A SuperGamez az AMD-t és a SOLTEK-et választotta

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pheel
Újabban mintha megint akadozna a szerver. Időnként eléggé be tud lassulni. No persze ennek nem biztosan a hardver az oka, sőt! Csak gondoltam megjegyzem 😊
Ligend
Csak nem a takaritono a szerver konnektoraba dugta a porszivojat? Vagy nem a 220-as halozattal volt baj? ;-)

Pheel
Hajrá! Sok sikert!
St
Egyébként eddig jó! Olyannyira, hogy én is veszek egyet magamnak itthonra, a Duronom már lassúcska, ezért itt az ideje az 1.8 XP-nek 😉
St
Egyik sem. Hálózati hiba...
dewdew
Rulez!!!
Osz kornyeken hallotok rolam.
dewdew
Na, ujabb ketto tamogato hozzaszolas, koszonom.
Az ilyenek tartjak bennem a lelket, ezert csinalom. Ha mindenki csak b@szogatna, akkor en is szarnek ra.
Ligend
Valoban, arra nem is gondoltam, hogy nem sajat keszitesuek a tesztek. Ez is egy alternativa, bar ketsegtelenul nem ez a legkorrektebb. Nem, nem a szerzio jogokra gondolok, hanem arra, hogy teljesen mas az, ha egy elkeszitett teszbol von le az ember kovetkezteteseket (es azt osztja meg), es mas az, ha a sajat tapasztalatait irja le. Persze annak, aki nem ert angolul olyan szinten, hogy megertsen egy eredeti cikket, annak nagy segitsegeny nyujthat az oldalad, igy termeszetesen sokan orulnek hogy uzemelteted.

Osszessegeben veve hajra, remelem egyszer sikerul "pozitivba tenni az egyenleget", es egy 100%-osan magyar tesztoldalt osszehoznod. Es ne felj, ertheto voltal! :-)

Pheel
Személy szerint további sok sikert kívánok a dologhoz.
dewdew
Tehat a ket dolog: Nincs is igazan ketto, csupan egy, ez pedig az, hogy Angliaban vagyok. Igy nem tudok otthonrol cuccot szerezni a teszteleshez. Meg itt is maradok szeptemberig, utana megyek haza. Otthon szeretnek "rendesen" foglalkozni az egesszel. A "rendesen" alatt azt ertem, hogy megszunnek a forditasok, es magam tesztelek mindent. Ezt nem ugy oldom meg, hogy havonta 10 alaplapot veszek, hardverboltom sincsen, tehat ahogy irtad: kunyeralnom kell az uzletektol tesztelendo anyagot. Ez nem konnyu, foleg nem, ha ismeretlen vagyok. Eppen ezert csinalom azt, amitm csinalok, megismertetem magam az olvasokkal, es mivel aktivan jelen vagyok a magyar weben, elobb-utobb az uzletek is hallanak majd rolam. Ha kinovom magamat elegge, akkor talan nem lesz gond az, hogy egy-egy uzlet adjon anyagot, hiszen nekik is erdekuk, hogy szerepeljenek a teszt elejen es vegen, hogy "az eppen most tesztelt ilyen jo tulajdonsagokkal felturbozott alaplapot itt es itt lehet megvenni". Nagyon nem felek, eddig is volt par megkeresesem, hogy adnanak cuccot, de sajnos egyelore el kellett utasitanom oket, mert Angliaba azert megsem kellene kikuldeni az anyagot.

Mivel jelenleg folyamatosan "szerzoi jogokat sertek" (bar arrol lehet vitatkozni, hogy mi az es mi nem, mindenesetre mar volt nehany kellemetlen percem egyes emberkek miatt, akik megprobaltak egesz egyszeruen bezaratni a megahardvert - akkor meg dewdew-et), ezert ha megfigyeled az oldalt, akkor lathatod, hogy nincsen rajta semmilyen fizetett hirdetes. Neha van kint nehany, amik random porognek, de azok csupan cimborak oldalai, stb. Penz nincs beloluk.

