41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • broman191
    Sajnos a 30 ezres belépő játékos VGA 2018-ban újonnan lényegében nem létezik, komoly kompromisszumokkal sem. Újonnan inkább 45-50e Ft környékére tehető a játékos belépőszint. Használtan kaphatsz ilyeneket jóval olcsóbban akár több év garival is, például RX 560 4 GB GDDR5, GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.12.17. 16:52:04
  • Cruzito76
    Sziasztok!

Van egy 2014-es konfigom, amivel az első időszakban simán elvoltam az integrált kártyával,most vennék egy kártyát. Kevés időm van játszani, de megnézék néhány újabb játékot. Leragadtam a 3-4 évvel ezelőttieknél, Dishonored stb. Néhány fps-t megnéznénk, újabb FIFA a kisfiammal néha stb. 30-35 ezret gondoltam maximum, Mindenképp újat szeretnék.

A konfigom:

Cooler Master Elite Power 500W RS500-PSAPJ3-IT
    MSI B85M-P33
    Intel Core i5 4440 (3,1Ghz/6MB)
    KINGSTON SSD V300 2,5"120GB Sata-600 SV300S37A/120G
    Western Digital 2TB Sata2/Sata3 64MB Green(WD20EZRX) Western Digital 2TB Sata2/Sata3 64MB Green(WD20EZRX)
    Kingston 8GB DDR3 1600Mhz Kingston HyperX Blue
    Sharkoon Számítógépház - Rex3 Economy

Mit javasoltok?
  • JonasSandor
    amd kártyák jövőre odafognak baszni az nvidiának hihihihihi.
  • Béluska74
    AMD RX550
    Nvidia 1050
    Mind a kettő elegendő a játék futtatásához,de szerintem az alaplapi videó kártya is tökéletesen elég hozzá. Mielőtt megvennéd azért sétálj el a számítógépeddel egy számtech boltba és próbáld ki ott helyben,hogy a tápegység elég-e neki,mert a 240 wattos táp egy kicsit karcsú,lehet,hogy elég lehet,hogy nem,de egy próbát megér.
  • tabinacsamas
    azt elfelejtettem, hogy egy 240w-os tap van a gepben,
    illetve hogy HOTS-ot tolnek a gepen
  • tabinacsamas
    Sziasztok,

Szert tettem egy Dell-Optiplex 390-es gepre, i3-2120-as procival, 6GB rammal.
    Mijen kartyat ajanlanatok hozza?
    A ram-ot feltom dagasztni 8GB-re (ennyit tamogat az alaplap).

Elore is koszonom
  • broman191
    Ha 3 év garit vállalnak rá, akkor csak nem olyan szörnyű...valószínűleg az alig létező márkaérték miatt olcsóbb a többieknél. Most olcsóbb megvenni, de később eladáskor sokan átgörgetnek majd rajta biztosan...eladni persze mindent el lehet, csak ugye mennyiért és mennyi idő alatt. Próba cseresznye ha kritikus szempont az ár, de ha mégsem akkor kb. 30e Ft-tal drágább a GAMING X az MSI-től, az annál jobb az erősen 'minek' kategória. A másik véglet 320 körül a ROG STRIX , aminél egyértelműen a márkaértékre mennek el a plusz tizesek...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.11.19. 22:53:52
  • Maala
    Mondjuk a manli az elég férfias név...
  • morcosqtya
    Igen, inkább maradok én az Asus-nál vagy egy MSI vagy esetleg Gigabyte. Ezeket jobban ismeri mindenki.

Látom van ilyen márka is hogy PNY.
    Nekem erről mindig valami kis póni jut eszembe... :)
  • szabii98
    Elméletileg, gyors guglizás után már 20 éve is gyártottak ők cuccokat, a 6xx-as GeForce szériáig volt Európában is kártyájuk pár, kínai gyártóról van szó.

