41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#35293 Elküldtem. -
#35292 jöhet, köszönöm!
Jakuza: végülis mindegy, miből jön össze a jobb minFPS, a lényeg, hogy jobb procival kevésbé fog ingadozni a sebességed - pont ez az én gondom is: pécén nincs jól bevált mód, hogy fix 30-ra állítsam az fps-t, igy viszont a 30-at is szaggatásnak érzem, amikor 60-ról leesik. (hát még a 15-öt) -
#35291 Persze, persze. Mert a kutyat a csont erdekli.
De inkabb te felejtsd mar el a csak minimum FPSeket.
Nem igy mukodik egy jatek, hogy csak minimum FPSek vannak es nem ugy mukodik egy jatek, hogy a min FPS csak es kizarolag a VGA terhelesi metodusabol all. Persze nem mindegy, milyen effekteket kell kiszamolnia, mennyi objektumot, mekkora texturakkal, de nem csak ezekbol adodik ossze. Hallottal te mar egyeb szamitasigenyes muveletekrol ? Teszem azt peldaul AI es IO muveletek ? Mert ha nem javaslom nezz azonnal utana, mert ezek erosen befolyasoljak a CPU szamitasi feladatait a jatekban es ezt az 1GHzes emeles biztos hogy befolyasolta, ami a minimum FPS-re is 1000% hogy kihatassal volt.
Gondolom pont abban a minimalis es elhanyagolhato mertekben, amennyire az FPS ertekekben is megmutatkozott.
Raadasul javaslom tanulj meg szamolni. Vedd elo a szamologepedet, ha fejben nem megy es szamold ki a +35%-os CPU novekmeny mennyi pluszt hozott szazalekban az altalad belinkelt esetekben, mert jol lathato, hogy itt nem CPU hanem VGA limit van. Minimalis az elteres az esetek 80%-ban, mint irtam az abrak jol szemleltetik, van hogy a 400MHz-es emeles 1 FPS-t hoz, van hogy az 1 GHz emeles nem hoz 4-5FPS kulonbseget, ami meg szazalekosan se eri el ha ugy nezuk a 5%-t a masodik esetben.
Mirol beszelunk ? Ez nem CPU limit,ami befolyasolja a VGA-t hanem mint leirtam a lemezkezelesi, IRQ routin es egyeb procedurak esetleg a jatekmotor CPU erzekenysegenek az osszesegebol fakad. -
#35290 Van egy javas fpslimiter program, FSXhez szokták ajánlani, mert annak az internal fps limitere egy rakás szar. De nem tudom, hogy minden játékkal kompatibilis e, ha gondolod elküldöm privátban aztán próbáld ki. :) -
#35289 ha már minimum és átlag: nem tudsz vagy más olyan tool-t, amivel limitálni/fixálni lehet az fps-t?
mert ha a gépem nem birja el adott játékot vsyncel 60fps-el, akkor az ingadozás nagyon idegel - ha fix 30-ra le tudnám szabályozni, jobb lenne, mint a 30-90 között ingadozó... -
Ari18 #35288 Felejtsd már el a maximum és az átlag fps-eket, kutyát nem érdekli. A lényeg a minimum fps, ha az nem megy 24 alá, akkor nincsen baj és az esetek 80%-ban jelentősen nőtt a proci órajel emelés hatására. Több éves játékokban (Far Cry 2, Batman ) egyértelmű, hogy nem váltja meg a világot. -
#35287 Igen egy cikket nezunk.
Jellemezned a kepek kozott FPS eltereseket ? Vagy nem ismernem fel a szamokat szerinted ? 80%-a a kepeknek minimalis elterest mutat.
-
Ari18 #35286 Egy cikket nézünk? Lesd meg a Crysis-t és a Maffia 2 grafikonját. Segítek Maffia 2 minimum: 15-ről 24-re, Crysis minimum 21-ről 32-re, ez neked semmi? A többi meg nem új játék, azért beszélhetünk 80+fps-ekről. Egyedül a Metro2033 aminél vga limit van. -
#35285 Atlag ? En bizony a minimumot es a maximumot neztem.
1 FPS a legtobb helyen a kulonbseg, az pedig akar meresi hibahatar is lehet.
1GHz orajel emeles utan kifejezetten blodseg azt allitani, hogy CPU limit, foleg, amikor 60-80-120 FPS-ekrol beszelunk, mert nehol helyen +30% CPU orajel novekedestol, nem volt az elteres meg a VGA teljesitmenynel a 100-ad resz sem. -
Ari18 #35284 Ne az átlagot nézd az nem számít, kit érdekel, hogy 100-ról 110fps-re nőtt az átlag!? A minimum fps a lényeg, az számít leginkább, mert nem mindegy, hogy 15 a minimum vagy 30. Ha figyelmesen megnézed nagyrészt a minimum bőven megnőtt a proci órajel emelés hatására. -
#35283 Woah....
