Dark Age of Camelot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vagy az is jó...

Trutyi LvL 60 UD Priest (Bloodscalp)

Kétkezes zerkerekrõl beszélek celerityvel és haste buffal + rájön még a 7 percenkénti maci mód

3 healer 3 troll 2h warrior jó alacsony qui-vel( pbt már nincs annyira sok grp-nak szvsz.) nem lenne olyan rossz (persze a többi realmhez nem a savage grp hoz mérve:p)

Lourker

Akkor már elég kevés az élete, ha miden szar shoutot elnyom:

eddig már elnyomattátok vele a hastet, a dps buffot, az endut + a resisteket: ott egy savage 900 hp-val és 30 másodpercig isten.

Az az igazság, hogy midiben lehet a legjobb tank groupot összeállítani, mert a 3 healer+shaman lefedi az összes CC-t.
Plusz gyógyítani is tudnak. Plusz a celerity+haste buff miatt gyorsan nagyot ütnek. De könyörgöm, ha ez nem tetszik, akkor be kell vetni a spec RA-kat,zergelni kell vagy ide kell jönni és ki kell próbálni.

pl azért mert van melee resist ill evade shoutja?

Azt a zerkeres dolgot meg még most sem tudom hogy komolyan gondoltad-e.

Lourker

Jockey
kabbe, pedig már egész belekesedtem😛

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Jockey
amúgy már tolom a zerkerem megen, 26os, lesz mnég itt savage nerf ne féljetek
elõször jön a h2h nerf, aztán majd szépen lenerfelik a 2h-t is valahogy, vagy ra csökkentéssel vagy mással, zerkereké a jövõõõõ, jövök balááááázs😊)

Na ez az ami nem igaz.
Ezt a grp-t egy jó alb melee grp ra-k nélkül leverné szvsz.

Láttál te már zerker dmg-t nerf után?

Lourker

Jockey
ezzel egyet értek, a lentebb említett healer a fõ gond, nerfeljük azt elméletem miatt😊
ez csak vicc volt persze😊
max annyi változna amugy, hogy nagyobb eséllyel mennénk a többi realm tagjai, és 20 seccel tovább tartanának a csaták😊

Térjünk át elméleti síkra:

Nincs savage. Hurrá!

3 zerker 3 healer 1 shaman 1 skald

Ugyanúgy meghalnátok, mint most a savage-októl.

Jockey
nem kötekszem csak kérdem: ha egy savage-k cappelve van a slash ressitje mondjuk, arra nem jön rá+ba a saját resist shoutja?
mertha rájön, akkor megen más aszitu mint egy cappelt merc vagy bm-l😊

Jockey
kivi lennék amugy mit alkotnának a mdik egy 3healer fés main warriro, vagy vegyes, zerker-warrior setup-l, sztem ugy is durvák lennének, csak ez a savage most annyira dúrva, hogy csak az jön a csapból is
amúgy lehet valamit nem vágok, de hogy is van ez?
szal van asavage, azt felbuffolják jól buffbottal, akkkor már eleve kurvagyorsan üt, agyuk hozzá a midis sajátossságot, a haste healer buffot, akkor azzal még gyorsabb, + hozzájön a self hasteja, ami tán 30%-os, ehez már miért is kell az az ra amit fidel irogat?

Már megint a savage téma: lol.
Ki beszélt a savage-rõl?

Rock, nem csak 8savage groupok vannak midiben, és a többinek kell endu regen. Egyébként pedig melyik deter4 tankon tart sokáig a mezz? Ja és azonos RA-kkal ellátott és azonos RR-ú cappelt resist-û mercenery, BM vagy zerker pont ugyanannyi ideig bírja az ütést, mint a savage. Ezzel természetesen nem a savage-t akarom védeni, csak nem igazán értem, hogy miért nehezebb kiütni...

Jockey
amúgy szvsz nagy gáz a savage, de a dúrvaság igazábol a 3 healerbe van ezeknél a setupoknál
egy cc healer chainbe, mind3 tom demezelni, ez a nagy szopatás igazán
3 karit nem lehet egyzserre leverni kézzel, és mind3 karinak megvannak aképességei hogy kimenekítse a másik 2õt, vagy hogy healeljen vagy hogy mezeljen, még ha nam is überhatásfokkal (tegyük fel egyik fõspece mend..)

