14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#10817 lee, tudodm, ez most hirtelen nem fog kisegíteni, de ha egy DC miatt újraindul a géped hirtelen, akkor az nem a DC hibája, hanem a gépedé sajnos.. Éppen ezért ha találsz is olyan dc-t, ami stabil lesz, akkor az teljesen véletlenszerűen fog előállni, inkább a hiba okára kellene rájönni valahogy..
yam, amúgy nekem már több mint 4 napja fut a BX-es verzió.. -
#10816 hello! 2 kérdésem lenne:
bcdc++ 0.401bx-et használok, és az idő haladtával egyre inkább fontolóra veszem, h ne térjek e vissza egy régebbi, de annál stabilabb verzióra, ugyanis:
1., egyre gyakrabban kapom azt az üzenetet, h DC++ Has Crashed
2., épp ma esett meg velem, h (már erről a dc nem tehet, de ez régebbi verziókban még nem állt fenn) ujraindult a gép (magától) és mikor ujrafutattam géprestart után a bcdc-t, akkor már a teljes file listám eltűnt...:(
vmi megoldás ezekre a problémákra (2. kérdésre inkább...)
ja és kérném tippeiteket, h ha esetleg a downgrade mellett döntenék, akkor melyik verziót rakjam föl, magyarán sztetek melyik (bc)dc++ a legstabilabb..
köszi! -
tabula #10815 Sziasztok!
Úgy érzem mostanában kezd elterjedni a nyugati hubokon egyre jobban az a szemlélet, hogy eredeti kiadásokat kell megosztani, a rar archívumok formájában. Léteznek már olyan külföldi hubok, hogy ki is rúgnak, ha - főleg nagyobb fájlok esetében - nem az eredeti rar archívumok formájában van a kiadás.
Az egyik hub üzenete alapján találtam és is rá erre az oldalra:
WhyRAR.has.it?
Itt svédül és angolul található egy leírás, hogy mik az előnyei az eredeti kiadások megosztásának. Annyira megtetszett, és egyetértettem vele, hogy lefordítottam magyarra, és kitettem az oldalamra:
Miért RAR?
Gondoltam akadnak sokan akik nem értenek olyan jól angolul és segítség lesz nekik, ha magyarul is láthatják a szöveget.
Az eredeti kiadások megosztása pedig remélem, minnnél hamarabb a magyar hubokon is széles körben elterjed.
Az eredeti szöveggel kapcsolatban bármi hozzáfűzni, korrigálni való akad küldjetek levélet a CyberAL at TropiCo.se címre vagy írjatok üzenetet a vendégkönyvbe (angolul)
vagy a fordítással kapcsolatban levél a tabula at c2.hu címre vagy bejegyzés a fórumba
Peace n love! -
#10814 ahan, kezdem vágni!
Már csak(jelenleg) azt nem értem, hogy miért van az, ha töltök le, és pl. off lesz az illető, és TTH alapján keresek egy ugyanolyan filet, ami bytera is megegyezik, majd letöltés ide-->ott is van a célfájl, és töltésnél meg kiirja, h. nem egyeznek a filek! ??? -
Admiral #10813 Üdv Mindenkinek!
Elég rég írtam már a fórumba, de ezentúl igyekszem gyakrabban.
Ha vége a vizsgaidőszaknak (még kb. 3 hét), akkor nekiállok és újraírom az AdmiHUB-ot. Win32 alatt fog futni, mint a mostani is. A legutóbbi AdmiHUB (1.12 -es verzió) letölthető a megosztásomból. A hubprogi egy régebbi verziója 2500 userrel gond nélkül futott, de jópár módositás miatt jóval lassabb lett, így a kernelét ujra kéne irni, de inkább az egészet újrairom, a régi verzió jó részeit beleírva.
A BOT-om (jelenleg [BOT]Captain néven fut a Matrixon) is publikus lesz. Jelenleg a következőket tudja: válaszolás/kirúgás adott szóra a main chatben, kvíz, kickek naplózása (jelenleg YHub-hoz illesztve), de tervezek még sok minden funkciót bele (keresés, FAKE TAG-vizsgálat, stb).
