43179
  • Rockety
    insta-mezz: 10perces timer, kis ható sugár, alig tart valameddig (purge, determanation) legtöbb bard úgy használja mint a minstrelek az insta stunt.
  • zippofcy
    Minstrel a 2. legjobb melee cast a skald utan, csak jol kell speccelni, nem hurka support karinak
    Bar lehet csak a 3., a championt meg wardent nem ismerem annyira.
    A pure melee castok dogunalmasak, szinte csak a mezzelt / stunnolt ellenfelnek tudnak artani, vagy azoknak akik eleg hulyek leallni veluk 1vs1ezni Mondjuk blokkolni jol tudnak, sokaig tart mig agyonverik oket, de mit ernek vele ha alig sebeznek?
    Az SBk meg eleg jok lennenek, csak kell mellejuk egy skald a speed / snare / mez miatt ... de azert IP nelkul ok sem jok, a papir armorjukban.
    Esetleg ha megveszik a legnagyobb evade RAt ... bar a 2x6mpes stun 4DDvel 1vs1ben eleg kell hogy legyen ellenuk akkor is ha minden utest evadelnek Na persze ez csak elmeleti lehetoseg, meg sose tamadt meg egy SB se egyedul
    Illetve 1x igen, felbuffolva uldogeltem 4/5od HPval mikor megtamadott. Bejott neki a PA, megse elte tul
    Minire visszaterve: szvsz 2 jo spec van ra: supportnak az INSTR 50, stealth 34, slash a maradek. Ilyenkor harcolni NEM tud.
    Vagy INSTR 44, slash 49, stealth 4. Ilyenkor supportban tudja a speedet meg a powersongot, de a mezzt NEM. (sokat resistelik) Viszont csereben jol tud harcolni (foleg buffolva) es nem fogja otthagyni a karijat 1 het utan azzal hogy unalmas support kari. (ja es RP leechre is tokeletes )
    Mondjuk a petem szivesen elcserelnem a skald 30seces insta mezzere, de hat semmi sem tokeletes.
    A nem troll skaldokon meg csak rohogok. Zerkernek is a troll a legjobb (legalabbis Okla szerint) SBben szvsz az a legszarabb hogy VAGY shadowzerker, VAGY critblade. A skald viszont mehet gyors 1Hval + pajzzsal vagy 2Hval felvaltva is.
    Arra leszek kivacsi a minstrel tenyleg speccelhet-e majd pajzsra SI utan. Ha mar a stealthjet ugyis elkurtak (se see hidden, se wall climb, ki az a hulye aki igy speccel ra?)
  • Mester
    Elsősorban nem 1vs1-be érdemes összehasonlítani a karikat hanem grp vs grp-ba és ott már két jó grp között nincs nagy különbség a legfontosabb RA-kat(bof sos etc) meg nagyon hamar meg lehet szerezni tehát a legtöbb embernek van és szvsz azokat is érdemes venni ha összehasonlítasz két karit.
  • Hangianix
    Egy perc ide oreg, ne csinald a mubalhet. :)
  • Hangianix
    Ki volt?
  • Hangianix
    Akkor lopok toled. Mar bocs, de te honnan veszed a minstrel 80%-at? Ez egy tevhit, csomo 50-s minstrel nem jatszik a karijaval... En pl. egy minstrelt inditottam, mert elegem lett belole, hogy sose talalok (jo) minstrelt. Igaz, ezek utan meg clericet nem fogok talalni...
  • Mester
    légy=legyél:PP
  • Mester
    Már bocs de a clericnek már van egy grp purge stintű RA-ja a BoF és ha még van esetleg egy minstrel is a grpban(esetek 80%:p) akkor neki meg van SoS ha ez a két RA fent van akkor nem sok mindent lehet csinálni a ellene.
    Nem lehet mezzelni a casterek elfutnak spdel szarrá nukeolnak mindenkit a hibi tankok meg alig tudnak dmg-t ütni bof miatt...
  • Mester
    Hát ne légy benne biztos steveh 1h/shield speced tehát viszonlag gyorsan üt. slash dmg(scale -15% slash)
  • Hangianix
    Oszinten szolva egy rendesen speccelt rr2 mentalist is kiszopatja ha nincs keznel purge/ip.
  • Atomy
    Látom még nincs 50-es sorcerered. Akikkel beszéltem egyik sem élvezte hogy casterként kell előrerohanni mezzelni -> kap 345253 instaspellt mezz/stun/DD, kapja a boltot, PA-t és 1mp alatt már halott is. A múltkor a sorcererünknek sikerült lemezzelni norbiékat (nemtom hogy, bizos sokáig tarott míg a bárd ujja odaér az instamezz gombhoz), A hatás annyi volt hogy egy pillanatra megálltak, group purge, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna.
    Damage terén meg mind vonalon amin a normális sorcerer spellek vannak: mezz, charm, power regen, damage spell nincs. AEDD, AEDoT egyik vonalon sincs neki.

