M.A.G.U.S.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elvonatkoztatva a szabályoktól a játék világa szerintem lehetõvé tehet egy ilyen varázslatot.
Szívem szerint a visszautazást nem engedném, mert ez rengeteg paradoxon kialakulását okozhatja. (Lásd idõutazós sci-fik tömkelege!) Valószínûleg a készítõk is ezért kerülték kínosan ezt a témát. Hiszen ha teleport, térkapu, idõugrás van, ez miért ne lehetne? Viszont az is igaz, hogy okos meséléssel a paradoxonok is kezelhetõek és érdekes fordulatokhoz vezethetnek.
Viszont az érzékelés kiterjesztése talán belefér. Bár ezt is leginkább tárgyszimpátiához kötném. A szimpatikus viszony a tárgy és a múltja között állhat fent...

A dolgot persze nem csak varázslók számára tenném elérhetõvé. Boszik a tárgyhoz kötõdõ múltbeli érzelmeket fürkészhetnék. A boszimesterek a tárgy használóinak életerõ lenyomatát érezhetnék. A papok bepillantást kaphatnának az istenek idejébe. A sámánok faggathatják a helyek és a tárgyak szellemeit.
A kapott benyomások néhány pillanatot leszámítva homályosak, felvillanás szerûek lehetnének. Ráadásul a fentieknek megfelelõen meglehetõsen szûk keresztmetszetét adnák az érzékelésnek. Torz perspektíva (pl. halszem objektív, vagy éppen egy szûk, kis látószögû objektív hatása.), vagy erõs érzelmek hullámai, vagy a világ egy tûzszellem szemszögébõl szemlélve. A lényeg tehát az, hogy semmit se kapjon készen a játékos. A benyomások értelmezése is agymunkát kívánjon.

Játéktechnikailag csak új mozaikok, varázslatok bevezetésével vagy meglévõk újraértelmezésével lehetne megoldani, szoros KM és játékos együttmûködésben.

KM-i különleges engedéllyel legfeljebb. Mozaikmágiából nem lehet összerakni.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

hali
nem tudja valaki hogy lehet-e olyan varázslatot csinálni a varázslóval amit ha használ akkor a varázsló zónáján belül az idõ visszahalad egy a varázsló által meghatározott idõpontba de csak kép és hang van?
Szóval ugyanabban az idõben marad csak visszatekint a múltba.
Olyan mintha ott lenne de nem látnák õt és nem tudnák megérinteni köbö mint egy szellem. Úgye értitek mire gondolok?
zvaragabor
Hali. Van egy meglehetõsen használt régi szabálykönyv, 94-es "második, javított kiadás". Sok lap jár ki, sok helyen van ragasztva, de minden lapja megvan. Ezt körülbelül mennyiért tudnám eladni?

Chaos Anno Domini

...beteg <#idiota>

Brolly28
haver beteg pillanatában új hangszert talált ki
az egyész úgy nézne ki mint egy skót duda ami aquir bõrbõl készûlt
és aquir hangképzõszervek lennének veleültetve
meg vmi szar ami fókuszálja az od-ot
aztán már lehet is vele zenélni😄

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

Na ja

Toroni party: Pap, Boszmester, Fejvadász, Harcos és jómagam a bárd (Szkald)

Valami idióta vérre menõ vetélkedõbe kerültünk egy unatkozó nemes városában, életben maradt ellenlábasaink a dartoniták voltak.
Harcosunk simán feltart akár 5 ugyanolyan szintû karaktert, gondoltuk 2 paplovaggal elszórakozik amíg mi levonolunk a pincébe ahová lemenekült a nemes úr (nem gondoltuk, hogy a vetélkedõje szórakoztató, úgyhogy föl akartuk koncolni).

Harcos: Menjetek, még van 96 FPm, simán feltartom õket!
Km dobja a duplanullát K100al rohamozó dartonitának szentelt pallossal - Harcos barátunkat odaszegezte az oldalfalhoz.
Harcos: Najó gyertek vissza, ne csak én vegyem ki a részem a mókából!

Azután asszem kivágtuk magunkat, egy templomba cipeltük a harcosunkat és "szépen" megkértük a papokat, hogy gyógyítsák meg, miközben a városõrség ostromolta az ispotályt és tartanunk kellett a szertartás végezetéig 😄

Kár hogy érettségire készülünk, kéne már játszani!

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Shiwo
mint a múlt héten nálunk..szegény harcos háromszor dobott 1-gyet D20-on támadásra egymás után

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

A kockadobás ereje bárkivel végez. Ezt jól jegyezd meg 😄

Dick Riddick
A kedvenc karakterem egy Darton paplovag volt. Hát õt nem verte volna el egy kocsmáros... 😊)

\"Heroes never die. They just reload.\"

😄DD

Shiwo
úgy az igazi..

