Dark Age of Camelot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze ezt meg nem birjak el a serverek szal adott egy nagyszeru game ...
Es epp a leirtak miatt lesz zerg vs zerg merthogy nincsen tomeghent vagyiis az nyer akinek tobb m8-je van. hurra
Botond
5fõt lehet frozenelni asszem,és ilyen befutós dolgot elfelejtheted eleve,mert kapod a feart azt futsz elpics@ba,de nem be a tömegbe :-D
AngeLujo
frost mage: insta pbaoe root, talentbõl magas crit chance frozen enemyre, szal cone of cold, ez sebez kb 1000-1100-at ha critel márpedig frozen enemyre gyakorlatba kb 90% esély volt critre, cooldownt lenullázod a talentbõl jövõ cold snappel (5 perc reuse) és ezt megcsinálod még1x, tehát "insta" kiosztottál bármenyi emberre 2k+ sebzést, legyen ez 3 frost mage és "insta" 6k+ dmg

\"american beer is like having sex in the canoe... Fuckin close to water\"

Botond

btw kezdõdhet az itemfarm,mert mostani gear suxxor :-o
Botond
De aoe dolgok a ddk ilyen 200dmg/tick vs 6k hp,ae cc-k max 5 enemy,a többivel foglalkozni kell,míg daocban elég sok ae mezz em all,azt 2pbae is sanyi,ilyen wowban elõ sem fordulhat,csak a fordulatos hosszú kemény agymunkát igénylõ pvp része.Legalábbis én ebben reménykedek,daocban meg többnyire nem ez van.
AngeLujo
ja meg eleve hogy az aoe spellek úgy mennek wowba hogy nincs középpontjuk, ugyanakkorát ütnek bárhol állsz tehát annyira még össze se kell gyûjteni az enemyt a nagyon durva aoe dmg-re (insta pbaoe root, khm khm senki nem megy sehova ^^)

AngeLujo
daoccal marhára el vagy tévedve még mindig, nem veszít csatát akit lemezzelnek, ez elég régóta így van, igaz nõnek az esélyek ha betolsz egy perfect mezzt, de perfect mezz is csak lámák ellen van mert egy jó groupot nem fogsz tudni úgy elkapni hogy ne repüljenek 8-an 9 fele mielõtt odaérne az a mezz. velünk elég soxor elõfordult hogy vesztett mezzbõl flawless nyertünk erõs enemy group ellen, meg elõfordult olyan is hogy kaptunk egy aoe stunt a mezz után és 1 sm hazavágta az egész groupot 3-4 castolásból

Botond
na meg eleve mondom ez 5vs1nél bejön jól,de 5vs5nél egyre koncentrálsz akkor a másik 4bõl vki ugyanezt nyomja,és cumi,vagy benémítanak õk is mer mocskok,akkor már cureolni kell etc etc,szal nem olyan 2seces írtás ha afk a másik group ha nem
Botond
azért,mert 5t 5sec elsütni mondjuk cooldown miatt?:-o daocban meg mezzelni egy 1fg-t 1 sec,már itt kijön a különbség...na meg ez a mindent elsütünk,és hopp oop,kövekezõ félafk group már le is radírozott,szal nem úgy megy ám ez mint daocban,hoyg mezz 2shotolás nextplz :-o
5 db instancast counterspell vagy silence miért tartna akármeddig is ha 5 külön kariról van szó? semeddig nem tart :E

zzz

instaspell instant, reuse timerel mind global mind spell cooldownal ><

3 sec?

blastwave talent 500-800 dmg, fireblast 400-700 dmg, cone of cold 360-1000 között (talent függõ erõsen) + instacast talent pyroblast 700-1000 dmg + arcane 260-400dmg. igaz ebbõl 2db csak nagyon közelre használható, de ez általában nem probléma.

