41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#35093 link1 vagy link2.
De egy integralt is boven jo (Ion 2, Brazos). -
#35092 Filmezéshez melyik VGA a legjobb? -
merlinkaname #35091 Játékra is meg filmezésre is :P
De köszönöm szépen :) -
#35090 Attól függ mire akarja használni. Filmnézéshez tökéletes a DDR2es is. -
Ari18 #35089 Bele megy, csak egy kalap sz@rok a ddr2-es vga-k, ha jót akarsz magadnak veszel egy újat. -
merlinkaname #35088 Hali mindenki!
Lenne egy nagyon hülye kérdésem, de remélem kapok rá vmi választ :)
Nos, a nyáron szeretnék egy új gépet összerakni, mert ami most van nagyon elavultnak minősül :P
Tavaly nyáron kaptam bele DDR2es 1 GBos videókarit.
Amit viszont kiválasztottam alaplapot abba DDR3as memória való és az lenne a kérdésem, hogy az új géppel együtt új videókarit is vennem kell vagy ugyanúgy kezelni fogja a mostanit?
Mindkét videókari PCI csatlakozós -
#35087 A VGA az egy ATI Radeon x550 256Mb, az se mai csirke már, de amire nekem kell arra tökéletes. Mint mondtam, a TV-m eléggé régi típusú, semmiféle s-videora utaló dolgot nem találtam a kézikönyvben, de beszkenneltem az ehhez tartozó lapokat, hátha csak én láttam rosszul:
http://i52.tinypic.com/2j2ygxd.jpg
http://i54.tinypic.com/vqr88z.jpg
-
ez az a bizonyos átalakito. van rajta hang, kompozit és svideo bemenet is és a másik fele megy a tévé hátulső csatijába -
#35085 milyen vga-d van?
egyébként svideo kábellel kapnád a legjobb képminőséget, feltéve, hogy az akai tévé valamely scart bemenete fogadja (tv hátulján, kézikönyvben nézegelődj)
a vga-ba vszeg belemegy az svideo kábel, de a tévébe venned kell egy svideo->scart átalakitot
RCA, azaz kompozit kábellel a kép szerintem nagyon rossz, az a végső eset legyen csak :) (kompozit->scart átalakito viszont akkor is kell)
ha a vga driverben kiterjesztett asztalt állitasz be, akkor mehet a két kijelzőn külön cucc, más-más felbontásban (tévét 800x600ban vagy 1024x768-ban érdemes hajtani, ha 4:3-as crt) -
#35084 Sziasztok, nem tudom jó helyre írok-e, de remélem tudtok segíteni. Van egy Tv-kimenetes videokártyám és szeretném összekötni a TV-mmel és ehhez szeretnék segítséget, hogy mit kellene hozzá venni. A videokártyám egy 7 tűs S-video kimenettel rendelkezik, valamint kaptam hozzá egy s-video-RCA átalakító dugót. A TV-m (egy elég régi típusú Akai TV) pedig egy SCART bemenettel rendelkezik. Milyen kábelt vagy átalakítókat kell vásárolnom, hogy át tudjam vinni a képet és a hangot a TV-re? Továbbá lehetséges lesz, hogy ha elindítok pl. egy filmet és az megy a TV-n, de a monitoron tovább tudom folytatni a netezést, ezt-azt, hogy nem foglalja el a képet a lejátszó? Köszi a választ előre is! -
#35083 Nforce ugyan Intel-hez nincsen, de némyely gyártó azért ad ki bekapcsolt SLI BIOS -os lapokat. -
#35082 De nem tud digitálist a hangfalszett, mert régi, szóval kb a digitálist is leszarom :D
#35081: Mondtam hogy chipset függő (talán nforce 3) összeakadt a virtual pcvel a drivere és nem működött a kettő együtt sehogysem Vista alatt. -
#35081 Nekem háló kártyával sem volt soha gondom:) Most sincs. -
#35080 Az Nforce2 lapomon nekem az USB2 sem ment rendesen. (Kiírta a Vista meg a Win7, de nem úgy ment csak USB 1 módban, az XP -re meg kis sem írta...) -
#35079 az alaplapi/vga kártyán levő hangkártyák teljesen jók - ha digitálisan viszed belőlük a hangot a megjelenitőbe/erősítőbe -
#35078 5670 -
#35077 ati gyorsabb, 3 ezrest megér -
#35076 Hálókártyát írtam nem hangot. Alaplapi hangkártyákat kb leszarom, semmire sem jó vackok (mondjuk azon a lapodon nem tudom milyen volt).
Nem az összes termékük volt szar, de néhol a support csapnivaló volt a driverek tekintetében. -
#35075 Radeon HD5670 csak ezt vedd. -
#35074 Használt Radeon HD5670 15 000 Ft vagy 12 000 Ft Geforce 9600GT Green Edition 512 MB. A directX 11 nem érdekel ennyira, akkor jó vétel? -
#35073 Ezt te sem mondod komolyan:) Soha nem volt olyan jó alaplapi hangkártyám ,mint annó az NF7 ben. PL.
