41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • arty
    65 körül? annyiért már 570ek vannak, majdnem 3 év garival ... (hardverapro) - az hogy ment egy évet bányagépben?
    ill. tudod hogy mennek a bányakártyák? közel se maxon, alulfeszelve, ki-bekapcsolás nélkül... vs. a nem bányászok szénnéhuzott, hőtágulásnak kitett kártyái... (ki/bekapcs)

és az 50-70 százalékkal erősebb kártya... más kategória.
    és bármi gond van, 2.5-3 éven keresztül biztonságban leszel - mire lejárna róla: eladod....
  • Dante73
    Az a gond ezzel, most van pénzem cserélni. Amire még van szívem pénzt kiadni, az az xx50Ti. Tudom "csak" ennyivel többért, meg annyival többért, de nekem az már nem éri meg. Egyszerűen, nem játszok annyit, hogy az a +20-50 ezres megérje. (Meg ugye, ma már a minimum a 4Gb videó memória. Legalábbis, ha annyira "sűrűn" cserél az ember videóvezérlőt, mint én.) 1050Ti-t meg megvenni 65 körül... (bányászat miatt használt nem játszik, a legtöbb kártya "alig használt", "megkímélt", "sosem volt húzva", csak épp 0-24-ben ment egy bányászgépben, az utóbbi 1 évben.) Nem éri meg, hiszen mindjárt jön, hasonló áron az utód. Ha 50-re beesne az ára, nem agyalnék.
  • broman191
    Az lehet hogy nem is érkezik az éven, csak 2060, de mivel nincs egyik kategóriában sem új piros konkurencia, "értelmes árakra" sem számítanék, esetleg jövőre...
  • Dante73
    Köszönöm, uraim.
    Akkor talán, novemberre lesz értelmes áron 2050Ti... Akkor már kivárom...
  • haflac
    Itt már várható árak is vannak.
  • MerlinW
    Szeptember 20
  • szabii98
    Ha minden igaz, hétfőn mutatják be az első fecskéket.
  • Dante73
    van valami hír, mikor jön a következő gforce generáció?
  • GPx8
    Igen, erre én is gondoltam. Bár vadi új a kártya, poros nem lehet.
    Holnap lesz nálam az a gép, majd megnézem, hogy egyáltalán van-e hűtése...
  • broman191
    A nyári melegben nem csodálnám ha túlmelegedne a gyengén hűtött GPU egy nem túl szellős gépházban.
  • Carmang
    Venti rendben működik a kártyán? Súlyosabb esetben az is elképzelhető, hogy halálán van a kártya.
  • GPx8
    Köszi!
    Nincs több információm. Szétesik a kép és kilép a játék. Valami ilyesmi.
  • broman191
    FurMark szőrös fánk például. :) Unigine Heaven/Valley/Superposition stb. Miféle hibákról van szó pontosan?
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.07.09. 17:03:33
  • GPx8
    Sziasztok!
    Új "GTX1050 TI LP DDr5 4gb" kártya hibákat dobál játékok (pl. Team Fortress 2) alatt (Win10 op. rendszer).
    Nem az enyém a gép, hanem a kolléganőm kisfiáé...
    Gondolom a DirectX Win10 alatt rendben lehet, a drivert újrarakom.
    Mivel teszteljem? Van most valami jó ingyenes VGA teszter?
  • JonasSandor
    Az király.
  • broman191
    Az megfelel majd a következő generációs karik számára is, mivel a 4.0 nem kifejezetten a grafikus karik piacának készült, nem mondható égető szükségletnek...
  • JonasSandor
    Ebben van 3.0-ás.
    Utoljára szerkesztette: JonasSandor, 2018.07.06. 18:04:13
  • broman191
    A VGA-k nem chipset függőek mint a CPU-k, csak PCI-E slot legyen nekik lehetőleg 3.0 16x, de gondolom hogy még a régebbi 2.0 16x sem eredményez majd szörnyű teljesítmény veszteséget a múltbeli tesztek alapján.
  • JonasSandor
    Ezekhez az új szériákhoz milyen alaplap kell majd hozzájuk?, gtx 1160-1180? Nekem egy b250m prós lapom van.
  • broman191
    Nekem sem lesz belőle szívbajom hogy 2 év alatt vesztettem inflációval együtt kb. 10e Ft-ot a 480-on, ebben az évtizedben már esélyesen nem fogok ilyen szinten jól járni más karival... :) Nem is azért foglalkoztat a váltás, mert annyira elégedetlen lennék vele, csak ősszel lejár a Sapphire 2 év garija, célszerű lenne még érvényes gyári garival eladni, 3 hónapon belül jól jönne egy ár-értékben ésszerű alternatíva. Az újonnan opciót tekintve ha érkezne is 'GTX 1160', valószínűleg kb. +30% teljesítményt jelentene vagy +80% pénzért...szóval egy "nem kenyérre kell" áron minél előbb eladni kívánt használt, garis 1070 még mindig egy fokkal vonzóbb lehet. :)
    Egy jóféle custom hűtéses Vega 56-ot sem vetnék meg, de hiába akadnak készletek, még mindig olyan elszállt árazásúak, hogy hiába tűnik fel időnként 1-2 használt példány, a felfújt újkori áruk miatt akkor is legalább 50%-kal a konkurens 1070-ek felé vannak árazva, cserébe pedig a gyakorlatban 0% többletteljesítmény jár, a zöldek által támogatott játékokban pedig a szokásos mínuszos...így érthető is hogy a vallásos vörösökön túl nincs szinte senkinek, aki leginkább játékra használná. Másoknak ha valamiképpen volt is, "kiszálltak időben" 1080 Ti-re váltva...
    Igazán jó lehetőség nélkül a gari lejárta után lehet hogy imádkozni fogok 1 évet az RX 680-ig, aztán a legjobb esetben bukni fogok inflációval kb. 20 ezret 3 év alatt... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.06.22. 17:14:25
  • arty
    nv sose siet a középpel, amd se nagyon - előbb a hype miatt zabálják csak fel a gémerek a nagy profitot hozó csúcsközeli vgakat :/