Arról nem nagyon tudnék véleményt mondani hogy milyen maga a kártya, de az biztos hogy már a neve miatt kevesebb érdeklődő lesz iránta.
  • morcosqtya
    MANLI

Milyen márka ez?
    Később el lehet adni?
  • JonasSandor
    Csak mert a régi monitorommal integráltal szépen vitte. Jó lenne újra kivinni az ac blackfalet.
    Utoljára szerkesztette: JonasSandor, 2018.10.24. 19:05:08
  • arty
    K magasabb órajelen megy/magasabb órajelre turbózik, akár +10% is lehet a difi a K-s javára (tuningal még sokkal több, én pl 4500on hajtom)

1050ti nem freesynces, így ott nem volt aktív a funkció, ergo a hiba lehetősége sem állt fenn. régi játékok új/mai OS alatt nem mindig mennek.
  • arty
    1070-re talán elég az armor hűtése, 1080-ra inkább ne (anno utóbbi az ára miatt nagyon csábító volt, így néztem teszteket és ez maradt meg)
  • oneal1
    köszi!!!

más téma: MSI armor szériákról mik a vélemények?

1070, 1070ti illetve 1080 esetében

Képes normálisan hűteni a kártyát még nagy zaj nélkül?
  • broman191
    Tudtommal nincs semmiféle specifikus nyűgük amire figyelni kellene, legfeljebb az hogy ne bányászásra kihegyezett custom BIOS legyen rajtuk, mivel a bányászok a folyamatos működés miatt az energiahatékonyság sweetspotra mennek, így általában a gyári gamer BIOS-oknál alacsonyabb GPU órajelet alkalmaznak esetleg a memóriát húzzák. Ami játékos célra nem a legelőnyösebb felállás, ugye annál inkább legyen a teljesítmény-fogyasztás mérleg nyelve legalább középen vagy dőljön valamelyest a teljesítmény felé, azaz a GPU és VRAM órajele is legyen minél magasabb... Minden más szempont általános, legyen róla minél több papíros gari, ne csörögjön a venti, ne ciceregjen az elektronika stb. :)
  • oneal1
    sziasztok

a segítségeteket szeretném kérni.
    Bányász kártya vásárlásánál mikre kell/érdemes figyelni?

Előre is köszönöm!
  • JonasSandor
    Láttam egy két vidit amibe így volt rakva csak a K-s verzióval.
    Az lehetséges hogy azért nem működnek nálam sok játék régebbi címek leginkább, hogy freesinces a monitorom és 1050TI-vel van?,levettem az integráltra és csak az edge böngészőt adja be. Másik monival semmi baja nem volt az integráltnak.
  • arty
    őszintén nem tudom, hogyan viselkedne egy vega64 freesync mellett egy 6700 által hajtva... nem tudok tanácsot adni, hülyeséget nem akarok mondani :(

ha tudod mivel játszanál leginkább, próbálj adott játékról nézni cpu/gpu teszteket....
  • JonasSandor
    Az az mit jelent?
    Te mit raknál bele hogy kihasználjam a 144 hercet?, 176-ezres 2070 hogy muzsikálna?
  • arty
    ha a freesync elvárás és nem vág mellbe az ára.... (szerintem a strixek elég felárasak)
  • JonasSandor
    Ez milyen?
    samsung c27fg73fqu ehhez kéne a kártya 144 herc freesinc. ilyen a monitorom.
  • argo001
    Sziasztok! Tervezek egy "nagygenerált", az LGA775-ön porladó rendszeremet szeretném felfrissíteni. Egy Ryzen 1200+8 GB RAM kombóhoz szeretnék vásárolni újonnan videokártyát - ha szükséges egyáltalán (jelenleg egy HD 6850 dolgozik a gépben).

Semmilyen komolyabb célra nem szükséges, szeretek FIFA-zni, időnként GTA5-özni, de napi szinten sajnos már nem tudok annyi időt szánni erre a kikapcsolódásra, amennyit szeretnék. A monitorom maximum felbontása 1440*900, így én első körben egy GT 1030-on gondolkodtam, vagy egy 2GB-os RX 550-en (utóbbi 4 ezer forinttal drágább, nem vagyok ugyanakkor biztos benne, hogy megéri-e). Mit javasoltok? Mindenképp új alkatrészekben gondolkodom.
  • arty
    játékfüggő
    felbontásfüggő

