1651
-
#1611 wiki szerint a kövök léteznek:
Első kiadás (1993) - az ederedi K100-as rendszer
*Első törvénykönyv (1997) - az eredeti javított változata
Alapkönyv (2004) - D20 változat
Új Törvénykönyv (2007) - új K100-as rendszer
Kiegészítők:
*Bestiárium (1994) - szörnyek könyve
Készlet játékosoknak (1994) - ezt nem tom mi, de tippem szerint majdnem ugyanaz lesz, mint a játékosok készlete
A démon átka (1994) - kalandmodul
Gyilkosság Caedonban (1994) - kalandmodul
Láplidérc (1994) - kalandmodul
*Második Törvénykönyv (1995) - új fajok, kasztok az eredeti K100-as rendszerhez
*Harcosok, barbárok, gladiátorok (1995) - új kasztok az eredeti K100-as rendszerhez
Játékosok készlete (1996) - ez csak egy kis gyűjtemény a játékosoknak a fajokról, kasztokról, sok karakterlappal
*Summarium – A teremtés könyvei (1996) - részletes világleírás valamint egy-két faj kivesézése
Ynevi kóborlások (1998) - kalandmodul
*Titkos Fóliáns (1999) - nekem titkos tekercsek néven rémlik, de lehet fóliáns...a K100-as rendszerhez egy kidolgozottabb képzettség-rendszerrel járul hozzá
*Papok, paplovagok kézikönyve, Első kötet (1999)
*Papok, paplovagok kézikönyve, Második kötet (1999) - különböző istenek, papi és paplovag rendek kivesézése
Ynevi kalandozások (2000) - kalandmodul
Enoszuke (2002) - nem hivatalos kiadvány Enoszukéről
Geoframia (2004) - világleírás
Új Bestiárium(Az Új Törvénykönyvhöz-2008)
*Toron (2008) - Toron részletes leírása
*Az Északi Szövetség (2009) - Az Északi Szövetség részletes leírása
a D20-hoz nem jöttek ki kiegészítők, pedig nekem tetszik annak a rendszere (jah hát évekig toltunk D20-as dnd-t mellette...)
ha klasszikus MAGUS-t akarsz játszani, akkor a *-gal megjelölteket gyűjtsd be szerintem
regénylistát itt találsz -
High end PC #1610 Főként szabálykönyv, vagyis a szerepjátékhoz kapcsolódó könyvek
nCore-ról leszedtem mindent, ami volt :)
Egy olyan kérdésem volna, hogy valaki tudna adni egy hiteles linket, ahol van egy lista az eddig kiadott összes MAGUS szerepjáték könyvről? Csak hogy tudjam, eddig miket adtak ki a hosszú évek során.
Vagy ha valaki az évek során kiadott összes MAGUS szerepjáték könyvet fel tudná sorolni, azt megköszönném. (még a 90-s évekből nekem is van pár belőle valahol a padláson, de nem követtem eddig sosem a MAGUS könyveket)
vagy egy összefoglaló weboldal, ahol feltünntetik az összes kiadott könyvet, tök jó lenne tényleg, lenne egy minta, ami alapján most így begyűjteném mindet :)
#1608, ez az összes szerepjátékkönyv, amit leírtál?
Persze ha van lista az eddig megjelent regényekről, azt se habozzatok leírni :DDD
Köszi mindenkinek. -
#1609 ha van ncore acc.-od ott szép számmal találsz magusos könyveket -
#1608 regény vagy szabálykönyv ? :)
amúgy elég sok fellelhető torrenten, ha nem is könnyen...
(besiárium; első törvénykönyv; játékosok készlete; harcosok,gladiátorok,barbárok; második törvénykönyv; papok,paplovagok 1-2; új tekercsek; az északi szövetség; geofrámia; toron és a d20-as szabálykönyv tuti...) -
#1607 szerintem akárhogy keresgélsz csak magyarul fogsz találni :D
nézz szét torrent oldalakon biztos fent vannak -
High end PC #1606 Kérdés!Van olyan oldal, ahonnan az összes létező M.A.G.U.S. könyvet le lehet tölteni magyarul?
kössz -
Jimmyke #1605 Garmacor vérét olvasta már valaki?
Nemrég jött ki, Garmacor Címere folytatása, csak hát egy kis idő eltelt amióta utoljára tollat ragadott az író. -
Souki #1604 Nem volt semmi roham psziroham, én csak elcsendesítettem a többieket és a hangomat odaidéztem mintha ők tárgyalnának. Aztán jött a bumm. -
#1603 ez nem én voltam, fekete láng közelébe sem mentem, össze vissza beszéltek minden mágiáról, én meg inkább a háttérben maradtam -
Thuby #1602 feketeláng+roham+pszi-roham+mágikus pallos = moli meghal, Liono elpofátlanodik -
Souki #1601 Amint találunk állítmányt a mondatodban , válaszolni is fogunk tudni ;) -
#1600 mi?
