41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • FerencHuN
    Nem kaptam hozzá semmit sajnos csak a kártyát.
    Nincs a tápomon olyan csatlakozó ami jó lenne.

ez vettem
    Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2017.06.09. 22:08:40
  • arty
    pontosan mit vettél? nem kaptál hozzá molex -> pci-e átalakítót??
    esetleg ezen a tápon van pci-e vga-hoz csati? gondolom nincs :/

félek ez a táp már kevés lesz, egy mai jó 500wattos 12V-on 40A-t ad le...
  • FerencHuN
    És ha megveszem a csatlakozót és elindítom elég lesz ez a táp hozzá?
    Köszönöm a választ.

Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2017.06.09. 11:32:46
  • FerencHuN
    Megvettem a vga-t és sajnos egy bökkenő van valószinüleg kell neki táp.(lease power down and connect the pcie power cable for this graphics car) csak ezért gondolom mert ezt írja ki bekapcsolásnál.
    Gondolom vennem kell hozzá valami féle átalakitót?.
    Köszönöm a válaszokat.
  • FerencHuN
    Remélem belefér a gépembe :) Elvileg bele kell tudjam rakni ugye? :)
  • arty
    az is durva lesz :))
  • FerencHuN
    Ö lenne az ugye? :)
  • FerencHuN
    Köszönöm a segítséget.megveszem kipróbálom és jövök mondom a tapasztalatokat :)
    Cpuval megnyugtattál :)
    Gta 5ment eddig is de hihetetlenül hangosan :)
  • chopin42
    Én ha minden jól megy, a nyár végén váltok c2d e8400, 4 gb ddr2, hd4870 vapor 1g-ről : ryzen 1600, nettó rx580, 16gb ddr4. Ha érdekelnek az én tapasztalataim, összejön, és nem felejtem el, szívesen leírom :)
  • arty
    erre nem számítottam: ez egy r7 240 ... :)

tehát ennél egy r7 260 is 3x(!!!) gyorsabb, aminél a 1060 még 3x gyorsabb.... ergo ideális esetben egy 10x gyorsabb videokártyát vennél 60-65ezerért (1060 3gb)

ehez képest a cpuk közt a cpud nem ennyire szörnyű ("4" x 3700@4000mhz, kaveri mag), egyelőre ne cseréld, nézd meg: szükséged van-e mégnagyobb sebességre ;) így is, csupán a gpu cseréjétől elképesztő gyorsulás lesz a legtöbb játékban, olyan mai címeket nyomhatsz közel maxon, mint mondjuk a gta5 (tekintsünk el tőle, hogy a gyakorlatban érdekel-e, csak érzékeltetni akartam: bármivel játszhatsz majd!)
    ... ha nem leszel elégedett az eredményekkel, még mindig vehetsz 2x8gb ddr4-et és egy core i3/i5/i7 vagy amd ryzen processzort ;)

ha megvan és kipróbáltad, szívesen olvasnék majd a tapasztalataidról, érdekesnek ígérkezik, hogy valaki nem évente 30%-ot ugrik, hanem egyszerre 1000%-ot :)
  • FerencHuN
    Remélem ez elég, bocs hogy nagyban dobtam ki.

Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2017.05.29. 16:05:05
  • arty
    a cpu után a ram lenne kevés, szóval... egen.

amugy jó volna ismerni konkrétan a videokártyád, r7 260? 270? 285?
    gpu-z megmondja (guglizz rá, szedd le, futtasd), bár szerintem a radeon driverében is megtalálnád...

ha 260, akkor pl a 1060 eleve háromszor gyorsabb... de még a 1050ti is duplájára gyorsítana sok játékot (magas részletesség, fullhd felbontás mellett)
    viszont 270/280 esetén mindenképp a 1060 jelentene érdemi előrelépést

+radeont is vehetsz (470/570), ha a cpu cserét hamarosan meglépnéd
  • FerencHuN
    Köszönöm szerintem megfogadom a tanácsot.
    következő fejlesztés akkor a cpu lesz .) bár az kicsit húzosabb lesz :) talán lehet érdemesebb 1 új gépet venni? :)
  • arty
    nvidia 1050ti / 1060 3GB
    amd RX470 / RX570

a viszonylag gyenge cpu-d miatt nvidiával talán jobban járnál, de
    - a 1050ti jelentősen gyengébb a másik háromnál (cserébe már 45-50 ezerért is megvehető)
    - a másik három sajnos inkább 60-65ezer ...