A legtöbb spellre global cooldown hat ami 1 sec fixen... de ettõl függetlenül ez INSTANT CAST cooldownal, capice?

nah nézzünk egy erõs átlagot:

600 bw + 550 fb + 400 cc + 800 pyr + 300 + counterspell ez 7 sec alatti erõs átlagos INSTANT azaz interruptolhatatlan dmg ezt 3x megszorzod.... 7k+ dmg >< shadowpriest dmg v. fire debuffról, fire crit dotról, castolt mágiáról még szó se volt... és miért lõnénk a warriort vagy paladint lolz 😛 daocba se azt lövöd, itt se azt fogod. rootból / snarebõl itt se fogsz nagyon kijönni, ha netán erre épitesz 😮

zzz

Botond
Aham,csak itt ugye az 5 caster lenyom mondjuk körönként (ami eleve 3sec+ nem 0,9sec) 5000dmgt,akkor abba például egy warrior vagy paladin nem padlózik bele,egro mindenképpen van idõ gyógyítani,na most ilyenkor meg már azért variálódik a dolog,plussz eleve ugye ez 5vs1,mi van 5vs5nél?Mire mindenkit lenémítanak (instaspell se insta ismét mondom),az is sok idõ ám,addig is tud ellenlépni a másik is.Daocban,meg mezzel elintézel 8-10embert is,aztán dd+dd(ez egy ember ddje,nem 5é...),és egy halott már van is következõ...vagy még az lehet,hogy ti másik wowal játszotok mint én :-D
AngeLujo
szerintem jó assisttal 1 ember az 1 kör 3 casternek WoWba, ha a Rock féle setupot nézzük akkor ez lehet 4 de akár 5 durva caster is (ha a 2 priest shadow spec, de legalább az egyik). szal ugyanúgy lehet instakillelni csak itt megvárod míg végmegy a kis csík a képpernyõ közepén és aztán dõl el a target --> mondjuk fire magek, lövi a boltot mind a 3, amikor elment mindegyik rányomja az instát rögtön, ez fejenként 1200+ dmg, jön a 2 priest m8 shadow formba e mellé lõ fejenként 1 800-at meg belevágja az insta dotot. aki ebbe nem hal meg az valamit érdekesen csinált

szerintem hülyeség ezt igy megitélni, majd 3 hónap battleground után térjünk visszará... bár van benne vmi némi igazság, de wowban is vannak hasonló faszságok.

\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!\"

Tafaya
Lehet, de azért daoc epic questek se semmik amikor az ismert világ 2 vége között kell szaladgálnod és néha leölni egy mobot, kb. 99.99% mászkálás a többi a hent 😊

<#taps><#idiota><#hehe><#eplus2><#circling><#banplz>
Hangianix
Mondjuk nem csodalom, miutan ossze kellett gyujteni 30000 bekanyalat, 6000 golyafingot meg 300 bakfittyet, az ember konnyeden boldog lesz minden kerek szamtol. 😄

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Hangianix
Pff, ha igy sziven utott, hogy veletlenul enyem lett a mighty 36300, akkor nem nalam vannak a gondok WoW-os m8! 😄

Botond
jó,ezt elfogadom beismerõ vallomásnak :-DDD
Botond
na jól van má,ez már télleg nagyon mellébeszélés :-o zergling vagy e sem,az itt a kérdés :-D
Hangianix
A n00b szpemmerek talaltak ki, hogy legyen mire verni...

Hangianix
Bazzeg, egy 36300-ban mi a tek?

