41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#40700 AMD RX 480 8 GB és a GTX 1060 6GB kártyák egy árban vannak, pár ezer forint az eltéress, nehéz a döntés, nvidia mintha egy kicsivel jobb lenne habár kevesebb memóriája van, vajon hosszú távra az AMD jobb választás a 8GB miatt? az AMD éhesebb.
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.01.15. 14:43:38 -
#40699 Teljesen ugyan azt tudja a két kártya. Régebbi játékokban erősebb az NV, DX12-s előny az AMDnél. Itt épp az RX480-t ajánlja az arc.
-
Szerintem nyert az nvidia
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.01.12. 21:29:11 -
#40697 Sziasztok, melyiket vegyem meg?
RX 480 8GB
vagy
GTX 1060 6GB
SAPPHIRE Radeon RX 480 NITRO+ OC 8GB
Vagy Gigabyte GTX 1060? -
suba53 #40696 Korábban soha nem próbáltam ennek a kártyának a HDMI kimenetét. Mivel lecseréltem már régen, és elfekvőben volt, egy ismerősömnek beraktam a gépébe hogy egy kicsit combosabb legyen, mint az integrált VGA. Ő meg szerette volna használni, TV-vel összekötve.
Még szerencse hogy az alaplapon is van HDMI kimenet, az ugyan AMD, az eszközkezelő meg mutat is AMD high definition hangeszközt.
Úgy hogy marad az alaplapi megoldás, bár egyéb video paraméterekben az Nvidia kártya sokkal jobb lett volna. -
#40695 és ez neked régen, másik tévével működött? meg lennék lepve ;)
nekem az rémlik, hogy a 8800/9600 idején nem volt hangchip a vga kártyán, csak az alaplapi spdifet lehetett rá átkötni, (nem annyira) spec kábellel...
http://www.overclock.net/t/441176/guide-8800gt-9800gt-9800gtx-sound-over-hdmi-now-including-creative-cards - asszem ez jól rémlett :)
és az is, hogy mindettől függetlenül nem biztos, hogy lesz hangot, én anno issszonyat sokat szoptam a driverekkel... inf fájlt kellett szerkesztgetni, stb.
aztán lehet h ma már, win10en gyerekjáték, passz.
Utoljára szerkesztette: arty, 2017.01.09. 00:01:14 -
#40694 a driver telepítésénél feldobta a kipipálandók között a Nvidia High definition audiot? Töltöttem már le én is olyan drivert, amibe nem volt benne a HD audio része, és nem lehetett felrakni. Vagy másik drivert töltöttem, vagy lepucoltam a régit, hogy újra fel lehessen tenni, már nem emlékszem pontosan. -
suba53 #40693 Sziasztok!
Adott egy 9600GT videokártya, ami HDMI kábellel csatlakozik egy viszonylag új Samsung TV-hez.
Viszont nincs hang a HDMI-n keresztül.
Az eszközkezelőben a hangeszközök között nem jelenik meg az Nvidia High definition audio, csak az alaplapi realtek hangeszköz.
Win7 32 bit, legfrissebb Nvidia driver, ami ehhez a kártyához való.
Mit lehet ilyenkor csinálni? -
Madi92 #40692 Tessék, lehet segít majd a döntésben! : )
Link -
G18XM8 #40691 Ahogy nézegettem inkább 10 fps-el tud kevesebbet minimum. Az azért sok esetben jelentős lehet. Legalább is ahol én néztem (techpowerup) annyival gyengébb. De amennyibe kerül a 470, annyiért már gtx 1060 is van. Ezért nem tudok dönteni, hogy megéri-e a plusz tizest a 480. 65ért inkább gtx 1060at vennék, mint rx 470-t. Szimpatikusabb a 480, de plusz tizest néhány fps-ért... -
Madi92 #40690 Hát, 10k sem mindegy! :D -
Zsoltee_a_bator #40689 1 fps vagy 6 azert nagyon nem mindegy :p -
Madi92 #40688 Azt azért így nem jelenteném ki, hogy a 470 lényegesen gyengébb. 5 fps a különbség átlagban. -
G18XM8 #40687 Megnéztem mit eszik a 480 és mit bír a tápom. Éppen elég neki, de tuningról ne is álmodjak már. Mondjuk nem mint ha szükség lenne rá... Azt azért nem várom meg, míg kijön az új széria. Soká lesz. Jó lesz ez a 480 is egy pár évig. -
#40686 RX 480hoz viszont már kicsit szűkös az a táp.