bár árban picit a határnak megszabottak felett áll, én mégis a 1060 felé terelnélek: ár-értékben többet kapsz (+40-70%-al gyorsabb!)
    https://prohardver.hu/teszt/leteszteltuk_3_gb-os_nvidia_geforce_gtx_1060_vga/osszegzes.html

Utoljára szerkesztette: arty, 2017.05.29. 09:32:08
  • FerencHuN
    Sziasztok tanácsot szeretnék kérni.
    Szeretném kicserélni a videókártyámat kicsit erösebbre de nem nagyon értek hozzá. nincs erős gépem de vgaval kicsit erösitenék.
    max 50-60 ezret tudok rá szánni.Nem tudom mit rakhatok bele mit nem.
    Gépem:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Radeon szoftververzió - 17.5.2
    Radeon szoftverkiadás - Crimson ReLive
    Grafikus chipkészlet - AMD Radeon R7 200 Series
    Memória mérete - 2048 MB
    Memória típusa - DDR3
    Mag órajele - 900 MHz
    Windows verzió - Windows 10 (64 bit)
    Rendszermemória - 8 GB
    CPU típusa - AMD Athlon(tm) X4 860K Quad Core Processor

Remélem ennyi infó elég belőle.
    Köszönöm a segítséget.
    Ja és főleg játékra használom a gépet.
  • chopin42
    Nem aktuális
  • chopin42
    Sziasztok! Ezen hirdetés miatt link érdeklődnék: nyár végén tervezek gépet építeni, ami biztos: ryzen 1600, valami fasza b350 (várom az újakat), nettó 500w minőségi táp (valószínű seasonic s12II 520w) és ehhez keresnék videókártyát. Alapból várom a vegát, illetve valami jóárasított 580ra gondoltam max 85 környékén, kérdés, megérné-e ezt a kártyát megvennem? Vagy inkább egy új 580, vagy egy Vega (sajna az az érzésem, az túl drága lesz, ugyanis a keretem eléggé kiszámolt, ezért is a késői gépépítési időpont, lassan gyűlik). 60hz monitoron 1080p full hd a terv.
  • Maala
    Nyilván ha valaki csak szart árulna, annak nem adna licenszt az NVidia, szóval mellélőni nem nagyon lehet gyártó szempontjából. Az egyes gyártók portfóliójában persze vannak kevésbé és jobban sikerült hűtésekkel ellátott kártyák, kb. mindenkinél.

És aztán még erre rájön, hogy 100 ugyanolyanból nem fog mind a 100 tökéletesen működni, és te kifoghatod ezt a példát.

Teljesen X-Aktás nesze semmit fogd meg jól komment, huh?