Termeszetesen en is gondolok a jovore, es szeretnem pozitivva tenni az eddig folyamatosan negativba tarto egyenlegemet, de ez idobe kerul. En valahogy ugy fogom fel, mint egy foiskolat, egyetemet. Az ember mar dolgozhatna, kereshetne a penzt, de inkabb meg evekig tanul (ingyenmunka, mert a tanulas is munka - kemeny munka), annak erdekeben, hogy kesobb jobb legyen neki. Most en is ezt csinalom, most epitem az oldal jovojet, es amikor rendesen bele tudok vagni, akkor majd elkezdem hajtani a hirdetoket, spronzorokat, stb.

Remelem ertheto voltam!
Udv:
dewdew
dewdew
Nem ertem felre, sot orulok, hogy valaki erdeklodik, hogy hogyan is csinalom a dolgokat. Mindenekelott szeretnek elzarkozni a SuperGamez-tol, most az elejen megmondom, hogy SEMMI KOZOM A SUPERGAMEZ-hez. Ezt azert hangsulyozom annyira, mert akarki felhanytorgathatja az en dolgaimat, es ahhoz az SG-nek semmi koze.
Tehat Az oldal kb fel eve indult azzal a cellal, hogy par emberkenek megmagyarazzam a kulonbseget egy akkor nagyon aktualis dologban. A RADEON DDR es RADEON LE kozotti kulonbseg volt az. Akkor csak ugy "mert_meg_soha_nem_volt_weboldalam_hat_csinalok_egyet" felkialtassal megirtam a cikket (leforditottam egy angol weblaprol), osszeeszkabaltam az oldalt, es felraktam a Netre. Akkor mivel jottek az e-mail-ek, radobbentem, hogy szukseg van ilyenre, az emberek igenylik az ilyen cuccot, es mivel Mo-n nincsen nagy-folyamatosan_frissulo_hardverteszt_oldal, ezert gondoltam, hogy en leszek az elso. Eljkezdtem forditgatni cikkeket, amik engem erdekeltek, kozben elkeszult a vendegkonyvem is, amibe kaptam a dicsero szavakat, ami meg tobb erot adott.
Nehany het alatt igazi hobbiva notte ki magat ez a tevekenyseg.
Tehat a kerdesedre a valasz: a cikkeket forditom. Van nehany sajat is, sot az utobbi idoben elkezdtem hirezni is, azok az en irasaim, de a tesztek nagy resze forditas.
Ket dolog miatt van ez igy, de majd kesobb folytatom, most el kell mennem valahova. Bocs.
Ligend
Egy hardverekkel foglalkozo oldal, plane ha nem csak hireket kozol, hanem sajat keszitesu review-kat is, es nincs beveteli forrasa, akkor gozom sincs mibol el. Ket dolgot tudok elkepzelni:
Az elso az, hogy alkatresz kereskedese van a keszitonek, igy alkalma nyilik rengeteg hardvert melyebben is szemugyre venni. Megvan az az elonye a dolognak, hogy sajat tapasztalatok alapjan tudja ajanlani a cuccokat, mivel egy viszonylag komoly tesztnek mar alavetette az adott tipust. A masik ut, amit eleg elkepzelhetetlennek tartok, de lehet hogy sok esetben errol van szo, az az, hogy szepen bemegy az oldal gazdaja egy-egy kereskedesbe, es gyakorlatilag elkunyeralja a hardvert, es igy ir rola. Nos, ebben az esetben termeszetesen legalabb annyit elvar a ceg, hogy az adott oldalon megemlitsek, hogy tole szarmazik a teszt alanya, es koszonet illeti ezert. Hogy oszinte legyek, a harmadik lehetoseget meg sem emlitenem, mert biztos hogy nem arrol van szo, hogy valaki egyszeruen hobbibol vesz havonta 2-3 (5-10?) alaplapot, amit mindossze egy teszt erejeig hasznal, utana teszi a polcra/pincebe. Vagy eladja. :-)

