41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Kadarhun
    Én ezt venném ha megtehetném.....
  • blackcalibra
    Sziasztok!
    Megint én! :D
    Nézegettem ezeket a GTX-eket, 1060-1070....
    És igazából belefér a 1070 is bőven, úgyhogy már csak azt kéne eldönteni, hogy milyen gyártótól.
    A mostani 7870 is Asus, DierctCU II hűtéssel, és meg vagyok elégedve vele, viszont természetesen nincs kizárva, hogy van jobb, más gyártó általi megoldás, azon kívül ugye az órajelek sem egyformák, azért már csak nem a leggyengébbet venném, ha már egyszer úgy alakul.
    Mennyit számíthat ez?

A másik kérdésem, hogy nem tudom, ki mennyire követi az Ipon tevékenységét, de hogy van az, hogy amíg ugyanaz az adott kártya egy-két nappal azelőtt még 3 játékkal volt megvehető, addig mostanra már csak 1 vagy játék nélkül megy?
    Nem a dobozban van a játékkupon? Anno nekem a 7870 dobozában volt a kártya, két játék kóddal.
    Még örülnék is neki, ha olcsóbbak lettek volna ezek a kártyák így a játékok nélkül, de nem, és ha már csak 5-k/db. meg tud az ember szabadulni a játékoktól, már behúzott a kártya árán 10-15 ezret.
  • Kadarhun
    Ha valakit esetleg érdekel! Nagyon jó kis kártya! leendő gazdája nem fog benne csalódni......
  • G18XM8
    Annyiért egy gtx 760 2gb-ot érdemes venni, esetleg, ha jó áron kifogod, akkor egy gtx 960 2 gb. 4 gb-osat drágábban adják sztem.
  • aaasdd
    sziasztok! használtan 30 ezer körül (ha nagyon megéri akkor felmehet 36 ezerig) milyen videókártyát tudnátok ajánlani? fallout4, witcher 3, hearthstone lenne a cél fullHD-n. Előre is köszi
  • G18XM8
    Szerintem lesz rá vevő.
  • Jani Hun
    En gondolkozok majd eladni egy gtx950 2gb ddr5-t a nyar folyaman, akkor tervezek 1060 ra valtani, de akkor ha garanciasan el lehet adni akkor orulok:D
  • G18XM8
    Csak akkor ha van rajta gari, mert a használt cucc mindig zsákbamacska. Na meg ha jó áron van. Mit néztél ki mennyiért?
  • Jani Hun
    Hali, srácok használt videokártyát mennyire éri meg venni? és ha megéri, akkor gondolom max olyat aminek még van garanciája is nem?
  • G18XM8
    Nm
  • GPx8
    Köszi!
  • arty
    1080-nak nincs amd-s megfelelője, se sebességben, se árban :)
  • G18XM8
    Helyesbítek, inkább max 30 ezer.
  • G18XM8
    Hello! Sztem max 35-40 ezer.
  • GPx8
    Sziasztok!

Mennyit ér most egy használt NVidia GeForce 760-as (2GB) kártya?
  • blackcalibra
    Köszi mindenkinek a segítséget!
  • G18XM8
    Felső kategóriában inkább nvidia. Az amd közép és alsó kategóriában remekel inkább.
  • Maala
    Nem sokat ér a HBM memória, ha a gpu felette nem elég erős hozzá...
  • ASAEL
    Sziasztok!

A közeljövőben tervezek összerakni egy komolyabb konfigurációt.
    Az érdekelne,hogy GTX1080-as kártyát vegyek-e,vagy ATI-s kártyát HBM RAMosat?
    A HBM nagyon kecsegtető,hiszen a teljes sávszélességet ki lehet használni,no meg persze én ATI párti voltam eddig.
    Bár most legutóbb nagyot csalódtam a 4Gb-os Asus STRIX-R7370-ben.
    Lehet ki kellene próbálnom az NVIDIA-t?
    Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
  • G18XM8
    A 750ti-hez képest lényegesen nagy a különbség, ég és föld. Ha főleg nv játékokkal játszol, akkor jó választás az 1060. Amd vonalon inkább rx 480-at. Alig drágább a 470-nél, de jobb. Ez is nagyon jó kártya, egyikkel se lőssz mellé.
  • xido
    Sziasztok!

