41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • soo277
    Sziasztok!
    kérdésem
    7770,7790,6850,6870 es tipusu kariknak,mekkora tápra van szükségük?
    köszi
  • kidboy
    Igen tudok rola..allitolag 30k esik az ara a 780 nak... :)
  • arty
    most csökkentett árat az nvidia, lehet 1 hetet várnod kéne, mire ez az itthoni boltokban is meglátszik

780 elég jelentőset esett!
  • kidboy
    Udv.egy utolso kerdes.gtx 780 mennyire eri meg az arat? Erdemes e megvarni a gtx780 Ti hatha esik a sima 780 ara..? Mert hat nagyon szimpi ez a kartya nekem csak ennek pokoli ara van... de ennek azert egy 650w tap azert kell nem ? Koszi
  • broman191
    Játékra szvsz nincs olyan hogy i7 szükséges, maximum a fizetett marketing logók szerint, egy i5 tökéletes a legtöbb esetben. :)
  • kidboy
    köszönöm :)
  • Blum
    Eleg lesz az is
  • kidboy
    Hát bocs.. hogy darabokba jutnak eszembe a kérdések: az i5 proci elég a karinak vagy kell az i7 ?
  • kidboy
    köszönöm :)
  • Blum
    Eleg lesz
  • Blum
    Rosszul egyikkel sem fogsz jarni,ugyhogy amelyik szimpatikusabb.
  • kidboy
    FSP Raider 550W táp elég neki? core i5 4670 lesz mellé még..
  • kidboy
    Annyit még, hogy Asus GTX770-DC2OC vagy MSI N770 Lightning ?
  • kidboy
    Dell U2312HM monitorom lesz.. Akkor ezek szerint elég a 2GB is.. köszönöm a gyors választ neked és Blum-nak is ! ;)
  • arty
    jó, bár a 4gb ram egyelőre picit tulzás, hacsak nem 3 monitoros módban játszanál / nagyon nagy felbontásban... (nemtudom az mennyivel drágítja)
  • Blum
    Jo kartya de a 2 gigas valtozat is eleg lenne.

GTX 770 4GB vs 2GB
  • kidboy
    sziasztok. erről a kártyáról tudtok nekem véleményt mondani? használ ilyet valaki tapasztalat !? köszönöm :)
  • arty
    azért egy 7850/760/670 nem épp a "kisebb" kártya kategória, ezekre a 2 giga már kell, hiszen vszeg fullhd és AA is lesz (lehet!) használva, oda az 1g kevés

szerintem 1g a 7770/650 és azalatti kategóriára való max.
  • dubel
    Pár hete vettem új videokártyát a bedöglött gtx 470-em helyett. Vásárlás előtt több napig a gtx-760 és gtx-670 között gondolkodtam,de végül a 670-et választottam. Igaz,hogy a 760 az idei,míg a 670 az meg tavalyi modell,de kb. egyforma áron adják őket és igazából a 760 az egy enyhén butított 670, de úgy gondolom,hogy egyikkel sem fogsz mellé nyúlni.
    Egy kis szemléltető:

http://www.hwcompare.com/14816/geforce-gtx-560-vs-geforce-gtx-760/
  • Blum
    Attol fugg,hogy milyen kartyarol van szo es hogy az a RAM GDDR3 vagy GDDR5 tipusu-e. Kisebb kartyakra (7850,GTX 760 - 670>) rendszerint felesleges 1GB-nal tobb memoria.

Kerdesed 2. reszere a valasz szinten nem egyertelmu. Elofordul olyan is,hogy csak a nevet fizeted meg de az esetek tobbsegeben az orajelek kisebb-nagyobb mertekben kulonboznek es ilyen esetben ezt fizeted meg.
  • xido
    Sziasztok!

Aktuális kérdése(i)m...mennyit és miben számít,ha egy adott kártya 1 vagy 2 gigás példányát veszi az ember,illetve a teljesen azonos kártyák gyártó közötti nagy árkülönbsége csupán a neve megfizetése lenne?
  • broman191
    Nagyjából 2x akkora futásteljesítményt várhatsz el tőle, de jelenleg még szvsz kissé túlárazott.
  • Fradi88
    Sziasztok!

