1651
-
félreértesz, én nem azért választottam az anath akhanos fejvadászt, mert milyen táp, egyáltalán nem, csak eddigi karaktereim ha harcra kerűlt a sor mindig az első sorban voltak, most meg akartam egy fajvadász, aki sötétből támad, mérgez stb... de amikor van egy szitu hogy a km bejelenti hogy dobjunk akarat/asztrál próbát akár milyen kemény lehet a karakter ha nemsikerűl fél, és lehet akár milyen arelita, hogyha egy elbaszott próba miatt fél
-
nem őket siratom, hanem a szerepjáték szerep részét... mindig is utáltam, ha valaki azért játszott egy adott származást/kaszot/fajt mert az milyen cool (pl kráni vagy dnd-ben drow) és közbe közük nincs a hangulatához...az ilyeneknek nem jelent mást, mint statisztikát, számokat, amivel táposabb lehet a karakterük..nálam ha valaki ilyen hozzáállással játszik, az tuti hogy megmurdel és többet nem engedem spéci dologgal játszani
annó volt olyan játékosom, aki Darton paplogagként játszott, teljes vértben rávetődött kis parasztkunyhóban az ágyra, ami összetört..így kiment az istállóba aludni...ott meg zavarták a tehenek, így lemészárolta őket, majd a felkoncolt hullák közt aludt...és persze csodálkozott, hogy miért nem tud másnap reggel varázsolni (Darton érti a tréfát, de a céltalan öldöklést és a nemesi lovaghoz nem illő viselkedést nem tűri el nálam...ja és persze előtte a srác egyszer nem imádkozott az istenéhez, csak ha kellett neki valami)
de olyat is meséltek, hogy két játékos ment a tök sötétben..egy törpe, sötétlátással, szal marhára nem zavarta a fény hiánya, meg egy ember paladin (magusban kábé egy élet,rend jellemű paplovagnak felel meg, egy szent isteni bajnok), aki viszont nem látott, és ezért panaszkodott...törpe erre adott neki egy fénypálcát, mire a paladin felháborodottan mondta, hogy nehogy már ő legyen a fényhordozó marha..később még volt valami hasonlóan anti-szerepjátékos húzása, és persze ő is kiakadt, mikor a mesélő közölte, hogy ő, mint ex-paladin... -
jah meg persze azt nem mondta hogy ő mind ordani tűzvarázsló akik magasabb rangúnak hiszik magukat sírva ölelte a hergolit és ők is üvöltötték hogy meg fogunk hallni :D -
nem sír csak ordított meg folytogatta valami nagy szőrös kéz ami később kiderűlt hogy vérfarkas :( -
sírva fakadó Ahan'Nata-Khan ? 

RIP RP
-
Thuby #1566 mert kurva nagy makkod volt. de majd meglátjuk még, hogy gorvikban hogy alakulnak a dolgok. csak ne nyírd ki idő előtt az álvarázslót -
-.-
nekem legalább volt eszembe,
nem lövöldöztem orrba szájba a tüzet, villámokat, hanem ha már megkel halnem akkor tegyem meg úgy hogy nem fél és harcban nem sikoltozva a földön heverve a sár
és bejött -
Thuby #1564 no meg tényleg. hogy is volt a rész, amikor a kőkemény anat akhanos fejvadász, síkoltva üvölt, és kéri, hogy szedjem le róla a vérfakast????? és most ne beszéljünk az én amúgy is labilis idegállapotú ordanimról, meg most az is lényegtelen, hogy te mentetted meg a csapatot, abból az egy árva pszí pontból... -
neked majd syrussal lesz egy kis beszélgetésed és kitudja hogy végződik
-
Thuby #1562 nem tom hova örülsz?!?!?! még a márványmaszkossal nem találkoztatok. ha a gorwiki csóka megszívatott, akkor mit akarsz, mi legyen??? 