Botond
ez már ilyen "worst made up excuse i've ever heard" kategóriás azé :-o
Hangianix
5 szamjegy alatt nincs tek szamomra. Es a 30000 es a 33333 mar elroppent. 😄

Botond
ez meg szánalom,hogy 2 kommentbe írod a mondandód,csak hogy egy 100as téket bezsebelj :-( ilyen olcsó zerglinger style :-(
Botond
bedöglött msn,vagy wtf btw?:-P
Hangianix
Az meg azert vicces ^^

Botond
Attól még daoc az 1-2shotolás köré épül fel,egy 60as wow karival meg egy lvl10est se tudsz 1shotolni akármilyen powerkarid van,nemhogy 60ast.
Hangianix
Persze rr2 epic gezukat leverik, ha egyedul megy ki, vagy 1 fg-vel, megha van is benne egy friar gyogyitani, de kis szervezettseggel es 4 fg-vel mar neki is van eselye. Szoval, ha valaki inkabb PvE, mint RvR (bar annak is uber cuccai vannak, csak mondjuk nem biztos, hogy RvR wise is), az nyugodtan zergeljen. Random grpoknal megertem. Azt ellenben nem, amikor 4fg es a fele rr6+.

Hangianix
Csomo hosszu harc van jo fg-k kozott.

Botond
fps=kill on sight,wowban nincs ilyen,hogy meglátom õket,és 2 seccel késõbb lemezzeltem 100embert befutok 2pbae(1,5sec+2*0,9sec),és hopp megöltünk 100 embert,zért mivel hosszabb fightok vannak több taktikai lehetõség alakul.WoWban nincs ilyen,hogy én látom meg hamarabb és egyshotolom,daoc pvp már inkább szól a gép és a ping harcáról semmit a képességekérõl.WoWban amerikában nekem 500+ pingem van,vagyis átlag amcsi usernak 0,5sec elõnye van velem szemben mindenképp,na most ez nem jön neki ki,mert nem 2sec alatt dõl el,hogy kinyer és ki nem,van idõ taktikázni,daocban ilyenrõl szó sincs már rég.Még az instaspelleknek is van egy bizonyos cooldownja ikon szinten,szal azokat is max másodpercenként lehet elsütni,insta max annyival jobb a nem instánál,hogy nyomhatod mozgás közben is...
Tafaya
Instagard...

miez a spam???

anti hero

vagy az endgame = öljük egymást pontokért lenne az fpsre való vonatkoztatás? hát, wowban is ugyanez van.

\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!\"

eleje és vége lol :p

hát jah, igazi rpg =

baldurs gate és társai, mmorpg sose lesz olyan szerintem. mert ugye egy rpgnek van vége és eleje, mmorpgnek nem tesz túl sok jót ha igy alakul.

shamanról a local bdrõl meg nem is mondok semmit 😛

ez hogy fps akkor se értem :F gyorsabb cast time = fps vagy mi? :E

jah végül is csak 3-5 instant spellje van egy magenek, such zkillz.

tegla
Ja szerintem a WoW-ba az egyik leszarabb a castrendszer...fél óra mire elcastolom a DoT-t mondjuk de addig kaptam 20-30 ütést...nevetséges.
Tényleg sokkal több ész kell hozzá igazad van.
Ha látótávolságon kivülrõl kaptál mezzt DAoC-ban az nem a game hibája hanem jó a sorci<#boxer>
Be is bszna ha DAoC-ba is az lenne...ez itt igy jó ahogy van.

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

tegla
Ha igazi rpg-re vágysz akkor NWN-t nyomjál vagy a jókis,feelinges Morrowind-t,stb...vagy menjél EQ2-zni;roleplayer <#falbav>
Tudod jól,hogy a DAoC nem errõl szól hanem RvR-rõl.
Én is megcsináltam rengeteg questet DAoC-ban és nem is volt fárasztó mint pl. WoW-ban.
Én biztos vagyok benne,hogy többen jönnek vissza a jóöreg DAoC-ba és be fog állni a létszám is normális szintre ha megcsinálják a javasolt ötleteket,újitásokat,stb
Csak kicsit több marketingre,reklámra volna szükség és ingyenes példányokat,ajándékokat(DAoC póló,kávéscsésze<#puszi>) küldeni a nagy példányszámú pc-játék újságoknak.Higyjétek el nagyon sokat számitana!