3 FPS 1GHz plusztol. Az igen az mar CPU limit, biztos vagy benne, hogy az FPS szam az pl nem a plusz orajel altal okozott, gyorsabb rutinhivasok esetleg gyorsabb lemezkezeles, stb miatt novekedett ?
LEgtobb grafikonon szinte semmilyen valtozas nincs.
Artynak meg uzenem, ha logikailag se tudja felfogni, hogy milyen i5 haromhonapos platformrol beszelnek, jobb is ha nem veszteget karaktert, de nem csak ram, hanem semmire es senkire.
Addig meg felesleges maszatolnia,terelni es felrebeszelnie.
-
Ari18 #35282 FullHD mellett nem csoda, ezért is vettem a 2GB-os példányt később jól jöhet. -
#35281 érdekes, hogy mennyire sok játék karistolja az 1g környéki vramot... -
Ari18 #35280 Hagyd a francba, nem érdemes vele vitatkozni. Egyértelműen van jelentősége a +2magnak. Aki használ(t) 2 ill 4magos procit azt tudja miről van szó.
Ha már a logoutról linkelget, akkor tessék link Még egy i7 920 sem elég alapon, nemhogy egy E8400. -
#35279 segítő szándékkal mondom: ahogy eddig sem hiányoztál, ezután sem fogsz -
#35278 szégyen, hogy pongyolán fogalmazol (i5öt irsz, és találjuk ki hogy a sandryra gondolsz, lol!) és mosdatod a hülyeségedet...
én inkább nem pazarolnék rád több karaktert, asszem a 2345 régi játékoddal elhuzhatsz kétmagon játszani. -
Bucsek #35277 Köszi skacok, de ne veszekedjetek már :D
-
#35276 Javits ki ha tévednék. A srác vidkari vásárlás miatt kért tanácsot. Na azt a témát körbe jártuk keresztbe hosszába ahogy mondta már képbe is van ennek hatására. 60 ezerért akar venni. Mit tud tévedni'hiszen két szóba jöhető darab van annyiért. Mindegyikkel jól jár és érezhető lesz a változás a mostani gépén is. Vagy nem igy van? -
#35275 Nagyon égeted magad. Segítő szándékkal mondom, hagyd abba.
Vagy zseniális troll vagy, ez a másik lehetőség. -
#35274 Hi.: link. Vagy szoba johet esetleg egy 560Ti, kicsivel olcsobb es kicsivel lassabb mint a 6950, de full HD-hoz boven jo. Kesobb majd (vagy most ha van ra keret) invesztalhatsz egy Quad CPU-ba.
#35273: "Mondtam,hogy vegyél egy jó videó kártyát (amennyit szánsz rá annyiért)
és a többit felejtsd el."
Frenetikus tanacs, amellett hogy ezt minden lama tudja, valoszinuleg azert fordulnak ide az emberek egy kis iranymutatasert hogy a penzukert a leheto legjobb vasat tudhassak magukenak... Dragan venni gagyit az nem muveszet. -
#35273 Mindennel el lehet karcolgatni:)
Szigorúan az én véleményemet írtam ,hangsúlyoztam is.
Attól senki sem kevesebb a másiknál ha egy gyengébb teljesítményű videó kártyája van :) azért ezt tisztázzuk:D
Ellenben látom sikerült addig paskolni a kakát amíg híg állagú lett:)
szegény Bucsek csak kapkodja a fejét:)Bár a végén oda jukadtak ki a kollegák amit én javasoltam,csak sok ,sok hozzászólás és vita után:D
Mondtam,hogy vegyél egy jó videó kártyát (amennyit szánsz rá annyiért)
és a többit felejtsd el.Jobb lesz mint a mostani sokkal ezt merem állítani.
A géped pedig nem rossz ,kibírja az még egy ideig.:D -
#35272 http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2010/07/05/how-many-cpu-cores-do-games-need/1
# Asus ATI Radeon HD 5870 1GB graphics card
# EVGA Nvidia GTX 470 1,280MB graphics card
Javaslom nezegesd meg jo erosen itt is Artykam a CPU kihasznaltsag diagramokat es a konkluziot. Jah itt nem 4870-n van es ugyanolyanok a kihasznaltsagaik ? Persze,persze biztos a VGAra malmozik a CPU. (a hulyeknek) :D
-
#35271 Uristen, megy rajta 5 jatek jobban ? Talan emlekezni kell arra amit irtam.