Egyébként mi a baj a celtic dual-al meg a celtic spear-el?
  • BadGuy
    Aztan a celtic dual, celtic spear fix hol marad?

Bar ezek a "fix"-ek a rinyagep amcsik miatt van. Pl nemtom sorc hol volt szar kari, messzi nem kellett neki ez a 55%os selfmezresistbuff meg a tobbi pocsseg. Lenne jol speccelt 50es sorcim eszembe nem jutna rinyalni hogy "na adjatok nekem ilyet mer annak is van nekem miert nincs anyad mythic akko cancelolom a 3 accountom asap!". Nem nehez elkepzelni hogy igy mennek arrafele a dolgok. Igaz en 1 dologert se rinyaltam mythic-nel pedig lenne mirol :)
  • BadGuy
    Hat csak 15%, +determination 3 + body resistek. Orulni fognak a bardok. 26os mind speccel meg mindig uber dds lehetek, ott tartok mint a menta lvl 3 mana crack+speed+aemez+lullaby. Nabumm nem tudsz charmolni orange mobot. Lvl 50 templar vagy 46-48 fomorian wolfbeast,46-50 bloodletter, lvl 46-50 isolationist wizardess . Tessek itt van par pet amit fogok sorcererrel becharmolok aztan el van felejtve a dolog nyomom speedbuffom aztan benyomom amg-hmg-mmg-tower-crauchon (a paletta vegtelen :) ) a mez resist buffot es szevasz tavasz 15%+det3+body resist. Hat ha kicserelhetnem mentamat sorcira hibibe szivesen megtennem, meglennek en a mana zabalo orange pet charmolasa nelkul, a 90-250 heal nelkul es a hp crack nelkul ha en lennek a 500at-arto-ccer. ( Menta charm: humanoid meg olcso, insect,animal is tarthato[insectnel mar eszreveheto enyhe mana csokkenes] , magical tarthatatlan. Sorci tud majd undead petet is tartani [vagy barmilyet ha olyan kedvebe talal ra az ember] )

Jobb lesz a sorcerer sokkal mint a menta. Nem igy kene az albi caster karikat kijavitani. Theurgist meg kap 2000 range mez/stun immunis petet az meg a masik vicc. Nem overpowerelni kene albokat mert hogy netalantan hibi casternek van single target stunja (ami mostmar szart sem er purgeok koraban + determination). Pl. paladin kap endu regent hat lol ismet "balanced" karit keszitett a mythic. Nektek mindig, midiknek neha (azert ott sem hemzsegnek a shamanok) nekunk meg baromira ritkan lesz endurance regen. Erdekes hogy ott a legnepszerubb karik kapnak ertekes cuccokat (rez,enduregen,speed[szivesen lennek minstrel is mivel az tud kicsit harcolni mig bard nem tud] ).
    Majd kivancsi leszek mi a halalt csinalok en majd 5-6 earth elementallal amikor ramennek az egyik casterunkre. Vagy ice petek :) 2000 rangebe er a theurgist es csinal 5 ilyet ismet es azt a castert mentsd meg aki ezt kapja. Bar talan ice petet meg lehet interruptolni de hamarosan azt is kiszedik imho.

Thane "fix"-eket nem is kommentalom, champion lemasolva (nemileg, nem teljesen).
  • Bith
    Mert a Steveh epic armorban feszít, az meg nem olyan, mint egy konzervdoboz :).
  • Mester
    Steveh armsman
  • Mester
    Itt az számít igazából melyik kariból mennyi van nem az hogy melyik jó ill. rossz kari(persze az is közvetve.).
  • Bith
    Mercenary chain armorban van, armsman meg plate-ben. Emiatt light tank albionban a merc, nem rendes.
  • Bith
    És eddig a sorciknak nincs semmi olyan buffja, amit nem magára tehet csak. A power regen lesz az első (és valszeg utolsó) ilyen.
    Az összes többi casternek van olyan buffja, amit másra is tehet.