kicsit több konkrétumot ;)
  • broman191
    Többnyire igen, főleg ha a 60 FPS limit feletti élet nem érdekel.
  • JonasSandor
    Itt van jó árban ezt a kártyát kihajtaná egy i7 6700-as proci?
  • Madi92
    Simán.
  • broman191
    Attól függ hogy milyen kari van jelenleg a gépedben és amivel játszanál a jövőben, elég lesz-e hozzá az igényeidnek megfelelően. Az év hátralévő részében megjelenő címek esetében az eddig megszoktthoz képest jelentős gépigény növekedés esélyesen nem várható, tehát ha eddig elég volt a meglévő hardvered, érdemes lehet megvárni a következő generációs alsó-közepes megoldásokat, jövőre egészen biztosan lesznek új zöldek és pirosak is. Addig is szvsz a használt, garis RX 480-aknál sokkal jobb ár-érték arányú opció nem lesz, legalábbis a 70e Ft-ig kosárban. Fentebb az egyre inkább 100e Ft körül elkelő GTX 1070-ek elég vonzóak, de egy 'eltévedt' 1070 Ti-t is láttam 110e Ft-ért, több év garival, sajnos nem ütöttem le időben...azt még csak nem a sütőben élesztették újra. Bár az ilyesmi helyett lehet hogy érdemesebb lenne megvárni a GTX 2060-akat, de azok egészen biztosan nem fognak kb. 130e Ft alatt rajtolni itthon és valószínűleg még ez is baráti becslés...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.09.01. 19:59:57
  • Zoli007
    "előreutalva"
  • Madi92
    Én most vettem elöszőr komolyabb dolgot prohardveren. 110kért (előreutalva) egy Gigabyte 1070 g1.

Eddig minden szuper. Garancia is van még bőven. Eladó is jófej volt.

Ki lehet fogni.
  • JonasSandor
    Nekem újonnan kell nem használtan ilyen csúcskártyát hülye lennék használtan venni.
  • Dante73
    Nem egy hasonló történetem van onnan. Régi tag vagyok ott, most is fut 2 hirdetésem. Egy 4-5 éves kártya simán érhet 25 ezret, felsőbb kategóriából, de továbbmegyek. A 750Ti-k ára is nem rég esett be a 25-ös ár alá... A 960-asok korában is, egy 1,5gigás 580 simán felülről súrolta a 25-öt, (NV) a 3 gigás meg még drágább volt. Igaz, az akkor nekem kínált 580-on, talán még mindig él a gari, valami eszméletlen időre szólt rá. (5, v 10 év volt? már nem emléxem, régen volt.)
    Lényeg a lényeg. Nem egy terméket vittek már el tőlem, alkatrésznek, (volt, hogy egymásra licitáltak, az említett karit 2 ezresért tettem fel, egy óra alatt lett belőle 5,) és mind mind megbízható, több száz pozitívval rendelkező emberke, a többsége most is hirdet...

Nem mondom, ki lehet fogni, jó áron, jó terméket. Én sosem veszek olyantól, akinek 5-nél több pozitív van a neve mellett, évente, (Ahány éve tag) Az eleve kereskedő. Kereskedőtől nem vásárolok. Vagy olyan hardverbuz1, aki megveszi, nyúzza egy kicsit aztán eladja...

Tegyük hozzá, nem igazán csípem a használt cuccokat, bár van, hogy az éri meg jobban, mindent összevetve. A mostani hardver, jobban mondva videó kártya piacon sajnos nem ez a helyzet.

Mondjuk, 2 éve akarom frissíteni a videokártyám, de sajnos pont akkor indult be a bányabiznisz, és az árak azóta nem álltak még be "normális" szintre. Bár, gyanítom, már ez a mostani szint a normális.