"Egyre tobb ? Ugyanmar.
Ne viccelodjunk. Alig van olyan jatek ami rendesen van megirva es kihasznalja az osszes magot."
En meg belinkelek 24763 jatekot, ami megmutatja, hogy alig van par jatek ami kihasznalna ezt az elonyt.
Raadasul hulyesegeket beszelsz a Sandy Bridge sose volt 1156 foglalatu, hanem 1155 foglalatu. Talald ki mire vonatkozik a 3 honap es a tobb eves Phenom osszefugese.*(SandyBridge alig par honapos, mig a Phenom mar reg nem az hanem evben lehet az eletkorat merni) i5 2500k mond neked egyaltalan valamit ?
Jah hogy te meg az i5 variaciokat is kevered ? Szegyen hogy egyaltalan le mersz irni tudatlanul barmit ide. -
Bucsek #35270 óóóó hát az még odébb van azért :DDD -
#35269 vedd a vga-t és halljuk a tapasztalatot! ;) -
Bucsek #35268 Nekem pl a 2 egész jól fut, igaz mediumon, viszont attól még csúcskaraj ^^ :D -
#35267 Dragon Age 2 _jelenlegi_ erősorrend
ez persze változhat, eleinte bizonyos AMD kártyákon meg fagyogatott... -
#35266 ha a vga a szűk keresztmetszet (4870 512mb esetén általában az lesz 1680-ban, ha a játék maxon van) a cpu bizony malmozik, mig a vga végre kiszenved 1-1 képkockát :) (jahogy te azt várod, hogy 100%-on pörög egy vga? meg mind a 4 mag menjen 100%-on? naiv vagy :) isten hozott a magas szintű nyelveken irt, 5 féle API felett futó, optimalizálhatatlan pécés játékok világában!)
ne mellédumálj, hanem magyarázd el, hogy miért jobb vétel (játékra) egy i5-750 45ezerért, mint egy phenom2 X4 955 30ezerért, ha mindkettőn ugyan annyi fps-t megy a játékok zöme és mindkettő alatti alaplapi foglalatnak GAME OVER ? (mert intelnél ott a sandy, amdnél jön a bulldozer) aztán fejeld ezt még meg azzal, hogy az i5 alá ramot is kell cserélni, phenom2 alá NEM.
annyit hajtogatsz csak, hogy az i5 később jött - naés? a foglalatának VÉGE!!! intel bácsi nem hoz uj procit socket 1156-ba! :D
sandy bridge 1155 - intelt ismerve lesz némi órajel emelkedés, de azzal általában kitörölheted. 6-8 magosok jönnek bele, de ugyan az lesz velük, mint a mostani Core Quad 9xxx szériával: röhejesen drágák és nem éri meg irányukba fejleszteni, akkor inkább platformváltás.
bulldozer tudod mennyibe kerül induláskor (amiket irsz, baromira látszik, hogy nem) ? négy maggal 6-700$ ! az itthon egy százas... és te ezt ajánlgatod
anandteches link zseniális: 4 régi játék ... esetleg olvasgasd solten ph!-s linkjét ;)
---
és ha már Bucsek felemlegette a Dragon Age-t...
KATT
a második rész aligha eszi kevésbé a sok magot... viszont az nvidia kártyákon nagyon szarul fut a DA2, ergo ha az nagy kedvenc, akkor inkább ATI. vagy várni, hátha lesz driveres/szoftveres megoldás... -
#35265 Itt van egy pl: link.
"Korábban itt a PH!-n többször is hangoztattuk, hogy játékhoz elég egy kétmagos processzor. Ezt az állításunkat immár revideálhatjuk, hiszen kiderült, hogy a legújabb játékokban két mag bizony nem elég; az eredmények önmagukért beszélnek...
...Ugyanakkor továbbra is tartjuk azt a véleményünket, hogy játékhoz elsősorban videokártyát kell venni, és csak azután processzort, ez a prioritási sorrend." -
#35264 Meg minndig csak felrebeszelsz, raadasul zoldsegeket.
Malmozik mi javaslom az idointervallumoknal a grafikonokra vetni egy szempillantast legalabb, persze a szemeket nem elkendozve.