(bár a temple of elemental evil címû crpg-ben haver elsõ szintü, 20-as erejü, kaotikus gonosz félork barbárját is kinyírták a háziállatok (1 csacsi tuti volt (az harapta rajta a legnagyobbakat), meg tán kutya, lud, ilyesi..3-4 állat 😄 )

nálam legnagyobb elmebetegséget darton paplovag akkor mûvelte, mikor olyan kicsi kunyhóra akadtak, amibe õ nem fért be páncélostól, így gondolta kint alszik a tehenek közt (le is vehette volna -.-).. éjszaka arra ébredt, hogy a tehén ott eszik mellette, erre fogta a pallost, szétdarabolta a tehenet, majd visszafeküdt a vérbe a húscafatok közé, és aludt tovább...persze felvolt háborodva rám, a mesélõre, hogy másnap miért nem mûködnek a varázslatai..

Jók vagytok 😄

Végre valahára mi is játszottunk egy keveset vasárnap, tanúja lehettem ahogy egy kocsmáros megver egy Darton-paplovagot <#idiota> (a kocsmáros natúr közember volt, semmi extra)

Shiwo
pár szösszenet mágus-gémbõl 😊

"svéd-asztalos lesz reggelire.."

"a zárak a plafonon vannak.."

"te valamit értesz a rituálékhoz és litvánokhoz.."

" JK1: nem társasági ember..
JK2: de nem is társasági ork...
JK3: mert horkol !"

Brolly28
szitu:

személyi testõrséget vállaltak fel a jk-k egy shadoni nemesnél hogy kijussanak shadonból. volt egy kisebb kiképzés amit egy idõ háborús veterán tartott
az indulás elõtt 2 nappal megszólal a veterán
-nos emberek... a hosszas kiképzés után most jöhet egy kis szórakozás ...oda mennek ahova akarnak
jk(lamonal): hmm nekem van egy jó ötletem... tudok egy nagyon jó helyett ahol ki tud mindenki kapcsolódni (kupleráj) és még talán maga is!
veterán: jól van! vezess

... beérnek a város közepébe és elérnek a kuplerájba a veteránt bemutatják a kuplerájt vezetõ madamnak akivel elmennek szobára

a szobában
a katona egyfolytában csak arról beszél hogy milyen hõstetteket tett a dúlásban
egyszercsak volt egy ilyen mondata

-nagyon veszélyesek a háborúk de egy kovácsmûhelynél nincs forróbb hely

erre a madam hogy felhívja a veterán figyelmét és mennyjenek...
-óóóh én is nagyon szeretem a forró helyeket

veterán:
-hátha gondolja egyszer elvihetem egy kovácsmûlyebe

(a veteránt egy segéd km játszotta)

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

<#vigyor2>

NON VENIMUS AD VINCENDUM, SED AD DEVASTANDUM!

Mhosah Myth
Szia!

Sajnos már csak a két 2.-ik TK van meg... Ha érdekel írj privátot és megbeszéljük!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Szia!

Engem érdekelne. Hol tudnálak elérni?

Mhosah Myth
Sziasztok!

Ha valakit érdekel vannak eladó szerepjáték könyveim!

Új Törvénykönyv 4500Ft
Második törvénykönyv legelsõ kiadás! Igazi antik darab mondjuk látszik is a könyvön hogy 13 éves! 3000Ft
Második törvénykönyv új kiadás, Titkos Fóliáns 3500Ft
Enoszuke 3000Ft

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Brolly28
poénkaland

a helyszín egy hajó

km: mit csináltok
jk1: ó ó ó kiállok a hajó orrába és titanikozok
jk2: khmm na de a titanic nem sûlyedt egy egy jéghegy miatt
jk1: de... de itt nincs jéghegy
jk3(elf varázsló): akarjátok hogy legy?*gonosz vigyor*

Brolly28
ismerõs<#nevetes1>

😄D

ilyenek jöhetnek még!

Egyszer én meséltem, a körülmények most lényegtelenek, úgy adódott hogy egy csomó óriáspókot akartam a jk-imnak adni, és õszinteségi rohamomban megmondtam nekik:

- ...látjátok, hogy K100 óriáspók jön le a hegyrõl...

- Egy.

Shiwo
nálunk legutóbb kissé kannibálba ment át a banda, igaz nem magus, hanem world of darkness.. azért elmesélem, hátha mosolygásra késztet 1-2 embert itt 😊

a csapat Kansas-ben járt.. beültrk egy útszéli gyorsbüfébe

JK1: "mi is itt a szokványos, "nemzeti" étel ? "
JK2: "hát..farmerek.."

késöbb JK1 rendelt egy "erõs feketét" 😊

a játék vége felé, mikor jóformán egész nap nyomoztak és nem ettek még semmit, bár 1-2 hely még hátravolt, ahol szimatolni akartak:

"elõször menjünk a hullaházba, mert már enni is kéne valamit.."