én is barom voltam, bár alig tolom pécén, de csak nem adtam el a 1080ti-t "időben" :(
    mondjuk nem volt trauma, hogy 1 év után csak ~20k-t buktam a beker árához képest, de mégis mekkora show lehetett volna giga pluszal kiszállni :D

haver régóta cserélné a 470ét, elsősorban amdre, totál esélytelen... a gtxek tényleg mennek lefelé, de a vegák nemtom hol vannak (még mindig bányásznak?????)
  • broman191
    Csak nem az előnyömre, mert tavaly decemberben elrulettezhettem volna a karimat akár 100e Ft-ért is, most pedig kb. 70e körül, de a GTX 1070-eket még mindig legalább 120e Ft környékén adják, a Vega 56 pedig lényegében nem létezik, főleg nem gamer célra racionális áron...
    A várható újdonságokat nézve az sem lepne meg, ha az nVidia csak az új felsőkategóriát rajtoltatná az éven, állítólag annyira túltermeltek a jelenlegi generációs GPU-kból, ésszerű lenne előbb azokat kiszórni, belső ellenfél nélkül...ha mégis érkezne 'GTX 1160' az éven, jó pár hónapig piros konkurencia nélkül maradna, nem kényszerülnének a zöldek túl baráti az árazásra.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.06.21. 17:42:48
  • arty
    használtpiac azé szépen beesett...
  • broman191
    Graphics Card Shipments Fall On Weak Mining Demand in 2H18; Prices to Remain Hiked @ TPU - Úgy látszik hogy mindegy mi történik a bányász piaccal, az árcsökkentésre még minding nincs elég ok...
  • broman191
    Graphic card makers see shipments decline by 40% in April @ Guru3D - Remélhetőleg folytatódik a tendencia és idővel helyreállnak a VGA árak...
  • broman191
    Attól függ milyen címeket játszva és kinek mit jelent a kompromisszumok nélkül, mivel akadnak olyanok játékok ma is, amelyekben egy okos AA eljárás mellett feltekert grafikus beállításokkal 1080p-ben is elfogy egy RX 480/GTX 1060 ereje és a 99% stabil 60 FPS lényegesen butítva sem lesz lőtávban. Azt pedig beletenném a no komp. kosárba...inkább mondanám no komp. 1080p-re is hogy GTX 1070, ha sok esetben overkill, 1080p full-fullra csak az erejének mondjuk kétharmada is elég, de máskor szükség lehet rá vagy 90%-on izzadva. Persze ez a helyzet nagyon ritka lenne akkor, ha lezárult volna a DX11 korszak, de még láthatóan rúgdalózni fog egy ideig, addig pedig a korszerűbb GPU architektúrák okos fícsörei aligha lesznek megfelelően kihasználva, sokszor marad a nyers számítási teljesítmény...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.04.19. 20:04:34
  • F4T4L_3RR0R #40914
    Sőt hogyha esetleg nem cél a 4K felbontás akkor egy jó ideig még kompromisszumok nélkül használható lesz a 1060-as FHD-ban. ;)
  • broman191
