M.A.G.U.S.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
(buzirózsaszín haj, sok ember elött a nadrág hirtelen eltünése, a híd nem ott van ahol látszik, stb...)
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
jah és az nagy köcsögség lenne ha elõtte megkötözném?<#idiota>#idiota>
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Voltak ilyen tréfák, píszlávjuniti szerintem még anno mutatott is egy párat <#idiota>#idiota>
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Tehát itt megtalálható a varázslórendek közti különbség, drágakõ-, rúnamágia, képzettségek és fegyverek egy részlete, és egy tartalomjegyzék, hogy akit még valami érdekel, az itt megnézheti.
Szal sry még a kis képekért, majd nagyítgatjátok kicsit, de megnéztem, nálam olvasható 😄
csak lusta voltam utána nézni
a slannek van aura látása vagy érzékelése?
Ez szerintem annak a függvénye, hogy milyen stílusú a játék. Egy kommandósokról szóló rpg-ben fontos lehet különbséget tenni a lõfegyverek egyes típusai között, de pl. egy ûroperában legfeljebb az számít, hogy valaki egy akármilyen lõfegyverrel igyekszik valakit keresztül lyukasztani.
Ha fontos és szint visz a játékba a dolog, akkor van értelme a képzettségeket mélyebben részletezni. Ha viszont ez nem szempont, akkor csak feleslegesen bonyolítja a dolgokat.
Linkek:
http://www.heroplay.com/features/rules/marvel.php
http://www.classicmarvel.com/
Ezek közül nem tudom, hogy melyik él, mert meló helyrõl nem tudom õket megnézni. Viszont némi keresgéléssel meg lehet találni a pdf-ket a neten.
A másik megoldás egy jó általános rendszer használata, mint amilyen pl. a FATE 2.0. ;o)
http://www.faterpg.com/
http://noiseehc.fw.hu/fate/
Ha komolyan gondoljátok a M.A.G.U.S. megreformálását, akkor szerintem elsõ lépésként felejtsétek el a szabályok toldozgatását, foltozgatását. A szerepjátszás szempontjából ugyanis a szabályok számítanak legkevésbé. Ennél sokkal fontosabb a stabil alap, egy jól kidolgozott és logikus háttér.
Meg kellene találni azokat a dolgokat, amitõl a M.A.G.U.S. M.A.G.U.S. és Ynev Ynev.
Az egyes vallások fõbb jellemzõi is szükségesek. Milyen tabukat és tanokat hirdetnek, hogyan viszonyulnak egymáshoz, mik az egyes istenek és isten családok fõbb jellemzõi. Mit nyújtanak a híveknek! Pl.: A középkori Japánban a Buddhizmus (tabu: Ne ölj!, stb.) és a Shinto (tabu: Õrizd meg a tisztaságod!) volt a két legfontosabb vallás. A kezdeti viszályok után mind a két vallásnak meglettek a saját "szakterületei". (A buddhisták segédkeztek a szüléseknél, de a névadó szertartást már a shinto szerzetesek végezték...)
Milyen birodalmak és milyen fõbb hatalmi csoportok léteznek és ezek milyen viszonyban állnak egymással. (Pl.: Vörös és Fekete hadurak, Doran és Pyaron varázsló iskolái, vallási alapú csoportosulások, stb.) A nem emberi kultúrákat és fajokat is itt lehetne boncolgatni.
A kötött karakterkasztokat is érdemes elfelejteni és helyettük az egyes foglalkozásokat érdemes végig gondolni. Miért is van erre szükség? Mert ezzel azonnal lekezelhetõvé válik egy csomó dolog. Egy ember élete folyamán több foglalkozást is ûzhet egymással párhuzamosan, vagy éppen egymást követõen. Leendõ lovagunk kezdheti életét utcagyerekként, késõbb lehet belõle apród egy másik lovag mellett, majd idõvel õ maga is lovaggá válhat. Ha pedig a sok vérontástól megcsömörlik, esetleg páncélját és fegyvereit letéve lehet belõle kereskedõ vagy éppen zarándok. Ennek ellenére ha hûbér ura háborúba hívja, valószínûleg nem fog sokat gondolkodni azon, hogy visszatérjen lovagi foglalkozásához.
