41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
fucko #33733 Végülis elvittem haverhoz akinél hibátlanul működik... 76 fokig ment fel furmarkban és annyin maradt. Minden másssal is probléma nélkül ment. Már csak az alaplapra tudok gondolni, lehet mivel régebbi nem bír vele együtt működni terhelés mellett. Asus P5Bse -
#33732 A 72 fok bőven normális, főleg "furkó" alatt. -
fucko #33731 Illetve kérdésem még, hogy a 72 fok mennyire számít soknak? -
fucko #33730 Na indítottam furmarkot, háttérben GPU-z ment. Reggeli hüvős szobában 35 fokról indult alapállapotban a vga hője, majd a furmark beinditása után rohamosan nőni kezdett. 1 perc alatt 72 fokig jutott, amikor is kikapcsolt a monitor,mint ahogy a 3dmarknal és a metronal is. Ezt még1x kipróbáltam ugyanazzal az eredménnyel (72 foknál no signal input és resetelnem kellett) Kizárható vajon, hogy mással van gond, vagy szinte biztos, hogy halott a vga-m? Közben a procim 60 fok maxon volt (első mag) gondolom ez nem okozhatta. -
#33729 K-lite elég, és az a MPC Home Cinema-t telepíti. -
#33728 Hát akkor valszeg rossz lejátszót használok. A win7 alap media player-ét és a MP Classic-ot, meg a KMPlayert. Jah és a K-lite codec pack van fenn. Esetleg tudtok valami jobbat hd nézésre? Kösz! -
#33727 Furmark teszt ablakban + GPUz-ben vagy CCC-ben figyeled a hőmérsékletet.
Everest stabilitástesztben külön-külön tudod terhelni a memóriát, procit, HDD-t. -
rumkola #33726 ja, kipróbálod másik vga-val, ha azzal jó akkor a tiéd rossz -
fucko #33725 Feltettem a 3dmark Vantage-t és sajnos 6 perc utan kikapcsolt a monitorom, ez történt a metro 2033nal is minden alkalommal. Ilyenkor csak a reset segitett. Azt hittem a processzor miatt van, de a stress test utan azt gondolom, hogy inkább a friss Saph hd5770 vga-m a ludas. Van vmi mód rá, hogy egyértelműen kideritsem az rossz-e? -
#33724 Mindenképpen a házzal célszerű kezdeni, mert az hatással van a teljes rendszered kondíciójára. -
fucko #33723 Nos az Everestes tesztet lefuttattam és stabilan 65-66on volt az 1-es core. A CPU 50en. A többi mag 55-60 között. A vinyón kivűl minden más stresselve volt. Ezek szerint vagy egy jobb hütő kell a procira, vagy hűtő(ket) kell tennem a házba, hogy alacsonyabb legyen a környezeti hő. Melyik az ajánlottabb? -
fucko #33722 Everesttel csinálok egy cpu stress testet. Köszi szépen a segítséget! -
#33721 50-60 a mag hőmérséklete, a kívül nincs annyi, a borda meg vezeti folyamatosan le, ergo normál esetben nem lesz a borda olyan meleg, mint a mag. Az, hogy hibás a dióda előfordulhat, bár még nem találkoztam ilyennel.
Futtass egy prime vagy everest-es stabilitástesztet 1 órán át, és ha fixen 65-70 fok alatt marad akkor a levegővel van baj. Ha felkúszik 70-80 fokig, akkor lehet beteg a proci, a rossz pasztázás, rosszul felszerelt hűtő, stb. -
fucko #33720 De az lényegtelen, hogy a borda totál szobahőmérsékletűnek tünik tapintásra? Több óra után is, igaz nem terhelve tovább a procit.De ha tényleg 50-60 fokon megy végig, akkor nem kellen hőt leadnia a bordának, amit egyértelműen éreznék?
Én igazából arra gondoltam, hogy fake adatokat küld a proci, de lehet hülyeség. -
#33719 Nem nagy durranás az a hűtő, mondhatni alsó kategóriás. Q9000-nek a gyári hőmérséklete (Intel hűtővel) terhelve 49-50 fok, nyugalmi állapotban 25-30. AC11 még a legjobb esetben sem hűt 5-6foknál többet rajta.
Kérdés, hogy a házba jut-e be friss levegő (elől, vagy oldalt)? Ha csak hátsó/felső kifújás van, akkor csupán a meleg levegő kerül ki a házból, a belül továbbra is szobahőmérséklet feletti állapot fog uralkodni.
Ezért van a modernebb házakban elől és hátul is 12cm-es vagy 2x2 8cm-es ventilátor. A processzorral nincs semmi baj a környezettel van.
Egyébként 60-70 fokig hozza a maximumot, 80-100 között lassul az agya.
CPU hűtő pedig valahol itt Noctua NH
Asus Triton 81
Asus v60
Thermaltake CL p0568d Contact 29
Persze mint minden ez is az igényektől függ, az alap Intel pörgővel is működik rendesen. A lényeg a környezeten van. -
fucko #33718 Ide is beirom, mert itt kaptam sok segítséget:
Üdv!
Vásároltam a napokban egy intel Q9300 2,5-ös procit, hozzá ajánlottak egy ventit(AC 11 GT), aminek a bordáján alapból volt egy réteg hővezető paszta. A probléma az, hogy a proci magjai valamiért 52-58 fokon vannak idle állapotban Everest és Real temp szerint egyaránt. Vettem pasztát és újrakentem, majd mivel ez nem változtatott semmit, elvittem haverhoz a procit ahol ugyanúgy 55 felett volt az első mag a többi meg mögötte nem sokkal lemaradva. Itt egy másik , de ugyancsak megfelelő venti volt. Húzás nélkül nem hiszem, hogy ez normális. Furcsamód a sima CPU hő 38-44 fok körül mozog stabilan. A ház oldalát levettem, így ennyi a temp, amúgy 63-on volt :( -
#33717 Nvidiából az egyetlen jó ár/érték arányú kártya per pillanat a GTX460. -
#33716 Sz*r. -
#33715 roszabb mint a mostani kártyád, játékra nem alkalmas! -
The Best #33714 sziasztok szerintetek geforce 210 videokártya milyen? -
balazsgigi #33713 Sziasztok.A tápom elbírna egy 4870 1Gb-t? -
#33712 5770 tökéletes, nehogy a 260-at vedd! -
istikovacs76 #33711 Tehát 5770?