*gonosz KMi kacaj -
nekünk ez régen volt
Ordani tűzvarázslóval voltam, haver uwel paplovag
elindultunk viedómóból uticél ordan volt, mentünk és elértünk egy sziklás területre, beszélgetünk hogy tovább, mondom menyjünk jobbra... jobbra mindig jobb
fasza volt találtunk egy meredekebb lejtőt ahol le tudunk ereszkedni... én mentem előre kardal fékeztem magam és leértem az aljára.... haver meg jólvan kűldöm a lovakat... összekötette a 2 lovat meg utánuk magát kötötte hogy majd ha az egyik megbotlik akkor ő megfogja hogy le ne zúdjok(
) jönnek megbotlott a lova és elkezdtek lefele zúgni, haver megúszta pár fp sérüléssel a lovamnak is egy gyengébb ficama lett, nézzük a paplovag lova... egy hegyesebb sziklára volt felszúródva... rám néz könnyes szemekkel, "ezt a lovag csikó kora óta én neveltem" este már a lovát ettük nyárson:D
-
Jimmyke #1560 Jaj, egy hónapja volt egy party, életem legjobb bemesélése.
4-es szintű harcossal jöttem, UTK, Asziszi városőr elősztori, képességei ahhoz igazodtak.
3-as szintű kocsmai harccal és pusztakezes harccal levertem pár rosszarcot a lehető legstílusosabb módon:
Épp a fogadóban eltöltött este után reggelizni indultam (meg a másik kettő JK összeverődés előtt is), azt látom 3 tagbaszakadt ürge molesztálja a fogadóst.
"Elnézést uraim, akadályozzák a kiszolgálást.", rám se hederítettek, majd a középső fickó térdhajlatába rúgtam (80 alá nem sikerült dobnom egyik alkalommal sem), nyílt törés, harcképtelen, a legközelebb eső bárszéket a jobbom felé eső faszi arcába dobtam (szintén túlütés, arccsontja eltört), majd a harmadig útonálló ahogy csak tudott kimenekült a kocsmából.
Aznap ingyen ettem. -
most legutóbb volt ey jó kis story
van egy kissebb nyomozgatós ügy
haonwell a dal hava, minden játszik, fesztivál az egész és valaki megölt pár embert, unalmamba elmentem egy "jós"hoz mondom kicsit megyek szívni a vérét, a végén kidert hogy egy vak kiscsaj és tényleg van vmi látnoki képessége, kedvenc mondatom tőle "ne mindenkitől fogadj el italt aki felajánja" mondta ezt egy darton paplovagnak aki 1 napra rá gorwikival ivott és esett össze a paralizálótól:D -
sok WOW kockák miatt haldoklik ez a műfaj..bár jobb is hogy wowznak mint hogy, ezt nyomják:)
kb 5 évig aktivan nyomtuk(4-5en)..egész jó szinten(relativ..de másokhoz képest akikkel az évek során összehozott a sors) sajna nehezen tudjuk összehozni a csapatot de, mi is tervezünk egy kalandot, remélem összejön 1x..
nagyon durva ez a műfaj..csak értelem kell hozzá...az meg ma egyre kevesebb ugye...(nekem is fogy:) -
mi nyárra terveztünk egy szerepjáték találkozót egy kissebb versennyel, csak nem lett belőle sajnos semmit, de talán megint van szervezésben vmi -
Jimmyke #1556 Hja... Pedig ma nyáron lett volna egy party, sajnos nem lett belőle semmi. :( -
kihaltunk innen :( -
már rég magusoztunk
illetve nem annyira rég... csak már rég volt bárd a csapatban mert "elhagyott" minket
de úgy emlékszem annak volt valamilyen varázslata az ilyenekre -
Nuki #1553 Nem lenne szükség a szabályok megváltoztatására. Ha a játékos kreatív, a KM igazságos vagy értékeli az ötletet, akkor meg lehet ezt oldani zseniálisan egyszeri alkalommal.
Túl nehéz ezt általánosítani, mint ahogy leírtad a sok variációt, ezért sincs benne szerintem a szabálykönyvekben. -
XLR8 #1552 én olyanra gondoltam mint pl ami van a hellboyban
amikor a halember és a professzor úgy nézi azt hogy mi történt mintha ott lettek volna -
Gabo #1551 Elvonatkoztatva a szabályoktól a játék világa szerintem lehetővé tehet egy ilyen varázslatot.
