell full HD akkor szerintem nem rossz az.
    Az meg ,hogy én szívtam ATI val nem jelent semmit ettől még nyugodtan vehetsz azért:) én nem mondom senkinek még véletlenül se ,hogy ne vegyen.
    Az biztos,hogy a szimesek nagy része visszaállt NV re még Solt is ahogy láttam.
  • arty
    karácsonyra?? lejjebb???? az elmult 15 évben még nem volt ilyen, de ha gondolod várj csak ;)

tanács: oktober elején megvenni ami kell, mert február elejéig nem lesz csökkenés, de növekedés annál inkább
  • kifli
    260 csak dx10-es, nem 10.1-es
  • istikovacs76
    Szia Laci az il2 sg-ről:)

Én is ezért nem veszek 5770-et, sem 260gtx-et, hanem kicsit többet áldozok a gtx460-ra inkább. az legalább dx11-es, ha már számít a dx11. Az 5770-es is az, de a 260-as csak 10.1-es. Így kicsit várok, míg erősödik a dolog, és karácsony tályán mikorra lejjebb megy a 460 mizéria azt veszem, nem ati-t. Azzal te is csak szívtál:D
  • Her Laca
    :D A fogalmazásod volt pongyola ezért írtam ,nem kell kiselőadást tartani:)
    Különben én mint "NV hívő" nem adnék már pénzt gts250 ért pláne 9800gtx ért sem.
    Nagyon drágán árulják egyszerűen nem éri meg. 4850 et meg nem is tudom,hogy lehet e még kapni újonnan. De az sem egy eget rengető megoldás a szememben ,mint írtam kb egy kutya mind kettő szerintem.
    Az tény ,hogy az NV kártyái borzasztó drágák ,hogy miért azt nem tudom,de talán csak a gtx460 ami megéri a pénzt már ha újban gondolkodik valaki.
  • kifli
    nem dx 11-es, dx10.1-es api-t használ, amit leírom hogyan működik egy dx11-es játéknál:

dx10: Egy dx 11-es játék esetében hiányoznak egyes effektek, és lasabban is fut mint dx11-ben

dx10.1: A dx11-es játékok esetében itt is hiányoznak egyes effektek, de sebességben javulás látható dx10-hez képest (kb olyan sebességel fut mint dx11 alatt) És kapunk nagyon minimálsi sebességvesztéssel élsimítást (a minimális sebességvesztés nem a dx10-hez viszonyítva értendő)

dx11: Itt értelemszerűen megvan minden effekt, és gyorsabb is (Amennyiben bekapcsoljuk az olyan rendszerigényes dolgokat, mint tesztelláció, értelemszerűen teljesítménybeli visszaesés tapasztalható)

Ez azon egyszerű okból mondható igy ki, mivel az eddigi direcx-ekkel szemben, a dx11 visszafelé kompatibilis!
    Így egy dx9-es kártya is tulajdonképpen dx11-ben fut, de ott mégnagyobb teljesítménybeli visszaesés tapasztalható, bár a játékok elkészülnek dx9 támogatással dx11 melett, az xp felhasználók miatt (ugye xp csak dx9-et tud)
    Így a dx9 megoldást használja a játék dx9-es kártya esetén.

A következő futtatási szintek léteznek dx 11-ben (forrás: ph!) :

D3D_FEATURE_LEVEL_11: értelemszerűen ez a szint mindent tud, így nincsenek korlátozások.

D3D_FEATURE_LEVEL_10_1: DirectX 10.1-es kártya esetén jön létre.

D3D_FEATURE_LEVEL_10: a DirectX 10-es kártyával ebben a módban fut a kód.

D3D_FEATURE_LEVEL_9_3: a shader modell a 3.0-s kártyákat támogatja, azaz ideális a GeForce 6 és 7, valamint a Radeon X1000 szériához.

D3D_FEATURE_LEVEL_9_2: speciális szint, kifejezetten a shader modell 2.0-s Radeon termékekhez.

D3D_FEATURE_LEVEL_9_1: az összes fentebb nem említett DirectX 9-es grafikus chip ide tartozik, beleértve a GeForce FX-et is.
  • [HUN]FaTaL
    Nem, 10.1es :) Gyorsabb DX11 kód alatt, mint a DX10es nv.
  • Her Laca
    Különben nem akarok vitát generálni:) szerintem tök egyforma a teljesítményük,max az dönthet mik azok a játékok amire inkább használná.
  • Her Laca
    "Arról nem is beszélve, hogy a dx10.1-es és dx11-es játékokban lazán veri 4850 a gts250-et és 9800gt-t, mivel ezek csak dx10-es kártyák"

Igen ,igen mert a 4850 az DX11 es? Ezt nem tudtam
  • Her Laca
    Itt ezen a fórumon ez nem lehetséges! Ne a szemednek higgy:)
  • BIZ0906
    Na én pont ezért utáltam meg az nvidiát lehet hogy a kártyáik nem lennének rosszak de amit a cég csinál, szánalmas és hülye szó tudom de undorító!
  • Kureszka
    Értem. Köszi!
  • kifli
    is, half life 2-be is voltak eltérések emlékeim szerint, és fc2-ből is volt 1-2 kép
  • BIZ0906
    NFS volt az a játék.
  • kifli
    a teszt végén láthatod azt is, hogy végeredményben a 4850 nyert.

Szintetikus tesztek pedig nem mérvadóak, főleg nvidia trükközése miatt

Egyes játékokban és tesztekben (3d mark pl) letiltanak effekteket driverből, hogy jobban fusson, ezt ki is próbálták régebben, sokkal kevesebb árnyék, meg füst volt bizonyos játékokban az nvidia kártyájával, a játék exe-jét átnevezve pl: 1234.exe-re, megszűnt a különbség, de a teljesítmény is romlott.