    GTX 11xx lesz tudtommal, a felsőkategóriás karik elvileg a nyár folyamán válnak elérhetővé, a középkategória pedig gondolom pár hónappal később, mondjuk kora ősszel. A bányász helyzet összeomlásba aligha fog torkollni egyhamar, viszont szintén a nyáron kerül piacra egy speciálisan bányászatra kitalált, a videokártyák árazásához és bányász teljesítményéhez mérten inkább vételre érdemesnek tekinthető célhardver, így a gamer VGA piacot felforgató bányász nyomás remélhetőleg érdemben csökken majd...
    Hogy kevesebb mint egy év használatra számodra érdemes-e GTX 1060-ra költeni, azt neked kell tudnod, ha sokmindenről lemaradtál az eddigi hardvered miatt és nem várnál tovább, akkor persze, tegnapra...akár használtan pár tizessel 100e Ft alatt is. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.04.18. 17:20:27
  • Norbertboy
    Megéri most 1060 6gb-os kártyát venni? Nincs hír a gtx 20-as szériáról, vagy esetleg a bányászat összeomlásáról?
  • broman191
    Általában a fény-árnyék és egyéb effektek között meglátszik a különbség "high" és "ultra" között, persze akad egy kevés ellenpélda is, ahol az eyecandység növekedésével aránytalanul lassul a játék. 4K-ban legfeljebb addig megy jól a legtöbb játék enthusiast videokarival is, amíg nem alkalmaznak különféle részletes szimulációkat a fejlesztők, hanem csak úgy "jól néz ki" jellegű de a számításokat tekintve felületes, leegyszerűsített hatásokkal dolgoznak. Persze az utóbbit is lehet elég látványosan csinálni, az Epic tehetséges artistjai szoktak időnként az Unreal Engine bemutatókban összehozni állejtő, de nem valós szimulációra épülő teljesítmény hatékony füst, víz stb. effekteket. Ha meg beindul a komoly szimulálgatás az 1080p @ 60 FPS, vagy akár csak 30 FPS is hirtelen öröm lesz, 4K meg diavetítés... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.03.12. 16:39:12
  • arty
    AC:O-hoz nemtok hozzászólni, de a wildlands mediumon sem képes 60frémet tartani 4k-ban, 1080ti-n.
    pedig ott már annyira jól nem néz ki....
    egy szintig alább tudok én adni a grafikából, de a wildlandsnek mindenmindegy :(
  • MerlinW
    Engem alapvetően hidegen hagy, ha nem ultrán fut valami. A videókkal csak azt akartam mutatni, hogy - igaz méreg drága - 1080Ti-vel bőven élvezhetően lehet 4K-ban játszani a lenti Ubi címekkel. Az hogy a AA (4K-nál mi a fenének kéne, 1080p-n is max 2x-re szoktam állítani), dynamic lighting vagy shadow (általában alig látható különbség van a high és ultra között) nem ultrára van belőve az engem nem igazán zavar.

Az hogy a fejlesztők odatesznek egy kapcsolót, ami megnövel egy értéket a konfigurációban, nem jelenti azt, hogy van értelme használni:) Ez csak amolyan gamer OCD, hogy mindent maxra kell tekerni :) Azt kell max-ra állítani, ami látható különbséget eredményez és nem csak az fps-t rombolja a felére gyakorlatilag a semmiért:)

