M.A.G.U.S.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Másrészt a hátrány van a MAGUSban is, csak kmfüggö, hogy mennyire kerül elötérbe. Én elöszeretettel szivatok:D
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
A kidobott értéket még befolyásolhatja az, hogy ha a játékos használja a karaktere jellemzõit illetve fate-pontjait.
Nincs kezdeményezés. A harc körök helyett ütésváltásokra épül, amik lényegében néhány másodperctõl egészen több percig is húzódhatnak. Külön sebzés sincs (nincs semmiféle hp rendszer), a siker mértéke határozza meg mekkora kárt okoztál az ellenfelednek. Ez a kár pedig tisztán attól függ, hogy hogyan írtad le a cselekvésed. (A megfélemlítés vezethet ugyan úgy gyõzelemhez, mint egy jól irányzott tör döfés...)
A csata elvesztése nem jelent automatikus halált, csupán annyit, hogy az adott összecsapást veszítette az illetõ. Hogy a vereség milyen következményekkel jár, az már a helyzettõl függ.
A karaktereknek nincsenek számszerûsített tulajdonságaik. Pontosabban amely tulajdonság nincs kiemelten leírva egy jellemzõvel, az átlagosnak számít. Egy csomó dologhoz nincs szükség próba dobásokra. Pl.: Egy Erõs jellemzõjû karakter mindig erõsebb lesz egy átlagosnál vagy egy Gyengénél.
S végre ennél a rendszernél van annak értelme, ha a karinak hátrányos adottságai vannak. Elég szépen játékba lehet õket hozni és nem csak a kari fejlesztésénél jelenik meg a dolog, mint tápolást segítõ tényezõ...
Érdemes leszedni és átolvasni. Ahogy mondtam ingyenes és szerintem rengeteg remek ötlet van benne, ami más rendszereknél is használható. Miután átolvastam, azonnal kedvet kaptam ahhoz, hogy elõszedjem néhány elfekvõ kampány és világ ötletemet.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Chaos Anno Domini
Chaos Anno Domini
Sok általános rendszert megnéztem már. Ezek közül a FATE az ami leginkább megfelelt az általam támasztott követelményeknek. Legyen kellõen egyszerû, hogy még egy kezdõ is megértse. Legyen rugalmas. Ne igényeljen túl sok statisztikát, módosítót és kiegészítõ szabályt. Ugyan akkor tegye lehetõvé a valódi szerepjátszást. (Minél kevesebb kockacsörgetéssel.)
Ennél a rendszernél tényleg arra tudok koncentrálni ami fontos. A világ felépítésére, mûködésére és a színes NJK-kra.
ha a varázsló nem kezdeményezni le a boszmester akkor meghalok
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Zátonyra futott a hajó az oldalán 1 termetes lyuk tátongott.
A hajóról a partra kûldtünk néhány embert h vizsgálják meg a szigetet.
Eközben mindent megtettem h fát szerezzek a lyuk betöméséhez.(pallossal szétvertem néhány szekrényt)
majd a pert felöl észrevettünk 1 tucat buzgobint akik vonszolnap 1 "ember"
eközben a fejvadász és a varázsló elrepûlt a 1 repülõ szõnyeggel.
összeszedtem 8 embert a buzgoblinok ellen.
elkezdtük a csatát.3at kinyírtam amikor 34 buzgoblin köpõcsûvel és telelõttek altatóval engem és a tolvaj haveromat.
majd idõval elkapták a fejvadászt és a varázslót is.
amikor felébredtünk 1 arénában voltunk.
a varázsló kitalálta h felgyújtja a goblinok sámánát,be is esett hozzánk az égõ holt teste majd 1 ajtó nyílt ki lent és szétrodhatdt farkas szerûségek támadtak ránk...kinyírtük õket(ill a varázsló megfagyasztotta õket)
haladunk befele az 1ik járaton ahonnan az 1ik farkas jött ki.
1 kínzókamrát találtunk,ahol gahulok voltak bezárva ketrecekbe,mivel a fejvadászunk nagyon táper kiengedte az 1iket ami nekiment az többi ketrecnek és kiengedett kb 5 gahul-t.