Jockey
asszem valamit elnéztem..

savage témához...

savagenak nem kell enduranc regen ^^

zzz

vegyék el a tank ra-kat(fõleg determinationt, ugyanis determ4+cap resist, resist buff,ra resist, nincs azaz isten hogy 10secnél tovább legyen mezelve) és a savage megvan oldva, (tegyük hozzá a 3 healer grp bármelyike tud még demezzelni idõközbe😊), szal talán még egy pici dmg nerf, stackelhetõ haste buffok elvétele etc, sok nerf kéne oda egyszerûbb lenne törölni a picsába azt a szart 😊

zzz

50 pole + 42 shield + 39 weapon = legjobb arms spec tbh. de 2handed most jobb lesz mint pole imo, hátulról való snare + erre jön egy 7seces stun chain.

zzz

ja igen CELERETIY + SAVAGE = laugh nem bírom ki hogy ne röhögjek...

zzz

A shaman buff témához:
ha szar a shaman buff vonala, akkor nincs endu regen sem...

Jockey
pontosan
albinál a style is meghatározz a sebzést
ha 50pole 50 slash vagy ,cak akkor sebzel 100-125%-t, de mivel ezzel se xp-ni, se gaurdolni egy keepraiden, semmit nemtudsz csnálni csak ütni, igy általába rámennek shieldre is
nos, igy már a damage szórás 75-100 között van, szal ennyit a sebzésröl
ha meg maradsz 50-50, akkor olyan védelmed van mint egy pillangónak, max futni tudsz, szemben egy midi pajzs (50es....) +magas parry skiljevel..

hmm:

albion:

- CC kaszt clothba (legyen az sorc, theurg, wiz, cabalist)
- End regen kiiktatható paladin mezzelésével
- mindenféle instant spell teljes hiánya illetve hülye speclineokba vannak értelmes dolgok szar karikon
- interruptok no determ tankon, ill. cloth kasztokon
- über szar pve
+ jó ra'k
+ nagy létszám (sajnos 1fgvel megy az ember ez nem olyan jó)
+ infiltrator
+ demezz + af chant
Hibik:

- kaszterek szopnak és ugyebár ez a caster realm
- tank grp nem müxik normálisan a bard sebezhetõsége miatt és az ra'k se igazán tank grpnak vannak kitalálva (grp-purge, baod)
- létszám
- endurance regen legszánalmasabb megvalósítása
- csak 1 CC spellje van a bardnak , de legalább van instant verzió
+ jó pve
+ fasza pbaoe grpok, amik nem müxenek igazán mostanság
+ jó ra'k caster grpnak
+ mana-chanter

midik:

- fotm játszol vagy különbesz szopod a faszt (azaz savage, healer, shaman, skald esetleg warrior/zerker)
- healer és shaman ra nem a legjobb,
+ messze a legjobb CC a játékban x2-3 / grp The Healer
+ messze a legjobb tank a játékban, hand2hand és 2handed verzióban, x2-3 / grp Savage mi más
+ legjobb 2ndary cc a játékban x1 / grp Shaman
+ skald, ami kb egy szinten van a mincerel, ADDIG amig a mincernek van sos, egyébként skald jobb (ha grp vs grpra appelálunk, mert mincer tud solozni is de az picit mellékes grp vs grpba). x1 / grp

- hamarosan nerf jön, talán ezért nem játszik mindenki midiben 😊

zzz

Hát még régebben Hibi szemszögbõl néha így nézett ki a rvsr : harcolunk random midikkel warders add. Harcolunk sotl-el pe add.
És ez minden második harcban így van miközben rajtad kívül 0 hibi van emainban az se jó ám.

Lourker

LOL ne viccelj már...

Ha a savage-t kicsit jobbra csinálják mint a többi realm legjobb tank-ját akkor azt mondom ok.

De a mostani állás szerint a h2h savage egy vicc és a 2h se sokkal gyengébb.

Egy komoly nerf kellene nekik pl cheap ra-k ill. deter elvétele. Vagy összes spelljük elvétele(ez mondjuk dmg-t nem nagyon gyengítené de nem lenne self end-jük etc.)

Lourker

Igen, de en nem igazan vagyok a random rvr hive. Foleg albkent atm, mer nem erzem magam tul skillesnek amikor allunk 60an az emain toronynal. 😊
Jockey
és a savage-t nem is említettem, ok, tegyünk nekik is be egy külön trainelendõ skill-t 2h-ként
majd meglátjuk ki sírna jobban, midik vagy a többi realm..😊

Az összehasonlítás nem 1fg vs 1fg rvsr-rõl szól, jobban megnézed és pl. xp-zésnél(nem feltétlenül pozitív néhány esetben) random rvsr-be számít hogy sokkal többen vannak az egyik realmben.