Minjárt CES, új AMD architektúra bejelentés, NV is gondolom mutat majd vmit. Érdemes megnézni mi lesz, talán kicsit esnek is majd az árak - igaz, Magyarországra az áresések viszonylag későn érkeznek meg és a USD/HUF árfolyam ami inkább mérvadó. -
G18XM8 #40685 Köszi a választ. Rx 480ra gondoltam, a 470 alig olcsóbb, viszont lényegesen gyengébb. Megnéztem pár benchmarkot, nagyon úgy néz ki, hogy egyelőre még elég a 3 gb full hd-ra, de ki tudja meddig... Jobban hajlok a 480ra, viszont 1060 már van 65ért is. A 480 meg majd egy tizessel több. Kérdés, hogy megéri-e a plusz pénz, mert nem tud annyival többet. Szerintem várok, hogy lentebb menjen a 480 ára. -
#40684 450 W-os táp ami ajánlott az RX470hez. Legalább is ezt szűrtem le egy gyors google keresés után. Szóval a táp nem hinném, hogy gond lenne.
Régebbi játékokban általában az NV jobb, újabbakban pedig az AMD. Nem akarok belemenni, mert nagyon kicsi van a két kártya között - pro és kontra lehet érveket felhozni mindkettő mellé. 2017ben ugyanakkor én már nem vennék 3 GBos kártyát, főleg ha 2-3 évig is benne maradna a gépemben. -
G18XM8 #40683 Sziasztok!
Elég rég nem foglalkoztam a témával, viszont elérkezett az ideje egy vga beruházására. Kettő között gondolkodok: gtx 1060 3 gb vagy rx480 4 gb. 70-75 ezer ft kategóriában. Főleg fps, meg szerepjátékra: Wicher 3, Shadow of Mordor, Fallout 4, Cod sorozat, Deus ex, Doom stb, esetleg Watch dogs. Éppen mi az új. Ezért is vagyok gondban, mert nem tudom, hogy a jövőre való tekintetre melyik jobb választás. Egyik játék nvidián megy jobban, másik amd-n. Ahogy nézem mind a kettőn szépen fut azért minden. Nem tudom a 3 gb vram meddig elég, de sztem fullhd-n elég kell, hogy legyen egy darabig. Persze a 4 jobban hangzik. Fullhd-n játszok max. Figyelembe kell venni azt is, hogy a tápom egy fsp 460, az nvidiának tuti elég, de az amd-ben nem vagyok biztos. Ezt semmiképp sem akarom cserélni. A proci pedig i3 4330. Tudom jobb lenne i5, ne adj isten i7, de ez van. Mellesleg nem csalódtam az i3-ban gtx 760-at kihajtotta szépen ott is ahol i7 volt a minimum előírt. Még annyi, hogy nem vagyok maximalista, nem cél ultra beállítások mellett stabil 90-100 fps, de szép grafika mellett gördülékeny játék elvárt. Válaszokat előre is köszönöm és remélem nem robbantok ki háborút a két tábor között. :) -
#40682 A mamár gyenge, kétmagos cpu mindenképp korlát, akár 2300mhz-en megy (4400+), akár cseréled 3000mhz-re (6000+).
Esetleg ha fillérekért jutnál hozzá vagy ingyen.
A kinézett 6970 majdnem csak túlzás hozzá, de ha olcsón hozzájutsz, hajrá!
Amugy inkább gyengébbeket nézz ;) 6950 vagy méginkbb a 67xx, 68xx széria.
nvidiából esetleg a gtx460 széria ... -
Vikor83 #40681 Sziasztok!
Szeretnék egy videokártyára beruházni.
A konfiguráció: Alap: Abit NF-M2S, processzor: AMD Athlon 64 X2 4400+ (ezt leszeretném cserélni 6000+-ra ÉRDEMES lecserélni?), 4gb DDR2 RAM, Jelenleg egy 400 W-os tápom van Modell: LPJ9 23P. Rendszer WIN 10 64 bites
Ebbe a számítógépbe szeretnék egy videokártyát venni.
Találtam egy honlapot, ahol az alaplapommal kompatibilis videokártyákat felsorolja: http://www.pc-specs.com/mobo/Abit/Abit_NF-M2S/2262/Compatible_GPUs
Szerintetek melyiket érdemes megvásárolni? Legfőképp internetezésre, internetes játékokra, HD filmekhez, persze néha játékokra is.
Olyan kártyát szeretnék, amelyet ki tudok használni ebben a konfigurációban
Egyet találtam: https://www.asus.com/hu/Graphics-Cards/EAH6970_DCII2DI4S2GD5/
Válaszokat előre is köszönöm. -
nxs #40680 Ez elég tipikus hang,nekem régi 9600gt kezdte el csinálni mielőtt teljesen megállt. Csak a kíváncsiság kedvéért kérdezem : miért nem kérsz valami más márkát,ha ez már a második hibás cucc amit kaptál? Lehet ráfizetsz párezret de nyugodtan alszol...nekem tuti megérné,jobb alternatívának látom mint venni más hűtőt és kicserélni. -
#40679 Lehetne ingyenes is, ha csak a baj van velük. Oké alapvetően ez nem jellemző a Sapphire-ra, legalábbis régebben (kivéve a ref kártyáka, de arról többnyire nem ők tehettek). Ezzel a Nitro megoldással viszont elég sok probléma van ahogy most böngészem a világhálót.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.18. 23:49:49 -
#40678 #40673 -> Igazi kalandor vagy!
