41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#33813 Passz. MS. ;) -
balazsgigi #33812 Amúgy használtan venném,nem venném méregdrágán.Tudom,hogy most jön a dx11,vagy itt van.De esetleg 1-2 év múlva talán kiforr a dolog(meg lejjebb megy az ára),és akkor ha kell,lecserélném egy olyanra. -
balazsgigi #33811 Akkor most nincs driver gond az Ati-nál?Mert nekem eddig nvidia-m volt,és több játénál hallottam ilyen gondot.4850-gts250 körül vacilálok.Arma2,meg Lfs,Rbr.Ezekkel nyomom,esetleg egy-egy új játék,de az csak max. végigjátszás.Csak mert nekem nvidia felé húz a szívem.De Ati-m még nem volt. -
#33810 ne -
#33809 4850 refnél semmi sem lehet rosszabb:) Persze az is használható gond nélkül, csak igényli a ház rendes szellőztetését:) -
#33808 Sziasztok!
Tervezem egy új videókártya vételét. A keret elég szűkös, mindössze 10000 Ft áll a rendelkezésemre. Egy nVidia GeForce FX 5700LEQ 256MB-osat néztem ki magamnak. Valami vélemény erről a kártyáról? És még egy kérdés: a "LEQ" mit akar jelenteni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
#33807 4870-nek annyira nem rosz a ref hűtője, egy 4850 ref hűtőshöz képest pl -
#33806 20% különbség van nagyjából. -
#33805 Itt egy teszt asszem kb azonos a teljesítményük. -
#33804 Jut eszembe.Vagy az 5750 is jó választás lehet az is ilyen árban van kb.
Nézz meg teszteket melyik a jobb az ötezres elvileg modernebb. -
#33803 Sokkal jobb ez nem vitás. Melegszik mint barom ,hangos is de 33 ért az kiváló szerintem.Vagy nézz utána ezeknek a gtx450 eknek azok is kb ilyen árban vannak ,de semmi konkrét infó nincs még róla. Szóval 33 ért az remek egy kártya aszondom. -
#33802 Sziasztok!
Jövök megint a videókártyámmal...:)
A kérdés az lenne hogy az XFX HD-487A-ZWFL HD4870 1GB GDDR5 kártya 33eft-ért reális vagy elírás lenne? Megéri ennyiért? Mennyivel jobb mint a 4850? Léciazt is vegyétek figyelembe, h a keret max ennyi, ennyiből mi a legjobb választás játékra? Nem akarok hd-ben játszani...
Köszi
-
#33801 De avval nem is játszom:XD Bár megvan és eszembe is jutott ,hogy nekiállok,egy világ körüli útnak valami kis géppel:)) -
#33800 Nem mind, az FS sosem volt orosz :D -
#33799 Ez az -
#33798 ROF ok (nemtudom mi az :D)
Aszem én itt szálnék ki a vitából/beszélgetésből, amikor már nem tudom mi minek a rövidítése (Lock-on még megvan :))
De hálistennek én olyan játékkokal játszom, ahol nincs gond, pedig töbségében nem maiak (cs:sorice, néha 1.6, sőt múltkor 1.5 :D, lfs, rbr, ezek mellett persze gyakran kipróbálom, a legújabb játékokat, de ott sem volt gondom eddig) -
#33797 Én azt mondom nincsenek csodák. Tök mindegy mit veszel,inkább az ár a döntő.
Ami használható jelen pillanatban mindkét gyártónál és persze időtálló azok kb egy árban is vannak a teljesítményük is kb azonos. ATI nál nagyobb a skálázódás többféle megoldásuk van míg az NV valóban a 460 -450 el tud labdába rúgni.
Mondjuk azoknak elég jól lőtte be az árát,de akinek van egy gtx270-75-80 as karija nem hiszem ,hogy lecserélné,már ha nem megszállott. De ugyanez van az ATI négyezres szériájával. Ott talán a fogyasztás jobb az újabbaknál ami elgondolkodtató lehet. Ami igazán jó az horror drága mindkét cégnél.