Lourker

Ez mesternek ment
Nehogy nekem itt te is vedelmedbe vedd a zavaget azt a karit ami minden tankot elpusztit kulonosebb nehezseg nelkul 😊.

Clericet meg 4-hiteli. Sorc meg.... 2 utes ha makja van, healelni se tudok az ellen 😊
Jockey
rofl
k, indítok még pár karit midibe, ugysincs elég
az a 3 wp fajta 3 különféle style rengeteget jeletn, szvsz ez elég jó
warriror damage outputjan növeltek ha joltom
20%ot nemtom hol láttad leírva, de kivi vagyok te találtad ki vagy miböl is jöna számítás, bár gondolom spd egyéb alapján számítod a damage-t, mer thiába üt pole 600at 5 sec alatt, ha midie 3 sec alatt ütt 400at szvsz
szvsz midik igy jobban jártak sokkal, egy sokkal univerzálisabb, és védelemben is jobb karikat kaptak, nyugodtan lehet számolgatni mit ütne egy amúgy is gimp skal 1h-l.., vagy mennyire szar is egy 2h-l bevitt pa szétrkitikálra-tt sb-nek..., vagy egy thane-k egy + fejlesztenivaló skill, és had ne soroljam..

Mas teszta a savage.
Shaman témához.
Szvsz midi grp-nak az az egyik legnagyobb elõnye folyamatosan rootolva/diseaselve van az összes tank ha az ölöd meg elöször kap egy pr-t vagy sima 100% hp rest és folytatja a disease-t etc.

pryd/midi-ben minden jó grp-nak van egy buffbotja tehát az se igazán probléma hogy a grp-ban lévõnek nincsenek jó buffjai.

Lourker

"hatalmas létszám"

Hmmm, albioni group slotbol tobb van 8-nal? 😛
Jó egy tankkal rámész egy assasinra . Vagy tankkal tankra az azért más tészta:p

Lourker

Ablbionban az 1h spectõl is függ a pole(pontosan nemtom hogy van de ez biztos) tehát 50 crush/thrust/slash-ra és 50 pole-re kell menned ha legjobb dmg-t akarod, akkor már ingkáb -20dmg és van 50 1h/shield/2h szerintem.

Lourker

Nem, mert blademasteremmel raagrozok es lehet az infi rambo ,szejjeltepem.

Zavaget meg a joisten se allitja meg.
Hát ami így komolyabb rvsr guild jelleggel megy 3 szerintem.

Az egyik (everlast a neve most ex-warders-nek mondanám.)
2savage 1 warrior 1 skald setuppal.
Bo-nak volt tegnap 3 h2h volt a grp-ban na azt a grp-t nem igazán lehetett megállítani.

Lourker

Mikor nerfelték csak az infiket?

Ha nem vágod, mibõl jön, hogy nem lehet 2hand-re speccelni, indíts egy tankot midiben és látni fogod: axe, sword, hammer, shield.

Hol látsz te ebben 2hand speccet?

Ezzel szemben Hibiben: LW, CS
Albiban: Pole, 2hand

Nem összehasonlítgatni akartam a tankokat, csak tényeket közölni. A 2hand spec tényleg el van baszva albiban, de indíts polearmsmant és hasonlítsd össze a dmg-t egy midi 2 kezes axe/hammer/sword-del vagy egy hibi CS/LW-vel. Na itt jön a -20% dmg midinek.

Jockey
😊

Jockey
ezt a nem lehet 2h-re specelni, minusz 20% damage-t nem vágom miböl jön, elmagyaráznád?
és abba se vagyok biztos, hogy nem egy 50wp 50shield maradek parrys jobb-e egy 50 2h, 50 style maradek parrys tanknal?
egy midi tanknak van egy maxos 2h-e, egy maxos shielde, meg egy rakat parry-je, nem tünik ez rosszank sztem

Amúgy én is tudok mondani egy FOTM karaktert, amit 100 patch óta érintetlenül hagynak: Infiltrator
Érdekes, hogy ezért nem sírnak Albionban...

Kíváncsi leszek 1.65 után mi lesz az overpowered midi class.

BTW minden realmnek megvan a maga erõssége és gyengéje.