Szívem szerint a visszautazást nem engedném, mert ez rengeteg paradoxon kialakulását okozhatja. (Lásd időutazós sci-fik tömkelege!) Valószínűleg a készítők is ezért kerülték kínosan ezt a témát. Hiszen ha teleport, térkapu, időugrás van, ez miért ne lehetne? Viszont az is igaz, hogy okos meséléssel a paradoxonok is kezelhetőek és érdekes fordulatokhoz vezethetnek.
Viszont az érzékelés kiterjesztése talán belefér. Bár ezt is leginkább tárgyszimpátiához kötném. A szimpatikus viszony a tárgy és a múltja között állhat fent...
A dolgot persze nem csak varázslók számára tenném elérhetővé. Boszik a tárgyhoz kötődő múltbeli érzelmeket fürkészhetnék. A boszimesterek a tárgy használóinak életerő lenyomatát érezhetnék. A papok bepillantást kaphatnának az istenek idejébe. A sámánok faggathatják a helyek és a tárgyak szellemeit.
A kapott benyomások néhány pillanatot leszámítva homályosak, felvillanás szerűek lehetnének. Ráadásul a fentieknek megfelelően meglehetősen szűk keresztmetszetét adnák az érzékelésnek. Torz perspektíva (pl. halszem objektív, vagy éppen egy szűk, kis látószögű objektív hatása.), vagy erős érzelmek hullámai, vagy a világ egy tűzszellem szemszögéből szemlélve. A lényeg tehát az, hogy semmit se kapjon készen a játékos. A benyomások értelmezése is agymunkát kívánjon.
Játéktechnikailag csak új mozaikok, varázslatok bevezetésével vagy meglévők újraértelmezésével lehetne megoldani, szoros KM és játékos együttműködésben. -
Nuki #1550 KM-i különleges engedéllyel legfeljebb. Mozaikmágiából nem lehet összerakni. -
XLR8 #1549 hali
nem tudja valaki hogy lehet-e olyan varázslatot csinálni a varázslóval amit ha használ akkor a varázsló zónáján belül az idő visszahalad egy a varázsló által meghatározott időpontba de csak kép és hang van?
Szóval ugyanabban az időben marad csak visszatekint a múltba.
Olyan mintha ott lenne de nem látnák őt és nem tudnák megérinteni köbö mint egy szellem. Úgye értitek mire gondolok? -
Hali. Van egy meglehetősen használt régi szabálykönyv, 94-es "második, javított kiadás". Sok lap jár ki, sok helyen van ragasztva, de minden lapja megvan. Ezt körülbelül mennyiért tudnám eladni? -
Nuki #1547 ...beteg
-
haver beteg pillanatában új hangszert talált ki
az egyész úgy nézne ki mint egy skót duda ami aquir bőrből készűlt
és aquir hangképzőszervek lennének veleültetve
meg vmi szar ami fókuszálja az od-ot
aztán már lehet is vele zenélni:D -
Jimmyke #1545 Na ja
Toroni party: Pap, Boszmester, Fejvadász, Harcos és jómagam a bárd (Szkald)
Valami idióta vérre menő vetélkedőbe kerültünk egy unatkozó nemes városában, életben maradt ellenlábasaink a dartoniták voltak.
Harcosunk simán feltart akár 5 ugyanolyan szintű karaktert, gondoltuk 2 paplovaggal elszórakozik amíg mi levonolunk a pincébe ahová lemenekült a nemes úr (nem gondoltuk, hogy a vetélkedője szórakoztató, úgyhogy föl akartuk koncolni).
Harcos: Menjetek, még van 96 FPm, simán feltartom őket!
Km dobja a duplanullát K100al rohamozó dartonitának szentelt pallossal - Harcos barátunkat odaszegezte az oldalfalhoz.
Harcos: Najó gyertek vissza, ne csak én vegyem ki a részem a mókából!
