41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#35253 Gyors kérdés =)
Ez a videókártya megy-e Ezen a lapin? =)
Csak megerősítést kérek! =D -
#35252 Sztem 25 000 Ft körűl kapsz egy GTS 450 -et vagy HD5770 -et, azért azzal is el lehet karcolgatni még. -
#35251 Igen jo teszt. Probalj elgondolkozni azon, hogy miert mukodnek a jatekok a tobbmagos rendszereken is olyan keves kihasznaltsaggal (20-35%) Semmi koze nincs annak a VGAnak hozza, mint ami benne van.
Egyszeruen csak annyi hogy a tobbszalusag programozasa egy nagy zerus minosegu.
Egy i5 kombo idotallobb lesz mint egy mar most szinte kifutott processzor, aki ezzel vitatkozik az nem normalis.
Raadasul nem fog megtaltosodni a VGAja attol, hogy egy mondjuk 3.8-ra huzott E8400-jat lecsereli egy 955-s Phenomra.
Raadasul 3 honap itt a buldozer annyit kibir varni, mert ha megis ilyen cseret ohajt, akkor a mostani Phenom arak leesnek es mint irtam, az i5 se a mostani aron lesz kaphato.
3 honap alatt nem fut ki a SandyBridge, ellenben a regi Phenomok igen.
Ha meg valami regebbi gyengebb procis gepe lenne azt mondanam, rajta megeri a csere, mert nagy lesz a sebessegkulonbseg, de csak penzkidobas ennyi penzt kidobni egy kifuto szeriara, amikor par FPS kulonbseget hozna csak.
UI: Bucsek nyugodtan vedd inkabb a VGA-t, mint hogy feleslegesen kiadj ennyi penzt egy olyan megoldasra, amit cserelhetsz par honap mulva, ellenben az a VGA meg 8-10 honap mulva is siman beleteheto egy uj konfigba, mert akkor sem fog a low budget kategoriaba esni. -
Bucsek #35250 No nem akarom, hogy itt egymásnak essetek, nekem az lenne a legjobb, HA vehetnék egy VGA kártyát, amihez jó a mostani procim és ugy mindennel együtt, DE mégis sokkal jobban fut minden.
Gondolom ha gyenge a proci, akkor visszahúzna egy jó vga-t, vagyis jobbat mint annó 3-4 éve lehetett kapni, viszont akkor meg fölösleges vennem, mert nem tervezek hudenagy átalakítást. Tehát igen... he kell hozzá új proci, akkor kell alaplap, kell új ram, sajna minden.
sajna annyira nem vagyok már benne ebben a témában, hogy csak na. -
#35249 jó teszt? miközben egy 4870 szerepel vga gyanánt, aminél Bucsek jóval erősebbet tervez venni?
az tény, hogy a Phenom2-t proc cserével nem fogja tudni tovább fejleszteni később - naés? szerinted hónapok mulva mennyibe fog kerülni egy bulldozer lap + proci? biztosan nem 40 ezerbe, miközben azzal a cpuval is vga limitje lenne, ergo minek "annyira jó" ?
i5 kombo sokkal drágább + ahelyett mit tud majd betenni? semmit, megint csak csere... sandy dettó.
ráadásul ezekhez a ddr2 ramjait is kukázhatja... feleslegesen, hiszen a ddr3-tól sem lesz gyorsabb a játék, csak kényszerből cserélne.
A saját tapasztalatom ugyan nem teljesen releváns, én egy 3.6-3.8ghz-re huzott E5200-ról váltottam Phenom2 X3-ra és a 4870-em is megtáltosodott tőle - hát még ha egy jobb vgam lett volna már akkor! Nem azt mondom, hogy minden játék profitál az újabb magokból, de sok igen. Bucseknek uj VGA mindenképpen kell, de hogy uj lap+procira is akar-e pénzt szánni, azt majd eldönti, ha már megvette a kártyát. -
#35248 Egyre tobb ? Ugyanmar.
Ne viccelodjunk. Alig van olyan jatek ami rendesen van megirva es kihasznalja az osszes magot.
Egy jó teszt erről
Legtobbjuk kihasznalja ugy hogy 20-30%-t hasznal fel az eroforrasbol, mert szarul van megirva. De nem is ezzel van a baj, hanem amit irsz. +10k egy valamilyen AM2+ alaplapra koltson (mivel altalaban az itthon kaphato AM3as lapok csak DDR3-t tamogatnak), amikor itt vannak a nyakunkon az AM3+ lapok ? Most lenne ertelme 42 ezret kiadni azert, hogy kapjon +10-15% pluszt es 3 honap mulva kezdhetne a szenvedest ujra ?
Ennyi erovel siman vehetne egy 4 magos Intelt is, mert nem dragabb egy lap+proci kombonal, de ugyanugy nincs ertelme azt se megvenni, mert felesleges penzpazarlas.
Ha eltudja adni jo aron az eredeti konfigjat, csak akkor van ertelme atgondolni.