Albion:
+
hatalmas létszám
nagyon jó RA-k
spec AF buff ill. pala AF chant
plate 34% absorb
-
insta mezz
túl sok felesleges class
nincs nagy kezdõ str egyik fajnak sem
lassú szintlépés (PvE)
Hibernia:
+
jó classok
gyors szintlépés (PvE)
nagyon jó PBAoE groupok
pár nagyon jó RA
-
kis létszám
a mai DAoC nem kedvez a varázslóknak
néhány idétlen megoldás: bard hangszercsere stb.
gyalogolgatás Emainba (bár ez nem a Realm hibája)

Midgard:
+
nagyon jó classok
tankoknak kedvezõ fajok
2 stackable haste buff
buff az endu és a mana regen is
AE stun
-
nem lehet 2hand-re speccelni (-20% dmg),cserébe ugyanazokat a style-okat tudod használni 1 és 2 kezes fegyverre is, de szerintem ez hátrány
gyenge RA-k
1 shaman nem tud egy csapatot ellátni spec buffokkal
RvR-ezni nem tudsz, ha nem savage vagy healer vagy, casters sux
kevés a jól speccelt shaman a legtöbb buffbot és csak a MotA 3-4 miatt jönnek ki RvR-ezni

Most ez jutott eszembe. Nyugodtan írjatok hozzá.

fyi midik is nyomatnak nem gyenge zergeket, emainba 1fgvel menni primetimeban nem túl jó ötlet. Se midinek, se albnak.

zzz

második rész jocknak ment, a lényeg az hogy én excalon se lennék hibi úgy igazán,

zzz

...but fotms win against that too.

Messze Midgard a legerõsebb Excalon szvsz, albok csak akkor nyernek ha 3x annyian mennek.

példa erre a nolby pride gank grpja: épp elöttünk vertek le egy fg-t, elszórakoztak velünk egy olyan jó 4-5percet mire kihaltunk (2xbof rulz😊, utánna levertek még egy random alb grpot és csak utánna haltak ki amikor jött 4-5fg alb egyszerre.

Tegnap kurva nagy fun volt egyébként 😊

grp: 3 merc 1 arms 1 sorc 2 cleric 1 mincer (igen nincs end regen 😊 de hadriansba igy is sikerült leverni 1 fg hibit, 1 fg mid guild grpit, 1fg random midit, szal jó móka volt: ))
Hibik meg szopnak excalon is szvsz (habár van egy spanyol guild 2fgvel nyomja kár hogy éjféltõk kezdenek játszani hajnali 5ig vagymi) law arawnnak nem volt grp purgeja + volt velük még egy másik hib grp is és megöltük õket a fent említett grpal + másik alb tank grpal (kb 16 vs 12-13 volt, de akkor is rr5-7 vs rr3 banda). Szal hibi tank grp egy kicsit gáz 😊 fõleg bof és a bard sebezhetõsége miatt.

zzz

Jockey
ja te jutottál eszembe tegnap
belogoltam kis champ-l excal/hibbe, hát mit látok ligen-be?😊
hibib tank groupt😛

Jockey
elvégre is gondolom a lvl50esek számítanak..😊)

Jockey
excal?😊
nos, ha ezekböl a statisztikákból az derül ki nekem, ha már játszadozunk😊, hogy:
albik 10%-os többletét zergnek hívni midiként elég agyatlan dolog😊, fõleg úgy, hogy rp termelésre sokkal jobbak vagytok náluk, ami valszeg nem a midi realm überségét tanusítja, hanem az albik lámaságát😊
remélem ezt akartad hallani😊 (remélem ironia is felismerhetõ szavaim közt😊)
ja és végszóként: hibik az istenek, lószar pop-l kurva kó heti és full rp, még mindig síros pryd/hibiknek (valami botond vagy mi?😊) figyelmébe ajánlva😊

You can call it ZERG...

Ami számít valamit, az ez:

Statistics for server Excalibur
Realms Albion Hibernia Midgard Total
Characters 24,264 (42%) 14,768 (26%) 18,536 (32%) 57,568
ActiveChars 6,508 (43%) 3,791 (25%) 4,851 (32%) 15,150
Level 50's 2,899 (40%) 1,901 (26%) 2,455 (34%) 7,255
RPs 967,158,185(36%) 803,065,610(30%) 944,853,95(35%) 2,715,077,751
LastweekRP 28,607,530(34%) 24,524,387(29%) 30,726,482(37%) 83,858,399