Azután asszem kivágtuk magunkat, egy templomba cipeltük a harcosunkat és "szépen" megkértük a papokat, hogy gyógyítsák meg, miközben a városőrség ostromolta az ispotályt és tartanunk kellett a szertartás végezetéig :D
Kár hogy érettségire készülünk, kéne már játszani! -
mint a múlt héten nálunk..szegény harcos háromszor dobott 1-gyet D20-on támadásra egymás után -
Nuki #1543 A kockadobás ereje bárkivel végez. Ezt jól jegyezd meg :D -
A kedvenc karakterem egy Darton paplovag volt. Hát őt nem verte volna el egy kocsmáros... :)) -
Nuki #1541 :DDD -
úgy az igazi..
(bár a temple of elemental evil című crpg-ben haver első szintü, 20-as erejü, kaotikus gonosz félork barbárját is kinyírták a háziállatok (1 csacsi tuti volt (az harapta rajta a legnagyobbakat), meg tán kutya, lud, ilyesi..3-4 állat :D )
nálam legnagyobb elmebetegséget darton paplovag akkor művelte, mikor olyan kicsi kunyhóra akadtak, amibe ő nem fért be páncélostól, így gondolta kint alszik a tehenek közt (le is vehette volna -.-).. éjszaka arra ébredt, hogy a tehén ott eszik mellette, erre fogta a pallost, szétdarabolta a tehenet, majd visszafeküdt a vérbe a húscafatok közé, és aludt tovább...persze felvolt háborodva rám, a mesélőre, hogy másnap miért nem működnek a varázslatai.. -
Nuki #1539 Jók vagytok :D
Végre valahára mi is játszottunk egy keveset vasárnap, tanúja lehettem ahogy egy kocsmáros megver egy Darton-paplovagot
(a kocsmáros natúr közember volt, semmi extra)
-
pár szösszenet mágus-gémből :)
"svéd-asztalos lesz reggelire.."
"a zárak a plafonon vannak.."
"te valamit értesz a rituálékhoz és litvánokhoz.."
" JK1: nem társasági ember..
JK2: de nem is társasági ork...
JK3: mert horkol !" -
szitu:
személyi testőrséget vállaltak fel a jk-k egy shadoni nemesnél hogy kijussanak shadonból. volt egy kisebb kiképzés amit egy idő háborús veterán tartott
az indulás előtt 2 nappal megszólal a veterán
-nos emberek... a hosszas kiképzés után most jöhet egy kis szórakozás ...oda mennek ahova akarnak
jk(lamonal): hmm nekem van egy jó ötletem... tudok egy nagyon jó helyett ahol ki tud mindenki kapcsolódni (kupleráj) és még talán maga is!
veterán: jól van! vezess
... beérnek a város közepébe és elérnek a kuplerájba a veteránt bemutatják a kuplerájt vezető madamnak akivel elmennek szobára
a szobában
a katona egyfolytában csak arról beszél hogy milyen hőstetteket tett a dúlásban
egyszercsak volt egy ilyen mondata
-nagyon veszélyesek a háborúk de egy kovácsműhelynél nincs forróbb hely
erre a madam hogy felhívja a veterán figyelmét és mennyjenek...
-óóóh én is nagyon szeretem a forró helyeket
veterán:
-hátha gondolja egyszer elvihetem egy kovácsműlyebe
(a veteránt egy segéd km játszotta) -
Selator #1536
-
Szia!
Sajnos már csak a két 2.-ik TK van meg... Ha érdekel írj privátot és megbeszéljük! -
hilvar #1534 Szia!
Engem érdekelne. Hol tudnálak elérni?
-
Sziasztok!
Ha valakit érdekel vannak eladó szerepjáték könyveim!
Új Törvénykönyv 4500Ft
Második törvénykönyv legelső kiadás! Igazi antik darab mondjuk látszik is a könyvön hogy 13 éves! 3000Ft
Második törvénykönyv új kiadás, Titkos Fóliáns 3500Ft
Enoszuke 3000Ft -
poénkaland
a helyszín egy hajó
km: mit csináltok
jk1: ó ó ó kiállok a hajó orrába és titanikozok
jk2: khmm na de a titanic nem sűlyedt egy egy jéghegy miatt
jk1: de... de itt nincs jéghegy
jk3(elf varázsló): akarjátok hogy legy?*gonosz vigyor*