Admiral -
#10812 ha dmzbe tetted a belso ipd, akkor a dc kliensbe kulso ip es portnak 412.
ha portforwarddal probalkozol, akkor tetszoleges hasznalaton kivuli portot pl. 15432 iranyits a belso ipvel azonositott geped fele mind udp mind tcp adatforgalomra majd dc kliensbe a kulso ipd es a tetszoleges portot, esetunkben a hangzatos 15432 - allitsd be.
kulso ip: www.whatismyip.com
belso ip: run - cmd - ipconfig
sok sikert -
#10811 Ha aktiv akarok lenni, portnak mt állítcsak be?
Portforwarddal nem, de DMZ-vel sikerült aktivvá tenni magam, de így sem tudom letölteni a passziv listákat! -
norti #10810 a dcgui címe pontosabban: dc.ketelhot.de, hátha nem találná meg az illető a projects menüpont alatt
-
#10809 http://bcdc.webhop.org itt olvasd el mi a hashing es hogy miert jo neked.
ha dsl-ed van vagy chellod, akkor a BCDC klienst erdemes hasznalni, ha egyeb akkor DC++ klienst. Linux alol dcgui(qt) klienst a ketelhot.de oldalrol.
A tobbszalas kliensekkel meg varj egy kicsit, amig a dc protokol meg a kliensek fejlodnek annyira hogy minden kliens hasht hasznal, addig nem biztonsagos a hasznalatuk. -
#10808 Tsá!
Segítségeteket szeretném kérni!
Szóval melyik DC++ verziót érdemes letölteni?
Mi az a hashing? Többszálú letöltés melyiknél lehetséges?
Miért van za, hogy nekem 1000L használja a netet, pedig sem letöltés, sem feltöltés nincs folyamatban...ilyenkor mi van? Vmit tölt le neke, de nem tudom mit és hová...
Segítségeteket előre is köszi! -
norti #10807 Hmm...
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=32465&PHPSESSID=5ca8f26ddae7d86d3ac1726a2d2f782c -
#10806 Oksa köszi, próbálkozok! Semleges port alatt pl. mire gondoltál? Ja, és tudnál mondani jó, gyors működő külföldi hubokat, mivel amiket néztem vagy nagyon lassú, vagy kiirta, hogy 15mb/sec-el tölt le, és hibásan szedte le. -
#10805 Poftforwardoláskor meg kell adni, hogy az adott portot melyik gép felé irányítsa (a tied felé).. így a többieknek nem lesz nyitva a port, afelől ne aggódj. Amúgy ha teljesen semleges portot nyitsz ki, akkor semmi nem történhet, aminek nem kellene.
Ha nem korlátoz le egy gyors kapcsolattal rendelkező user, akkor aktívban és passzívban is egyaránt kell jönnie a tőle elvárható legnagyobb sebességgel, de tény, hogy sok T1/T3-as passzív, ezért nagyobb eséllyel találsz jó forrást, ha aktív vagy (habár sztem nagyon érdemes meggondolni pl a Cable vagy (külföldi) DSL usereket is)
DSL-nél viszont ami megtörténik, hogy ha a kapcsolatod teljes sebességével töltenek felfelé (azaz tőled), akkkor a letöltés lassulhat. Ha ezt észreveszed, érdemes lehet pl BCDC használatát megfontolni, ahol be tudod állítani a maximális sebességeket, amivel tudnak tőled tölteni vagy amivel te tudsz tölteni.. Habár nekem csak 384/64-es kapcsolatom van, nekem azzal vannak tapasztalataim, de szvsz egy 512/128-as kapcsolatnál 12-14 K/sec upload nem kellene, hogy befolyásolja a letöltést, és ezek mellett a beállítások mellett nem is szúrtál ki azzal, aki tölt tőled, és mégis jól jártál.
Sok sikert ;) -
#10804 Ja bocs, 50-60k-t akartam irni! (512ADSL) -
#10803 És ha én is aktiv lennék, akkor a T3/T1-es kapcsolatoknál ha van szabad slot, és mondjuk nem korlátoz le, akkor kéne jönni 500-60k-val?