Abbahagyta de fájlalom is. Jókat csinált ,legalábbis szerintem. Meg még sokak szerint. -
#35072 De nem vennék, vásárlókat vesztenének, és nem dilettáns barmok :D -
#35071 fikciónak is butaság, és nem érdekük ezt meglépni :D -
#35070 Nem vegyék inkább az AMD Radeon HD -ket bele. Persze ez csak egy fikció. :) -
#35069 Igen, mert direkt egy komplett mérnökcsoport avval fog foglalkozni, hogy a usereknek csak a fele vegye meg az alaplapjait és processzorait, nyílván mert monopólhelyzetben van a cpu piacon, ugye? -
#35068 Akkor lelasíthatja az Nvidia kártyákat, mindegy.
Van különben még Nforce Phenom II -höz is. -
#35067 Mondjuk ez nForce3 volt tied meg 4, de ezek akkoris urban legend szintjén maradnak. Egyébként, ha jól tudom az nv abba is hagyta a chipset gyártást. -
#35066 nForce nem azért szarakodott mert atit raktál bele, hanem azért mert az egy rakás szar :D Még az nforce lapokon lévő hálókártya is drivere is összeakad a virtualpcvel lol :D -
#35065 Persze:D Mert ez az érdeke ám, lol :D -
#35064 Azért vannak nyilt forráskódú nem hivatalos Nvidia Driver -ek is. -
#35063 a zártszabványosítás és hasonlóak az nv-re jellemzőek (nvidia kártya nem megy ati kártya melett mint physx társkártya, egy beta driverből kimaradt a tiltás, és hopp, mégis együtt tudtak működni a kártyák, azóta viszont egy "kihagyhatatlan" frisstéssel ismét le van tiltva) -
#35062 Ezért mondtam ,hogy talányos a dolog:)
Athlon II X4 et .Ahogy néztem nagyon gyors rendszereket lehet építeni ezekkel a procikkal.
Eljárt már az alaplapom felett az idő, no meg jön az IL2 COD .
Ja videó kártya is lesz,vagy gtx580 vagy még töprengek az Ati -n de úgyis 580 lesz:) Az a legjobb VGA a piacon ez tény. Én nem vagyok híve a kétkártyás rendszereknek amúgy. -
#35061 Mondjuk én is már sokat használtam Nforce chipset-es lapot AMD/ATI VGA kártyával. -
#35060 nekem az elmult években talán már minden variácio előjött: amd lapban amd vga, amd lapban nvidia, intel lapban amd vga és intel lapban nvidia vga. soha, egyikkel se volt semmi gondom :) (szigoruan a teljesítményt nézve)
akkor az én példám eltörli a tiédet? :D
1 példa nem trend, a pécé nem exakt tudomány, te pl megjártad, de ennek semmi köze az amd lap és az nvidia vgahoz - ha lenne, tömegével lennének ilyen gondok. nincsenek.
amugy milyen amdt akarsz sandyra cserélni és miért? vagy a 460 is cserélve lesz? -
#35059 Hasonló eset volt velem is, mikor GF6600-ról GF7900-ra váltottam. Egyik kártya kivesz, másik betesz, fagy, kékhalál, szétesik a kép...stb. Szűz rendszer feltesz, de a hiba megmaradt. 7900 kivesz, 6600 visszarak (még drivert se cseréltem) minden megy hibátlanul. 7900 betesz, haldoklás.
Nah vittem vissza a kártyát, de ott náluk minden kafán ment. Azért rendesek voltak és adtak egy másikat (7900 csak más márka, mert nem volt már amit én vettem). Betettem, mondom ez már jó lesz. Hát a nagy lópikulát. Hibák szintén ugyanazok voltak. Képzelheted mekkora volt a fejem. Ott tartottam hogy kettéfejelem az alaplapot, majd a kártyát és kivágom az ablakon az egészet asztalostul.
Néhány mély lélegzet után elmentem aludni egyet a problémára, másnap egy furcsa sugallatra kivettem a ramokat és kicseréltem az egyik akkori haverommal. (A két 512-esemet 4db 256-osra :P). Már nem fagyott ki a gép, de még mindig kékhaldoklott és pár perc játék után szétesett a kép. Gondoltam kísérletezem tovább. Egyik ram kivesz (maradt bent 768). Hibátlanul ment a gép. Ram betesz, hibahegyek. Aztán rá pár nappal vettem új alaplapot és minden gondom elszállt. Utána egy szervízes ismerősömet kértem hogy derítse már ki mi a pék van az alaplappal, mert piszkosul érdekelt ám. Állítólag az alaplap memória vezérléssel volt valami, de hogy ennek mi köze volt a VGA-hoz azt ő sem tudta. Viszont mondta hogy egy BIOS frissítéssel megoldódott a gond és az enyémhez hasonló konfigon is hibátlanul futott.
Nah urban legendek /OFF -
#35058 Notiknál vannak ilyen gondok különben (néha sajnos azonos Nvidia vagy AMD/ATI kártyákkal csak más típussal is vannak kellemetlenségek sajna) Mondjuk ez a notik BIOS -ábol ered, elég fapados ugyanis. -
#35057 NVIDIA nForce 570-SLI -
#35056 Mit tudom én:) Asus M2N SLI delux a lap.
Ja 8800GT volt benne . A lap még mindig üzemel most egy gtx460 el, 4 magos athlonnal ,tökéletes. De nyugdíjazom nemsokára,csak jönnének már a javított 1155 ös lapok. -
#35055 Akkor Pl az én esetemet mivel magyarázod?:) Vackok az ATI kártyák?:D
Na nehogy komolyan vedd:)) -
#35054 Milyen Nforce (4?) és milyen Geforce 8800 (GT?)?