41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#35173 ha te magad nem emeled ki, hogy irritált az AMD logó, nem is ugrok rá! :) -
Ari18 #35172 Amúgy sem ment valami jól az a 955BE, egy teszt erejéig bírta 3.8GHz-en, utána fagyott. A kis i5 meg 1.28V-al szaladgál 4GHz-n mindennemű probléma nélkül. -
Ari18 #35171 Van benne valami , de nekem megért +20.000Ft-ot, hogy intel legyen a gépben. -
Ari18 #35170 Nem utálom az amd-t. Anyám, apám és a testvérem gépébe mind-mind amd procit vettem. Egyszerűen megszoktam az intelt az évek alatt. Ha megnézted volna a ph-n a topikot amit mondtam, nem írnál ilyeneket, hogy "amd utálónál eléggé megemelkedett a min fps" és hasonló b@romságokat. A másik meg hidd el nem izgat, hogy mit ír egy teszt, az a lényeg, hogy itthon mit tapasztalok és szerintem ezzel mindenki így van. -
#35169 jah, de te ssd-t is veszel - nagyon helyesen -
#35168 egyébként nem érdemes ezen tipródni, teljesen természetes, hogy ha valamiből drágábbat veszünk, utána megindul egy önigazolási mechanizmus ;))) -
#35167 Köszönöm:)
Arty:) Nálam lesz az 20 FPS is:)) Már a minimum különbség:D
Félre a tréfával.10 éve AMD-m van. Nincs vele bajom. Mindenképp kellene vennem lapot,az Athlon2 X4 tök jó de nem hiszem hogy időtálló. Ja ram is kell lévén DDR2 es em van. Jelzem dicsértessék az AMD-t ,hogy közel négy évet és három procik kihúzott a lapom:) Nos ha így nézed akkor a proci árkülönbözete ami a különbség.
Én amúgy szeretem az AMD-t:)
-
#35166 tehát egy amd utálónál eléggé megemelkedett a min fps, miközben ezt a ph tesztje természetesen nem tudja igazolni
biztos ők meg amd drukkerek ;) (fless írta a cikket, aki a fusiont is eléggé lehuzta, odaszurt neki a "nagyon" odaillő sandy bridzsel is... de itt biztos csalt! ;) )
cikk konkluzioja:
"A Radeon HD 6870 (és a többi, hasonló sebességű VGA) ugyan elvileg egy felső-középkategóriás videokártya, a többség számára mégis inkább csúcsközeli (márcsak magas ára miatt is, a GTX 460-nal egyetemben). A HD 6870-re ugyanaz igaz, mint a GTX 460-ra: mindenképpen négymagosat vennénk mellé. A Phenom II X4 (vagy mondhatnánk akár a Core 2 Quadot is) picit lassabb, mint a négymagos Core i5, de a különbség elhanyagolható (árban már nem annyira...), ahol meg soknak tűnik, ott magasak az fps-számok a CPU-limit miatt."
crysissal nem teszteltek, mivel nem használ négy magot :D -
Ari18 #35165 Nekem is I5 750-em van, 3-4 napig kínlódtam egy phenom 2 X4 955BE-vel, aztán eladtam. Akkor bajom ne volt vele, de nem egy intel. Komolyan zavart az amd logó a cpu-z-ben A minimum fps-ek vagy 10-el nőttek Crysis alatt, az átlag úgy 5-el. A ph-n a 6850/6870 első 200hsz-ében olvasgathatsz teszteket tőlem, ott is Ari18-ként vagyok. -
#35164 20k magasságban pont nincs semmi :)) esetleg egy használt 4870-et kereshetnél...
ujonnan ezek vannak:
5670 17k
5750 24.6k
gts450 24k
-
bigoldman #35163 Jo estet
AMD Athlon 64 X2 5000+ prochoz mindenképpen.............................................. ezzel a procival felejtős sztem felesleges erre költeni.
Igen, ehez a procihoz keresnek vid.kartyat.
Olyan 20K-t szannek ra, hisz nem lenne hardcore gameles, es nem kell full-full high detail sem.
Egyebkent mi a baj a procival? Nem olyan rossz ez sztem. Ennel gyengebb proci mellett is lattam mar erosebb vid.kartyat. Nem baj, ha egy kicsit tobb a videokari, mint amit ezzel a konfiggal kitudok hajtani, hatha belefeccolok kesobb meg egy kis let.