Az a 40k jo lesz kesobbre par honap es annyiert megvehet majd egy i5 procit vagy Buldozert. Ha eladja a lap+proci+ramjat, hozza vag meg 20k-t es vesz melle egy lapot es 4 GB memoriat es meg is van a csere. -
Bucsek #35247 Én nem a legmenőbb csucsszupergépet akarom magaménak tudni, csak azért elavult se legyen, vígan fusson rajta valami dx11 es játék, pl a dragon age 2, sajna most már csak médiumon fut, de szóval nem akad meg semmi.
lyen crysis2 szerintem a mostani gépek is kevesek (habár nem tudom :D)
szóval akkor feltétlen kellene új alaplap, proci, és vga :-\
ram is szerintem már ősrégi, asszem 800mhz-esek, vagy ekörül vannak.biztos van ennél ezerszer jobb.
köszi skacok azért, hogy segítetek. -
#35246 minimális különbség a +2 mag, amit ráadásul rengeteg (egyre több) játék igényel is?
(ráadásul matekozd ujra vagy olvasd el mégegyszer a hsz-t, hogy mennyi is a "ráköltés" ;) ) -
#35245 Na ez az amit rn viszont nem csinalnek.
Felesleges atvaltani rafizetessel arra a kornyezetre egy C2D 8400-rol.
Az a minimalis kulonbseg amit hoz, nem er +40k rakoltest, viszont ugyanugy mar az elavulas vege fele jaro platform.
-
#35244 amit én tennék, ha játékra kellene gépet bővítenem a helyedben:
- valami egyszerű alaplap, 10-12k
- phenom2 x4 955, 30k
40-42k, ddr2 ramodat beleteheted, mostani lapodat, e8400at eladhatod. 15-20k ráfizetés.
illetve vehetsz quadot is, ha azzal olcsóbban jössz ki, de elnézve a q9450/9550 árakat...
avagy többet áldozol rá, és akkor i5/sandy bridge, de játékok alatt 1080p-ben nem lesz gyorsabb azzal sem a gép - inkább még erősebb vga-ra szórd el, ha van rá nagyobb keret -
#35243 nvidia 560 található abban az ársávban, esetleg ati 6950
vedd, amelyik olcsóbb :) -
Bucsek #35242 olyan 50-60 körülre saccoltam, abból már csak lehet venni valami közepes vgat nem? proci meg kb ugyanennyi? :-\ -
#35241 -
#35240 Tedd azt amit Arty mond.
Vegyel egy 6850-t vagy olyan VGA-t amit szeretnel.
Kesobb raer a hardware csere, igy is egy 9600-tol eltero sebesseget fogsz kapni, csak nem a teljes sebesseget a CPU limit miatt.
Amit meg megtehetsz, hogy a C2D 8400-t nagyobb orajelre allitod. Nem nagy ordongosseg es a te altalad hasznalt processzorok tobbsegukben elszaladgalnak 3,5GHz felett, amivel plusz sebesseghez juthatsz.
Ez a legolcsobb megoldas az upgrade problemadra. -
#35239 első körben vga csere, utána... nehéz, hiszen a 775ös core quadok röhejesen tulárazottak, szinte olcsóbban jössz ki, ha phenom x4-re avagy i5-re váltassz :/
vgara meg ahogy laca is irja, kellene egy irányár :)
-
Bucsek #35238 hmm, de ha veszek egy jobb cpu-t valami i5 vagy mik vannak már, akkor új alaplap is kellene nem?:-\
bakker, megint kell egy új komplett gépet venni :D -
#35237 Ezzel a CPUval alaporajelen, mar sajnos azt hiszem, nem fog kihajtani egy 6850 kategoriat, amit alap VGAnak is hivhatunk talan a best buy teljesitmeny/ertek kategoriaban. -
#35236 A kérdés az a mennyi az annyi amit rászánsz.
Használható videó kártyák 40 ezertől fölfelé. Ez az én véleményem jelzem.
Határozz meg magadnak egy összeget és tartsd magad ahhoz ,mert mindig van egy kicsit jobb egy kicsit drágábban.
A géped elméletileg elég egy 80 ezres kategóriáig is. Persze ez is játék függő azért.
-
Bucsek #35235 Sziasztok, tervezek egy új VGA-t venni a gépbe, a jelenlegi: Nvidia 9600gt 1gb. Nem nagyon vagyok képbe a mostani kártyákkal, ezért is nézek körbe. Nem akarom a legeslegeslegjobbat megvenni, meg teljes gépcserét sem akarok, csak kicsit "korszerüsíteni", hogy azért 1920x1080-on kicsit jobban fussanak a játékok (jelenleg a kártyámmal még elfutnak a mai játékok is, DE csak közepes, vagy minimum beállítás mellett, jó a Crysis 2 demó pl már nagyon gáz :D minimumon is).
