43179
  • Botond #35620
    mindenkommentet elolvas és úgy reagál,thx!
  • Tafaya
    Ízlések és /slap-ek. Daoc jó lenne még az unbalance-szal együtt is, csak tényleg a toat ki kellene szedni meg OF-et visszatenni, ömlene vissza a tömeg wow-ból ha lenne egy ilyen szerver.
  • Bhalage
    uristen egy pvp vegjateku jatekban vki elvezi a pvpt amagad!!!
    sarcasm mode off
    nem ertem mire akarsz kijukadni egyebkent de sztem az emberek azert jatszanak mert fun van benne : )
  • Hangianix
    Nem akarod megerteni, de ismerlek, szoval tudom, hogy szandekosan teszed a hulyet :p

1. Mindenkinek mas a preferenciaja, tanulmanyok szerint 4 fele jatekos tipus van (szerintem tobb), ezek kozul egyik a socializer (ez te lennel es az se rettentsen el, hogy tobbsegeben nok es homokosok ezek, lehetsz az udito kivetel :) )

2. Az egeszseges versenyszellem mindenkiben benne van. Ezt lehet tagadni, de ez az igazsag. A jutalom is ketfele lehet: kezzelfoghato (irl a penz, ig az rp), vagy nem kezzelfoghato (irl kapsz valami hangzatos cimet, ig a title-k).

3. Kevesebb fele osztodik az rp okes, de fg-ben kb. 5x annyi jon :p

4. Ez az erdek dolog megint hulyeseg. Szivesen segitek barkinek (na nem tok ismeretlen Janikanak), de nem fogom az egesz idomet azzal tolteni, egyreszt, mert akkor inkabb felvennem a Terez anya nevet, masreszt mert nem is varja el senki.

