M.A.G.U.S.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Brolly28
Nuke azt direk így raktad fel?
magus - fehér könyv (d20) (új rendszer) -

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

Brolly28
lol
megyek beatricse koncertre
holnap pedig játszunk

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

ösmerem, szomszédomnak ki van nyomtatva ^^

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

játékosok kézikönyve is fennvan ^^

light00
igen, vannak alapvetö hasonloságok, de tudtak ujat is felmutatni. Habár már szerintem senki nem játszik vele....😞

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Shiwo
hát, igazság szerint én soha nem kódexeztem, csak meséltek róla és állították azt, amit leírtam..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

light00
(nem kell komolyan venni, csak ha beleirdo, mi az, meg mellé a véleményedet is....(oda=hosszu) )

light00
kicsit nagyon más a harcrendszere, varázslása, meg a képességrendszere, abszolut eltérö, de ha valaki átolvassa, nyilvánvalo hasonloságokat felfedez benne.

Shiwo
akkor írj róla ódát 😛

light00
öröm lesz átolvasni 😊
(odákat lehetne irni rola😄)

Shiwo
jaja...úgy tom, hogy azt ráadásul a magus-ból fejlesztették ki..

Shiwo
amúgy ha saját faqúnk lesz, akkor meglehetne, hogy minden ide irogató magusozó leírja, hogy mit jelent neki a játék, miért is jó, stb..

light00
Van valami barna, is, asszem a Codex...(még jo hogy megvan, csakhát asse már a régi😄)

Shiwo
akkor legyen 760x200..

majd az enyimekbõl lecsipek 1-1 pixelnyi oszlopot a széleibõl..

Shiwo
fasza.. majd elküldhetnéd a forrást esetleg 😊

amúgy a banner vmivel kisebb, így gyorsabb is..

Shiwo
van sárgánk is, de azt "káosz világa"-nak hívják...

Shiwo
nem én írtam..

light00
nekem8...
(csak eddig 800*200ast csináltam😛)

ja és elérhetõ a fehér könyv is már (d20-as rendszer, tessék 😄 )

ez a 760*200 ami Shiwo logóira is jellemzõ (762*200😛) az szerintem tökéletes.
Ellenvetés?

light00
zsir. ha viszont dobáljuk a képeket, meg kéne állapodni egy szabványméretben, hogy ne nézzen ki hülyén. Szerintem.

zsíros!!!
hogy adjuk/adagoljuk be neki a képeket?

PíszLávJuniti
megvagyok
extra minta kurvalassult volna
tesztként

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

light00
igen, jo lenne ennek véget vetni
😄DD
najo flém off

örülök hogy így gondolod, hozzáállás kérdése minden, és én itt lezárnám, kész 😊
szemellenzõvel nem lehet vitatkozni.

Lammer
jobbat??? akarodmondani "nekunkislegyenmagyarnarancsunkcsaknemesiklehogyloal" eroltetett utanzo fercmunkat? 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddd

nadeinkabb hagyjuk abba mert nem akarok telleg flamet 😄DD
inkabb jo jatekot az RPG pajtasoknak ^.^

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Lammer
szal ize az ugy volt, hogy:

ODASsssSSS U.F.O. !!4!!4!55
<#zavart1><#vigyor3><#idiota>

(amugy nekem zold :Ð)

light00
ha valamiböl lehet jobbat csinálni, miért ne használjuk föl, hogy jobbá tegyük?? A MAGUS megtette😛

ide is beírom hogy a többiek lássák, a nagy hazafi, külföldi szerepjátékokkal játszik, 😉
sárga is finom is és a miénk ^^

Lammer
dehogyis akartam flamelni... 😄
nah jo jatekot a frankenstein jatekoddal kapcsolatosan(osszelopas, fercmunka? stb 😄) 😄DDDDDDDDDDDDDDDDdd

light00
köszönjük részvételt, a nyereményét késöbb szállitjuk. Vagy nem. Mellesleg nem inditok belöle flémet, de uj játékokat nem illik fikázni, mert akkor még a születendö félben lévö mokus mára már igen csak felnött. páj.

senki sem lehet egyforma 😄
mellesleg hallottuk már sokszor, köszönjük <#idiota> 😄

Lammer
nekem amugy megvan az elso torvenykonyv... az mennyit erhet? <#conf>

tudom rossz topikba irok, meg sokakat megbantok, de "mi" anno elsok kozott probaltuk ki a mokust... jatszottunk egy fel evet jol kirohogtuk magunkat, aztan visszaultunk Coc, édiendizni ^.^

light00
jah, a logo alá betenni mondjuk linkben, hogy faq, könyvek, meg nem tudom, legyen kerek szám, keressünk egy harmadikat. 😄

engedélyt kérek hogy ezt egy fakba felhasználhassuk 😊
ha meglesz a logó, akkor igencsak illene kidolgozni egy olyat is ^^

lösszz

Shiwo
esetleg itt van még 1 leírás, tán picivel egyértelmübb..

A szerepjáték, angol megnevezésén Role-Playing Game = RPG az 1970-es évek közepétõl létezõ szórakozási forma a nevéhez illõen a szerep-játékról szól. A részt vevõk a játék ideje alatt egy kitalált személy bõrébe bújva próbálják megoldani a helyzeteket, amelyek szintén kitaláltak, és az egyikük, az úgynevezett Kalandmester (KM) irányítása alatt állnak. A KM körülírja a környezetet (a világot) és a szituációt, amelyben a Játékosok az általuk generált Karakterekkel (JK) mozognak, cselekszenek, gondolkodnak. Az igazi szerepjáték lényege a Karakterek személyiségének minél pontosabb kijátszása, miközben az eléjük állított feladatot, a Kalandot megoldják! Sokféle szerepjáték létezik kezdve A gyûrûk urától a Star Wars-ig,de van történelmi szerepjáték is.