A Vsync az más kérdés.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.11. 15:41:50
  • broman191
    Én is tudok videókat linkelni, amelyek homályosan cáfolják az állításaimat, plusz az egyik videó leírásában is ott van, hogy "Sponsored by Nvidia", így közel sem független kontent, FPS mérő sincs, a részletes grafikus beállításokat sem mutatta...és nyilván nem az nVidia fogja erőltetni a kritikus hozzáállást, hogy de hát nem stabil, nem is ultra settinggel + jobb élsimítással mérték. Az AC:O megjelenéskor az 1080 FE tudott 40 FPS körüli átlagot 4K @ Very High beállítással, így az 1080 Ti Ultra high-on inkább 50 környékén lehet, városias területeken alatta - közben kerestem, helyes feltételezésnek látszik.
    A Wildlands szintén hasonló eredményeket tudott a megjelenés körül 1080-nal 4K Very Highon. A linkelt videóban a long range shadows nincs bekapcsolva és az élsimítás is offon van, ebben a formában is 50-60 között ingázik, az utóbbi opciók aktiválásával valószínűleg lenne inkább 40-50. Egyik sem kompromisszum mentes 4K élmény és számos más játék hasonló eredményeket mutat, mint például új Final Fantasy, de a nem túl jól optimalizált Kingdom Come is elfut 40 FPS körül feltekert grafikus beállításokkal. G-Sync mellett persze elég impresszív lehet ""csak ennyi"" is, 1st world problemeket feledve...
  • arty
    itt mit kell nézni?
    aco-n nincs számláló, de nálam akadgat időnként ... (hacsak nem a céges youtube csinálja)
    wildlands meg undorítóan szaggatós kategória (ha nincs gsync monitorod.... ;) )
    Utoljára szerkesztette: arty, 2018.03.10. 12:58:02
  • MerlinW
    AC:O 4K@60fps 1080Ti:

Wildlands, 4K@55-60fps 1080Ti:

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.10. 04:04:44
  • broman191
    Az AC:O sem kutya, de a legutóbb megjelent címek közül a Kingdom Come: Deliverance is 'remekül optimalizált' DX11-es cím... :)
  • arty
    mondjuk a wildlands elég extrém példa, nem tudok az utóbbi évből ennél rosszabbul skálázódó játékot
    30frémmel megy 4k/maxon, de 60at 1080/mediumon sem képes rendesen tartani :(

ha elengedném a vsyncet, akkor 40-250 fps között hullámzana, röhej, hogy mennyire nem lodol/streamel jól a játék, hogy valami állandóbb teljesítményt nyújtson... :(

amugy pl az r6, a division, a for honor jól ment (trialokat néztem), tehát tényleg csak a wildlands lóg ki a sorból :)
  • Metalmilitiakid
    Őszintén, egy UbiFost játéknak a Ubi saját szerverperkja nem elég hogy 4k ban stabil 60 fps el fussok maxon, ezen senki nem lepődik meg :D
  • broman191
    "1080ti, annak az se elég (wildlands, 1080@60fps-hez)" - Mindig vicces ilyesmit egy mondatban olvasni és arra gondolni hogyan nyomják többek között a karácsonyi szezonban a 4K monitorokat...csak aztán győzzön az ember bankot robbantani és feldolgozási teljesítményt tolni alá, hogy peregjenek azok a részletes képkockák...főleg ezzel a tökéletlen játékszoftveres háttérrel, hogy 17' végén meg még 18'-ban is jönnek a remek számításigényes de oldschool DX11-re épülő open world játékok - amikor évekkel ezelőtt elhintették hogy yay DX12, yay Vulkan, eszetek megáll majd (csak akkor még nem tudtuk, hogy a k*rva lassú elterjedésre gondoltak :D -.-'') - aztán a grafikus beállításokat ésszel feltekerve is tegye össze a kezét az ember az 1080p @ stabil 60 FPS-ért high-end VGA mellett, a középkategóriával meg örüljön vagy 40-50-nek...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.03.08. 18:05:02
  • arty
    elsietted :D
    amikor a 1070em elment 180ért, akkor a 1080 olyan közel volt már a 1080ti-hez, hogy nem is értem, miért nem kapott mindenki észbe... de kb 2 hétnyi volt az időablak, mert akkoriban az etherum körül/miatt iszonyat változások mentek végbe, nagyon gyorsan.... (drágult/nehezült a bányászás talán?)

ma reggel néztem, az ETH ára 760$
    akkoriban ~1 hónap bányászással lehetett kibányászni 1 ETH-t a ti-n (ha jól rémlik).... (persze akkor még nem ért annyit)