-
Thuby #1599 vagy az Liono volt???? -
Thuby #1598 addig úgysem halok meg. ha jól tudom, erre is megvannak a módszerei az ordaniaknak
csak Nachla ne jöjjön a köcsög harcmodorával -
Souki #1597 Jövője csak az élőknek van Thuby úgy tervezz . :D -
Thuby #1596 hát jobban is jártok, mert még nem is láttatok idegesnek. ami a dzsad városban volt, az még semmi sem volt mert ha ott ideges leszek, akkor már régen lángolna a város. így csak később megyek oda vissza. -
#1595 ilyen az élet, csak a tűzvarázsló meg ne tudja :D -
#1594 ez egy jó tervezés volt, ti voltatok a csali, tudtotokon kívül -
Thuby #1593 najó. eddig még tényleg nem volt olyan dolog, amit te tudtál, mi nem, pedig kellett volna. de csak könynebb lenne tervezni úgy. nem? -
#1592 persze, csak nem látom értelmét hogy túl sok mindent elmondjak nektek -
Thuby #1591 mond neked az valamit, hogy nem megfelelő információáramlás??? -
#1590 titeket -
Thuby #1589 bazd!!!! a kurva kráken szerinted túlregáltuk??? vagy a több száz nagykarmú, udorító dögöt? vagy azt, hogy a rohadt hegy, meg akart minket emészteni???? és még a felénél sem járunk???? -
Souki #1588 Szerintem túlreagáljátok az ilyesfajta gyermekmeséket. :D -
Thuby #1587 az kemény szitu volt. azt hittem meg fog ütni téged -
Thuby #1586 jah. de mondtuk is JCvel. ja nem. te akkor különakcióztál és nem voltál ott. de mind1. nem volt kedvem átjelentkezni saját névre -
#1585 Az lemaradt, hogy a fél csapat is a vízben volt.
A Dartonita volt a legjobb, nem nagyon bírt kiúszni a sok sokkolástól XD "-Ezt k*va gyorsan hagyd abba!" -
#1584 he,.... te az én nevemben írtál?
ez itt mi he->? | #1582 -
Thuby #1583 később meg kiderül, hogy a hegyről szóló mesék, nem is annyira mesék. de kurva nagy poén volt, amikor jött a barlangi tóból a kráken(legalábbis a rohadt nagy csápos dög). a helgori majdnem egyedül le is intézte. mertugye víz+villám+spec képesség. 6 manából rávert vagy kurva sokat. poén lett volna, ha megkapja a kraken slayer achit -
#1582 na ez fájt.
erdő, hegy, kiderült a helyről, hogy valami rémek mászkálnak arra. de persze az is már csak ott. erre az ordani mondja, hogy mmondhatták volna már hamarabb, hogy fel tudjon készülni rá lelkileg, meg persze mana ügyileg. erre a helgori kezébe nyom egy flaskát, az szó nélkül meghúzza, erre csak 4 ÉP. ordani: mi van???? hatalom itala..... -
Thuby #1581 bármikor. én mindig mondom, de valahogy WH kerekedik belőle. apropó: a kurva nikodemus még mindig él. hányszor kell kinyírni azt a faszt, hogy végleg hulla is maradjon???? -
#1580 Mikor folytatjuk a maszkos kalandot? :P -
Thuby #1579 hát nem. de majd ma lesz játék. és tudósíthatunk, ha nem rabolnak ki minket megint dzsad kurvák. de hát ki gondolta, hogy a híres vendégszeretetéről híres nép, egyik hercegi palotájában kirabolják az embert. és még a kurva palotaőrök sem akartak semmit tenni és még a végén le is sitteltek. lehet nem kellett volna azzal fenyegetőznöm, hogy felgyújtom a palotát.... bár ami késik, nem múlik -
#1578 Nem sok élet van itt. -
Thuby #1577 de mint ahogy beszéltük is tegnap este, akkora nagy baromság ez az állandó asztrál dobálgatás. mint ahogy mondtad is, hogy hogy legyél arelitaként elmebeteg módon bátor, ha állandóan elkúrod az ilyen próbáidat, meg kicsi az asztrálod??? én még midnig azon az állásponton vagyok, hogy a dobatás az a végső megoldás, ha balfaszok a játékosok és nem tudják kijátszani a karaktereik jellemét, mert akkor persze hogy a kmnek kell átvenni az irányítást. meg nem mintha ne lehetne ilyenkor is harcolni. meg is vannak rá a megfelelő módosítók. -
#1576 Jaja kurvanagy makkja volt. mert souki neki elfelejtett próbát dobatni, ho1 be tudja e lőni a pszit. -
Thuby #1575 ez első részével egyet kell értenem. de a km dolga dolog, nem igazán okés. sztem pont a játékosoknak kellene odafigyelni, hogy hogyan is reagáljanak egy ilyen szituban. nekik kéne tudni, hogy eddig mikkel találkoztak, hogy is kéne hozzáálniuk, és úgy játszani ki. miért kell ahoz félelemaura, hogy féljenek. egyszerűen abban a szituban úgy viselkedni az adott karakter, hiszen a játékosnál még a km sem ismerheti jobban a karakter személyiségét, és képességeit, merthogy ő találka ki, és nem a km.