#40677 -> A verhetetlen ár mellé,többször párosul garanciális probléma,Madi92 is ezt írta : "Nincs egy hónapos a kártya. Ráadásul már volt cserélve egyszer. :\" -
#40677 ezt így kijelenteni.... sokszor verhetetlen áruk van :) -
#40676 Ez venti probléma. Nálam fel is dobott a videód mellett az ajánlóban 4 másik videót, amiben cserélik a Nitro ventiket. Cseréltesd amíg jó nem lesz. És jah, többet ne vegyél Sapphire-t. -
Madi92 #40675 Nincs egy hónapos a kártya. Ráadásul már volt cserélve egyszer. :\
Nincs kedvem várni megint két hetet. Írtam a viszonteladónak, remélem vannak annyira készségesek, hogy küldenek új ventit. Ezen a kártyán szerencsére nagyon egyszerű lenne kicserélni. Videó -
#40674 Menet közben az ujjbegyeddel kezd el "lefogni" a vga ventit. Középen kezd nyomni mikor forog. Hallod, hogy kezd alábbhagyni a "kerregés". Ha lefogod, nem is kerreg. Na ez azt jelenti, hogy kezd "csapágyas" lenni a venti. Értelemszerűen NE égesd le. De ha megállítod ~1-2 mp-re még nem fog megsülni.
Nagyon ügyes vagy és nem garis, beolajozhatod a ventit. De ahhoz atom le kell bontani. Kiportalanítani. És belülre ínjekciós tűvel cseppenteni egy csepp olajat a ventibe a tekercs és a mágnes közé/mellé. Aztán majd az szétkenődik menet közben. És tádám.... Megszűnt a "kerregés". Közben már át is pasztázhatod, finom kefével kiportalaníthatod a hűtőbordát, stb...
~1 hónapja javítottam így szintén ati-t (240 vagy 250-et) . Azóta is atom halk lett (sőt még a gyárinál is halkabb!) És tökéletesen működik.
Persze most jönnek és lehurrognak, hogy milyen baromságot írok...
De ha garis, ne mókolj vele. Küld vissza, cseréljék ki! -
Madi92 #40673 De, ha az lenne a gondja, akkor csinálta volna az elején is, nem? Mert két hétig ment mindenféle baj nélkül. Amúgy mindig sapphire kártyám volt, de sosem volt semmi gond. Tudom, sokan nem szeretik, de én mindig is jobban vonzódtam ahhoz, amit mások leszólnak. :D -
#40672 Hát ez eléggé zsúfolt ház pakolj el a ventilátorok elől,gondolom az ott hangkártya lehet,na azt kapd ki és úgy kapcsold be.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!És soha többé ne vegyél Sapphire videó kártyát! -
Madi92 #40671 Csináltam róla gyorsan egy videót. Nem a legjobb minőség, de szerintem azért bőven lehet hallani a gondomat.
Link -
#40670 Ah, végigfutva a fórumokat, erről a kártyáról mindenhol azt írják, hogy hangos. Hogy a kerregés a normális hangja-e azt nem tudom, amíg nem hallom. -
Madi92 #40669 Ez e: Link -
#40668 Csak nem jó öreg referencia hűtős Sapphire-ról van szó? Rossz választás volt. -
#40667 -
Madi92 #40666 Egyszer már cseréltek egy kártyát, mert az meg csíkozott. No mind1, azért még szenvedek rajta kicsit. -
nxs #40665 Ha a venti kerreg kb azt jelenti,hogy használt...ha mégsem visszacsomagolt "Új" cuccot vettél akkor gyári hibás. Ahogy MerlinW írta csere,és legyél kemény! :)
Kaptam én is kölcsönbe boltosoktól sok mindent,kézi konzolt,VGA-t,hangkártyát. Volt ami hónapokig nálam volt,készlethiánynál visszakérte a srác...GBA-s Golden Sun-t így játszottam végig. -
#40664 Sok fajta kerregés létezik, de alapvetően nem normális. Cseréltesd ki. -
Madi92 #40663 Ha egy új vga ventilátora ilyen kerregő hangot ad ki, akkor az jelenthet nagyobb problémát vagy csak kellemetlen aztán csók? -
#40662 Utánanézek, kösz! -
#40661 gtx 560/560ti/650/750
radeon 77xx
jobbat szvsz kár lenne, a cpu-d nagyon limitál (esetleg rendelj aliexpressről 10k alatt valami xeont, az 4 magos, sok cache van rajta, tuningot is bírják.... havernak a 7850 alatt az fut és kompromisszumokkal, de komolyabb címek is elfutnak)