A helyzet, hogy ugye nem akarok teljes gépcserét, ezért leírnám, a bennelevő kütyüket, és hogy mi az amit szerintetek cserélni kéne:
Tehát a:
cpu: intel core 2duo e8400 3ghz
vga: gforce 9600gt 1gb
ram: 2x2gb
alaplap: asus p5ql pro
nem hiszem, hogy több infó kellene, max még a táp, de fél kilowattos sztm még elviszi a csúcskártyát is, "szerintem" :D
no azt kérdezném, hogy megvalósítható, hogy CSAK vga-t vegyek, HOGY jobban fussanak a játékok, vagy procit és alaplapot is kellene már? esetleg ramot is ? :-\
köszi előre is.
jó éjt! -
#35234 Urak ,urak:) Ezek a tesztoldalak a szememben sza.t se érnek:) Arra jók,hogy vitatkozzunk :)
Egyik ezt mutatja ki a másik azt. Én már nem hiszek ezeknek ,:) ezért kérdezem hátha van akinek tapasztalata van .
Úgy hogy ne ezen veszekedjünk :) -
#35233 Javaslom a normális oldalak olvasását:
TESZT -
#35232 Ezt neked meg ki mondta ? :D Hol olvastad,hogy 20%-al gyorsabb a 6970 ?
Jo is lenne, azonnal rohannek a boltba venni egyet.
De sajnos nem igy van.
Javaslom a muvelodest.
Link1
Link2
Link3
-
#35231 6970 10-20%-al gyorsabb. ha olcsóbb, akkor egyértelmű választás, ha azonos, akkor is :D
ha az 570 olcsobb 10%-al akkor azt vedd! -
#35230 Passz, nem követem mostanában a vga piacot annyira, főként azt a kategóriát nem. :D -
#35229 Azonos sebessegu mindket kartya. Minimalis elteres mutatkozik, az is inkabb a jatekoptimalizalas mint a kartyak sebessegenek elterese miatt lehet. -
#35228 Inkább azt mond meg ha veszek egy 6970 est (jó áron tudok) az van olyan jó mint a 570 es? A jó ár kb 70 pénz. Elgondolkodtam rajta.
De mint tudod nem a szívem csücske az AMD videó kártya ,de úgy vagyok vele hátha:)) -
#35227 Többesszámban beszéltél, ezért bátorkodtam reagálni rá. :D -
#35226 Pontosabban nem címeztem senkinek ahogy látom:D -
#35225 Nem is neked címeztem:) -
#35224 Én nem arra reagáltam, csak az okfejtésére. Egyébként senkinek sem javaslok 100k-s kártyákat, ha másért nem mert borzalmasan gyorsan lehet nagyon sokat bukni rajta és nem ér annyit, mint, amennyibe kerül. -
#35223 Dobálózunk itt a drágábbnál ,drágább kártyákkal.
A srác kb 40 pénzt áldozna rá megírta. Ebbe NV oldalról kb a 460,míg AMD oldalról a 6850 fér bele. Ennyi és pont. Ezek nagyjából egyforma teljesítményt nyújtanak,kinek az egyik jobb ,kinek a másik.
Még hogy 590 -en,vagy 6990 ,de még a 6950 is más kategória. Mért nem 560-570?Eszem megáll.
Azt vegye amit olcsóbban meg kap és ennyi. -
#35222 "A drivert se frissítik sűrűn, mert kevesen veszik meg."
Továbbra is hangosan röhögök, ezekhez a kártyákhoz jön a legtöbb frissítés, pont az ára miatt. -
peter9228 #35221 Bocs, elírtam:) Így akartam: A drivert se frissítik sűrűn, mert kevesen veszik meg. Ennyi pénzért nem éri meg... -
#35220 "Drivert se nagyon csinálnak hozzá, mert kevesen veszik meg."
Azért ezen hangosan felröhögtem... -
peter9228 #35219 Ez még viccnek is rossz! Mindkettő 2 kártya SLI-vel vagy CF-el összekötve. Drivert se nagyon csinálnak hozzá, mert kevesen veszik meg.
Esetleg ha hozzáadsz még 10k-t és veszel egy HD6950-et, átalakítod 6970-é jól jársz:) -
#35218 GTX590 vagy HD6990 -
#35217 okés, kösz a tippeket :) Ha valakinek még van ötlete, ne tartsa magában :) -
#35216 Akkor veheted az Ati-t, mert azokban nem lesz tudtommal Physx....és az RPG-hez akkor ati jó lesz. -
#35215 Hát, igazából annyira nagy HC gamer nem vagyok, csak most tudtam félretenni annyi pénzt, hogy a gépemet fel tudom picit frissíteni. Igazából ilyen dragon age origins, gta iv, wow, és a nemsokára kijövő ES5:Skyrim az én világom. Ezeket szeretném fennakadás nélkül játszani. Sajnos nem értek annyira a kártyákhoz, ezért kérdeztelek titeket. -
#35214 Ez a kartya egy vicc. A tuningolt GTX550 alig gyorsabb mint egy 5770 a GTX460-nal joval lassabb es az alap verzio meg annyiba kerul mint a lejjebb linkelt 6850. 6850 a legesszerubb valasztas mert a GTX 460-nal is gyorsabb.