14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
LeslieValex #10602 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Problémám a következő, abarátommat egy ruteren lógunk
amibe egy 512/128 kilobites kábelmodem van kötve
a haverom állandóan tölt a dc++ al
nem tudok rendesen netezni,játszani
mert elveszi a sávszélességem
hogy lehet a dc-ben beállítani fix 256 -ot neki?
lécci segítsen valaki mert hülyét kapok tőle!!!!! -
#10601 Nem hiszem.
A cég Router-e transzparens.
Az átenged mindent.
A hardveres tűzfal sem lehet akadály, mert az minden bentről indított kérelem válaszát elviekben beengedi.
A Linux-on meg nincs tűzfal korlát, mert én kezeimben van.
Szóval nem értem :( -
#10600 sehogy, de irhatsz egy privit a rólad töltőknek hogy ki kell lépned és mikor leszel legközelebb online. -
#10599 szerinted 100 felhasznalobol hány fog neked visszaosztás előtt minden mp3-at encspottal nézegetni? örülj ha a többség egyáltalán belehallgat.
nem egyszerűbb kivárni mig elterjed a TTH hash (tartalmi kód)? BCDC már tudja, a következő DC++-hoz is be van ígérve. Akkor nem a filenév és a fileméret alapján fog a kliens az egyezőségről dönteni (erre utaltam a tökéletlenséggel), hanem a valós tartalom alapján, bárminek legyen átnevezve. -
Dodi #10598 Heló!
Hogyan lehet azt beállítani, hogy a megindult feltöltéseken kívül már ne fogadjon több kérést a program? Pl. akkor ha hamarosan ki szeretnék lépni. -
Bad Joe #10597 (...) azok a kliensek a többszálú töltés tökéletlensége miatt szinte mindig elrontanak pár bájtot a letöltésben a részek összeillesztésénél
Ez marhaság. A RC és klónjai nem rontják el az összeillesztést. A probléma abban van, hogy nincs garancia arra, hogy valamennyi forrásfájl tartalma megegyezik és hibátlan. Még az azonos méret és azonos név sem jelent 100%-os garanciát, előfordulhat, hogy az egyik forrás hibás. Ezért javallott:
- avi fájlok esetében a divfix program check errors funkciójával
- mp3 fájlok esetén az encspot programmal (settings -> initial scan mezőben frames to read legyen 0, tehát all frames bekapcsolva) sync errors oszlopot nézve
- tömörített fájlok esetében a tömörítőprogrammal (kicsomagolás után úgyis szól)
leellenőrizni a letöltéseket. Amennyiben a programok hibát jeleznek, a fájlt ne oszd vissza, hanem kíséreld meg újra letölteni. Ha pedig nem vagy biztos a letöltés sikerességében, akkor kérd meg azt a felhasználót, akitől töltöttél, hogy csináljon a fájl(ok)ról egy sfv fájlt (windows/total commander is tud ilyet készíteni). Ezzel leellenőrizhető, hogy a fájl(ok) hibátlanul jöttek e le. A különféle group release-eknél eleve szokott ilyen lenni, érdemes ezeket keresni. -
#10596 A rollback inconsistency hiba akkor jelentkezik, amikor az nDC/rmDC-vel többszálon töltött és pici hibát tartalmazó anyagot valaki ellenőrizetlenül visszaosztja, és a _következő_ user őróla bármilyen klienssel töltést próbál _folytatni_. Ez a következő user kaphatja a hibaüzenetet, hiszen a rollback/visszapörgetés során nem feltétlenül fog a két file egyezni. -
Adler #10595 koszonom
igazabol mostanaban fordult elo,eddig nem nagyon
azert jottem ezzel,mert igen idegesito,ha felig lenn a film,vagy akarmi es utanna game over,ill. kezdhetem ujra.
Sokan kilepnek,pedig nem hiszem el,hogy nem latja,hogy letoltes folyik
-
norti #10594 Azzal korrigálnám ezt a leírást, hogy az ndc/zdc/stb-nél nem rollback inkonzisztencia jelentkezik hanem file integritás probléma. Abból adódóan, hogy előre lefoglalja a helyet nem fordulhat elő inkonzisztencia jelenség. Egyébként többi korrekt. -
#10593 Részlet a FAQból:
A ROLLBACK INCONSISTENCY HIBA OKAIRÓL... Ez a hiba akkor van ha valamiért úgy találja a kliens hogy az addig letöltött file nem azonos azzal amit más usertől vagy akár ugyanattól folytatni akar. Ez lehet azért is, mert tényleg nem ugyanaz, de általában más kavar be. Ha már megtörtént, akkor a write buffer növelésével (128-256-512) és a CutOff.exe használatával lehet próbálkozni, néha segít. Ha nem akkor újra kell töltened a filet.
>>>> Amit tenni lehet, az a megelőzés:
- Ismert dolog hogy Windows XP beépített tûzfala kb. Semmire se jó. Ebbe is bekavarhat, kapcsold ki.