Egyébként a speed-je is chant, szal vagy az megy, vagy a group mez reduce (ami nem olyan sok ám, mert csak 15% a legnagyobb).
    Petről meg annyit, hohgy annak is megvan az előnye, hogy a menta charmja pulse, mivel így tud fogni nari mobot is, amit a sorci nemtehet meg, tehát a sorci max 50-es pettel futkározhat (ha talál olyat :), de többnyire kisebbel szoktak, mert nincs sok helyen pont 50-es mob, ha meg már 51-es, akkor nem tudja befogni.
  • Bith
    És mitől lenne mentalist? Se healelni nem tud, se igazán übert DDzni (főleg nem egy mind specces, aki az új cuccokat kapja). Meg egyéb dolgokban is nagyon messze áll amentalisttól a sorci. Ettől sem lett überebb, mint eddig sztem, csak jobban fogják szeretni, mert majd minden jött-ment casterre akit meglátok feltesztem a power regen buffot :). Mellesleg albionban sorciból van tán a legkevesebb, úgyhogy a balance-on nem sokat változtat a fejlesztés ténye. Ráadásul tööbbet kell tennem a mind specre, hogy megkapjam a legnagyobb mez rövidítő chantet, eddig 44-et akartam a mind-ra tenni, ami a legnagyob aemez, de mostmár 49-et kell. Így a body vonalon nem lesz meg az aeroot-om, ami pedig jó lett volna.
    (mellesleg excal/hibiben tervezek egy mentalistot is indítani az eldrichtem mellet :))
  • Rockety
    Camlann chanter lista :)
  • Rockety
  • zippofcy
    Olyan rovidek a beirasok mostanaban, mielott meg teljesen ellaposodna a forum gyorsan leirom azt a 3 esetet amin a legjobban mulattam eddig.
    1. Eppen Gna mellett xpztem a skaldommal jo regen mar (majdnem egy eve kb.) mikor ugy lvl20 korul odajon egy tag es megkerdezi hol talal instrument merchantot midiben. Mivel senki nem valaszolt neki gondoltam megnezem mennyire hulye: felajanlottam neki 3gert azt a flute-ot amit a willowk egy fajtaja dob Gna mellett. Azert tartottam meg mert tok jol nez ki, csak persze semmire nem hasznalhato. Eloszor sokalta a 3gt, de mondtam neki hogy csak Jordhaimben van arus, meg hogy high lvl, ugyhogy a vegen megvette. Mondtam hogy sok szerencset, aztan /ignorera raktam es elpucoltam skona fele. Oklaval meg masnap is ezen rohogtunk
    2. a lvl huszonvalahanyas minstrelemnek kertem egy szett pygmi armort anno. (jobb elobb mint kesobb alapon :) ) Mondtam lemegyek erte Lyonba, Cornwallbol ugyis par perc futas minstrellel, talalkozzunk az aquanal. A tangli fat persze kempelte egy grp (regi szep idok )
    Gondoltam idegesitem mar oket egy kicsit, odamentem a puller melle es /y I dont afraid of pygmies. Tag megszolal: me neither. Kb fel mp mulva odaszalad mellem egy pygmi, ket utestol kihalok, a puller meg ezen ugy rohogott hogy ot is leverte 2-3 db. Ebbol is latszik hogy jobb felni mint kipurcanni
    Meg szerencse hogy az armort a hullamnak oda tudta adni a guildtarsam, aztan /release volt
    3. A minstrelem olyan 40es lehetett, pont nem volt egy kaba se a lathataron szoval ugy dontottem kiprobalom a pettel szolozast. Addig nem nagyon farasztottam vele magam, felbuffolva narikat siman leszoloztam, a petbol meg boven elegem lett amig a kabam feltapoltam lvl21re, de gondoltam hatha gyorsabban tudok igy olni narikat es elfogadhato lesz az xp szoloban is. (amig nem talalok kabat ) Akkoriban az INSTRem eleg magas volt az utolso elotti powersong mielobbi megszerzese miatt, szoval fogtam egy sarga pellaidahot es felbuffoltam a minstrelt meg a petet is. Ki is nyirtam vele 2-3 telamont, de nem sokkal volt gyorsabb mint pet nelkul mert sokaig kellett varni mig a pet lesebzi, anelkul meg ugyanugy ram aggrozott. Gondoltam fene fog szarakodni ezzel, es beszuntettem a chantot. Ilyenkor a mini petje rogton raaggrozik, de mivel a narikat siman szoloztam gondoltam kit izgat. Naszoval DDztem, utottem - de a HPja csak nem akart fogyni. Hmm nem is tudtam hogy ilyen erosek ezek a pellak, de csak nem fogok elfutni buffbottal egy sarga mob elol, gondoltam magamban. Par perc mulva szepen oop meg ooe lettem, aztan nem sokra ra a buffbotom is. De a szemet (ex)petnek meg megvolt kb. 1/3ad hpja. Par mpel azutan hogy kifektetett leverte a clericemet is. Na akkor aztan vegre leesett rola a rengeteg buff, vazze
    En meg a rohogestol elfelejtettem idoben release-elni a clericet (hosszu az ut campabol lyonba), meg szerencse hogy elso halal volt a mininek
  • Bith
    A lényeg viszont, hogy a sorci javításokat benne hagyták :).
    Ami nagyon zsír az a power regen buff, ami eddig albionban nem is létezett. Meg az összes fajta mobot lehet majd charmolni, lesz self mez idő csökkentő (55%), meg groupra ugyenez chantben (15%), meg megnövelték a mez távolságát is (vagy a range-et?).
  • Hangianix
    Anno minden magyar egy guildben volt pry/hib-en?
  • Hangianix
    De meg mindig nem lepett ki mindenki. :DDD
  • Hangianix
    SI bug. Sajna hozzank 99%, hogy javitva jon.