Magyarazatot ? Uristen mar elmagyaraztam , jhanyszor kell meg hogy felfogd ?
SandyBridge alig par honapos, mig a Phenom mar reg nem az hanem evben lehet az eletkorat merni, raadasul mivel fejletlenebb azt is badarsag lenne allitani, hogy nem szamit mivel ugy is elonyt elvezett, ezert meg egy ujabb architekturaval is felveszi a verseny.
de meg csak nem is ez a lenyeg, hanem akinek van egy kis esze az tudja, hogy az uj az kiszoritja a masikat a piacrol, sot ha tul jol sikerult volna, akkor majd a gyarto tesz rola, hogy kivonja minnel hamarabb a piacrol es fel sem vesz egy ido utan megrendelest ra.
3 honap es itt a Buldozer, ami par honap alatt fogja kiszoritani a piacrol a regi korosodo mar nem versenykepes AMD-ket, sot levaltjak oket a kisebb orajelu peldanyok kozott is.
Please mutass mert en azonnal mutatok neked es te fogsz megdobbenni.
Comparison 955 vs e8400
Micsoda kulonbsegek, sehol nem haladja meg a 10%-t, ha jatekrol van szo.
Ellenben nem egyszer a 4 mag ellenere a C2D jocskan elagyabugyalja a 955-t, meg alkalmazasokban is, ahogy elmeletileg a +2 mag nem kicsit teljesitmenyfokozo hatasu.
Ezert felesleges levaltani mar egy kifutofelben levo processzort egy masik, szinten kifuto processzorra. -
#35263 Mit mutatott be az a teszt? egy I7 unatkozik egy 4870 alatt... mekkora meglepetés, majdnem megdöbbentem ! :D (tán mert a vga-ra várva malmozik?)
"Egy i5 kombo idotallobb lesz mint egy mar most szinte kifutott processzor, aki ezzel vitatkozik az nem normalis"
erre egy magyarázatot szivesen meghallgatnék. ahogyan most nem éri meg a quad, ugy az i7 sem lesz VALÓDI alternativa soha. akárcsak az X6os phenom. ezek elméleti "jövőt" adnak egy platformnak, de ezen kár lovagolni...
"Ha meg valami regebbi gyengebb procis gepe lenne azt mondanam, rajta megeri a csere, mert nagy lesz a sebessegkulonbseg, de csak penzkidobas ennyi penzt kidobni egy kifuto szeriara, amikor par FPS kulonbseget hozna csak."
Ezt mondod te. Ha lesz időm mutatok 4 magos extra fps számos tesztet :) -
#35262 Ahogy nő a felbontás, egyre kisebb szerepe van a cpu-nak, és egyre inkább vga limit lesz. -
#35261 Na azert azon a felbontason mar erezheto lesz a CPU limit.
Persze ez jatekfuggo is, hogy mivel akarsz abban a felbontason jatszani. Peldaul Crisysben tuti nem lesz elmeny, mig a regebbi jatekoknal siman problemamentesen fogsz jatszani.. -
#35260 akkor rángasd fel a 8400-at 3.5GHz-re :) -
Bucsek #35259 Értem köszi, hát én ugyan 1920ban fogom használni, de még így is jobb lesz mint most :D -
#35258 Nem fogod tudni kihajtani teljesen, (bar tulhajtott procival kozelebe jarhatsz a max teljesitmenyenek) de nem kell felni meg abban a konfigban is eg es fold lesz a kulonbseg egy 9600GT-hez kepest.
Szerintem a 1680*1050-es felbontasig nem lesz gond, mint ahogy mas is irja.
"Egyébként 1680*1050-ben játszom, és max grafika beállítások mellett nekem még nem akadt problémám a Metro 2033 és a GTA IV-en kivül semmivel, a Q8400-as nem éppen csúcs proci melett, amit jelenleg 3,2Ghz-en használok" -
Bucsek #35257 de azért is kérdezem, hogy a jelenlegi procim nem e fogja visszahúzni, biztosan visszafogja kicsit, szerintem, de nemtom...
?:D -
Bucsek #35256 50-60 ra gondoltam :D -
#35255 Jonak mondhato de szerintem az nem a 40k-s kategoriaban talalhato, hanem inkabb a 60k-ban. :D
-
Bucsek #35254 Hmmm, köszi. kezdek képbe lenni :)
és ez a ASUS GeForce ENGTX560 TI DCII/2DI/1GD5 1GB GDDR5 PCIExpress
most l ezt találtam abban az árban, amit kinéztem, ez jónak mondható?