41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#35213 Csak érted vehetsz te amit akarsz, én kihasználnám a physx-et, ha lenne ennyi pízem.
Mert többet kapsz a physx-el látványban.
És egy 460 azért már elég szépen elviszi a gémeket physx mellet is.
Ha a látvány elég ezek a + effectek nélkül, és sokat multizol inkább és fps kell akkor az ati-t vedd. -
#35212 Minnya jön az ÚJ batman ahoz kell majd a physx. :) -
#35211 Nvidiához csak megszokásból húzok, ha ugyanolyan árban sokkal jobb kártya van ATI-ból, én nem kapok sírógörcsöt :) Ha a játékokat jól viszi, akkor nincs gond :) -
#35210 Nvidia felé hajlik a srác, vagyis kel a Physx...nekem is kéne.
Jó most néztem a GTX460 is dx11-es...nemtudom miért emlékeztem úgy hogy az még dx10.1-es...akkor 460-at vegye -
Nem értelek. Mi az hogy ott van a DX11. ?
Elméletileg ez a gtx460 at váltja,de még a 768 megás 460(nem ,hogy az egy gigás)
at sem éri be. Ez kb 20 % gyorsabb mint a 450 es. Na most ha ugyanannyiért egy jóval jobbat vehetsz akkor nem értelek.
De ott van az említett 6850 es is. Az is fényévekkel jobb ugyan azért a pénzért.
Azért mert 5-őssel kezdődik?:)
-
#35208 Jobb?
Jah lehet picit jobb de ott van dx11 is. Én akkor is a GTX550-et nyomatnám...:) -
#35207 Ennél a 460 as jobb. Nem is drágább már talán. -
#35206 HD6850 -
#35205 Ez egy átnevezett GTS 450:) -
#35204 Ezt vedd meg!!! -
#35203 Üdv,
30, de max 40k huf magasságában szeretnék videokártyát, és (bocsánat ha nem ide tartozik) hozzá tartozó 22" monitort venni (erre is kb 30-40et szánnék).
Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy ebben az árkategóriában melyik kártyát érdemes megvennem? Játékra, HD videózásra, videóvagdosásra kéne.
Inkább az nvidia felé húz a szívem.
A válaszokat előre is köszönöm! -
#35202 Jo ar/teljesitmenyu proci ? :D
Hol ? Qatarban ahol a benszulottekhez hozzavagjak az ezerdollarokat ??? -
#35201 Oké! Bocs h bele mertem szólni. -
#35200 A SB 2500 valoban egy kegyetlen jo ar/teljesitmenyu CPU. Amugy jatekokrol volt szo (#35175), es ha mar videokartya topikot offolunk szet: 17 jatek mar profital a 6 magbol: link. Legalabb is kijelentettek mindenfele grafikon-bizonyitek nelkul... :) -
#35199 Én tudom nagyon jól h az X4 es Phenom a legjobb vétel most. Itt arról volt szó h az AMD 6 magosait az új 4 magos Intelek befogják simán teljesítményben és árban is. -
#35198 Ez nagyszeru, es most vessunk egy pillantast az AM3 es az LGA-1155 deszkak kozti arkulonbsegre... :)
Amugy ha mar ar/teljesitmenyrol van szo: AMD Phenom II 955 Black Edition: ~30k. Termeszetesen fesz.-emeles nelkul siman 965-os orajelen van. -
#35197 igen, sajnos nagy cégeket sose büntetnek olyan szinten meg, hogy megérezzék/meggondolják, érdemes-e "csalni" :( -
#35196 Ez egy ilyen szegmens sajna erősebb az Intel, ennek nem örülök persze.
Miért nem kért többet az AMD, valószínű a bíróság sem ítélt volna meg többet. Akkor inkább a törvénykezésben kéne keresni az okát a dolgoknak. -
#35195 jaja, kapott egy morzsát az intel nyereségéből az amd, kompenzácioképpen
de továbbra is kevés az AMD-s termék (vagy továbbra SINCS!), továbbra is korlátoz, hátrányosan szelektál, stb az intel - ergo amd marad szopóágon. ergo nem lesz pénz fejlesztésekre. ergo nem lesz jobb amd proc. ergo ne mlesz árverseny. ergo az intelesek is szopnak végül :)
az intel viszont jól jár, marad a rekordnyereség, minden váltáskor lefejik a proc és lapvásárló fogyasztókat :) -
#35194 ~30%, stimmelt az! 77-nél annak közel egyharmadával több a 100 :)
viszont ez nem játék teszt, hiszen játékok alatt szitne semmivel sem gyorsabb - vga limit, ugye. az előny főleg a videoszerkesztők alatti brutál teljesitményből jött, ami engem nem érdekel - x264et használtam párszor, ott spec jobb a 6 magos amd, de pár óra nyereségért nem fogok egy forintot se költeni a mostani 3 magos phenom2-re se, nemhogy sandyre - akkor se, ha egy szimpla procra fizetéssel annak harmadárán lehetne uj gépem. felesleges. inkább költöm vga-ra, ha lesz keret.