Gigabyte, Palit, EVGA, ASUS, Zotac, MSI, ezekből válogass, nekem GIGA, EVGA, ASUS, MSI vga-m volt eddig, egyikkel sem volt semmi baj, de az EVGA tetszett a legjobban.
  • KTMNORBI
    Üdv mindenkinek. Tudom, hogy ez egy olyan kérdés lesz, amire nem lehet tokéletes választ adni , mert mindenkinek más a jó, de: Milyen gyártótól vegyek VGA-t (csak nvidia) 1060-as 6G- ból, mert MSI-t gondoltam, de picit tétovázok, mert ahány embert megkérdezek, mindenki mást mond. Éppen ezért olyan választ várok, akiknek van már tapasztalatuk többféle gyártó termékeiből.Köszönöm
  • blackcalibra
    Köszi a tippet de már egy hete megvan az MSI GTX 1070 GAMING X, és hát eddig tökéletes.
    Tudom ez nem egy "mi mit tud" topik, de az FX 8370-el ott ahol a 7870-el tudot 40+1-2 fps-t közel max beállítások mellet (természetesen a hairwork ki volt és ki is van kapcsolva) ott most tud 120-at a Witcher 3-ban, természetesen nem a városokban, bár annyira nem is mentem ezekbe bele időhiány miatt. Kisebb településeknél is megvan a 80-100, szóval egész jó.
    A ventilátorok gyakorlatilag sosem mennek, mert a 60 fokot még nem nagyon érte el a kártya, alaphangon meg olyan 30-35 fok közelében üzemel a kártya. Witcher közben is éppen csak 60 körül mozog.
    A ventik is nagyon hatékonyak, hangjuk is abszolút elviselhető.
    Azért köszi a segítséget Neked is!
  • MerlinW
    Gigát vedd. Nagyon jó hűtés, olcsóbb, és általában semmi gond nincs velük. Ipon Giga partner (legutóbb legalább is még az volt), náluk többnyire még olcsóbb, mint máshol.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.05.05. 00:04:33
  • chopin42
    Sziasztok! Őskövület gépbe kéne valami vga. Az ok: meghalni készül a jelenlegi (random artifactok, nem indul a gép stb).
    Mit ajánlatok? Proci core 2duo e8400 (nem nagy cucc, de jelenleg nincs pénzem teljes cserére). 260x? esetleg 750ti? Mennyiért érdemes venni?
  • Moby
    Jó választás!
  • blackcalibra
    Valszeg MSI GTX 1070 GAMING X lesz a nyerő.
    A Zotac picit hosszabb, mint amit a gépház alapból befogad, minimális módosítással simán megoldható lenne a dolog, viszont 2 év gari van rá szemben az MSI 3 év garijával.
    MSI fogyasztásban is jobb, és szerintem azt a kicsi teljesítménykülönbséget nem fogom észrevenni.

Köszi a segítséget!
  • blackcalibra
    Ezért hagyatkozok mondjuk rád, mert eddig a Zotac kártyákkal nem nagyon foglalkoztam, amolyan "futottak még" kategóriának/gyártónak gondoltam.
    De ez a Zotac AMP Extreme tényleg eléggé jónak tűnik. Mondjuk ehhez le kell mérnem a házat, hogy egyáltalán bemegy-e ( 325mm ), ha esetleg nem , akkor lehet az MSI GAMING X lesz a jó választás.
    Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2017.04.25. 14:00:21
  • Moby
    >De érted, nyilván ezért kérdeztem, mert a többiről halvány fogalmam sincs, hogy milyen.

Nade erről sincs, pusztán annyi, hogy az előző ugyanilyen nem eresztett füstöt magából a kezed alatt :D Lásukk azért be, ez nem olyan releváns összehasonlítási alap, amiből bármilyen két terméket össze lehetne hasonlítani, hiszen nem rutinszerű müködése egyiknek sem, hogy a működéséhez elengedhetetlen kék füst elszivárogjon belőle. Érdemesebb tehát a személyes nullinformáció helyett a hozott, ámde megalapozottabbakra hagyatkozni.
  • blackcalibra
    Azért néztem azt a kártyát (Asus) mert most is az van (7870) és én meg vagyok elégedve vele.
    Mondjuk nem nagyon nézem hány fokos....most netezés közben 27-29, terhelés alatt meg nem azt nézem.
    De érted, nyilván ezért kérdeztem, mert a többiről halvány fogalmam sincs, hogy milyen.

Kadarhun:

