ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • zsan666
    Sziasztok!
    Szakik tanácsára lenne szükségem. A történet egyszerű: videokártya csere. A körítés bonyolultabb kicsit: Feleségem és a tudatlanságom.
    Jelenleg egy 210-es nvidia ül a gépben, amit átmeneti megoldásnak szántam a 9600gt helyett, amivel sajna nem kapcsol be a gép. (játék közben csíkozott, kék halál majd nincs több bekapcsolás).
    Mint mindenki, én is egy bika kártyát szeretnék a gépbe, de sajnos asszony lekorlátozott 15 000 Ft-ra (fűtési szezon, gyengülő fizetés, gyerek stb.), de talán fel tudom tornázni max. 2-3 000 Ft-tal. Tehát mind a két határra kellene valami ötlet.
    Hiába olvasgatok, kutatgatok már napok óta, nem igazodom ki, mit is érdemes megvenni és mit nem, ebben a szegmensben. Azt látom, hogy a jelenlegi kártyámnál minden jobb. 
    Rengeteg online bolt kínálatát átnéztem és talán a 6670 ami épp belefér még és nem tűnik vészesnek. Az ipon boltjában a 7730 pedig az (itt a legolcsóbb még gddr5-tel is), amit talán ki tudnék sírni (bár a szállítás sajna megint plusz költség lesz).
    Játékra kell a kártya, viszont nem ragaszkodom a nagy felbontáshoz és az élsimításhoz sem. (210-nél nem is csoda :D ) Viszont jó lenne valami látható javulás is.
    Ha a 7730 árára nem ad áldást az asszony, jó lesz-e a 6670? Elég-e a ddr3-as kártya? Itt ugye azonos típusok közti különbségről lenne szó, megéri a pluszt látványban, sebességben a gddr5? Van egy olyan sejtésem is, hogy dx11-re sincs igazán szükségem (lejjebb bemásolom a konfigom).
    A 6670 alatti (árban) kártyák szóba jöhetnek (dx10, ddr3) egyáltalán, mint észrevehetően jobb kártyák a jelenleginél? GT610-630, GT430-440, HD6570, 5570, 6450… hiába nézek összehasonlító táblázatokat, az, hogy egyik gyorsabb a másiknál nem biztos, hogy nekem megoldás lenne, vagy éppen nem megbízható széria stb.
    Ha valaki venné a fáradtságot és egy rangsor szerűséget alkotna a fenti és hasonló kártyákból, hálás lennék.
    Még valami, használtan nem szeretnék kártyát venni (lutri).

Üdv és kösz

Alaplap: ECS G31T-M2
    Proc: Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz
    Mem: 2x 2GB DDR2-800 (400 MHz)
    OP: Win 7 64bit
    Táp: 400W (sajna nem tudom milyen, vacsi után vagyok, nem tudok asztal alá mászni)