Most szeretnék új videókártyát venni.
    GTX 560-amat szeretném leváltani.
    GTX 760-at néztem ki egyenlőre.Megéri váltani?Mekkora előrelépés lesz ez a játékokba?Mennyivel fognak jobban futni? gondolok itt crysis 3-ra, metro last light stb 1680x1050 a max felbontása a monitoromnak

Intel Core i5 2500k és 8 GB memória mellé menne.
  • arty

(köszönet az idejárók nevében, nagyon hasznos olvasni utólagos gyakorlati tapasztalatokat!)
  • broman191
    Szolgáljon sokáig!
  • M0RN1NGST4R
    ja igen, és ami még fontos, 36 hónap garancia
  • Blum
    Orulok,hogy tetszik a kartya es koszonjuk a visszajelzest a jovobeni tanacskerok neveben is! ;)
  • M0RN1NGST4R
    Sziasztok!
    Bő 1,5 hete kértem segítséget új kártya vásárlása ügyében. Szeretném mégegyszer megköszönni Blum-nak, Arty-nak és Broman191-nek.
    Nagyszerű kártyára beszéltetek rá, ez a 7750 nagyságrendekkel jobb, mint amire számítottam.

a 9800 GTX-et oda vissza veri mindenben. A WoT-ban a teljesen minimum beállításokat 2 szinttel magasabbra, mediumra tudtam felhúzni és még úgy is 1,5 szeresen van az fps. érzem, hogy a kártyában lenne még így is erő, de a gépem nem tudja már kihajtani. valószínű vinné a játékot high beállítások mellett is. A dologhoz az is hozzátartozik, hogy egyenlőre csak 512 MB-ot lát a memóriájából mivel 64-es windowst még nem tettem fel. Lehet, hogy úgy már menne a gépemen is.

Saints Row 3-at próbálgattam még vele, ott is azt éreztem, hogy ha megkapja a megfelelő mennyiségű információt a géptől, akkor akadásmentes, csak sokszor a (8 éves) gép ezt az igényt nem tudta lekövetni, ami időközönkénti akadást eredményezett. Viszont amikor nem akadt, akkor olyan 50-60 fps-t produkált.

A driver telepítéstől tartottam kicsit, de hála Istennek nem volt semmi probléma vele, gyönyörűen felment.

A kártya hőmérséklet szenzorai is pozitív csalódást okoztak, játék közben sem nagyon megy 45 °C főlé. (bezzeg a régi....) Üresjáraton meg 30 °C körül van.

Nagyon tetszik az is, hogy az összes modern csatlakozó megtalálható rajta, DVI, displayport, HDMI. ha valami történne a monitorommal, akkor nem kellene rohannom ismerősökhöz pótmonitorért, elég a tv-re rádugni. (kb 3/4 éve "volt szerencsém" ezt is megtapasztalni)

Végül pedig azt kell mondja, hogy bár aktív hűtése van a kártyának, mégsem hallok belőle semmit. Rendszerinduláskor ugyan felpörgeti maxra a ventillátort, de ennek kifejezetten örülök, mert így legalább hallom, hogy minden oké a mechanikával, de utána teljesen néma lesz. Olyannyira, hogy be is néztem a gépbe, hogy tényleg megy-e, de nem kellett csalódnom.

Egy szó mint száz ez a kártya tényleg nagyon megérte az árát, és tök jó látni, hogy az alsó árszegmens sem olyan, mint régen volt (pl GF 4 MX440 és társai), hanem mára igenis van bennük potenciál.
  • zsan666
    Köszönöm szépen! A héten kiderül, melyik lesz a befutó...
  • broman191
    Manapság már én sem nézegetem óránként, de egy kis szerencsével meló után délután párszor felnézve is ki lehet fogni jó üzleteket... :)
  • arty
    az tény, h ha melobol nem tudja valaki óránként nézegetni aprót, akkor nem lesz olcsó jó kártyája :)
  • broman191
    Persze, megértem, de a "15e Ft-ért új vga" téma tudjuk hogy inkább "20e Ft-ért új vga" hogyha egy jóféle ár-érték arányú alsó kategóriás videokarit szeretnénk játékos célra. A Gef. 8k/9k már annyira régi sorozat hogy nem csoda ha már csak képekről fogjuk látni őket, az említett karikkal szerintem még jó pár évig ki lehet húzni, különösebb félelem nélkül...persze az ördög nem alszik, garis példányok előnyben, csak ugye annak meg is kérik az árát általában, használtan is...ha mégsem, akkor rögtön jegelés! :))
  • arty
    a linkeltekre nincs gari :/ bár nem akarok más nevében beszélni, egy tönkrement kártya után szvsz nehéz szívvel vesz valaki garitlant :)

(bár a 4xx nvidiák nem hullanak úgy, mint a 8xxx/9xxx-ek, ez utóbbiakból lassan nem marad túlélő)
  • broman191
    Ennyi pénzért használtan érdemes vadászgatni, ami szerintem szóba jöhet, DX11-es és GDDR5 csak is: HD6670,HD7730,GTS450,HD5770,HD6770,HD7750 (saccperkábé erősorrendben). 15e Ft-ért ezek közül hardveraprón időnként felbukkannak páran, de gyorsnak kell lenni, 15-20e Ft között jobban lehet válogatni belőlük.