én és a fejvadász feltartottuk a gahulokat majd 1 rács mõgé mentünk ahonnan lépcsõ vezetett tovább,
2 irány volt felfele majd 1 lefele az alaksorba,felfele az ajtó zárva volt azért elindultunk le
szötétség volt mindenhol
a sötétségbõl kilépett 1 összeaszalódott vak boszmester...
elvitt minket a szobájába ahol elmondta h 1 Daronne démon van itt és csak különleges világító kövekkel maradhatunk életben.
magunkhoz vettünk 5 követ mert csak annyi volt.
elindultunk felfele és ott szétváltunk.
én és a varázsló felfele mentünk,a tolvaj és a fejvadász az alaksorban keresték az ajtó kulcsát
légiességgel átmentünk a falon 1 lakószintre ahol félhomály volt majd megláttuk a démont.
köveket elõ majd elkezdtük meggyújtogatni a fájákat
el is ment
szereztünk pár dokumentumot errõl a helyrõl...stb
majd 1 barlangban elindúltunk felfelé
ott ránktámadt 1 Wirg amit a varázsló fél perc alatt kinyírt de mivel vmi tûzköpõ kutyára átalakúlt és amikor elemi erõ kitörés-t ránymta tûz keletkezett és sebzõdtünk
a várázslónak össz 5ép-je volt a sok harcban rengeteget vesztett és etõl a robbanástól 1ép-je maradt és elájúlt,bekötöztem
majd amikor 10 perc után felkelt elindúltunk tovább és kiértünk a napfényre 1 épülethez
találtam az épületben rengeteg 250 éves bort 1et elraktam.
kinyitottunk 1 ajtót és megláttuk a kis vak boszmestert és a tolvajt
hirtelen a boszmester ellenünk támadt ezért csonkoltam pallossal a fejét.
ott álünk erre 14 db bosszúálló jelent meg
mit tudtunk tenni
pallost fogtam és elõre áltam
erre elkezdik "köszönjük h megöltétek a gyilkosunkat"
barátok megnyugodtam...néhány intézkedés
majd a bálteremben megjelent a démon
és már muszályvolt megölni
...engem támadott mert én voltam a legerõsebb a többiekkel el tudott bánni
41FP-bõl 3 maradt majd megöltük de nagyon dúrva volt halála után átkot szórt ránk ...a kis boszmester pedig végtagsorvasztást nyomott a varázsló bal kezére
visszarepûltünk a hajóra
a varázsló megszüntette az átkot
a fajvadász pedig nem tudjuk hol van
majd a bosszúállok elhozzák hozzánk...
röviden ennyi
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Mostanában arra készülök, hogy egy saját világot összehozva elkezdjek mesélni. (A Heroes sorozat nyomdokain haladva egy kis horror beütéssel. De egy saját StarWars kampány is készülget. A távlati célok között pedig ott van még egy feudális Japánban játszódó fantasy is.) A FATE 2.0 szabályrendszerét fogom használni. Minimális kockacsörgetés, nem kell ezernyi módosítóval számolgatni, nincs szükség tengernyi statisztikára az NJK-khoz és teljesen történet orientált megközelítésû a rendszer. A legfontosabb szabálya, hogy csak az számít, ami a történet szempontjából fontos. Teljesen ingyenes a rendszer és van hozzá egy használható magyar fordítás is.
Ha valakit érdekel érdekel innen megszerezheti a szabályokat:
http://www.faterpg.com/
http://noiseehc.fw.hu/fate/
(Bocs, de nem tudom leellenõrizni, hogy élnek-e még a linkek, mert a meló helyemen tiltó listán vannak a fenti oldalak. :o/ )
bazd tegnap du. 2-tõl mágusoztunk reggelt 5-ig
olyan király volt 1 hajszálon múlt h nem halt meg az egész csapat
itt vok suliban majd leírom a végét
1 2 üléses kalandon 2 szintet léptem
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
lehet legálisan, olcsón szerezni, csak kell hozzá egy olyan ismerõs, aki könyvekkel kereskedik ;)
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
ugye lájt? :)
Én is csak diákpénzböl élek, de majd félreteszek...D:
mindenesetre 1 vásárlója a könyvnek legalább lesz: én.