-
istikovacs76 #33796 Örömmel hallom:)
Azért kérdeztem, hogy milyenek az újabb ati kártyák, -illetve azokkal nincs is gond- ha már kiforrott driver van hozzá. A prohardveren írtak az 5750/5770 fórumban drivergondokról win7 alatt, de talán ezt már orvosolták. Kíváncsi leszek, hogy a gtx460-asok hogyan fognak muzsikálni. Ár/értékben egészen jónak tűnnek, csak lehetne egy tizessel legalább olcsóbb:) -
#33795 Bár belegondolok mind orosz:) Ők a hibásak! -
#33794 Én elhiszem neked:) Csak az a szemét pár repszim nem amivel játszok:D -
#33793 Voltak problémák régen valóban, de 2007-8 (HD3-4) óta már nem igen vannak komoly problémák. Ez volt az AMD úttörő időszaka, nem érdemes a HD2 és azelőtti időkre hivatkozni, változott a helyzet.
NV 8800-ig jó volt (ma csupán a GTX460 és talán a 450 használható, éri meg az árát), míg AMD-ből HD4-től felfele (HD3 is, de játékra az már lassan kevéske). -
istikovacs76 #33792 Az sg-n írta Laci, hogy mit szívott a driverrel. Anno én is végigjártam a hd2600 proval. Megvettem, az istennek sem akart jó lenni. (a cod4 sem ment vele, az intro elindult, de nem töltött be) Voóisszavittem, újat adtak megint, ugynaz. Bevittem az egész gépet, erre a srác -várjak egy hónapot, addigra javítják a 2600pro dirverét, mert azzal van a gond. Nekem ez nem hiányzik. Főleg simek mennek nálam, ugyanaz mint Lacinál (IL-2 Lomac fc2). Nekem az kell, feltegyem a gyári drivert és menjen. Ne kelljen ki-be állítgatni, hogy menjen, detonátor meg t..köm tudja még mi. A régi ati kártyámmal nem volt gond, de az már a múzeumban van (9200se) A mostani nv-vel sincs, sem az előzővel (7600gt, gf4200 Ti), sem az előző ősküveletekken.
Úgyhogy a mostani gép még húzza amíg megy (már nem sokáig, vinyó csere volt, kattogott, de elég ramaty már az egész), aztán új lesz, de majd kicsit később)
Laci, gtx460-asból csak 1 gigásat néztem az 59k, de megy az még lejjebb is. -
#33791 Haver egy 400as mercuryra bízta az x1950xt-t és ment vele neki, de inkább lecserélte. A hiprora gond nélkül rábízhatod, nekem 350es FSPről ment a 3870 egy c2d e8500al, 3 vinyóval. -
#33790 Sziasztok! A minap elgondolkodtam azon, hogy csak kéne valami a HD4200-as integrált kari helyére... Mivel nem vagyok túlságosan eleresztve, és másra is kéne a pénz, én 7000 Ft-ban limitáltam a kártyára szánt összeget (tudom, lehet körberöhögni, de amire kell, arra elég ennyi).
Ezek alapján a következő kártyák jöhetnek szóba:
ATi 1950 Pro
ATi HD2600XT
nVidia 7900 GS/GT
nVidia 8600 GT
Mivel viszonylag régi játékosokról van szó, leginkább az érdekelne, hogy normálisan működnének-e a gépemben a 380 wattos Hipro táppal, a Gigabyte AM3 MA785GT-UD3H alaplappal, egy AMD X2 240-es procival, 2x1 GB-os, 1333 MHz-es DDR3-as RAM-mal. A HD2600XT-től és a 8600 GT-től nem félek, inkább a két öregebb nagyágyúról tudom elképzelni, hogy nem tetszenek majd a tápegységnek...
