41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Solten
    Tesztekkel bizonyitottak hogy sebesseg szempontjabol ennek semmi jelentosege (nvidia-chipset amd kartya, amd chipset - nvidia kartya), ugyhogy a felesleges urban legendek gyartogatasat keretik mellozni.
  • Her Laca
    Elárulom:)
    Nforce-s a lapom. Most nem kívánok belemenni ATI vs NV vitába ,úgy hogy kérlek a helyén kezeld a mondandómat.
    Tavaly az év elején felbuzdulva az Ati kártyák sikerén beszereztem egy 4850 est. Mindenki mondta,hogy remek . Nem ecsetelem,siralmas teljesítményt nyújtott a 8800 asom sokkal jobbnak tűnt. Mielőtt okosítanál,szűz rendszerbe tettem.:) Vissza a boltba 4870 es kihoz beletesz ,szarakszik. Vissza 4890 es beletesz ,szarakszik.
    Vissza ,NV kártya betesz ,hibátlan. Én nem állítom,hogy ez mindig így van ,de felettébb gyanús a dolog. Még ABU is eltöprengett ezen amikor értekeztünk erről. Én azóta szkeptikus vagyok. Fiam gépében Ati kártya van és hibátlan ,de az AMD -s.
  • zoliapu
    Benne sem csak neki nincs platformja.
  • BarackHUN
    És az Nvidiában meg bízol? Az is csinálhat ilyet.
  • zoliapu
    Mind mondottam volt nem kell komolyan venni. :)
    (de mondjuk én nem bízok az AMD -ben simán megcsinálhatja, hogy nem menjenek az Nvidia kártyák a lapjaiban)
  • [HUN]FaTaL
    Ezt a marhaságot már évek óta hallgatom, de mégis milyen alapokon nyugszik ez a nyílvánvaló baromság?:D
  • zoliapu
    Nforce északi híddal készűlt lapba Geforce -ot.;)
  • arty
    intelesbe meg intelt? nvidiásba meg nvidiást? ;) nanemár!
  • zoliapu
    Igazad van egyik sem hímestojás.

Sztem AMD -s gépbe Radeon, de nem kell komolyan venni :).
  • arty
    az olcsóbbat

(gtx460ból ugye az 1gigásra gondolsz? mert a 768as lassabb)
  • Magiszter
    HD6850-re szavaznék. Technológiai paramétereket vesd össze. Abból a szempontból az ATI előrébb áll. nVidia mellett meg a Physx szól. Bár nem sok játék használja ez tény.
    ATI = Új technológiák, friss széria
    nV = Physix, játéktámogatás (mindenki ismeri az nV logót a játékok elején)

De te döntesz.
  • Her Laca
    Én ezt nem értem
    Még ha igaz is amit írsz (szerintem nem) akkor is mi köze ennek a kollega kérdéséhez. Azt kérdezte melyiket. KB egyformák. Jut eszembe akkor a 6850 es is késett másfél évet? Szóval visszatérve a kérdésre ,te mi alapján döntenél? Hogy szerinted másfél évet késett ezért jobb a másik?
    Kíváncsivá tettél ,de komolyan:)
  • Jakuza001
    A kerdesre a valasz, a 460 mindossze vagy 1,5 evet kesett a megjelenessel, hogy versenykepes legyen, ezekutan dontsd el. :D
  • [HUN]FaTaL
    :DD
  • DarkSector
  • Her Laca
    A kérdész:))) re a válasz.
    Amelyiket olcsóbban megkapod. Véleményem szerint tök mindegy.
  • biliard10
    üdv mindenki videokártyát akarok venni és akkor az a kérdész hogy gtx460 vagy HD6850?
  • arty
    akkor ne vegyél semmit most

olyan mintha elszórnád a szélbe az ezreseket...
  • DJ YAYO
    Am néztem Vga support listát alaplaphoz és rajta volt a Geforce FX5200 ^^
    Mindíg utólag derülnek ki dolgok basszus xD
  • DJ YAYO
    Thx neked is =)
    Új alaplapra nincs pénz :/
  • DJ YAYO
    Thx =D
  • arty
    agi = "emulált" agp