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

Botond
daocban lenyomtam az összes hibi questet 1.70ig felmenõen,megvan az összes arti encounter is,mert az is quest,mert ez egy rpg,nem pedig fps,legalábbis az volt :-P
Botond
Arra gondolok,hogy átlag casttime 2,5-6sec között van,nem pedig ilyen 0,9seccenként nyomjuk ész nélkül mondjuk.Nem látótávon kívûlrõl mezzel egy sorc,hanem azé jó közel kell menni,hogy lebarizzanak,stb
"Hiába fintorogtok,hogy wow pvp így,daoc pvp úgy,azt látni kell,hogy kezdeti daoc pvphez képest a "skillrõl" vagy nevezhetjük akár észmunkának is átrakodott a hagsúly a reflex/ügyesség kategóriába,ez már nem rpg,ez már egy fps,ahol xpzni kell a karit,ami ráadásul a szopás kategória bármelyik piacon lévõ mmo-hoz képes"

hmm, ezt nem teljesen értem. miben más a wow_pvp része egész pontosan? attól eltekintve, hogy még nincsenek rank 10es emberek, nincs emain_ala battlegrounds és nincsenek Hero_abilityk csak a mindless zerg megy 90%ban, ami a szar netcodenak köszönhetõen "élvezhetetlen".

kezdeti daoc pvpben miért kellett több észmunka ezt fejtsed már ki légyszives :p nem voltak rr10es gg-k, se ra-k, fg vs fg se igazán (kisérteties hasonlóság oO).

Majd befigyelsz egy ilyen 3 mage 2 priest 5xsilence grpot olyan rank8+ magasságában, full molten core cuccban, epic mountokal ami a mezei embernek sose lesz meg és látni fogod hogy semmivel se kell több ész hozzá. Ha arra gondolsz, hogy több dolgot tud egy kari mint egy rr1es daoc_no toas karakter hát abban lehet vmi, de azt nem venném viszonyítási alapnak.

tegla
Nos,Én nem teljesen értek egyet Botond hozzászólásával.

Én 2 éve nyomom a DAoC-t van aki többb...
Kipróbáltam SWG(3 hét),CoH(1 hónap),EQ2(1 hónap),WoW(1.5 hónap😞AoD-guild)Hellspawn horda lvl60 warlock -Bloodscalp-PvP),Guild Wars,stb...
SEHOL nincs az a feeling mint DAoC-ban,SEHOL!
WoW az egy szar ahogy most van.
Méghogy "honor-rendszer"...röhögnöm kell.
Sokszor volt úgy,hogy abbahagyom DAoC-t mikor tele volt a hócipõm a ToA-val,NF-el mindennel.
Prydwenen "fénykorában" ToA idõszakban! 2300+ játékos volt átlagban ezt tanúsithatom.
Lehet,hogy 1 év múlva bezár a bazár de Én nem látok jelenleg egyetlen DAoC-hoz mérhetõ,összetett mmo-t sem.
Ha olvasgattok mmo-fórumokat akkor észrevehetitek a nagy mértékû WoW várakozás utáni mélységes csalódást és visszarendezõdést.
Nagyon vártuk a WoW-t ja,csak 1 hónapnyi game utána rájöttünk,hogy semmi keresnivalónk ott.

Nem voltam nagy Rp-whore de azt látom most ha belogolok pry/albiba kezdenek visszaszállingózni az old-gamerek.
1.)Van egy 2-3 éven át fejlesztett karija-high RR,ToA-zva stb...(vagy több)
2.)Kipróbált pár gamet és nem érezte azt mint anno DAoC-ban.
3)Egyszerûen több ideje van mostmár gamelni <#nyes>

Van akinek bejött a WoW,sok sikert hozzá de Én nem látok semmi kihivást benne hiába van egy lvl 60-s warlock-m.
Szarok az über cuccokra,bszhatod amikor olyan zergelések vannak oda-vissza,hogy mozdulni,castolni nem tudsz a laggtól és mire feleszmélsz már futsz vissza a hulládhoz...
Egyszerûen röhej ami most van WoW-ban.