Mondjuk én most kezdtem DC-zni, de a max 10k-20k fölé nem igazán akartmenn, még T3-ról sem. -
#10802 Aha! Csak Routeren keresztül vagyok, és a port-forwardingot meg szeretném kikerülni, de majd még kipróbálom azt is! Akkor elvileg azt a portot nem lehet védeni sehoy, ugye? És a többiekek, akik a routeren vannak, nekik is nyitva marad aza portjuk? -
#10801 szia den :) -
#10800 szia Fleet :) -
#10799 És TE miért vagy passzív?
Állj aktív módba, akkor nem lesz gond. Amúgy sokkal több a passzív user, mint hiszed, nem a piros téglafal az elsődleges,hanem hogy a "Tag" oszlopban "M:P" szerepel-e vagy "M:A".. a téglafal sokkal kevesebb usert mutat passzívnak, mint valójában. A userek 75 %-a passzív, úgyhogy állj csak át aktív módban, ha van rá lehetőséged.. -
#10798 Hali!
Még mindig nem értem, hogy néha randomban miért nem tudom letölteni akárkinek a filelistáját, ha ő nem passzív, és van szabad szála is?!
De az előzőre már rájöttem, és tényleg a magyar félrefordítás volt a gond! -
#10797 IPboltnak stílszerűen IPcíme lenne, mondjuk 127.0.0.1 vagy 192.168.2.1 :) -
#10796 -
#10795 "miért nem veszek rendes ip-t"
LOLLL :)))))
Az IP bolt címét nem adta meg? :))
Vagy talán amazonról kéne rendelni? :))
-
#10794 ez gaz -
#10793 *** Kapcsolódás koli.dyn.hu...
*** Sikerült a HUBhoz kapcsolódni
<Hub-Security> This Hub is running version 0.9.7 alpha (Wed May 19 20:00:00 CEST 2004) of VerliHub (RunTime:4days 2hours ).
<Hub-Security> Banned.
- << Bannolva lettel a szerverrol >>
Reason: Ne csalj. _BAN_1M
Remaining: 3weeks 5days
IP: 193.224.131.13
Nick: [HUN]Dremi
*** A kapcsolat megszakadt
Na...
Az a helyzet, hogy kolégista vagyok, passzív ip címet használok, és mára teljesen hozzászoktam hogy valamelyik kedves kolléga miatt bannolva vagyok a koli hubról 6-24 órára, de még ilyet nem éltem :))
Biztos vagyok benne, hogy az emberke (dremi) megérdemelte amit kapott, de nem hiszem hogy az a jó megoldás hogy kollektíve büntetitek az egész passzív ip-s bandát. 1 hónap ban az pont a nyáriszünetig tartana :(
Az a helyzet, hogy beszéltem már egy operátorral ez ügyben, de nem sokra mentem vele. Annyit tudott mondani, hogy miért nem veszek rendes ip-t, meg hogy nyomozzuk ki a tettest. Ennél azért több segítségre számítottam volna...
Remélem olvassa ezt a topicot egy korrekt operátor, mert nem tudom elhinni, hogy ennyivel el legyen intézve a dolog.
Sajnos elképzelésem sincs mit vétett a srác, de mégis azt kérem, hogy a körülményeket figyelembe véve mérsékeljétek valamennyire a büntit :))
Köszi
Pepe :()
-
#10792 megtalaltam -
#10791 ja es elkerhetnem a kulfoldit is? -
#10790 koszonom:) -
#10789 Hublistának ezt próbáld: http://www.dcinfo.org/hungaryhublist.config.bz2 ui megváltozott a címe valamikor régebben. Az offline-user ügyre most hirtelen nincs ötletem, úgy tűnik, mintha a userlist nem lenne teljesen betöltődve az adott hubon.. -
#10788 viszont egy ket erdekes dolog meg mindig van..
1)nem hivja le a hub listat.. pontosabban megtagadja a celszamitogep a kerest vagy mit..
es rohadt sok olyan van a keresesnel hogy offline embereket tesz be.. rakeresek.. es az ember offline.. de a kereses fele ilyen:( nem ertem... -
#10787 MUUKODIIIIKKK!!! KOSZONOOOOM:) -
#10786 megtalaltam a modememet az elso linken koszike mindjart meglesem hogy mukodik-e -
#10785 Oké, már értem, télleg rossz volt a magyar ford.!