a világ meg szerintem minden csapatnál más és más. nálunk is megvannak az okai, hogy miért is jöhetett egyikőnk ezzel a fejfadásszal, és miért nem olyan táp, amilyennek lennie kéne. ugyanúgy ahogy megvannak az olyan dolgok, hogy hogy is néz ki a jelenlegi politikai viszony északon, vagy kahréban milyne technológiák vannak már.
megjegyezném hogy mi most jelenleg 3800 környékén játszunk, és az eddigi világba beleépítettük az elmúlt 14 év (én esetemben legalábbis) játékainak történetét. nálunk észak minden nagyvárosában van már térkapu, épült közben egy erionból kahréba vezető nagy keleti út is. kránban eléggé eldurvult a viszály a 13ak között. 11en szövetkezve schakallort mintegy börtönbe bezárták a toronyba, rayvanhur valahol bújkál előlük. közben a birodalmi fejvadász iskola kettészakadt, egy újabb megreformált ág vált ki belőlük.
de inkább nem részletezem mert igazából csak erről a dologról lehetne egy könyvet írni. és ez csak az elmult 3 év játékjai során történt. bár azt is hozzá kell tennem, hogy időnként elég epic karikat nevelünk ki, és azokkal elég keményen bele-bele folyunk az ilyen nagyvolumenű dolgokba, ami más játékosoknak nem mindig tetszik, de sztem nem ez a lényeg, hanem, hogy mindeki jól érezze magát, és olyanokat játszanak, amik tetszenek nekik. no ezzel szerintem most elég keméyn vitát nyitok, de hát.... szeretek eszmét cserélni -
#1574 fejvadász okés...de egy játékos lehetne simán egy kisebb vagy kevésbé hírneves klán tagja..1000 és egymilliót kilehetne találni..de nem kéne egy olyan elit klánt eröltetni, amely gyökerei kránig nyúlnak vissza és legalább annyira hírhedtek, mint a kráni fejvadászok..egy sima fejvadász ugyanúgy tud lopakodni, mérgezni, satöbbi, és az ember nem tiporja két lábbal a klán hírnevét...
arra mondjuk meg a mesélőnek kellene figyelni, hogy adott lény milyen félelmet hoz ki a játékosból...most egy mágikus félelemaura, vagy egy óriási sárkány még egy harcedzett kalandor ereiben is megfagyasztja a vért....egy élőholt lehet beparáztatja a szép dolgokhoz szokott bárdot, de a sokat látott pap kiröhögi...egy vad medvétől a legtöbb falusi sikítva menekül, de a legtöbb kalandozó szembeszáll vele...hogy most fél tőle, az természetes...de nem veszti el az uralmát a cselekedetei felett...lehet büntetni levonásokkal, hogy remeg a keze vagy ilyesmi..de nem fog sikítva elszaladni...
és pont itt jön a lényeg, hogy egy sima alacsony szintű fejvadász lehet beparázik egy vérfarkastól..de egy elit klán tagja, mint az Ahan'Nata-Khan vagy bármely más kráni fejvadászklán olyan kiképzést kap, hogy egy vérfarkas látványától maximum nyel egyet, és nekimegy...tisztában kell lenni vele mind a játékosnak, mind a mesélőnek, hogy mi micsoda, és hol a helye a világban, onnantól csak egyszerűen végig kell gondolni a szitut...keveredtem én már olyan csapatba is, ahol a fél banda mara-sequorral rohangált, és vígan együtt kalandozott toroni, shadoni és ordani származású, mert se a játékosok, se a mesélő nem volt tisztában ynev világával..megnézték a könyvbe, az a fegyver volt a legtápabb, meg ezek az országok nevei voltak szimpatikusak nekik, és játszottak...lehet így is persze, még élvezték is, csak így Ynev világának egyedisége veszik el az egészből, és lesz belőle 12 egy tucat fantasy gém -
Thuby #1573 de amúgy kurva nagy játék volt ez. ekkora fíling csak egy másik pont véletlenül vérfarkasos történet volt, de az valahol a riegoyban a hegyekben egy hóviharban. no ott a játék alatt még slozira is paráztunk kimenni. -
Thuby #1572 no azt azért hozzá kell tenni, hogy ebben a szituban mi is kurvára paráztunk, amikor ülünk havernál a teraszon, este, megy a sztori, egy kurva sötét erdőben egy nagoybb tisztás, méteres fű, alig fény, az is kialszik, mire újragyújtottam, csak annyit láttak a többiek, hogy valami nagy fekete árnyalak húzódik vissza a sötétbe mögülem, én meg csak az arcukat láttam, ahogy néznek mögém, de mire én odanéztem sehol semmi. a kurva teknősbékák meg a hátam mogott a szekrényen csak úgy kaparják az akvárium falát, a hülye kutya meg csak nyüszög az udvaron. szal a szetting is megvolt rendesen. és jóhogy síkítva ordítottuk JCvel, hogy meg fogunk most dögleni...