Szóval a kér(d)ésem az lenne, hogy akármelyik kártyát választhatom-e vagy a táp teljesítményét figyelembe véve inkább csak az újabb és energiatakarékosabb kártyák között nézelődjek, és hogy a fent felsorolt kártyák közül melyiket ajánlanátok a leginkább (leginkább Test Drive Unlimitedre :D). Persze egyéb javaslatokat is örömmel fogadok.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget. -
#33789 És a microsoft kit vett meg kilóra hogy képtelenség belőni hozzá a drivert? NVnél sem az alap driverrel jó hanem az nhancerrel de lényegtelne, be lehet üzemelni. ATival meg vibrálnak a textúrák. -
#33788 Nehogymár az ATI(/nv) tehessen róla, hogy a tehetségtelen orosz játékkészítő "mesterek" képtelenek (vagy épp megvették őket kilóra by ati[stalker]/nvidia[mindenmás]) directx-re normális graf endzsint készíteni... -
#33787 Jó ár = 1:1ben kéne váltanom valami hasonló sebességűre mint a 4850. Amúgy az ATi kártyái nagyon jók, mással is játszom és nincs gond velük, a képminőség is jó csak a régi repszim :( -
#33786 Most jelentek meg ezek a 450 esek aránylag jó áron,bár fogalmam sincs mit tudnak majd.
DX11 ben szerintem semmit nem fognak érni , bár egy olcsó alternatívának jó lesz az. Mondjuk az ellenlábas 5750 es radeonok sem világmegváltó DX11 es cuccok.
Ez az egész DX11 is olyan mesterkélt nekem ,nem tudom,hogy szükségünk van e rá még a jelen helyzetben. -
#33785 Én evvel az egésszel úgy vagyok hogy az ATI kártyái nagyon jók (végül is több millió légy nem tévedhet):D de pont azoknál az alkalmazásoknál van gond amit én használok. Aztán mivel én már nem avval akarom eltölteni az időmet,hogy a problémákra megoldást találjak,így marad a bevált dolog:) -
#33784 Még az FS9 sincs 10 éves, az FSX meg végképp. És ha jól emlékszem a lockon sem. Ha lenne jó áron vmi nv lehet hogy váltanék de nincsen. -
#33783 A ROF az nem 10 éves! Legyünk konzekvensek. -
#33782 Lock On-nal én anno tök kényelmesen játszottam 4850-el (amivel egyébként a legújabb játékok is tökéletesen futnak akár 1680-ban is, igaz max 2x AA-val). Mondjuk nem is kell többet várni egy 2-3 éves, 20k-s kártyától. Sőt. -
#33781 Diavetítés gondom semmivel nincs szerencsére, igaz nem IL2zök, se Lock-on. -
#33780 Nézd én abból indulok ki amit én tapasztalok.
Il cvo ban pl a 4850 olyan szinten borzalom volt,hogy elsírtam magam.
Olyan diavetítést produkált,hogy az elmondhatatlan. Én driver-ra gyanakodtam de végül is tök mindegy mi az oka ha szar.
De az ismerősök is hasonló problémákkal küzdöttek.Bár van aki valami ősi driverral tud játszani vele ,viszont azzal meg az új játékok vacakolnak.
A ROF ban ugyancsak gondok adódtak ,ezt a fórumjában meg lehet nézni.
Lock On dettó,BS ugyanaz. FSX et nem tudom azzal nem játszom.
Most várjuk a BOB ot ,én addig nem veszek videó kártyát amíg ott ki nem derül hányadán is áll a dolog. -
#33779 FSX is vibrál csak nem annyira és az közel sincs tíz éves. De még a PES2008 és a PES2010ben is találkoztam vele mostanában. -
#33778 "nem ati-t. Azzal te is csak szívtál:D"
Fő hogy képben vagy:) -
#33777 na erről a részről én lemaradtam, meg nem is játszok 10 éves játékokkal :) (jó néha cs 1.6, bár ahhoz még support is van valve részéről :D) -
#33776 FSXben pont van. :) De a textúravibrálást semmilyen driver nem orvosolja, mert az AMD szarik rá, MSnél meg már rég nincs support hozza, én is elgondolkodtam az nvre váltásban, csak sajnos ebben az árkategóriában nincs mire. Így marad ez :) -
#33775 Ja mert az összes (bár katonaiakat nem tudom) sim egy bugos szar, de főként az fs.. Itt már AA sincs semmilyen kártyával, az új 4es gefhez várják az nhancert mint a messiást. Nekem AA van, textúravibrálás (mintha mipmap vagy vsync gond lenne) is van.. :D -
#33774 Ja igen azt halottam, hogy egy ideje nincs af vagy aa fsx-ben, csak 1-2 bizonyos driverel.
Meg a régiekkel...