Maskulonben kihagytak a smiter javitasokat 1.59-bol. Remek, tegyek az insta dd-nk timeret is 5 percre, es szerintem a stununk is tul gyors. Ha mar rovidebb hatotavu mint a tobbi realme, legalabb legyen lassabb is... :(((
  • Bith
    Mert kilépett a guildből a guildmasterünk, és nem adott másnak előtte GM jogot, így nem volt GM :). Tehát csináltunk egy másik guildet, hogy majd ha másikból mindenki kilép, akkor újrakreáljuk. De közben megtetszett a név ami az új lett, és maradt ez :).
  • zippofcy
    En ugy tudom a 8 slot a SIvel jon.
    Mifele bug?
  • Rockety
    sousi gyerek a másik új sztár, thrust mercenary agyonbuffolva hihetetlen durva...
    "Just mezz Sousi but dont touch him, he cons purple and aggro" - lvl 50 blademaster beszólása, röhögtem egyet.
    1.59be lesz fasza bug amit ha úgy kapunk meg hogy nem javítja ki a goa előtte, akkor 1-2 óra alatt 100P-ket lehet csinálni :)
    Btw mikor jön a 8 karakter slot? 1.57 vagy 1.59?
  • Mester
    Én is észre vettem hogy ha np közelben szaladgál akkor vmiért laggos a játék mint amikor midi/albi(nagyon nagyon ritkán persze:P) közeledik.
    Lehet a szép köpenyük teszi nemtom.:)
  • Hangianix
    Van egy masik kep is, ahol eppen leuti a norseman-t, kis kerek pajzs meg a kard ott a kezeben. :D
  • Hangianix
    Szerintem az NP ezt jatsza allandoan. Amikor ok jonnek, allandoan akkora lagom van, mint relic raidnel...

Erdekes, talalkoztam en mar maskor is 3fg hibbivel, de sose szivtam igy...

Ja NP profizmusarol, uberek vagy nem, bardot, druidot otthagytak egyedul, miutan oket kinyirtuk 2 scout leszedte az egesz bagazst...
  • Hangianix
    A DA tagokkal (most mar AoD) ellentetben en itt jatszottam mar beta alatt is (egy masik magyar sraccal), es osszehaverkodtunk egy nemet meg egy norveg gyerekkel. Megbeszeltuk, hogy csinalunk egy guildet. Az AoD az termeszetesen kedvesen meginvitalt a jatek kezdete utan, de nem akartuk otthagyni az ujdonsult cimborakat, illetve azt nem tartottuk jo otletnek, hogy ok is jojjenek, mert full magyar guildben van ket kulfoldi, haaat, szegenyek belehulyultek volna a magyar dumaba. :D
  • Tafaya
    Friar tenyleg durva, de szerintem azert mert staffra speccelhet, ami full dex-t hasznal es a durva friaroknak sem elsodleges, sem masodlagos, de megcsak harmadlagos kepesseguk sem a dex, ergo magatol nem fog novekedni :))
  • Tafaya
    Szerintem siman van olyan program amit egy billentyuvel aktivalhatsz, es fake lag-ot csinal. Vagy van valami uj cheatt ami szinten billentyure kicsit alteralja a klienstol a forgalmat. Ha ezt mindig eljatsszak akkor csalnak.
  • Mester
    HAngianix: te miért nem joinoltál a Pryd/alb magyar guildbe??
    (jó a bw-n lévő troll Loe cloakban kép:))
  • Mester
    lol
    no comment:P

(Én elszaladni szoktam nem laggolni...:p)
  • Rockety
    nem, mert akkor kifagy az illető itt viszont nem.
  • Bith
    Sztem laza windows gomb, vagy alt+tab a trükkje. Csinálják ezt többen is amúgy.
  • Rockety
    walker állandóan ezt játsza el, szal tuti nem a netjével van a baj