Dewdew: hajt a kivancsisag, hogy Te pl. melyik utat jarod. Barmelyiket is, dicseretes a kitartasod. Mindamellett egyszeruen hihetetlennek tartom, hogy a mai "minden a penzrol szol" vilagunkban egyesek ennyire onzetlenek lennenek. Bar lattunk mar csodakat... Ne erts felre, egyaltalan nem szeretnelek piszkalni.

dewdew
Nem tudom, hogy az SG mibol el, de lehet az egeszet hobbibol is csinalni. En ugy csinalom a www.megahardver.hu-t, es pont ezert utalom a fikazasokat, ha az emberek hobolognek, hogy ez szar, az szar, mert az oldal keszitje beleadja meg a lelket is.
Hogy miert csinalom megis annak ellenere, hogy sok penzt felemeszt? Mas az autojara b@ssza el a penzt, megint mas cigire, stb. en ezt valasztottam.
Pheel
Félreértesz, én nem szeretném. De ha akkora a veszteség, akkor miből éltek?
St
Pheel, hány nyereséges magyar tartalomszolgáltatóról tudsz? Mert én nem sokról... Ha minden tartalomszolgáltató megszűnne, amely jelenleg veszteséges, akkor eléggé beszűkülne az egybként is szűkös választék. Lehet hogy te ezt szeretnéd, de a többség nem hiszem.
Pheel
Van igazság abban, amit mondasz, de az üzlet íratlan szabályai szerint egy veszteséges cég nem marad sokáig működőképes, csak akkor ha tolják alá a pénzt. Ha így van, nincs miért sajnálni az adott céget, hiszen amíg jön a pénz, addig jól él, utána pedig csak az a bukás következik be, aminek már régen be kellett volna.
Ezzel szemben, ha nem veszteséges, akkor az olvasókból él. Igen. És ezért csinálja.

Személy szerint nem tudom melyik áll közelebb az igazsághoz, de elég régóta működik már a cég.

Amúgy hajrá Supergamez! Szerintem jó a lap, bár néha pontatlan, de ezen kívül max a design nem tetszik, de az már az én bajom.
Ligend
A Coppermine Celeron eseteben valoban fele volt a savszelesseg (4 utas cache a P-III 8 utasahoz kepest), de a Tualatin Celeronnal mar 8 utas az a 256kB. Ha jol tudom, a hasonlo magra epulo Pentium III szinten 8 uton eri el az 512kB-jat.

Ligend
Csak hogy helyretegyem a dolgokat:

Klamath: az elso Pentium II mag, 2.8V core, 0.35um, 512kB cache a magon kivul a belso orajel felevel, 66MHz FSB (233-300MHz)

Deschutes: Pentium II mag, 2.0V core, 0.25um, 512kB ECC cache a magon kivul a belso orajel felevel, 66 es 100MHz FSB (266-450MHz)

Covington: az elso Celeron mag, 2.0V core, 0.25um, L2 cache nincs, 66MHz FSB (266-300MHz)

Mendocino: Celeron mag, 2.0V core, 0.25um, 128kB L2 cache a magban a teljes belso orajellel, 66MHz FSB (300A-533MHz)

Katmai: Pentium III mag, 2.0V core, 0.25um, 512kB cache a magon kivul a belso orajel felevel, 100 es 133MHz FSB (450-600B MHz)

Coppermine: Pentium III mag, 1.65-1.7V core, 0.18um, 256kB cache a magban, a belso orajellel, 100 es 133MHz FSB (500E-1000 MHz)

Coppermine-128: Celeron mag, 1.5V-1.7V core, 0.18um, 128kB cache a magban, a belso orajellel, 66, kesobb 100MHz FSB (533A-1100 MHz)