Az nem "gond", hogy csak 128 bites? A 260gtx 448-at tud. Lehetnek olyan helyzetek, ahol gyorsabb a 260gtx az 5770-nél? Vagy ennyit számít a ddr5 és ddr3 közötti különbség?
Amúgy nem húznám egyiket sem, és nem is tuningolnám. Csak beraknám és menjen.
Az előző gépemben egy 7600gt volt, azt felraktam és ment.
Az előtt egy hd2600pro, azzal szívtam államdóan a driver miatt, vissza is vittem és becseréltem a 7600gt-re. Így kicsit tartok a diver "problámától". Nem akarom kivárogatni, hogy most jó a driver, most nem jó.
Néztem az árukeresőn 480gtx-et:) Megörültem, hogy az már van 40ezerért. Valószínűleg elírás lesz, mivel a 40ezres ajánlat után a mövetkező 130ezer:)
Visszatérve akkor 5770? -
#33710 Valseg rosz lejátszót használsz, próbáld ki a media player home cinema nevű progit, azzal nincs gond (esetleg k-litle codecpak, abba benne van a lejátszó is) -
#33709 8800GT nehogymár ne játszon le egy fullhd-t, még egy hd2400pro is elég hozzá. DXVA-s lejátszóval próbálkozol? -
#33708 Köszönöm a leírást. Remélem, hogy hamarosan már válthatok, mert a full hd-s filmekkel is nehezen bírkózik meg ez a kártya. De amúgy nincs még olyan játék, amely max grafon szaggatna. -
NHLFAN #33707 Asus P5E3-as alaplap és CSX 1333-as hütőbordával.Tudsz valami komolyabb oldalt ahol ezzel foglalkoznak? -
#33706 HD5830 vagy GTX460
5830 kevesebbet fogyaszt, hűvösebb.
GTX460-ban van parasztvakító fiziksz és picit gyorsabb (~5fps)
Én speciel az 5830-at venném.
(Vagy rádobnék még 15-öt és egy 5850-el elkaristolnék 3-4 évig:) Persze tudom, ez nem mindig így működik:)) -
#33705 Köszi az infót! Hardverapro.hu-n is kb. ennyiért adják. Kár, mert annó még valami 60e Ft körül vettem és még a gyári hűtést is lecseréltem egy hatalmas Zalman rézhűtőre. Persze, az nem tavaly volt. Amúgy szerinted milyen videókarival érdemes leváltani ezt? Olyan max 50-60e Ft-ot tudnék rászánni, ha ezt eladom, vagy odaadom valakinek. Előre is kösz! -
#33704 annyira nem izgat, hogy rebbotoljak és megnézzem biosba XD -
#33703 Passz:) Utána kék járni:) -
#33702 de nekem nem auton van a fesz, és terhelve ennyi :D
Ha nncs terhelve 1.06-ra veszi vissza, bár lehet modosítja a max feszt is valami :) -
#33701 Öö az nem a C1E miatt van? Nyugalmi állapotban lejjebb veszi, ez normális. -
#33700 p45 is dropol erősen, pont most írtam pc tuning topikba, nálam 1.21-re van állítva, és 1.14-et ír a minialkalmazás :D -
#33699 Világos, csak itt az a helyzet, hogy Intel a 8400-et úgy készítette el, hogy eladhassa ugyanazt 8500 és 8600 néven is. Tehát gyakorlatilag benne van a 3,6 alapból, így tulajdonképpen a chipset intelligenciáján múlik, hogy droppol-e vagy sem. A Q9000-es családban is vannak tartalékok bőven, lehet hogy újabb chipsettel/BIOS-al ott sem lennének gondok az automatizmussal. Aztán lehet, hogy nem, olyat még nem tuningoltam, fene tudja.
A C1E és egyéb takarékos módok jó dolgok, ezért szerencsés, ha működik rendesen az auto mód:) -
#33698 Mondjuk ez a max 1,23 1,25 is függ a droptól is :) P35 elég szépen droppol szóval nekem most 1,25ön megy 3,52ghz-n a q9400 :) -
#33697 Alaplaptól függ, EP45 már nem. Nekem is auton van, így az energiatakarékos mód is működik szépen és nem vesz fel 1,23-nál többet terhelve sem.
Régebbi lapoknál valóban érdemes manuálisan megadni az 1,23 (max 1,25)-öt. Aki tuningol az utána teszteljen is és tisztán látszódni fog minden:)
Aki csak nyomogat és nem tesztel, nem olvas előtte utána, az... hát nosss Tirexi FTW:) -
#33696 15-20 között. -
#33695 3,6hoz sem árt tudni ugyanis ha auton hagyja a feszt szépen túlfeszeli a lap procit -
#33694 Konkrét instrukció nincs. Minden hardver számít (memória, proci, alaplap, stb). Sok olvasás kell hozzá:)
3,6Ghz-ig tudod húzni vakon, ha növeled az FSB-t 400-ra. RAM frekit pedig a DRAM szorzóval csökkentsd normál értékre.
4Ghz-hez már játszani kell a feszültségekkel, stb. Ott már illik tudni mit csinálsz.