lehet, hogy a beletett AGP-s kártya nem megy majd vele. ezt a gépet hagyd a francba, nincs vele továbblépési lehetőség

az 5200as nvidia egy hulladék, alig erősebb az integrált megoldásnál - felesleges pénzkidobás lenne megvenni, ráadásul lehet nem is menne az AGI portban
  • Ari18
    Ha megnézed a képen, akkor láthatod, hogy agp foglalat van rajta.
  • DJ YAYO
    De biztos hogy jó?
    Mert a kari Agp-s abba az alaplapba ameg valami Amr, Agi, meg PCI slot van... o.o
  • Ari18
    igen ehhez is jó, de pénzt ne adj egyikért sem.
  • DJ YAYO
    Am ehez is jó lenne?
  • DJ YAYO
    Köszi!!!! =D
  • Ari18
    Igen
  • DJ YAYO
    Sziasztok, kicsit helpelnétek?
    Ebbe az alaplapba beilleszkedik EZ a videókártya? ^^
  • [HUN]FaTaL
    5770
  • Mincsi
    Találtam 1 árba 4870 és 5770. Mindkettő 1 GB-os. Melyik a jobb választás?
  • goso
    mellényomtam a választ mind1
  • goso
    a 6xxx szériát még nem fedeztem fel tehát nem tudom milyenek, én még szeptemberben 5850 et akartam venni akkor volt a legolcsóbb olyan 60 70 ezer és inkább vettem 5770 eset 40 ért, most ha megnézed az árakat az 5850 44 kiló eléggé lement az ára (sapphire termékeket nézem mert azokban megbízom) teszt most az a +10 kiló amit 6870 estén pluszba fizetnél +3fps-t ad nem tudom kinek éri meg persze ez csak a crysis tesztje.
  • Laza
    Na, a képek nem jelennek meg.

http://www.rajakom.com/product/217HD4870HD487AYDF2354x312.jpg

http://images.overclock.co.uk/product_images/large/VTX-3D-VX5770-1GBD5-MDH.jpg

http://www.sigton.com/pic_termek/pic.php?cf=347469-124582.JPG
  • Laza
    Google a legjobb barátod Neked is ...
    Szerinted?

• Magiszter
    Kérdés:

A HD5850 és HD6870 között mekkora teljesítménybeli különbség van? Nem 1-1 játékra vetítve hanem általánosítva.

Illetve a HD6850-et kb hova lőnétek be a ranglétrán?
  • arty
    nem kritika volt, csupán észrevétel :)

ha pár ezresből meguszod akkor oké, de amikor én váltottam 4870-ről az 5770-re majdnem egy tizest kellett - volna - dobni. kihagytam, ha már pénzt "szórok", akkor kapjak némi sebességtöbletet is. így is fájt, hogy aránytalanul sokat fizettem némi fps többletért :)
  • Her Laca
    "Ez csak nekunk jo :)"

Nekünk az lenne a jó ,hogy a munkájáért minimum kapjon egy honpolgár 300000 huf ot és akkor nem kéne vacilálni azon ,milyen videó kártyát vegyünk. A legjobbat és kész:)
  • Puhos
    Sziasztok!

Tehát feltenném a kérdést újra, a VTX3D 5770-es vga kártya mérete szélesség x mélység x magasság) kb. megegyezik a lent látható konfigba lévő kártyáéval?

Köszönöm szépen!
  • Puhos
    Üdvözletem kedves arty!

Köszönöm a kritikádat, de nem ez volt a kérdés, hogy mekkora lépés lesz előre! Ha jól tudom akkor az 5-ös széria kicsit kevesebbet fogyaszt, meg a dx11. Igazából a kérdésem, ha olvastad a VTX3D 5770-es kártya méretére vonatkozott!