- Ismert az is, hogy Zone Alarm és DC összeakad. Használj más tûzfalat. Pl.: Kerio Personal Firewall (freeware), Sygate Firewall
- Ne használd az újabb DC kliensek Antifrag funkcióját, nem valami sikeres találmány. File-settings-advanced-a vége felé a listában
- Rendszeresen töredezettségmentesitsd a particiót ahova töltesz.
- Hibás filet ne ossz vissza akkor sem ha csak 1etlen 1 bájt rossz benne.
Sokszor jelentkezik ez a hiba olyankor amikor nDC-t vagy rmDCt használó usertől akarsz tölteni, hiszen azok a kliensek a többszálú töltés tökéletlensége miatt szinte mindig elrontanak pár bájtot a letöltésben a részek összeillesztésénél, így az általuk visszaosztott anyagot a következő -korrekt- user nem tudja tölteni, mivel nem egyezik a forrásfileval. Ezért is dönt egyre több hub ezen kliensek kitiltása mellett. -
Adler #10592 Rollback inconsistency,existing file does match the one being downloaded
ez mire utal??
a Rollback nalam 4096
pls help -
#10591 Veletlenul nem a ceg routere fogja meg az adatokat ? -
#10590 Elolvastam.
Asszem értem.
Mégis ha kiválasztok v.kit a kapcsolódásnál nem jutok tovább.
Hol hibázok? -
#10589 olvasd el ezt, és mindent megtudsz: részletes leírás -
#10588 A magyar HUB listákat már tudom használni, de csak kapcsolódik, nem törpénik semmi :(
Megosztásom van annyi amennyi kell.
Jelenleg a
http://guinevere.no-ip.org/hungaryhubs.config
HUB listát használom.
Tudna v.ki olyan HUB listát, ill. konkrét HUB-ot, nev-et, stb. írni, ami teljesen jól működik?!
Vagyis amit használtok.
(elsősorban game-k letöltésére kellene, másodsorban mp3) -
#10587 Vgre van a melóhelyen szélessáv.
Direkt Internet elérés.
Szeretném beállítani a DC++ úgy, hogy jól is működjön.
Mennyi megosztást kell megadni?
HUB listához mit kell írni, hogy magyar hub-ok jelenjenek meg?
(amik itt a fórumban voltak állományok azokat letöltöttem, csak nem tom, hogyan használjam)
Köszi: KranaZoli -
#10586 Munkamódszer lesz a fájlmegosztás? -
kHares #10585 Nem használ. Kénytelen vagyok újrakezdeni.
Sebaj, az Úr adta, az Úr elvette, legyen áldott az Ő neve. :) -
norti #10584 Próbáld meg kikapcsolni a biztonságos és átvitelt a haladó beállításokban. -
kHares #10583 Segítséget szeretnék kérni. BCDC++-t használok, és többször fölmerült a probléma, hogy letöltök valamit, de az 99.99%-nál megáll. Ha tölteném tovább kiírja 100% és abbahagyja a töltést. A letöltéseknél viszont marad a 99.99%. A file természetesen nem is jött le teljesen, ezért használhatatlan. Próbáltam a visszapörgetést nagyobbra venni, de nem segített. Kezd frusztrálni, hogy 700 megákat kell újrakezdenem. Amennyiben valaki tud megoldást, kérem írjon. Előre is köszönöm -
norti #10582 Olvastam egy elég indulatos cikket/véleményt a limpbizkit.com-on a fizetős zeneletöltőkről (iTunes) illetve a fizetős p2p rendszerekről és ezeknek a zenék eladhatóságára gyakorolt hatásáról, kicsit hosszú, de mivel nincs közvetlen link, ezért csak egy-két részlet, aki akarja, elolvashatja a www.limpizkit.com News szekciójában (think about it). Aki kicsit tud angolul megérti.
"To make everybody purchase copy protected downloads for ninety nine cents is to KILL the business. It's the free flow of MP3s that is making the business HEALTHY once again. Because people can HEAR NEW MUSIC!
Think about that. How are people going to hear new music once you kill P2P?
You've already put a big dent in Internet radio. Major chains not wanting to simulcast having no idea what their ultimate liability will be.
And now you want to kill the goose that laid the golden egg." -
#10581 "ott a a forumban semmi ezzel kapcsolatos temat nem talatam, illetve a kozlemenyekben sem talatam utmutatast" --- Ott is csak annyi volt írva, hogy a kolin kaphatsz reget valamelyik OPtól
"probaljak meg kitartobban kapcsolatba lepni valami segitokesz op-al a kolihubon?" --- Hát, ha be akarsz jutni, akkor mást nem nagyon tehetsz -
#10580 Köszönöm szépen a segítséget! -
kozettt #10579 hipponax!
Sajnos a tejszinhubra meg mindig nem sikerult regisztraciot szereznem. A kolinak a honlapjan voltam, ott a a forumban semmi ezzel kapcsolatos temat nem talatam, illetve a kozlemenyekben sem talatam utmutatast. A koli hubon voltam fent, de az ugy be van lassulva nalam,hogy keptelenseg a komunikacio! Egyebkent maga a hub is elrettento stilusura notte ki magat, 4500 felhasznalo, mindenki nyomja a maga hulyeseget, elbeszelve a masik mellett. Szoval nem tunt ugy,hogy valaki is eszrevenne a feltett kerdesemete a kozosben.