De, ha van valakinek véleménye, örülnék neki, (Tudom, nem úgy tűnik az alapján, amit eddig írtam de) jó lenne más szemszögből is látni. Érdemes most alsó-közép kártyát venni, (65-70 000) vagy most már várjam ki a következő generációt?
  • broman191
    Amelyik kari az életútja során eljut a sütőig, az már valószínűleg bőven 3 évnél régebbi, régen lejárt garis példány, legalábbis számomra az ilyen sütős sztorik kb. 6 éves karikkal rémlenek. Azok pedig még "megkímélten" is kérdéses hogy érnek-e 25e Ft-ot, mivel a korszerű játékoknál jó ha az állóképnél egy kicsivel többet adnak...
    Érthető ha az ember a használt piachoz kételkedve áll és egészséges mértékben gyanakvó, viszont ilyen öreg lefingott hardverekkel seftelős rémtörténeteket nem szerencsés összemosni az 1-2 éves, még jelentős értéket képviselő, korszerű, garis, akár első tulajos, gépházba a megvételkor egyszer bepattintott majd eladásra kivett karik világával, csak azért mert az alkalmi netc1gánykodók ugyanúgy a használt hardveres világ részét képzik. Időnként ki lehet fogni a beszélő aranyhalat, meg lehet is bukni csúnyán, ez egy ilyen világ, de ha ésszel áll hozzá az ember, nem akar irreálisan, álomszerűen jól járni, akkor lehet sorra remek adás-vételeket lebonyolítani és rengeteget spórolni. Ha szép számban pozitív értékeléses régi tagtól vásárol az ember, akkor általában hasonszőrű tisztességes hardverbuz1 magánember felhasználókról és megbízható, a hírnevüket nem kockáztató dealerekről van szó...a gyorsan nyerészkedni vágyó sütős kóklerek az üzlet után valószínűleg gyorsan eltűnnek, aztán regelenk új accot, így meglepne ha könnyen összetéveszthetőek lennének a tisztességes üzletelőkkel.
    Egyébként adtam el régebben egy használt tápomat egy barátomnak jelképes pár ezer forintért, nálam tökéletesen működött, már amennyit az ilyesmiből az ember érzékel, nála pedig elhalálozott vagy 2-3 napon belül...szóval őszintén a saját tapasztalataim szerint sem jelent semmi mérvadót a "megkímélt, újszerű" és egyebek, még a legjóhiszeműbb és legjószándékúbb eladó is belekeveredhet kellemetlenül elsülő üzletekbe... A kipróbálós sztorit is besz0ptam egyszer, hagytam hogy a nálam még tökéletesen működő videokarimat személyes átadás keretében kipróbálja a vevő, mert ugyan aztán mi baja lehet, tudom tökéletes, első tulaja vagyok, nem kapart bele a nem létező macskám levett gépháznál és egyebek, aztán mégis a jogosan megkíméltnek tekinthető első tulajos kari a vevő gépében a bekapcsolás pillanatától csak porszívóhangon, maxon tekerő ventikkel üzemelt...a hangjától eltekintve tökéletesen, csak ilyenkor pórbálja meg az ember kimagyarázni a kellemetlen szitut, amit önmaga sem ért...ha pedig az ilyen tapasztalat nyomán újabb eladások alkalmával nem szívesen mennél bele a megbecsült és nálad tökéletes(nek érzékelt) hardvereid kipróbálásába, akkor meg ugye magyarázd el az ilyen sztorikat a kipróbáláshoz ragaszkodó leendő vevőnek úgy, hogy ne tűnj mismásolós gyanús figurának...szóval a használt piacolás világa elég változatos, de számomra mindenféle vegyes élményem tudatában is a mérleg még mindig inkább pozitív, mint negatív...persze megértem ha valaki kompletten kihagyná az életéből és csak új termékeket vásárol. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.08.31. 17:19:49
  • arty
    :(
  • HunWindows7777
    :D Ezért kell kipróbálni helyben ha van rá lehetőség. Ha nincs akkor meg gari minél több legyen :)
  • Dante73
    Hardvearapróval az a bajom, hogy tőlem már vitt el onnan-i srác, 5000-ért zölden csíkozó kártyát alkatrésznek. 3 nap múlva, mint megkímélt kártya volt fent, 25-ért. Mondjuk, mikor elvitte, mondta is, meddig, és hány fokon fogja a sütőben sütni... Én azt hittem, viccelt.
  • HunWindows7777
    HardverAprón garis GTX 1080 Ti 175 ezer :D Garis 1080 az kb 140.
  • JonasSandor
    1080 árai nem fognak 168900-ről lejjebb menni novemberig?
  • broman191
    65 körül van 480 is, akár 8 GB-os dupla pörgős is, kis szerencsével garival... :)
  • Madi92
    Tudom nem a reklám helye, ha tilos akkor kéretik törölni.

Nekem most lenne egy sapphire 470 nitro oc eladó. 1,5 garival.