5. Irhatnek meg oldalakat, de tudom, hogy most ugyse akarod megerteni :P
  • Botond #35616
    pont e felé sodródtok ezzel a hozzáállással,hogy másnak fun nektek munka...smiter meg jobb 2-3 fős groupba,mert több utility,és mint tudjuk kisebb groupban kevesebb felé osztódik az xp :-) szal bár tudom,hogy szeretsz erre hivatkozni,de én sajnos nem veszem meg ezt a fals szöveget :-) aki meg már játszani is csak érdekből tud annak ideje önvizsgálatot tartania ^.^
  • Hangianix
    Ha nem a funert jatszok, akkor nem smiterrel nyomom, hanem respec reju. Es igenis kell a reward. Minden jatekban van jutalom. Offlineban is, onlineban is. A focit nem lehet ehhez hasonlitani, ugyanis nekik az a munkajuk, mig nekunk szorakozas. A ket millio, az inkabb osztonzes volt es nem amiatt probaltak nyerni, elhiheted, mert az NS kiadoja felajanlotta a penzt.
  • Botond #35614
    Azért ez már a nagyon szánalmas kategória.PvP jó társaságban a cél abból indultunk ki,a reward már más téma,aki azért nem játszik,mert a reward szar arról meg van a véleményem.Irl ez már az a kategória,hogy régen kiváltság volt a nemzeti 11ben játszani,ma meg már 2milliót kell ígérni a győztes gólért.Számomra anno daoc botrányszar xp rendszerét is a társaság tette elviselhetővé,nem a reward,hiszen végülis semmi kézzel foghatót nem tudok felmutatni azon kívűl,hogy 3 évig levámot GOA havi x pénzzel.PvPben ugyanez.Mi a funért játszottunk,ezért nyomtuk BB nélkül random szar grouppokkal,2-3an is akár,ha nem volt FG,ti meg mindenáron bizonyítani akartatok vmit,és csak az rr11 bebiztosítása volt az egyetlen cél mely minden mást háttérbe szorít,ehhez kellett a BB(lásd dopping az olimpián...) meg hasonló dolgok.De hát ezt mindenkinek magának kell tudni ki mit választ,csak az RP whorekodást nem kéne úgy eladni,hogy nem az a groupfeeling,mert a groupfeeling ugyanaz,ha rezsick megan00bokat hentel az ember,ha everlast rr11es groupját és ezzel dingelem 5L3at és végre TWF3 befigyel...
  • Hangianix
    Elvileg mar atment. :)
  • Mersain
    Igen legyszi.
  • Hangianix
    Kell a reward. XPben is van reward. Ha nincs valami kihivas es azert jutalom, akkor egy jatek se elne sokaig. Ha a tobbseg ugy erzi, hogy amit cserebe kap, az nem eleg, abbahagyja. Szoval WoW-nal is hamar megvaltoztatjak majd a honour systemet szerintem.
  • Botond #35610
    jó társaságban pvpzni,és a pvp reward adjon godmodeot azé 2 külön dolog,már most is lehet jó társasággal pvpzni,ahogy daocban is lehetett RA rendszer előtt is,szal...
  • Mersain
    Ez igy van vannak boldog jatekosok es vannak akik a versenyert jatszanak...
  • Hangianix
    Nem a godmode a cel, de jo tarsasagban PvP-zni, az kenterbe veri a jo tarsasagban xp-zest. Nem mondom, az utobbi is lehet jo, de azert mas.
  • Botond #35607
    nekem pont ez a fő problémám wow-al,hogy túl sok az ilyen szemléletű ember,hogy irány a godmode,csak a funért minek játszani,ez nem játék ez életcél stb stb...
  • Hangianix
    Atkuldjem Thau accat is a HH-hoz?
  • Mersain
    Nem csak a pvp a gaz sajna. Vegletekig le van egyszerusitve minden akarcsak diabloban ez alapbol nem lehet jo. Elkurt cc-rendszer van ami alapbol oli jo pvp-t szerintem. Es mindehez egy idiota honor systemet igernek ahol kari nem fejlodik csak rangot kap es par uj cuccot. szal ez szememben eleg ertelmetlenne teszi az xp-zest. Xp resze teny hogy sokkal jobb mint daoc es vilag is 100X hangulatosabb de mivel nem grafik es pve a lenyeg az en szememben pl ez elegge elkurja az osszkepet.
  • Hangianix
    Neked bejon, valakinek meg nem. Ez nem tovabblepes kerdese. Nekem nem tetszett a SW Galaxy se, nem tetszett a WoW se, de azt elismerem, hogy vannak benne nagyon jo otletek. Igen, mindegyikkel kb. 2-3 orat jatszottam, de az eleg is volt. Anno Runescape es DAoC megfogott 10 perc utan.
  • Bhalage
    attol felek nincs es nem is lesz.
    de meglattyuk
  • Jockey
    nekem bejön, wow, avgy állandónak mohdató 5 playerünk elég jo setup-l (1war, 1priest 2 mage warrio vagy ha ncis akor valami mas), mivel zakák már nagyon elhuztak még nemtom velük érdemben groupolni, de ha elérem azt aszintet végre velük is tudok menni mint anno amcsi wow-ba
    Szal ez az idiótizmus ez nevetcséges amit sírtok, vadparasztok mindeol vanak, ahggyuk már ezeket a fos dumákat hogy daoc-ba nem, elég belegondolni mi kis magyar daoc közösség itt mit leműveltünk régen afórumon, ne nevettessük már ki magunkat..
    Külföldiek is tahó paraszt volt nagyja, persze az emlékek mindent megszépítenek tudom, de azé nemkéne itt túlfesteni a dolgot
    van 5 ember akivel rendszeresen együtt tudsz játszani, akkor akor wow mérföldekkel veri a daoc-t xp-sbe, nekem soha nem jött be (kivéve legelején amikor még uj volt az mmo-s élményeim) az amonotan lószar xp amit daocbe kellett végigvinni, persze sok giuld túrval fun volt, de idővel változnak az ember igényei...
    PVP meg nemtom hova szarba sírtok, sehol nincs még pvp, minek ítélni egy pár leírt sorból?
    Akinek a daoc xp rendszere jobban bejön (toastol ml-estül arttistol mindenestül, pl mikor 4fg-nyi idiótát kell összeszedni hogy kurva ml-hez, 200afk 300 kiesett, fele afks ticken csapatbol..), az jáccono daoc-l, de véleményem szerint daoc szar, elmult, vlt egy nagyon jó időszakunk benne elég hosszú, de tovább kell tudni lépni.
