14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
hot x #11057 az előzőz verziók összeomlásáról annyit nekem még semmi bajom sem volt a 306-ossal. ellenben a 401 egy rakás ****. ugye ujdonságeröltetők?! -
hot x #11056 lee86. az időtullépés nem a bot miatt volt. most valahogy nem igazán mennek jól a hubok. ilyen ösznépi repülések vannak. a bot meg azért rakott ki mert nem tud adni a 403-as dc bz2-es file-listát. szerintem cserélde le régebbire, bár ezért a mondatomért úgyis fejemet veszik :( -
#11055 Tuttotrial BOCSÁNAT. De a tied is muszáj volt..Sorry -
#11054 öhm.. mi történt az inependence-el? tennap este kidobott, mer 0.403-as klienst használok (ami nekem jobban bejön, mer az előző verziók gyakrabban omlottak össze...sztem nem nagy áldozat ezzel a klienssel kompatibilissé tenni a botokat...jójó. nem vagyok szakértő a témában, csak egy megjegyzés..) és mára pedig már időtúllépés miatt be se enged a hubra...
szal nemtudjátok mi lehet vele a probléma? -
#11053 Az en hubpenzen vett helikopteremmel sok gond van, nehez leszallopalyat talalni Afrikaban vele. Gondold meg, egy tengeralattjaroval tobbre mész. Es a szine se lényeges, ugysem latszik... -
#11052 Nekem máris nagyon megéri. Épp azon tűnödöm,hogy milyen hellikoptert vegyek... Kéket vagy feketét. De lehet hogy egy cabrio mellett döntök. :] -
bHUNor #11051 hmm,most olvastam visszabb kicsit :-)
No comment , es elszomorito,de mindig lesznek lesznek ilyen "emberek" is,:-)
Addig csinaljuk ,amig megeri anyagilag,nem igaz lanyok,fiuk?:-) -
bHUNor #11050 Sziasztok!
Latom nehany emberkenek fogalma sincs miert is van tiltva a vob!Neo,ha gondolod torold,de ezt elszeretnem mondani:-)
Ha elkerulte volna nehany ember figyelmet a .vob file-ok merete,sot a neve is ugyanaz.Ergo,ha elkezdessz tolteni egyet,a masikrol is folytathatja.
2. marlin mondta -van ra igeny- LOL egyszeruen.
A mai magyar internet viszonyokat ismerve,probalgass toltogetni 4-5 Gb-ot.Tehat csak azert osszak meg,hogy meglegyen a beleshez a limit.
Gondolkodj el rajra. Koszontem! :-)
-=bHUNor=- -
#11049 Értelmes dolgok? Pl. ilyenre gondoltál hogy mikor megyünk már inni? -
hot x #11048 3 LEGJOBB HUB:
INDEPENDENCE
MATRIX
KOLI
Cím direct nincs, hublistából ki lehet nézni. Mellesleg hogy a retekben nem változik a Koli userlétszáma??? Nem kelle ám kézzel beírkálni tisztelt illetékes. Oszt lehet törölni a megjegyzést mert találó -
#11047 No, végre, ez egy jó ötlet volt! -
#11046 Bocsi de tényleg kezd unalmas lenni a VOB miatti nyafi.
A továbbiakban az ehhez kapcsolodó hozzászólásokat TÖRÖLNI fogom. Ez a FÓRUM nem erről kell hogy szóljon.
Köszönöm ,hogy megértesz. Kellemes napot mindenkinek -
#11045 LANOSOK!!! 10Mbites feltöltési limittel rendelkező szervereket keresek ,ami non-stopba megy a gépük , ahonnan egy hubot szeretnék futtatni ,lanosok privizzen meg azok akik tudnak ilyen embereket !!!! -
malvin #11044 hat senki sem akar "ertelmes" dolgorol beszelni?
En azert lezarnam a "nagy semmit":
Korulneztem nehany nagy magyar HUB-on. Orankent ugy egy tucat embert rugnak ki vob miatt. Persze ettol meg vannak dogivel, csak xyz.vts.vob.mpeg es mas hasonlonak alcazva. Es ezek valahonnan oda kerultek a gepekre! Tehat van ra igeny.
flame on - ezt azert megmagyaraznam - a kulonfele kereskedoknel (szolgaltatoknal) is q..ra szoktam dijjazni, amikor jo sok utannanezessel kivalasztok valami termeket, es a kereskedo lakonikusan kozli: uram, ilyenre nincs igeny - flame off
Szoval, ezen az operatoroknak (uzemeltetoknek) esetleg meg is csak el kene gondolkodniuk.