#724: bezstiárium az sokmindenkinél van, és mindig, szóval azzal nem kell játszani :) az van. (najó, valakinek csak gépen)
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
de itt ez létszükséglet, mert eddig az új rendszer a d20 rendszer volt, most akkor minden tolódik egyel? mi lesz belõle? és ha valaki mondjuk 'új rendszerrõl' beszél, de még nem ismeri az új-új rendszert, akkor összekeverhetõk lesznek a dolgok... :D
tényleg milyen jó lesz ilyen szavakkal hadonászni... és ajánlom, ne olyan színt válasszanak ami mán 'létezik' (úgy értem könyv formátumban:D)
nem akarok kritizálni senkit, szövegértésem se a legjobb igazándiból, de ha egyszer életében vett már kezébe d20-as rendszer máguskönyvét a cikk írója, (légy-lecsapáson kívül, omg) akkor tudná, hogy ez így nem teljesen igaz, ahogy leírta :P"
ezen én is megütköztem mondjuk..
/tényleg örülök-egyik szemem sír, másik nevet/
azon gondolkoztam igazán, hogy ezek is kiegészítõkre építenek, a fehér könyvben is kiegészítõkre építettek, és azokból se lett semmi :\
mindig lesznek olyanok akik elégtelenkednek, szóval erre csak annyit lehet mondani hogy: majd meglátjuk.
egyedül az zavar a cikkben, hogy úgy kezelik a fehér könyvet naggyából, mintha nem is létezne, szóval: "A mágia és a varázslás birodalmában a legfontosabb változás a régi könyvekhez képest az, hogy a mágia képzettségalapú lett"
nem akarok kritizálni senkit, szövegértésem se a legjobb igazándiból, de ha egyszer életében vett már kezébe d20-as rendszer máguskönyvét a cikk írója, (légy-lecsapáson kívül, omg<#wilting>#wilting>) akkor tudná, hogy ez így nem teljesen igaz, ahogy leírta :P
"A varázstudók, illetve harcosok párviadalát, illetve a cselekvés-rendszert egyaránt átszerkesztették, ez által újra vonzóvá téve olyan korábban gyenge kasztokat, melyek csak fegyverforgató tudományukból éltek (lovagok, harcosok, stb.), ezáltal megtörve a mágiaforgatók egyeduralmát."
itt, azzal nincs gond hogy a cselekvés-rendszerbe belenyúlnak, talán közérthetõbb lesz hogy "pillanat" "teljes körös cselekedet" "szabad cselekedet" "félszabad-anyámkínja cselekedet megelõzõ megszakítás rohamja" , szóval nem fog belegabajodni az agyam egy csatába... (remélhetõleg)
no de ilyen elhamarkodottságot én nem írtam volna, hogy "csak fegyverforgató tudományukból éltek", természetesen igazuk van abban, hogy gyógyítás képzettséggel, vagy zárnyitás képzettséggel rendelkezõ pélául harcos nem egyenértékü mondjuk egy domvik pappal, vagy tolvajjal, de véleményem szerint eléggé NEGATÍV képet festettek egyes kasztokról, amik mondjuk - a fehér könyvben eléggé jól - odatették magukat a szerre.
hirtelen ennyit, lehet vitatkozni ^^
ja és #714: micsoda helyes meglátás uram!!! :D
a negatívumok ellenére azért én tényleg várom ezt az 'új' rendszert, csak még nem tudom hogy lehet majd hívni :P
remélem más színe lesz mint a többinek, mondjuk
hmm..lehet kéne még pontot tennem az írás/olvasás képzettségemre...
nagy feró olyan szövegeket benyomott
vmi részeg fazon meg bekiabálta neki h "gyere má ide bazdmeg"
manapont, harcérték, fp, stbre ezekszerint lesz egy egységes pontrendszer, amit szintenként lehet szétosztani ?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
"A pdf-es verzió kb. 2 héten belül tesztelõkész,"
kezd érdekes lenni...akkor lassanként csak kijön, habár....nagyon gáz már ez az ezredik könyv :C
(persze a MAGUS is megér egy misét :D)
Most nemár, a fehér könyv után egy uj alapkönyv? :S
Várható megjelenések 2007-ben
III. negyedév
Új Törvény Könyv-M.A.G.U.S. szerepjáték alapkönyv – Új K100-as alapkönyv, az Elsõ Törvénykönyv alapján
mellesleg ez csak text, tudod hogy a fájlnév más, vagy nem tetszik? :D
#699: ha szüleim itthon lennének biztos megkérdeznék hogy el akarok-e menni <#hehe>#hehe>
õk is szoktak járni :P