Tudja-e valaki,hogy a mostani kártyaszámozások takarhatnak-e régebbi tipusokat erőviszonyban?
    2gigás tápcsati nélküli 750ti van most a régi gépemben,már minden megérett a cserére és nézegetném az újakat annak fényében,hogy persze jobb legyen..nvidia viszonylatban 1060 körüliben gondolkoznék..vagy a másik oldalon rx470..persze már 4gigás kiszerelésben..
    Utoljára szerkesztette: xido, 2017.04.10. 10:47:13
  • Kadarhun
    AMD fronton talán a RX480 8GB széria. de érdemes várni kb 1 ho..jönnek az RX5xxxx
  • blackcalibra
    Oké, vegyük ezeket a 1060 6gigás kártyákat.
    AMD fronton mi az ami ugyanezt tudja?
    Nincs semmi bajom a Nvidia kártyákkal, csak kíváncsiság.
  • Kadarhun
    De lehet érdemes várni ezekre!
  • Maala
    WF ugyanaz, csak olcsóbb.
  • Kadarhun
    Szerintem ennél erősebb nem kell! A procid is elég hozzá! ez kiszolgál még 2 évig tuti!
  • bajgunar
    Ezt vettem. ( OC-s ) Erről beszéltem. Sima is lehet h van, még olcsóbban.
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.04.04. 00:13:45
  • blackcalibra
    Nem ez a kártya van most Iponon 98-ért?
    IPON 1060
    Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2017.04.03. 11:07:11
  • bajgunar
    Alapból én se akartam, h OC-s legyen. Feleslegesek tartottam azt a + pár ezret érte. De mivel rettenetesen baráti áron kaptam meg, így kihagyhatatlan volt. Most ha giga és asus közt nézed úgy ~20k a különbség. De ha asus-on belül, akkor nincs annyi.
    Ipon-on ~106k körül van ez. PH-n legolcsóbb eladónál ~96k.
    Most ~95k körül lehet tudok hozni.
  • G18XM8
    Akkor ahogy nézem nem éri meg a plusz 20ezret. Főleg hogy egy kis oc-vel gyorsan orvosolni tudod azt a pár fps hátrányt.
  • bajgunar
    Pár fps-el. Kb. Minimálisan OC-zott gyárilag. Simákhoz képest nemtudom mennyivel gyorsabb. Én nem tuningolom. Hűtésileg (állítólag) ennek van a legjobb hűtése. Izzasztom wildlands-el, de 60 fok fölé még nem ment.
    Szemezgettem én a Gigabyte-al is. Mivel hogy az olcsóbb. De mindíg is Asus párti voltam vga téren ezt meg olcsóbban megkaptam, mint ahogy egyes eladók árulják ph-n (jóval olcsóbb! garisan, bontatlanul), így ennél maradtam. Paráztam a gigától, hogy coil whine-os lesz, akkor gariztathatom egyből... Ezt nem akartam kifogni. Haver MSI-t vett, mert az a tuti. Nah ~2 nap után kuka. Vissza Ipon ~1.5 hónapig nem volt vga-ja. Így arról se sokat hallottam biztosat, persze valaki azt isteníti. Más gigabyte-ot vett, annak jó, de a net meg tele van vele, hogy cw-os (a rev 1.0)
    Wildlands így fut:
    Elég szép beállításokkal, játszahó fps-el. Játékban simán 40 fps felett.
  • G18XM8
    Csak érdekesség képpen. Mivel tud többet ez az asus strix, mint pl. a kb. 85ezer forintos gigabyte 1060 6gb?
  • bajgunar
    Én Asus GTX1060 6GB GDDR5 STRIX-GTX1060-O6G-GAMING -et vettem, nagy dilemma és hezitálás után. Fx-8350 és 16Gb mellé.
    Nem bántam meg, és szerintem nem botleneck. Kihajtja simán a proci. Nem sok game fogja meg. Csak wildlands-el tudtam eddig megizzasztani a konfigot. A cpu hűtővel most szenvedek (igaz hirtelen megoldottam... LionSquare-be raktam egy WraithCooler ventit, most lehűti ~rendesen. Wildlands-be ~62 fokra megy fel, de ez a game eléggé kihasználja a cpu-t, itt már a vga a limit.) Így utólag átgondolva. Felesleges lett volna a 1070... Ennek a vga-nak se telik meg a memóriája. Persze függ mekkora felbontásra akarod. Én 1920x1200-ba tolom. Erre bőven elég. Most kiadsz annyival több pénzt a 1070-re, mikor a 1060-at se használod ki (én pl), mire oda jutsz, hogy lecserélnéd (a nagyobbat) mert kevés lesz, addigra a ~géped is kevés lesz. Alaplap csere, abba ram csere, stb.stb... Felesleges. Így abból a + pénzből meg veszel akár SSD-t, HDD-t, új ventiket, hogy halk legyen., stb. Én így jutottam ide, hogy ezt vettem. Szerintem bőven elég. Most ~3-4 évig nem szándékozok hozzá nyúlni. Akkora meg komplett gépcsere lesz úgyis a végeredmény. (gondolod, megkérdezem ~96k körül lehet tudok szerezni, persze bontatlan, nagyker garis). Wildlands-et meg megvettem ph-n 5k-ért (mert a kupon is csalogató volt).
  • blackcalibra
    Köszi!
    Esetleg fentebbi kategóriában hasonló?
    Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2017.04.02. 20:39:20
  • Kadarhun
    Vagy ez!
  • Kadarhun
    Szerintem ez elég jó! ár-érték....
  • blackcalibra
    Sziasztok, egyelőre csak infógyűjtés van, látom lentebb is a vga a téma.
    Mi az a vétel most, ami nagyon jónak számít ár-érték tekintetében?
    Egy 7870 van most, felmerült bennem a gondolat hogy szét kéne nézni jobban ezen a téren, hátha akadna valami tuti vétel.
    Igazából hogy melyik nagy gyártótól, az mindegy.
    Jó ideje nem követem naprakészen a témát, szóval csak véletlenül, hallomásból kapok infókat ha esetleg néha-néha van egy nagyon jó vételnek tűnő cucc.
    Egy FX 8370 és 16giga ram van a gépben egyébként, gondolom a 7870 nem annyira van pariban ezzel a procival, a cél leginkább az egy szintre hozás lenne, de ha erősebb lesz a vga sem gond, egy későbbi proci erősítést figyelembe véve.
  • bruna #40743
    Értem, köszönöm a precíz választ! :)
  • broman191
    1080p felett inkább nézegetném 6 GB-os modellt...mondjuk alatta is, idővel majd elfogy az nVidia varázslata a 3 GB-os modellel és kevés lesz az a framebuffer... :)

ui.: Tényleg nem tudom, hogy hogyan csinálják, hogy sok játékban alig van futásteljesítménybeli különbség a 3 és 6 GB-os kiadás között, amikor a grafikus beállítások nyilván 3 GB+ VRAM-ot igényelnek...1440p-ben már főleg.

ME:A benchmarkok @ Kotaku
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.03.20. 18:41:34
  • arty
    ha ki tudod gazdálkodni a 6 gigát és 2+ évig nem váltanál gpu-t, akkor a nagyobb ramost vedd :)