Tualatin: Pentium III mag, 1.45V core, 0.13um, 512kB cache a magban, a belso orajellel, 133MHz FSB (1133 - ??? MHz)

Tualatin: Celeron mag, 1.45V core, 0.13um, 256kB cache a magban, a belso orajellel, 100MHz FSB (1100 - ??? MHz)

Remelem nem irtam el semmit, es nem is hagytam ki egyetlen desktop procit sem a P6 architekturabol. Nem emlitettem a Xeon-okat, de azt hiszem nem hianyzik senkinek. Kihagytam tovabba a tokozasok megjeloleset, a maghoz igazan nem tartozik.

Ligend
Mar hogy ne lenne? A Tualatin magos Pentium III-ban 512kB az L2 cache, mig a hasonlo magra epulo Celeron csak a felevel, 256kB-tal buszkelkedhet. Azonkivul, informacioim szerint, a latency novelesevel is fogtak egy picit rajta.

St
Mea culpa, valóban celeronról van szó, mentségemre legyen mondva, hogy éjjeli fél 3-kor írtam a cikket.

140-150 egyidejû apache felhasználóval a celeron tökéletesen megoldotta a feladatát, azonban ez a cikkben említettek miatt ez megváltozott és a szerver egyszerûen meghalt este 6 után; a load felszaladt 70-80-ra és elérhetetlen lett a szerver. Viszont az Intel ilyen körülmények között is stabil maradt: a múlthéten mikor kikapcsoltuk 116 napja ment reboot nélkül.

A destruktív és fikázó üzeneteket -ahogy mindig-, most is kitöröljük.
dewdew
Akkor is ellentmondok 😊
Csak a szavakat csereltek fel, biztosan azt akartak irni, hogy "hibatlanul uzemelo PII alapu 366-os" Es igy mar igaz is az allitas!!!
dewdew
Az elso Celeron PII (talan Klamath), a masodik Coppermine, a mostani pedig Tualatim magos, tehat megegyezik a "nagyteso"-val, csak butitva van. Akkor meg nem mindegy, hogy mit mondunk ra? A 366-os nem a sima Pentium architecturaval rendelkezett, hanem a PII-vel es kesz. Tenyleg sokat kell ragodni rajta.
Ha meg Celeron volt a szerver, az miert baj? Mukodott, nem? Eveken keresztul nem volt vele gond, most elerte teljesitokepessegenek hatarat, igy az uzemeltetok kicsereltek.
Mindenki inkabb oruljon, mint majom a farkanak ahelyett, hogy egymasnak ugrotok, es utolag leszoljatok az SG-t, hogy csak egy szar Celeron... "Eljen a koltseghatekonysag!"
Ligend
Esetleg talan overclock-kal johet ki a Pentium II 366MHz, de azert merem remelni hogy a szerverrel nem jatszottak ilyesmit. ;-)

bakerman
ott az 512 DDR SdRam
Ligend
Gyermekem, ha megnezned a hivatalos Intel doksit, lathatnad hogy nem, hangsulyozom NEM gyartottak 5.5-os szorzoju Pentium II-t. Celeront gyartottak, de az Celeron, es nem Pentium II. A 350 MHz pedig ha hiszed, ha nem, 3.5x100MHz. A legnagyobb orajelu 66MHz-es FSB-t hasznalo asztali Pentium II a 333MHz-es volt, ami a gyengebbek kedveert 5x66MHz. A 450MHz-es valtozat pedig (csodak csodaja) 4.5x100MHz-en ketyeg(ett).

Magyarul eddig Celeron volt a szerver. Bravo! :-) Eljen a koltseghatekonysag!

Laalee
5,5*66 neked ez mennyi??? 350 sehogy nemjön ki

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Fejezzétek már abba, az intel és az amd is ugyanolyan megbizható, inkább a szoftverek szoktak elszállni.

mikike
de a színe biztos csúnya

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Ha azt kívánod, hogy lefagyjon a serverük, akkor minek jössz ide és minek olvasod a lapot te majom...