  • gatyo
    De ertsed mar meg,hogy azert van PVE PVE PVE mert nincs meg rendes PvP rendszer. Es mivel uj a jatek nincs meg mindenkinek a megfelelo szett minden darabja, a legjobb fegyver stb. addig siman mehet a PvE ami sokkal elvezetesebb mint daocban. Nyilvan mar miis szeretnenk masik realm jatekosait gyakni (amit megyjegyzem most is lehet) csak meg nincs semmi ertelme es emiatt unalmassa valik.
  • Botond #35600
    sokkal élvezetesebbé lehet tenni wow pvejét,mint amilyen daoc pvpje volt 1.70ben vagy előtte pár patchben azt azé szögezzük le...
  • RogueGigi
    PVE PVE PVE. sok szerencsét hozzá, ha neked ez okoz örömet, akkor csináld, nincs vele gond :P Én inkább a többi realm játékosait raidelgetem addig :)
  • gatyo
    WoW olyan diablo2 rengeteg random dropp... es ugye a 6-8 fix drop egy main bosstol. Nah azokbol ha valami kell akkor addig csinalod amig nem dobja. De egy ilyen bossig eljutni ugye 40perc - 2 ora. Es ez egymas utan 2-3szor. Kozben sok egyeb loot ami penz, alapanyag stb. szal sokkal elvezetesebb meg mindig mint kempelni 1 arti mobot. :)
  • Hangianix
    Bekalabat se jobb szedni. Instance mar van DAoCban is szal. :)
  • Hangianix
    4 orat :p
  • gatyo
    Miert nem ezt csinaltad anno HHban? :) Es az tenyleg uncsi volt 1 helyen pull-ae stun-pbaoe, pull-ae stun-pbaoe....
  • Hangianix
    Bele is hulyulnek, ha 5 alkalommal kellene 6 orat egyben jatszani. :D
  • gatyo
    Pont ez a lenyeg... hardcore (agglegeny,munaknelkuli egyetemista 4tw) barati csapattal mindent visztek. Csak 2-3 olyan hely van ahova tenyleg raid grp kell. De ensem ertem miert tenyleg nem lehet rendesen osszeszedni 5 olyan embert akik mindjuk heti 5 alkalommal mondjuk 18-02ig kepesek farmlni kozosen.
  • Mersain
    Catacombsot magayrorszagra meg lehet rendelni amazonon?
  • gatyo
    Azert jatszik meg vele mert uj.. igazabol nagyon jo otlet ez az instance dolog. Ott tenyleg csak ti vagytok senki mas. A questeles merfoldekkel lehagyja barmely mas mmorpg-t jelenleg. Ez a bind on pickup dolog pedig arra osztonoz,hogy neked kell ottlenned a gprban. Szal egyenlore meg jo ez az item farmolas, a rendes pvp rendszer meg mar csak megjon 1 honapon belul.
  • Hangianix
    A 10 fos se jobb. Mindig kimarad valaki. Ugy lehet megoldani talan egyedul, hogy mindenkinek van stealther karija is es aki eppen nem fer be, azok stealth duoznak/soloznak, ami tetszik.
  • RogueGigi
    Ez mindig gond lehet, akármennyi a grp létszám :) Mi megpróbáltuk a 8 fős guildet, de hamar rájöttünk, ehhez nem elég fanatikus mindenki, szal 2 nem online akkor máris lehet keresni vkit grpba :P
  • Hangianix
    Az 5 fovel meg az a baj, hogy sokszor nehez volt 8 emberre szukiteni a grpot, mert mondjuk 12 volt fent es 5-nel meg meginkabb ez lesz. Persze, persze, lehet ket grpot csinalni, de ki hova megy, stb.
  • RogueGigi
    jaja elírás rox :P
  • RogueGigi
    jah, és amit már leírtam, mai napig nem értem minek raktak rajzolt világba realisztikus vizet. Ez valami perverz izlésficam, vagy skizós designer? :)
  • Hangianix
    Marmint elso pve = pvp? :D
  • RogueGigi
    pve nélkül egyszerűen nem értem miért játszik valaki egy ilyen mmorpg-vel. Pve kell akkor inkább eq2, állítólag abban nincs jobb nála. 8fős grp nem összehozhatatlan, bizonyítja ezt az a rengeteg fg amik rohangálnak fő időben pvpben. Nekem mondjuk az a rajzolt cartoon networkos disney grafika nem jött be, ami biztos jó tizenéves gyerekeknek, de én hosszútávon lábrázást kapok tőle.. Persze izlések és pofonok :P
  • gatyo
    A wownak megvan a varazsa azert rendesen. Sokkal porgosebb mint a daoc, akar soloban is elered 2 het alatt a max szintet barmilyen classal. A grafika valoban soxor elnagyolt hiszen poligon + textura az egesz, amivel gyengebb gepen is egesz jol fut. Szal szerintem direkt csinaltak igy es a maxot kihoztak belole, ellentetben pl az eq2-vel ami sokkal szebb de jatszhatatlan ha nincs erőműved. A masik meg a remek marketing es a hatalmas blizzard fun tabor. Sokkal tobb a wc3-as dibalos player itt mint mas mmorpg-bol erkezok. Ezert van a szinvonal soxor alacsonyan amirol Botond is meselt. A legfontosabb 1 hardcore barati csapat es akkor mindenetek meglesz. Mivel itt 5 fős egy fg nem annyira nehez osszehozni mint daocban. Amiert sokan visszamennek daocba szvsz az,hogy wowban meg mindig nincs rendes pvp rendszer. Emiatt max lvl-en tenyleg csak vegtelen item farmolas az egesz. Remeljuk hamarosan jon mar a BG wowba is.
  • Botond #35582
    mert van kivel játszani mindezek ellenére
  • RogueGigi
    nah, szal ott tartunk, hogy daocnak jobb a grafikája, jobb a netkódja, nagyobb fun játszani, kevesebb f@ß van benne (többség elment wowozni :) ), akkor tulképpen miért is játszanak emberek wow-al? :)

Ahogy hallottam sokan jövögetnek vissza, pl AD megint aktív excalon, NP megint aktív (nem láttam őket priden, szal valszeg excalon lehetnek, bár a nyav tudja, utóbbi 3 nap pl-el meg az accountom befizetésével telt :) ), pár vengeance tag megint aktív excalon, etc etc..