Ha nagyon leegyszerûsítjük a dolgot a lovag jelzõ egy nemes, fegyverforgatást és nehéz vért viseletet tanult harcosra mondható rá, aki ilyen vagy olyan ideológiát követ. Az igazi különbséget egy-egy lovag között csupán a képzettségei és a kiképzése jelent. Nincs szüksége ezernyi variáns kidolgozására, hiszen a képzettségek megválasztása és fejlesztésének mértéke, a különféle filozófiákban való elmélyedés mértéke ezt bõven megadja. Hogyan lehet az, hogy a lovagrend tagjai mégis hasonló stílusban harcolnak? Apród koruktól ezt tanulják egymástól és a rend keretén belül mûködõ iskolák mestereitõl.
(Errõl ennyit a teljesség igénye nélkül...)
Azt hiszem a fentiekbõl már látszik a lényeg. Ha a háttér kellõen jól felépített, mûködõképes és logikus, akkor a szabályok bármikor cserélhetõek alatta anélkül, hogy mindig mindent át kellene dolgozni.
Úgy értettem, hogy nem más technikát, hanem más-más fizikumot követel meg.
egyéb: holnap tudok szkennelni, de nem sokat. mi az amire a nép a legkíváncsibb az új könyvbõl?
kötöttségekre még csak-csak lenne 1-2 ötletem..
mondjuk kérdés, hogy mennyire érzed kötöttnek ? mert akár teljesen szabad szabályrendszert is kilehet találni, csak mondjuk a kezdõk nem tudnak mit kezdeni az ilyen szabadsággal..meg ha túl nagy a kötetlenség, összefolynak a kasztok, ami sztem a magusnak szerves része..viszont e kötöttséget lelehet gyûrni kaszt-variánsok kidolgozásával...szal lehet mondjuk pl a barbár kötöttnek tûnik..de ha van rá 4 féle verzió, már nem is annyira kötött..
Nuke barátunkra rájött a fárasztás, miszerint van egy képem, amin tökre úgy nézek ki mint Sylar (Heroes). Ennek a vége az lett, hogy hazafelé már komolyan dolgozgattuk, hogyan lehetne megvalósítani MAGUSban...😄DD
És túl kötött a kaszt, szintlépés, osztogatás, stb.
km szava dönt
imerõs havernak véletlenûl minden értéke 16 felett van-.-
oka: jön a karakter "jaj véletlenül 18-at dobtam minden értékemre" -.-
ha én mesélek, nekem bevett szokásom, hogy képességbõl a szokásos 3 szintenként 1 (3. szint felett) helyett minden páros szinten adok képességet...tehát kap 2 db-ot 0-on, majd 1-1-1 az elsõ 3 szinten, végül kapnak 4. 6. 8. 10. stb... szinten
oka: szerintem a képességek sokat segítenek abban, hogy egy karakter egyedi lehessen, vagy eltérhessen az átlagostól.. persze az ellenfeleknél beszámítom, hogy a több képesség miatt erõsebbek valamivel a játékosok
másik szokásom, hogy fõértékre a következõ pontokat oszthatják el: 16, 14,14,12,10,8 kalandozó képességgel még +4 pontot eloszthatnak, amivel persze nem mehetnek 18 fölé.. erre jönnek rá a faji és egyéb módosítók..
oka: ne legyen vita abból, hogy valaki szerencsésebb a dobásokban és ezáltal sokkal jobbak a fõértékei..és így mindenkinek van legalább 1 gyengébb értéke (faji átlaghoz képest..)
továbbá... él az íjász-szabály, valamint rohamnál a dobott kocka duplán sebez (triplán ha szálfegyver)
Nagyobb hatalmúak pl egy kisebb õrosztagot is illúzionálni tudott. Persze ez midn csak illúzió, sebezni nem lehet fele semmiféleképpen.
Dióhéjban.