Teljesítmény szerinti osztályozás @ TechPowerUp!

Ami jelenleg postával is beleférhet:

Gainward GeForce GTS 450 1024MB GDDR5 - 13.500 Ft

MSI GTS450 OC 1GB - 14.000 Ft
  • arty
    a 7730 lehetne a te kártyád, bár nagyon a határon van, igen :/ (árban, ugyanis iponon 17.9e + szállítás)

kép link

ddr3 verzát szerintem ne is nézz semmiből, sokszor aránytalanul lasabb (játékfüggő)
    6670 is alig olcsóbb vagy semennyire se, ez viszont már ugye GCN arhitekturás!

ha az vigasztal: 210hez nem hasonlítható, hiszen ezzel a 7730al némi kompromisszummal MINDEN mai játék játszható (amit a cpud bír - ezt egyébként "illene" tuningolnod, mert bírná, ha az alaplap is partner)

ha/mivel évekre veszed, érdemes lenne kicsit győzködni a feleséged, hogy picit előrelátóbban hosszu időre veszel jobbat, amit igy majd nem kell cserélni sokáig, ezért megérheti a plusz pénzecskét :)

(átnéztem a használtkínálatot is, de semmi értemleges. nvidia szintén nem épp versenyképes ebben a szegmensben.)
  • zsan666
    Sziasztok!
    Szakik tanácsára lenne szükségem. A történet egyszerű: videokártya csere. A körítés bonyolultabb kicsit: Feleségem és a tudatlanságom.
    Jelenleg egy 210-es nvidia ül a gépben, amit átmeneti megoldásnak szántam a 9600gt helyett, amivel sajna nem kapcsol be a gép. (játék közben csíkozott, kék halál majd nincs több bekapcsolás).
    Mint mindenki, én is egy bika kártyát szeretnék a gépbe, de sajnos asszony lekorlátozott 15 000 Ft-ra (fűtési szezon, gyengülő fizetés, gyerek stb.), de talán fel tudom tornázni max. 2-3 000 Ft-tal. Tehát mind a két határra kellene valami ötlet.
    Hiába olvasgatok, kutatgatok már napok óta, nem igazodom ki, mit is érdemes megvenni és mit nem, ebben a szegmensben. Azt látom, hogy a jelenlegi kártyámnál minden jobb. 
    Rengeteg online bolt kínálatát átnéztem és talán a 6670 ami épp belefér még és nem tűnik vészesnek. Az ipon boltjában a 7730 pedig az (itt a legolcsóbb még gddr5-tel is), amit talán ki tudnék sírni (bár a szállítás sajna megint plusz költség lesz).
    Játékra kell a kártya, viszont nem ragaszkodom a nagy felbontáshoz és az élsimításhoz sem. (210-nél nem is csoda :D ) Viszont jó lenne valami látható javulás is.
    Ha a 7730 árára nem ad áldást az asszony, jó lesz-e a 6670? Elég-e a ddr3-as kártya? Itt ugye azonos típusok közti különbségről lenne szó, megéri a pluszt látványban, sebességben a gddr5? Van egy olyan sejtésem is, hogy dx11-re sincs igazán szükségem (lejjebb bemásolom a konfigom).
    A 6670 alatti (árban) kártyák szóba jöhetnek (dx10, ddr3) egyáltalán, mint észrevehetően jobb kártyák a jelenleginél? GT610-630, GT430-440, HD6570, 5570, 6450… hiába nézek összehasonlító táblázatokat, az, hogy egyik gyorsabb a másiknál nem biztos, hogy nekem megoldás lenne, vagy éppen nem megbízható széria stb.
    Ha valaki venné a fáradtságot és egy rangsor szerűséget alkotna a fenti és hasonló kártyákból, hálás lennék.
    Még valami, használtan nem szeretnék kártyát venni (lutri).

Üdv és kösz

Alaplap: ECS G31T-M2
    Proc: Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz
    Mem: 2x 2GB DDR2-800 (400 MHz)
    OP: Win 7 64bit
    Táp: 400W (sajna nem tudom milyen, vacsi után vagyok, nem tudok asztal alá mászni)
  • M0RN1NGST4R
    egy kb 5-6 éves acer notiról van szó. akkoriban még nemigazán voltak ezek a mai csilli-villi gyártói driverek
  • arty
    értsd: a SONY laptopgyártó nem egedi a VGA gyártó driverét - csak saját "sony" drivert
  • arty
    laptopon a vga driver mindig problémás, sok gyártó ugyanis NEM engedi a gyártó driverét a gépére! (akár amd, akár nvidia)
  • arty
    szarrágás akkor lenne, ha közben epekednél a jobb kártya iránt, szükséged is lenne rá és bőőőven lenne is rá pénzed, de mégse vennéd meg.