Egyébként nálunk a cégnél van Intel és AMD szerver is egyaránt, mindkettő hibátlanul működik.... Minek ez a hitvita? Nem arról szól a cikk, hogy az AMD jobb mint az Intel, hanem arról, hogy ezt rakták a gépbe. Ennyi és semmi több. Aki ezt nem érti meg, az gyengeelméjű köcsög.
Dikkma
ja 😊

Egy érdekes cikk amúgy, gondolom nem mindenki látta még :
P4-3000 vs. XP2300+!
Dikkma
De itt nem erről van szó!
Kellett egy gép. Eddig elvitte a PII-366 is az oldalt, egy erős adatbázis szerverrel (ennyit arról, hogy az SG egy szerverként használt PC-n megy) most már akadozik, voltak 1970-es üres hozzászólások, most nem lesznek, örüljetek, mert értetek van.
A cikk annyiban reklám, minthogy egy teszt végére (akármelyik magyar lapban) odaírják, hogy ezmeg ez a cég adta a tesztelt hw-t.
Nem intel vs AMD cikk... aki ennek veszi, annak csak gratulálni tudok!
Dikkma
Ez egy nagyon szánalmas kifogás, téged jellemez. Még nem láttam értelmes hozzászólást tőled!
RangeR
Ilyen hülye egy téma... azért írok: nekem Soltek van és thunderbird 950.Nem fagy,nem áll le,nem romlik el,minden megy rajta,semmi baja.És szerintem gyors is.

Pheel
"The Intel Pentium II processor family includes 233 MHz, 266 MHz, 300 MHz, 333 MHz, 350 MHz, 400 MHz, and now 450 MHz versions for desktops, workstations, and servers."

http://developer.intel.com/design/pentiumii/prodbref/

Látsz te ebben 366-ost? Egészségünkre. :-PPP

Hozzáértés rulz.
Dikkma
Hogyne lett volna 366-os PII...
Inelbuzik figyelem!
Kedvenc oldalatok szerverfejlesztés alatt az ócska Intel PII-t egy modern és megbízható AMD XP-re cserélte. Lehetőségként felmerült a P4 beszerzése is, de hamarosan elvetették a gondolatot.
Hajr SG! Így tovább!
Troll
Bocs, csak 2 MB a kes.

Troll
B+ b+ b+!!!!
Most néztem meg az apple.com-ot, és megjelent az 1 Ghz Dual G4! 3MB L3 DDR cache, Gef4MX, Superdrive.
Szóval, 867 Dual jobbra el, AMD, intel befenyítve, ajándékba ezt a legjobb kapni!

fotel
és milyen floppy van benne?

milyen táp?

hávazz min redundáns legyen aztán!

Egyébként 1.4 tual p3 lehet hgoy eltakarítaná ezt az AMD-t - serverbe meg leheth ogy mp-kéne abból is kettő, akkor talán nem lesz túlterhelt