-
#10784 Ahhoz, hogy a dc menjen aktív módban, forwardolj egy portot a routered segítségével a géped felé. mind a TCP, mind pedig az UDP forgalmat engedélyezd, ez szükséges ahhoz, hogy a kereső is működjön és tölteni is tudj. Ha ez megvan, akkor a DC-nél a beállítások között a General (Általános) oldalon az aktív mód beállításai között tölsd ki a külső ip-címedet (amit a szolgáltatód ad), és add meg a forwardolt port számát a Port mezőbe.
Ha dinamikus ip-címed van és ha bcdc-t használsz, kapcsold még be a BCDC++ oldalon az "Allow hub to set client's active mode ip" (engedélyezze a hubnak az aktív módú ip beállítását).
Ezek után elvileg kellene mennie.
A portforwardolás ügyben a http://www.dslreports.com/faq/dc oldalon a 3.2-es pont körül találsz segítséget. Ha nem lenne a fenti oldalon a routered felsorolva, akkor a http://www.portforward.com/ oldalon nézd meg a routeredhez tartozó leírást. -
#10783 ahoy... van egy kis problemam..
szoval kezdjuk ott hogy ....
van egy cable modemem...
aztan szarakodott kabelcsere ( ethernet rol usb re) stb.. majd annyit szarakodtunk a cable tarsasag egyik telefonos kisasszonyaval hogy szar lett az ip-m... a start menu.. beallitasok....halozati kapcsolat.. .. helyi kapcsolatra tulajdonsagot nyomva 192 es ip-m volt...
aztan van egy progi.. azzal is megneztem..azzal is.. de a whatismyip.com on normalis ip- volt.. es a cable tarsasag is ezt az ip-t latta.. oke ezekutan valami masik emberke pppoe csatlakozast ajanlott. .megcsinaltam.. mindenk egyes csatinal jelszo tnevet kellett irnom... de jo lett a dc++..most viszont vettem egy net elosztot.. zsinor nelkuli muxik faszan!!!!
ugy nez ki a dolog hogy a regi modembe telo zsinor be... abbol kijon zsinor az elosztoba ( eddig az a zsinor egyenesen a gepembe ment) aztan a net elosztobol egy zsinor a gepembe.. en igy kapom a netet..tehat az eloszton keresztul.....
a dc megint nem mukodik.... de az icq file fogadasa .. msn stb..semivel nincs baj..tehat nem ruter beteges stb.. meg sem megy a dc++:((((((( tudtok erre valamit mondani? -
#10782 Akkor most gondolatolvasósat játszunk:
• Letöltések/Limitek/Maximális egyidejű letöltések = 10 ?
• Letöltések/Limitek/Ne legyen új letöltés ha a sebesség ezt túllépi = 10 ?
Ha így van akkor valószínűleg az a gond hogy amennyiben az összes letöltésed gyorsabb mint 10 KByte/sec akkor nem kezd újat tölteni mellette. Tedd 0-ra azt az értéket is, akkor mennie kell. -
#10781 Az extra szál-nak van jelentősége?
Nekem a Letöltések->Limitnél a kétszám 0, 10
A megosztásnál 0,2
Mi lehet a hiba? Ha 2 szálat engedek, attól még tlthetek le 2helyről, nem? -
#10780 sorry #10762-es hozzászólás csak írni nemtok :) -
#10779 Olvass vissza 10772-es hozzászólástól idáig, ott a megfejtés (vaszeg rossz magyarítást használsz, és az "all download slots taken"-t ugyanúgy magyarítja mint a "no slots avaiable"-t ==> a te kliensedben foglalt szerintem az összes letöltési szál) -
#10778 Az miért van, hogy a keresőben keresek valamit, le akarnám tölteni, majd kiirja, hogy minden szál foglalt, közben meg mondjuk 25/30 üres, és ha ujra keresem, ugyanennyi szabad, nem telik be!