szal semmiképpen nem költök a sandyre, ami alá az alaplap is jóval drágább, ami alatt nem lesz integrált vgam (vga cserés időszakaimban jól jön az!), ami alatt dedikalt vga mellett nem lesz használhato az integrált vga videokodolo képessége se.
ha valaki fotosoppol, gagyi videokodolo szoftverekkel "játszik", benchmarkokra veri = sandy a király
akinek van egy am2 lapja, amibe belemegy a 6 magos phenom2, ott az a jobb választás - feltéve, hogy ő is videot akar kodolni, stb
de egyébként ssd / vga cserével az sghu áltag játékosa sokkal jobban jár -
#35193 /OFF/
Nemtudom, most, hogy áll az ügy, de ha jóltudom peren kívűl megegyeztek, és fizetett az Intel az AMD -nek.
Amúgy minden nagy gyártónak van AMD -s terméke is, nemtudom miről beszélünk.
Az, hogy az Intel tőkeerősebb cég és többmindent megengedhet magának (kedvezmények, beszáll a reklámköltségekbe) más dolog, ez van. -
#35192 Nem saját agyszülemény. -
#35191 Kar hogy ez nem igaz. Mert a huzott C2D-ket sincs ertelme lecserelni, mert annyira nem latvanyos a kulonbseg mint amit itt te a grafikonon mutattal. -
#35190 Bocsánat
Teljesítmény: 23% -
Én konkrétan erre gondoltam.
Teljesítmény 33%
AMD Phenom II X6 1090T 3.20Ghz AM3 BOX 47.888Ft
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX 51.270Ft
Ár: 7%
-
#35188 most azért a sandytől eléggé lemaradt az AMD :/
nem játék alatti gép-összteljesitményre gondolok, de szinte minden másban
ami engem spec nem érint, így nincs miért intelt vennem. átlagfelhasználásra, játékra perfekt az amd. -
#35187 nem kell mindenkit megvenni, elég a nagy gyártók nagyrészét, akik lefedik az eladások 90%-át :)
és talán rémlik neked, volt is egy per, amit az Intel el veszített a témában... aztán azóta minden megy tovább, UGYANÚGY, mint előtte -
#35186 mégis tud ugyanolyan szintet hozni az intel árának töredékéért :D -
#35185 Nem hinném, hogy minden gyártót megvenne az Intel.
Én sem értem, az Athlon 64 korszakban is jobb volt pl a fogyasztása az AMD -knek Intel -eknél, mégis az utobbit vették sokan... -
#35184 mert nincs rá pénze (veszteséges ígyis)
és miért nincs rá pénze? -> mert hiába is csinál jobb procit, az inteles fölény/lepénzelés miatt akkor se veszik a cuccait -
#35183 Tudom hát. Az nem volt kérdés most.
Miért nem csinál jobb CPU -t az AMD? -
#35182 akkor a lássad is az értékeket, ne csak nézd a képet.
1920x1200 - intel: 85 fps | amd: 85 fps
intel: ~ 240.000 HUF
amd: ~46.000 HUF
de még ha a legdúrvább eltérést nézzük is, ami 203 fps szemben a 189-el, akkor sem éri meg 6x annyit fizetni érte -
#35181 Nálam?
Értelem szerűen (nagyobb érték a gyorsabb)... -
#35180 nálad más képek jelentek meg? :DDD -
#35179 De mégis Intel a gyorsabb. :) -
#35178 Ja, jatekokrol van szo; Tessek nezni a magasabb felbontasokat, szurokkel :
Hm, szoval igen, egyforma eredmenyek... -
#35177 Pl? Renderelesben?
-
#35176 Hát igen de az inel 4 magosa sok helyen veri az AMD 6 magosát:S -
goso #35175 hát én is inkább intelt szeretem de valaki azt mondta hogy játékhoz jobb az amd bla bla bla de már tényleg elég olcsók az amd processzorok pl 6 magosat kapsz amdbe annyiért mint intelbe 4 magosat szóval lehet hogy platformváltás lesz most meg jön a dózer amire igencsak kiváncsi leszek mennyibe fog kerülni -
Ari18 #35174 Akkor rosszul fogalmaztam. Vannak megrögzött dolgaim, amibe beletartozik ez is :)