Látszik,hogy beszart a Mythic-GOA mert nem véletlenül irják ki a szavazásokat,várnak ötleteket,fejlszetõket keresnek és próbálnak kapálózni...

Én azt mondom nem kell leirni és a DAoC-t és negativ hozzáállással jósolgatni,amikor a WoW már el lesz felejtve a DAoC még mindig itt lesz.

Meg egyszerûen nem is értem mi ez a "Kap egy rpg köntösbe bújtatott fpst.Na most ilyenkor 2 dolog lehet,emberünk megy CSzni,mert télleg az ügyességi team vs team dolgot kedveli,vagy elmegy vmi rpgsebb dologba."
Te mirõl beszélsz?
WoW-ba mi az rpg-feeling lol,hogy meg kell ölnöd 500 denevért,hogy összegyûjts 12 db barátfülét ami egy gulyásleveshez kell? <#ticking>

Egész DAoC idõszakom alatt nem questeltem,szivtam annyit mint-még MLkel sem-mint WoW-ban.
DAoC-ban sokkal könnyebb lett az exp-zés a catacombs óta.
Instance taskok,free level,stb

Egyszerûen nem értem Botond hozzáállását a DAoC-hoz.
Szerintem Neked tökéletes game a WoW,maradj is ott.<#wilting>

wowba is ugyan ez lesz, lehet majd csak hero_bg-k után de szinte biztos vagyok benne. a többirõl majd késõbb

Tafaya
Kivételesen nagyjából egyetértek Botonddal, annyival kiegészítve hogy ha nekifeküdnének és a köv 1-2 patchet keményen a classok balance-olásával töltenék akkor még lehet lenne remény. De még 1-2 warlock tipusú új class és konyec filma.

Botond
Errõl is világos volt,hogy halva született ötlet.
Botond
Nem nézitek objektívan a problémát.Adott egy játék,amit fénykorában játszottak 25-30ezren,(most csak euról legyen szó,amcsiban a többségünk nem játszik,legalábbis én nem,szal az nekem kiesik az érdeklõdési körömbõl)és ha még mindenki vissza is jön,amit kétlek akkor is lesz egy csomó üres/félüres szerver,hiszen prydwen fénykorában se érte el a 2000es esti átlagot,és akkoriban is szopás volt hibibe mondjuk xp grouppot keríteni.Na most egy adott fokú lekopás ígyis úgyis van,az elért maximum létszám kopik megintcsak,és kéne új player.Na most új playerünk mit lát?Adott vagy 20 mmo a piacon,és DAoC a legdrágább (addons 4tw,még ha toa cancel akkor is van 3...),de viszont messze a legkevesebb player (még 30ezres létszámnál is).Na most tegyük fel ez nem tántorítja el emberünk,és jön daocni,mit kap?Kap egy rpg köntösbe bújtatott fpst.Na most ilyenkor 2 dolog lehet,emberünk megy CSzni,mert télleg az ügyességi team vs team dolgot kedveli,vagy elmegy vmi rpgsebb dologba.Hiába fintorogtok,hogy wow pvp így,daoc pvp úgy,azt látni kell,hogy kezdeti daoc pvphez képest a "skillrõl" vagy nevezhetjük akár észmunkának is átrakodott a hagsúly a reflex/ügyesség kategóriába,ez már nem rpg,ez már egy fps,ahol xpzni kell a karit,ami ráadásul a szopás kategória bármelyik piacon lévõ mmo-hoz képest.Szóval akármit is csinálnak a végeredmény nem vátozik,adott egy mmorpgnek hívott fps,amit pár "i r 1337" guys 0wn0l,a casual playereket öldösve ideig óráig,amíg még teheti.Szóval leírom még egyszer (Dorinak dedikálom szeretettel >.<😉,hogy ideiglenes reneszánsz kisszerver összevonásokkal,és max 1 év múlva gameover.