Arról nem is beszélve, hogy a dx10.1-es és dx11-es játékokban lazán veri 4850 a gts250-et és 9800gt-t, mivel ezek csak dx10-es kártyák
  • Kureszka
    Na jó, ha nem is mindenben,de javarészt a gts 250 nyert. Aztán lehet, h én látom rosszul a dolgokat.
    hardver-teszt.hu
  • arty
    Olcsóbb :))
  • Her Laca
    Az nem lehet.Képtelenség. Rosszul értelmezted:)
  • fucko
    Üdv!
    Az Sapp 5770es vgam-at stesszelem Furmark-kal és nem pörög fel magától a ventillátora, minimál szinten pörgeti még 80 foknál is. Msi afterburnen progival megoldottam, hogy hőmérséklettel arányosan automatikusan pörgesse a ventit, így 80 alatt marad a hő,de ez így csak nem az igazi. Valaki tudja, hogy mi lehet a gond?
  • Kureszka
    Gépcsere lesz:Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz, Gigabyte GA-P43-ES3G, 4x512 ram
  • Inquisitor
    Lesz valami érdemi procicseréd mostanában, mert kérdés a jelenlegi az említettek bármelyikéhez nem a sovány? Elvileg ebbe a lapba mennek régebbi C2D procik, nem?
  • Kureszka
    A 4850-el csak az a bajom, h bármilyen tesztet néztem, mindig elverte a gts 250, de szívesen fogadok ellenérveket az ati javára.
  • Inquisitor
    Szerintem ha ennyire GeForce kell, várj pár hetet amíg a GTX450 (129USD) itthoni ára tisztázódik ... a teljesítménye tesztek alapján a HD5750 és 5770 kártyák között lesz.
  • MerlinW
    Eszedbe se jusson. NV-ből csak a 460, Ati-ból 4850,4870,4890,5770,5830 és felfele, pénztárcától függően.
  • arty
    régi geforce-t max az ellenségemnek kívánnék :)
  • kifli
    egy HD4850-el jobban járnál.
  • Kureszka
    Marad a gts 250 vagy a 9800 gt... Gondolom a mostani kártyámhoz képest azért fokokkal jobb ez a 2 kari. Csak a tesztek miatt kérdezem, mert ott jobbnak tűnt a 9800 gt de kiváncsi vagyok a véleményetekre, ötletekre.
  • sb1
    A 460-as egy nagyon-nagyon jól sikerült nvidia széria, viszont ott csak az 1gb-os verzió éri meg igazán, leginkább a GAINWARD féle GoesLikeHell...
  • Kureszka
    Köszi!

És a Zotac GTX460 768MB GDDR5 SYNERGY EDITION-ről mi a véleményetek?
  • fucko
    Na úgy néz ki megoldódott a problémám, és nagyon hülyén hangzik, de simán a vgahoz kapott tápkábelt használtam a táptól jövő direkt kábel helyett. Már nem is érdekel az ok, a lényeg h működik. Ami viszont kissé zavar, hogy a furmark pár perces futás után 85 fokos vga hőt mutat. Elfogadható még ez az érték, vagy aggodalomra adhat okot?
  • sb1
    Sajnos egyik kari sem hozná amit szeretnél szerintem, az 1Gb GT250 árában akkor már inkább egy 4870-es ati, vagy ha jövőre gondolsz, akkor a dx11 miatt inkább Vapor-X 5750, igaz, ez meg dx11-hez csöppet kevés,de könnyebben be tudod szerezni, mint a 4870-st! Tápból pedig egy ilyentökéletesen megfelel!
  • kifli
    egyik sem éri meg
  • Puhos
    Szia!

Inkább a gts250-et!
  • Kureszka
    Sziasztok!

Melyik kártyát vegyem szerintetek? Geforce 9800 gt vagy gts 250. Megéri
    1gb-osat venni vagy nincs túl sok értelme? Ilyen gépbe lenne:Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz, Gigabyte GA-P43-ES3G, 4x512 ram.
    Ehhez minimálisan mekkora táp kellene? Ezek mellett lesz még benne egy vinyó, egy dvd.

Köszi!

• fucko
    A memória is rendben van.
  • Pluskast
    Sziasztok!

Egy nagyon különös problémám van. Már több mint egy éve ATI 4870-es kártyám van minden gond nélkül ment. Azonban az utóbbi időben nagyon különös és furcsa problémával találtam szembe magam. Egyes (főleg új) játékoknál egy idő után (úgy kb 5-6 perccel a játék elindítását követően) elkezd úgymond szétesni a kép. Olyasmi mintha a monitornak éríntkezési hibája lenne és elkezdene szétesni a kép ilyen 1, fél másodperc erejéig. Felraktam új drivert de nem oldotta meg a problémát. Próbáltam az adott játéknál piszkálni a grafikai beállításokat és azt vettem észre, hogy ha kikapcsolom az anti-analasing-ot akkor mintha megszűnne a probléma. Mindazonáltal marhára idegesít és szeretném megtudni, hogy ez mitől lehet? Ez vajon a kártynak a problémája (úgyértem esetleg fizikálisan megsérűlt) vagy valmi beállítással esetleg meg lehet oldani a problémát? Ha valakinek van valami ötlete vagy volt már ilyesmi problámája azt kérem, hogy segítsen. Köszönöm!!
  • MerlinW
    Ne szaladjunk előre, VGA-t kihúztuk, most jönnek a memóriák.

Ezzel teszteljük.