Én, mint nyugdíjas űrhajós, megengedhetem magamnak, sőt, "odafent" még lányokat is futtatok. :)
    De egyetértek veled, hogy nagyon sokan nem engedhetik meg ezt maguknak.
    Sokan úgy költenek a hobbijukra, hogy másra meg egyáltalán nem csak azt kevesen tudják.
    Igazából ezt átlátni nem nagyon lehet anélkül, hogy az adott egyén le ne írná, mennyit kap kézhez, esetleg a párja, de ez itthon még nem divat, ha meg valaki leírja, akkor vagy hazudik, vagy kérkedik vele.
    A párom üzletvezető helyettes egy nagy elektronikai üzletláncnál, de én többet keresek, mint Ő, úgyhogy még én vagyok itthon a góré és ha én azt mondom 1080 lesz akkor az lesz, mondjuk csak azért nem az lesz mert egy FX 8370 mellé fölösleges. :D. ( ez persze csak vicc, egyébként nyilván teljesen egyenlő felek vagyunk mindenben).
    A pénzünket befektetjük, nem szeretem, ha a bank gazdagszik meg rajta.
    Ezzel végül is nem mondtam semmi konkrétat, az meg hogy ki mit dolgozik annyira még nem titok, kivéve az én munkámat, mert az az :D
    Van autónk, lakásunk, minden ami kell, egy fillér tartozásunk sincs.
    Tudom, közhely és régiófüggő, de nálunk igaz: ha valaki komolyan veszi a melót, azt észreveszik és abból csak profitálhatsz.
    Persze nagyon sok olyan hely is van, ahol ezt nem lehet kamatoztatni, nem lehet előrelépni, de akkor érdemes elgondolkozni a költözésen.

Na jó, eléggé messze van már ez a "melyik 1070-es legyen?" témától, de megfogadom a tanácsokat.

Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2017.04.25. 12:21:47
  • Kadarhun
    :) Akkor ezek szerint Magyarország tényleg jobban teljesít! De ezt ne úgy értsd! Én pl meg az én ismerőseim,tuti nem nagyon fognak 100felett vgat venni,mert egyszerűen nem tehetik meg. ha csak nem böjtől,nem spórol vagy 6 honapig.... meg ugye kinek mire kell! ha munkára akkor meg kell venni nyilván..De ha csak hobbi szinten akarja az ember akkor igenis nagyon jól!!!kell állnia anyagilag. 270 per darab. ennyiért sokan autót vesznek....
    Utoljára szerkesztette: Kadarhun, 2017.04.25. 11:10:01
  • Moby
    Meghát a hobbi az ilyen. A múltkor a fiamnak vettem legot valami modellboltban. Kiraktak a pultra egy kis piros mozdonyt, annyit tudott, hogy létezett, a térfogatával kiszorította a levegőt. 100e ft. Namost ott ilyenből volt ott nem kevés, nyilván azért, mert el is adják. És élek a gyanúperrel, hogyha kikértem volna a legdrágább mozdonyt, rögtön széket és egy pohár hidegvizet is kértem volna mellé
  • Moby
    Nagyon szart ezekből nem lehet venni. Vannak viszont különbségek, és a jó kártyák az eladásnál is többet érnek.

/nem tudom miért gondoljátok ezt. Amikor a 1080Ti-t vettem ilyen 20 perces időablakok voltak, amíg elérhető volt a kártya, olyan ütemben vitték. Én elhoztam kettőt, az egyik ismerősöm szintén kettőt, és és egy másik ismerősöm is vett. Csak a szűkebb környezetemben van belőle van 6-8db. És ez 270 per darab. Ami mondjuk a vga-k között nem olcsó, nade ezt a megteheti dolgot azért nehéz értelmezni. Ha teszemazt az autóban beszarik valami, az is ritkán van meg 200 alatt, és ott sem kérdezik meg, hogy megteheted-e :D (vagy inkább :( )
  • Kadarhun
    Én pl személy szerint azért is állok a Gigabyte mellett mert elég jó árban szokott lenni! Amúgy meg sem mertem volna gondolni hogy egy átlag MAGYAR felhasználó meg teheti hogy 100ezer forint felett vesz videókártyát.
    Utoljára szerkesztette: Kadarhun, 2017.04.25. 10:16:48
  • Moby
    Bármilyen gyártó bármilyen kártyája ciripelhet. Ez alapján képtelenség vga-t választani. Ezen a strixen még a directCU van, amit azóta dobott az asus, mert már nem volt elég jó a hatásfoka pl. a 1080Ti-hez. A vrm hűtése egy kókány megoldás. Ehhez képest egy nagyságrendekkel olcsóbb MSI egy rohadtul igényes darab.
    De ott a Zotac. Faszrahúz bármit hűtésben, de az nem elég jó. Asus kell, mert az még 15K-val drágább is.
  • Kadarhun
    Idézet egy tesztelő gamer emberkétől..."STRIX általában mindig jóval drágább mint egy ugyan olyan kártya más hűtéssel.
    A Strix hűtés szintén nem a legjobb.
    És a strix kártyákban nagyon sok az olyan kártya ami ciripel terhelés közben, ami rohadt igesítő lehet."
  • Moby
    Leírtam. Ignorálod.