Szoval valami egyszerubb megoldast tudnal javasolni,vagy probaljak meg kitartobban kapcsolatba lepni valami segitokesz op-al a kolihubon? -
#10578 MsBlast Vírus:
==============
Hibajelenség: a gép automatikusan kikapcsol.
A kikapcsolás megállítása: Start \ Futtatás \ beír shutdown -a Enter
További lépések:
Amiben minden Service Pack 1 utáni biztonsági frissítés benne van (MSBlast-os is):
Magyar:
http://download.microsoft.com/download/5/0/b/50baf54a-efda-4e16-9a0d-bd240b1b93d3/WindowsXP-KB826939-x86-HUN.exe
Angol:
http://download.microsoft.com/download/d/8/0/d80dfc9d-fe92-4009-aa54-1cd00c880a20/WindowsXP-KB826939-x86-ENU.exe
http://support.microsoft.com/?kbid=823980#WinXP
Ezután ezt a file-t le kell tölteni es le kell futtatni:
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exeEltávolitja az esetlegesen beszedett trójait. Ha azt irja, hogy nem tudja törölni a file-t, akkor safe (csökkentett) módban kell inditani a windowst és úgy lefuttatni. -
kozettt #10577 mia az,hogy leallitos virus? A blaster lenne?
Ha az,akkor szerintem az xp biztonsagi frissitocsomagja bezarja neked a biztonsagi rest,es nem jon ujra a virus. -
#10576 Sziasztok!Nekem olyan problémám van a dc-vel,hogy xp-n ha kikapcsolom a tűzfalat egyből jön a "leállitós virus",ha pedig be van kapcsolva nem tudok letölteni.Van erre valami megoldás?
Elöre is köszi! -
norti #10575 Bekk.
Hullagyors a matáv :/
Látom tisztogatás volt :DDDDD
-
#10574 Tehát...
Nemszállok vitába ,mert nincs miről. Mivel a fórumot üzemeltetők úgy látták, hogy jó dolog ha én vagyok a házigazda, igy lett törlési jogom. Azt hogy mikor, mit és miért törlök senkivel sem vitatom meg. Veled sem Jakuza.
Okitásra sem kértelek, nemtartok rá igényt. Köszi.
Köszönöm mindazoknak akik engem vagy az elvet magát megvédték. Neveket nem emlitenék.
A vitával kapcsolatos hozzászólásokat viszont töröltem. OKA: hogy nem a Direct Connect-el kapcsolatos TECHNIKAI jellegü hozzászólások.
A továbbiakban is kéretik ezt a helyet a megfelelő célra használni.
JAKUZA. Megnyugtatásodra elmondom, hogy továbbra is törlöm ami nem technikai vagy nem idevaló. EZ A DOLGOM.
Kellemes napot mindenkinek.
Pusza den :-) -
#10573 Jakuza nagyon vicces :)))
Norti? Veled mizu? Elvagy veszve :(( -
norti #10572 ... -
#10571 Akkor meg minek torolsz, ha nem vagy moderator ? ;P -
#10570 Igen. Igy van. Csakhogy én nem moderátor vagyok. Törölni tudok, javitani nem. :) -
#10569 Gondolom a fake kliens neve.
Inkabb pontozd ki legkozelebb, mint torolj.
Pont ezert vannak a moderatorok. Foleg ugy , hogy a hozzaszolasban, nem a figyelem felhivasa volt a cel a fakelesre, hanem pont az ellenkezojere. -
#10568 A hozzászólásod 1 bizonyos szó miatt lett törölve. Ezt a szót itt nehasználd légyszives. Köszönöm. -
#10567 • http://guinevere.no-ip.org/hungaryhubs.config
• http://dcinfo.sytes.net/hungaryhublist.config (minden DCvel)
• URL=http://dcinfo.sytes.net/hungaryhublist.xml (xml listát kezelő DCkkel - pl. CZDC, nDC, zDC) -
#10566 Nem tuna valaki megadni a magyar HUBokat tartalmazo cimet a DC-hez!Regebben megvolt de format volt es nem mentettem el semmit!
Koszi -
#10565 Ezt ne hangoztasd :) Van benne emuláció és nem minden hub szüri ki. Ezekszerint az állltalad emlitett helyen sem készültek még fel rá. Sajnos simliskedni lehet vele. Ezért tilos. -
#10564 En nem vettem eszre, hogy nem igazan lenne letiltva, pl a Koli hubon DC++nak detektaltak. -
#10563 Az elejétől fogva figyelemmel kisértem a fejlesztését. Nekem nagyon szimpi a kliens ,de magyar honban nemnagyon engedik. Legtöbb hubon tilos használni. Egyébként tényleg okos kis dög. No meg tele van lama dolgokkal is, aminek éppen semmi haszna , de jó ha van...háttér meg ilyenek..