Bar lehet, hogy akkor mar inkabb egy PS3 vagy Xbox lessz belole
Milyen videokarit hajtana ez a proci ki? Vagy ez mar manapsag maskepp megy? Hisz egyre jobban leveszik a procirol a terhet a videokartyat.
Az alaplaprol , hatha adtok valami jo otletet.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALIVENF6P-VSTA
Koszonom -
peter9228 #35162 Árról még nincs semmi info. Szerintem lehet, hogy jobb lesz:) Dehát még senki se tud semmit, ezért is érdemesebb megvárni. Mi van, ha jobb lesz, és olcsóbb? -
#35161 Persze HD4670 -re gondoltam természetesen, az van közel teljesítményben is a beszét kártyához. :) Csak mellé ütöttem, bocs. -
#35160 szerintem sem érdemes bulldozerre várni - ráadásul kezdetben az is brutál drága lesz -
#35159 Mért? Az olcsóbb lesz?Csak kíváncsi vagyok.
Jobb biztos nem ,azt nagyjából borítékolom bár lehet vannak még csodák:) -
peter9228 #35158 Hát, szerintem nem érdemes. Inkább várd meg a Bulldozer-t, ha van egy olyan erős procid amivel kihúzod a megjelenéséig. -
#35157 ilyen kérdésre egy nvidia fanbojtól milyen választ vársz? :D
de hogy ne kelljen sokat várnod, megírom én előre:
kurvajó, kurvagyors, vedd meg -
#35156 szerintem ostobaság márkahűnek lenni ;)
5850et is ostobaság 460ra cserélni
ha az nvidia szuper drivereket készit, miért kell hetente frissitgetni őket?
(és egyébként mi a különbség az ati-s havonta hivatalos + hetente hotfix és a béta béta béta hivatalos nvidiás metódus közt? :D ) -
#35155 Na végre egy ember aki I5 el rendelkezik:)
Mi a véleményed róla? Most agyalok egy I5 rendszeren,sokan butaságnak tartják és akkor most finoman fogalmaztam:) de amit én láttam az meggyőző volt ,no meg sok pozitívat olvastam róla. Szerinted megéri? -
#35154 Ok:) Akkor vegyen hozzá egy 4 magos athlont az 22-23 körül van.
Még akkor is olcsóbban kijön,mintha mindent csereél. Meg kell néznie az alaplap támogatja e az AM3 as procikat.
Vagy vegyen 9800 at az valamivel jobb mint amije van de az meg szerintem fölösleges pénzkidobás. -
crossy104 #35153 Még csak annyit, ha valaki megszólna, ez csak a személyes véleményem.Mindenki azt vesz amit akar.Bocs ha valakinek bántó lenne az irásom. -
crossy104 #35152 Sajnálom, hogy zavarnak de szerintem ostobaság ATI kártyát venni.Én most vettem Gigabyte 560 gtx-et. Csendes a dupla hűtő miatt.Nem melegszik / nézz teszteket róla /.Nekem i5 procim van.Semmit sem húztam és 3dmark vantage-ba 23.000 pontot csinált.Havan ezer forintba került, és nem kell rá plusz hűtőt sem vennem.Sok fanatikus ATI őrült van itt, Nekem is volt HD5850-em, azt cseréltem le 460GTX-re.Kettő napja GTX560-ra.Szarok a driverek az ATI-khoz ritkán jönnek ki, akkor is szaros hotfix-el.Nvidiánál hetente jönnek driverek.Ha még nem vettél volna a Gigabyte 560GTX sokkal jobb. Szerintem! Bocs ha zavartalak volna. -
#35151 AMD Athlon 64 X2 5000+ prochoz mindenképpen -
#35150 ezzel a procival felejtős sztem felesleges erre költeni. -
#35149 No most mennyi az az összeghatár ami még nem haladja meg a fájdalom küszöbödet?
Én minden esetre vagy HD6850 vagy GTX460 at vennék.
Ezek kb 40000 es kategória.