Kupon: nincs a dobozban, mert az nvidia folyamatosan változtatja a kuponakciókat. Kupon csak a hivatalos kereskedőknél jár, azaz az sem mindegy, hogy az adott bolt éppen honnan szerzi be a kártyákat.
  • blackcalibra
    Ezzel szemezek egyébként: ASUS STRIX-GTX1070 8GB GDDR5 OC

Bár a többihez képest nem olcsó. Mondjuk a Gigához.
    Viszont ezért kérdeztem a hozzá adott játékokat, nem a dobozban vannak már ezeknél a kártyáknál a játékkuponok?
    Persze szétnézek honnan lenne a legjobb vétel, de egyelőre ez eléggé jónak tűnik.
    Vélemény?
  • Moby
    Gigabyteból aorust vagy semmit. Ami ezen van hűtés, a piac egyik leggyengébbje. Amit a nagyobb amdken művel az katasztrofális
  • Kadarhun
    Nekem még per pillanat ez a kártyám van és semmi gondom még nem volt vele,Gigabyte GeForce GTX 960 G1 Gaming 4GB igaz ez a 9xxxx széria! Mai napig elég a teljesítménye...csak is a 2k miatt váltok mert, a monitorom támogatja de, viszont a kártya ott már erejét veszti....ezt annak idején full-hd-ra készítették...én kb 15 éve csak Gigabyte Kártyákat használtam,és sohasem volt velük problem...A G1 Gaming azért jó mert túl van méretezve a hűtése,ami azt jelenti hogy pl ez a kártya nállam 60C fölé még sohasem ment,és hangját nem hallottam!!!!! The Division szoktam tolni napi 2-4 órát folyamatosan ha engedi az időm.... :) az 1000xxxx széria csak jobb lehet!
    Utoljára szerkesztette: Kadarhun, 2017.04.25. 08:41:25
  • Moby
    Nem, nem ugyanazt tudják. Mindegy milyen OC-s, a boost addig fogja húzni, amíg jól érzi magát a gpu. Ahhoz, hogy jól érezze magát, jó hűtés kell. Aminek az alapvető osmérve, hogy nagy. Na ezért két és fél szlotosak amiket ajánlottam. Kivétel az msi, annak más trükkje van: a 1080 pcb-jét, és power delivery rendszerét kapta meg.
    Biztos jó az a gigabyte is, csak fogalmam sincs milyen szempontok alapján. Én nem látok benne semmi különlegesen jót.

/a konzolok is ciceregnek, legalábbis a ps4 pro
  • blackcalibra
    Jááájjj.... :D
    Kösz srácok, szóval akkor lényegében mindegy lenne, nagyjából ugyanazt tudják alapjáraton.
    Nade mi a helyzet az OC verziókkal, érhet annyi plusz kiadást az a pár Mhz.?
    Bizonytalanság vanik, ezért kérdezgetem, ez a Gigabyte is amit Kadarhun fórumtárs is ajánlott tényleg jónak tűnik, de páran azért panaszkodnak rá, hogy terhelésen "cicereg" a cucc.
    Nekem meg ne ciceregjen egy majd 150k-s cucc, aminek az árán egy mostani konzolt is vehetnék, bár azt majd veszek az asszony születésnapjára magamnak :D
  • Moby
    Ha olcsóbban kell jó akkor MSI Gaming X, ha kicsit dárábban kell mégjobb, akkor Zotac AMP Extreme. Esetleg Inno3D Ichill szóba jöhet, mondjuk ott a support nem a legfittebb :) Vagy Palit Super Jetstream, de az mostanság nem kapni (csak a sima jestreamet).
    MSI-m volt 1070-ből, remek, azzal hibázni nem lehet, Palitból volt 1070-em, és 1080-om is, eszement jók.
    Ezzel együtt a Zotacot venném :D