vagy egy apró rakcserver 4 procival amiben van hot pNp ha egy proci netán meghal ne kelljen már leállítani....
dewdew
Mit kuzdotok annyit? Nem tok mindegy, hogy milyen a cucc? Nem lesz tobb leallas, gyorsabb a szerver, az olvaso nem anyazik, csupa jo oldala van a cserenek, ti meg egymast probaljatok felullicitalni, hogy miert nem Intel es miert AMD.
Azt sem ertem, hogy valakinek miert faj a reklam.
bakerman
Okee..gratula az uj szerverhez...fijjuk...mit kell fikazkodni?...bezzeg ha ingyert kapnatok ti se lennetek ennyire valogatosak...
Oke....most rajtam a sor...:o)))Szuvenyir nyihaha, nem kukucska protko...szoval adhattak volna AMD csipszettes alaplapot, mert tapasztalatbol tudom a Via elegge "instabil"...de ha penzt koltottek ra, akkor egy dualprocis P3 is megtette volna....mindenesetre en orulok, mert arra gondolok hogy jobban fog ez is szolgalni, mint a regi....
skorpio7
Tudod adf , volt én ovis is valamikor és ott betűket úgy kezdtük tanulni , hogy A...M...D... vagy nem így következnek sorban a betűk ?!?
Lehet , hogy ezaz oka mindennek ?
Ja igen ... még nincs Adidas cipőm , de azt veszek legközelebb ,Tudod terepfutáshoz az a pipás cipő szart se ér .Most egy Reebok van , de haveri tanácsra valóban Adidas-t veszek mert az OLCSÓBB , STRAPABÍRÓBB , mint a pipacipő .
Vagy nem ez a lényeg a terepfutóknál ?!
Amúgy te tényleg ennyire t.s.ó vagy ?

"A BC a jobbik csapat jutalma."

Laalee
hat ha minosegben ugyanaz de kenyelmesebb és a celjanak jobban megfelel akor tolem hivhatjak neki nek meg recebok nak is... engem a marka bazira nem erdekel, csak a minoseg... egyes szerenykepességü ember hajlando 2-3* annyit fizetni 1 pipaert mint 3 csikert mert az dragabb biztos jobb...

Laalee
nemtokmindegy hogy ki gazdagszik meg belőled? kovács jános vagy joe smiht??? az adojuk igyis ugyis az usaban van...

amugymeg sok sikert az amd hez! szerintem jo valasztas volt, es nemhinnem hogy barminemu probléma lenne vele.

😊 Ez itt a reklám helye. És semmi más. Szóval igazából ez nem azért van itt hogy vitafórumot indítsunk róla. Végül is mért ne vehették volna ezt a konfigot. Nem olyan rossz ez. Ha hozzámvágnák, én bizony lehet hogy hajlandó lennék szendvicsemberként végigsétálni a miskolci főutcán 😊
skorpio7
Peterson ... mostmár szerintem nem csak az a 2 szó lesz kimoderálva .
Az ilyen t...ó agyú , IQ83-asokat a világból kellene kimoderálni , nem csak innen a supergamez-ről .

I.C.ram
nem tudom hogy ki latta a Ganz parkban (Millenaris parkban) azt a kiallitast ami nem reg nyilt meg! abban lattam hogy az intelnek egy bizonyos magyar Grof az elnoke az intelnek! amiota ezt megtuttam aztoa valahogy szivesebben veszek intelt mint AMD-t
skorpio7
Szerintem meg mostmár igazán "elszal"-hatna az , aki állandóan ezt a süket és mostmár régen nem aktuális hűtő leállást dumát nyomja .
Vegyétek már észre intelesek , hogy rég elszállt efölött az idő .
Vagy ti is egy lóra hasonlítotok és szemellenző van a fejeteken ?! Biztos így van , mert fél éve mást sem tudtok mondani mint ezt .
Fejlődni és olvasni biztos nem tudtok , mert különben már régen tudnátok , hogy az új alaplapok biztosági programjai ezt már régen nem engedik meg .És akkor sem engedték volna , ha nem egy dzsunka alaplapról lett volna szó .Aki meg ilyet vesz , az meg meg is érdemli ."Ferrari motort , Trabant karosszériába rakni..." , szóval ne IQ83-azzatok már tovább intelesek , ha lehet .

dewdew
Igazi kiralyok vagytok!!!
Ligend
Valoszinuleg a reklamert cserebe kapta a Supergamez. :-) Elvegre a K*lly-T*ch Kft.-nek azt hiszem nem penz az az alaplap es a huto...

Mas:
366MHz-es Pentium-II? Hmm... az Intel tud rola hogy gyart(ott) ilyesmit? Mobilban talan volt, de arra sem eskudnek meg.

Oldal 1 / 2Következő →