Persze van ezalatt is jó ,minden attól függ mennyit szánsz rá. -
peter9228 #35148 Hát, ez függ attól, hogy milyen részletességgel akarod futtatni a játékokat, és hogy mennyit szánnál rá. Én így elsőre egy HD5770-er ajánlanék. -
bigoldman #35147 Szepmapot
Lenne egy kerdesem a szakertokhoz, ha nem gond
"Kicsit" lemaradtam a gamerkedesben az utobbi idoben, ezert a konfigom sem erdekelt, mert netezesre ez is jo, de a kisfiamat egyre jobban erdeklik a jatekok, es hat O nagy ur :)
Szoval belefeccolnek egy kis penzt a jelenlegi konfigba, hogy ha nem is a legujabb, de legalabb jonehany ujabb gamet el lehessen jatszani bosszankodas, es nagyobb megalkuvas nelkul.
Ebben kerek segitseget toletek.
Videokartya cserere gondoltam, hisz ez a legfobb dolog sztem.
A mostani konfig:
Alaplap neve ASRock ALiveNF6P-VSTA van benne egy DualCore AMD Athlon 64 X2 5000+, ami 3000-en megy stabilan magonkent. A videokartya egy Nvidia 8600gt, es van 2 giga 800-as DDR2 ram
Nos ebbe kellene valami jobb videokari, amit meg megeri ebbe a konfigba beletenni, de az ara sem a csillagos eg. A monitor nativ felbontasa 1680x1050- ebben kene produkalnia a gepnek, bar eleg sokszor az LCD_tv-n van a jatek, az sima HD-ben megy
Elore is koszonom a segitseget toletek
-
#35146 Itt hasonlitgathatsz VGA-kat
http://www.hwcompare.com/3003/geforce-9800-gt-512mb-vs-radeon-hd-4730/
Amugy pediig szvsz olyan 4850-4870-t vegyel ha mar hasznaltat akarsz, az jobb sokkal. -
#35145 Mihez kepest ? A mostani kartyakhoz gagyi, a volt kartyadnal eppen csak jobb, de en tuti nem ilyet vennek az is hot sicher. -
#35144 Hali koszi a sok kartya javaslatot...most az lenne a kerdes hogy nvidia 9800gt 512 ddr3 as 256 bites karyta mennyire jo?
Mondjuk a 9600gt-hez kepest meg a mostani 4730 512 gddr5 os kartyahoz ami 128 bites -
#35143 hudejó:)
köszi -
#35142 Fogad korábbit is és fordítva is igaz ez :) -
#35141 válagatom össze a köv gépem darabjait, kérdésem a következő.
ha egy lapon PCI-e 2.1-es sin van.
akkor csak a 2.1 -es vga-kat fogadja vagy a 2.0-kat is?
köszi -
peter9228 #35140 Nekem is ilyen van, és a Crysis 2 fut vele kisebb akadásokkal mediumon:) Igaz az enyém nem AGP, hanem PCI-e. -
#35139 8ezerért ddr3 rammal ez a legjobb vétel, gyorsabb, mint amit én ajánlottam !! de komolyan, erre csapj le szvsz
zoliapu: 4570 az mobil gpu :) -
#35138 Ennyiért már van HD 4570 is és az sokkal jobb Blu-ray h.264 HD felbontásúfilm lejátszásban, főleg 1080p -nél jön ki. 10 % körűl lesz a procihasználat amit te ajánlottál olyan 20%. -
peter9228 #35137 És ez? -
#35136 (és elvileg a hd/mkv filmeket is képes lesz dekodolni) -
#35135 igen (AGP 8x a kártya, AGP 8x foglalat a lapon), de semmiképpen ne vegyétek meg és főleg ne a pixmaniatól :)
DDR1 ram van rajta! Képet ad majd, de kb SEMMIRE nem lesz alkalmas. Egy alaplapra integrált mai videokártya is 2-3-4x gyorsabb nála.
pixmania! franciaországba kell visszaküldened, ha garis gondod van! ekkora értéket NE vásárolj onnan.
ha játszani is szeretne ismerősöd a gépen, akkor inkább ez: 2 ezressel mondjuk drágább, de itthoni garis
-
#35134 Megerősítést kérnék =)
Szeretném tudni hogy "Asus P4GE-FSC" alaplapba (Nem sokat találni róla a neten, ez egy Fujitsu gépből való. 2xDDR1, 3 PCI, 1 AGP 4x, 2 IDE, onboard audio, onboard video.) illeszkedik-e és viszi-e EZT a videókártyát =)
(Ismerősnek kell)