A játékrendszer, a szabályok, a kockák arra szolgálnak, hogy a játékot meghatározott, szabályozott keretek között tartsák, amelyek mindenkire kötelezõ érvényûek, így elkerülhetõ, hogy titánok harcává alakuljanak az események, valamint megelõzhetõk a parttalan viták! (Már amikor elkerülhetõk és megelõzhetõk!) Azokra az esetekre, melyekre nincs szabály, vagy kielégítõ útmutató, a KM szava a törvény!

Az erre a társasjátékra épült iparág kidolgozott világokat, játékrendszert, szabálykönyveket, kiegészítõ eszközöket kínál a képzeletükben kalandozni kívánóknak, hogy megkönnyítsék a játék elõkészületeit, magát a játékot. De természetesen nem kötelezõ ezeket igénybe venni, a vállalkozó szellemûek kitalálhatnak és kidolgozhatnak maguknak saját világot és/vagy ráépülõ játékot.

Tehát néhányan elhatározzák, hogy szerepjátékkal kívánják tölteni szabad idejük egy részét, egy délutánt, vagy még jobb, ha egy éjszakát! A játékosok szabálykönyvek, dobókockák, táblázatok, némi fejszámolás segítségével (számológép használata nem tiltott, de növeli a lustaságot!) kidolgozzák a Karaktereket, melyeket meg fognak személyesíteni a játék folyamán. Meghatározzák külsõ, belsõ tulajdonságaikat, motivációikat, gondolkodásuk aspektusait, elõtörténetüket, ingó és ingatlan tulajdonukat, felszerelésüket. A KM pedig elõkészíti a Kalandot, kitalálja a történet fõbb vonalait, az alternatívákat, az általa mozgatott Nem Játékos Karaktereket (NJK), szörnyeket, ellenfeleket, csapdákat, buktatókat, akadályokat, segítõket, kígyót, békát, megmentendõ dús keblû királylányt! De leginkább felkészül arra, hogy mivel játékosai aktívan befolyásolják az eseményeket, bármi megtörténhet! Egyszóval semmi sem úgy történik, ahogy az eredetileg tervezve volt! A KM használhat gyári készítésû modult is.

Tehát alkalmassá tesznek egy helyiséget, ahol összeülhetnek. Gyertyák, függönyök, hangulatvilágítás, magnó illõ zenével, diszkrét félhomály, valamint töméntelen mennyiségû kaja és pia, tekintettel arra, hogy a játék órákat vesz igénybe.

Indulhat a Kaland! A KM vázolja a helyzetet, a játékosok pedig Karakterük elõre meghatározott személyisége és jelleme szerint reagálnak rá! Persze megpróbálnak ép bõrrel kikeveredni belõle, fõleg, ha Életútjátékról van szó, mikor is a játékosok Karaktereiket kalandok során átirányítják a csöppet sem veszélytelen világban. A Karakterek minden megoldott feladatért, jellemszerû viselkedésért Tapasztalati Pontokat (TP) kapnak a többnyire szûkmarkú KM-tõl, melyekbõl a fejlõdésüket és Tapasztalati Szint (TSZ) lépésüket fedezik.

Közben izgulnak, félnek, örülnek, nevetnek! Gyorsan rákapnak az ízére, kiegészítõ irodalmat olvasnak, saját ötleteket fejlesztenek, idegennyelvü könyveket bújnak.

A játék célja a szórakozás! Kellemes idõtöltés jó társaságban. Növeli az empátiás és komunikácios készséget, illetve a fejszámolás képességét! Nem szégyen tanulni, gondolkodásban, fantáziában, jellemben fejlõdni!

Shiwo
Mi az a szerejáték

M.A.G.U.S.

ha zet a két cikket végigolvados, talán körvonalazódik, hogy mi is ez..de ha nem, akkor megpróbáljuk elmagyarázni...bár igazság szerint nehéz az ilyet elmagyarázni, ezt látni kell 😊

Bocs a kérdésért,de elmondanátok ez milyen játék és mi ez az egész?:d

Shiwo
majd megnézem...csak sztem a barátnõmnél van a summariumom..

akkor csak nekem van elcseszett ízlésem 😄

Egyértelmûen a #633 sokkal jobb mint az utána lévõ "kopárság".
Szóval szerintem is ez a nyerõ.😊

(Elfnek belehetne tenni: summarium 14.oldal képét mondjuk a jobboldali csaj helyére, mert elég fakó 😄 )

részben shiwo okai miatt, részben azért hogy mennyire tudunk olyat alkotni amit mások is átvesznek ilyen felhasználásban mint nagy zöld 😊
meg mostmár ehhez hozzászoktunk 😛 (-am)

pöttyöspanna
Én erre szavaznék.

Shiwo
mi se, de gondolom miután van aki az ET-t nagy zöldnek hívja (mert hát nagy és zöld) ezért a d20-as nagy fehérnek...

Brolly28
de mi csak annyit mondunk h d20 és ennyi
nem fehérezünk itt

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

Shiwo
mert nem a nagy zûd..

Shiwo

Brolly28
miért fehér könyvnek hívjátok?

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

második törvénykönyv is elérhetõ, fehér könyvet holnap kapjátok meg...oké?