Brolly28
hmmm eszembe jutott egy kissebb story amit haveréknak meséltek még annó
Egy hajón utaztak egyszer csak a horzonton kiszúrták hogy valamik jönnek (már nem emlékszem mit mondott)de rengetegen voltak
megvárták még közelebb jönnek és elkezdték õket lenyilazni
a km csak ennyit mond: 200... 150...100... 50
erre a jk megszólal wow ilyen gyorsan fogynak?
km: nem... ez a távolság

Jól teszed. Semmit nem kell elsietni 😄

LES FORZA INTER
áá még nem vitt rá a lélek hogy tüzetesebben nekiálljak, leköt a gyûrûk ua olvasása 😄

-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?

Brolly28
nekem annyira nem tetszik... inkább maradok a d20-nál

Én játszottam már, és jó. Színesebb, tarka-barkább karaktereket is össze lehet hozni, mint az elsõ törvénykönyvben.

LES FORZA INTER
hali!

játszik valaki az új törvénykönyvvel, és ha igen szerintetek mien?

-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?

Azaz 😄

Shiwo
elvileg szabály-független az egész, csak leírásokat tartalmaz, mint a summarium, szóval minden szabályrendszer kedvelõjének jó lehet..haverom tuti megveszi, mert Kyr-mániás, de én nem vagyok annyira oda érte, sosem szerettem toront..a kosfejüt valahogy jobban megtudom érteni a gonosz istenek közül..és a tûzkobra sem kellõképp elismert toronban, csak másodhegedûs, szóval hail ordan, hail Sogron 😊

Évfolyamtársam megvette és áradozott róla. Azt mondta emiatt fog megbukni matematika vizsgáján mert ezt (számára) rossz idõben adták ki <#idiota>

Belenéztem, és tényleg ha érdekel Toron, mint olyan, akkor érdemes megvenned.

Ha az új bestiárium vagy ez között kéne választani, inkább a Toron-t vedd meg 😊

Két Sogronos fejezetet olvastam el belõle (elismerik és híres történelmi személyiségnek tartják Ordan megalapítóját,) és a szerzõ írásmódján nem tükrözõdik (ebbõl kifolyólag lehet hogy így van) az a tény hogy a Toroni Sogroniták megvetnék Ordani társaikat, inkább ez fordítva jellemzõ (Ordan könyve szerint is).
Egyszóval ez a vita végre pontot tehet néhány e témájú vitatkozásaim végére 😄

Szóval csak két kis nyúlfarknyi fejezetet olvastam el a könyvbõl, de csak a tartalomjegyzéket megnézve Toron-pártiaknak élmény lesz elolvasni😄

Brolly28
véleményetek?
valaki megvette már?
Jan van den Boomen : Toron

Az új szabálykönyvvel nincs semmi baj. (na jó, a papi mágia maradhatott volna fehér könyves).

Csak mióta az is kijött alig játszottunk valamit 😞

Shiwo
maradj a régi szabálykönyveknél 😛

Nem, de az elhangzott vélemények alapján egyenlõre nem is tudom mit tegyek...

Shiwo
eztet olvastátok ?

esetleg ha valaki megvette, elmondhatná saját véleményét..

Brolly28
up

lassan egyetemi pajtásokkal összejön valami elõbb-utóbb 😄

Ha lenne idõm, de sajna érettségi 😞

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Brolly28
manapság senki sem játszik?

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem! Még 1994-ben jelent meg a M.A.G.U.S-sal is foglalkozó Rúna magazin elsõ száma. Ehez az elsõ magazinhoz ajándékba adtak egy kazetát. Nekem erõl a kaziról kéne minnél több infó. Ha jól emlékszem két szám volt rajta össz-visz. Az elõadó(k)ra lennék kiváncsi. Remélem valaki tud segíteni. Köszi!

Ha balról nem Te lősz akkor ki a f.szom az! ProStreet:BlacksheepHUN0 TDU:BlacksheepHUN GRID:SanyiHUN77

hat halott hal

Shiwo
nem hal a hal ha meghal

Brolly28
tápik halál

Líthas!

Ugyan én nem tudok megint elmenni, de ha valaki még nem hallotta, akkor indul idén is tábor. Asszem még 2 napig lehet jelentkezni.

http://vandor.kronikak.hu/

Üdv.: én

\"Damnant quod non intelligunt.\"

Brolly28
aki szeretne jelentkezni 1 tier nan gorduin mozgócélpon céllövésre kommentelni Y-t 😊

Nem ismerem de megnéztem volna milyen 😛

Ide is...

Skacok!

Ha valakit érdekel a White Wolf-tól a Scion: Hero és a World of Darkness (2nd Edition) akkor nézzen el a lenti linkre:
http://rpg.drivethrustuff.com/newsletter_current.php

Az amcsik nagy nemzeti ünnepének alkalmából a WW ingyen megajándékoz mindenkit a két fenti könyv pdf változatával.

Szóval ha valakit érdekel, csak a mai napon, szabadon, jogtisztán birtokba veheti ezt a két könyvet! Éljetek vele!

Imádom az ilyen akciókat! <#vigyor3><#eljen>

Brolly28
jogos