Vagy az "enyem a var ..." alapon nem torodni vele, de akkor legalabb joval kevesebbet (es halkabban!) hangoztatni azt a "mi tiertetek dolgzunk" szlogent.
-
#11043 Sastok -
norti #11042 Télleg jólenne mán :D
-
#11041 Nah most meddig tart még a nagy semmiről a topic?
Értelmes dolgokról is traccsolhatnátok már :] -
malvin #11040 vegre egy "erzelem mentes" hozzaszolas - ezt el kell ismerni, meg ha nem is ertessz velem egyet.
Miből gondolod, hogy a tiltott megosztások egy része botor módon készült?
Na de mi van a masik resszel? Gondolok itt pl. mindjart a vob-okra. Kulfoldon most ez a "divat". Es ha ilyet akarok letolteni, akkor a mar letoltotteknek bent kell lenni a megosztasban, mert arrafele eleg magas a quota. De akkor meg egy magyar HUB kivag. Szoval en ezt eleg macerasnak tartom.
Lehet, hogy az ISO elkeszitese nem nagy munka. Egyenlore en arrol olvastam egyet-mast, hogy hogyan lehet a leripelt vob-okbol DVD-t kesziteni, es ebben szeretnek gyakorlatot szerezni. Persze gyakorolhatnak a mar meglevo DVD-immel, de hat azert akkor legyen mar valami "haszna" is!
Hogy jon ide a HUB-ok mukodese?
Bar annyit azert tudok rola, hogy a HUB egy "talalkahely", es a tenyleges file csere mar nem a HUB ugye - tehat ezert sem ertem ezeket a korlatozasokat.
mindig találtam aktív opot, aki meghallgatott. Nem harapták le a fejem
Nekem sem. De nem is tortent semmi.
(eppen most tette szova valaki az egyik HUB-on, hogyX-tol miert nem lehet soha letolteni? A valasz: a listaja lejon... Tudom aktiv meg passziv... - de en aktiv vagyok es megis naponta talalkozok ilyennel)
A szaktudast nem ketlem, de aki publikus uzemeltetesre adja a fejet, annak a felhasznalo fejevel (is) kell gondolkodnia.
En mar kijartam ezt az iskolat: tobb, a szakma szabalyainak megfelelo "jo" dolgot csianltam, azutan megsem akarta a kutya se hasznalni.
Persze bizonyos esetekben nagyon jol mukodik az "eszi nem eszi, nem kap mast" politika, de ez elegansnak semmikeppen nem nevezheto.
Ezen mag "masoknak" kene elgondolkodni.
Eas en is majdnem elfelejtettem: nem csak fizetes letezik a vilagon. En pl. mar eltem azokban az idokben, amikor valaki azert tartott fenn BBS-t, hogy utanna a PeCSa-ban arulja a feltoltott anyagokat. Ezt most csak azert irtam, hogy lasd, volt eleg idom gondolkodni a dolgokon es kialakitani a velemenyemet (hozzaallasomat).
-
#11039 Kedves Malvin!
Úgy érzem nekem is hozzá kell szólnom a témához.
Mindkét oldalt képviselhetem, hiszen van ahol, mint op, van ahol mint mezei user vagyok jelen.
1. Mennyire ismered egy HUB működését?
2. Mennyire ismered a különböző klienseket?
3. Miből gondolod, hogy a tiltott megosztások egy része botor módon készült? (DVD-t ISOban meg lehet osztani elég sok helyen. Hidd el egy ISO késíztése sem több idő, mint egy Vobé.)
Szerintem tisztázd le magadban ezeket a kérdéseket.
Az Operátorok jelentős rétege komoly "szakmai" háttérrel és szaktudással rendelkezik, amik segítik őket 1-1 HUB üzemeltetésében.
Javasolnék neked egy apróságot?
Látogass meg pár külföldi HUBot. Van ahonnan fake, vírusos, szemetet fogsz letölteni, de van minden, mint a kánaánban, van ahonnan még az általad szigorúnak tartott magyar HUBokon létező szabályzatokat betartató opokat is kivágnák, mert nem felelnek meg a még komolyabb kívánalmaknak.
Szóval sehol nem egységes a szabályozás.
A másik fele. Ahol egy fake megosztással, stb. rendelkező felhasználóra akadtam, mindig találtam aktív opot, aki meghallgatott. Nem harapták le a fejem.
Gondolkozz el egy kicsit a dolgokon.
Óhh majdnem elfelejtettem:
Lehet engem átvágtak, mert nem kaptam soha fizetést azért mert op vagyok bárhol is. -
#11038 szia deni.
rovid voltal es velos de nagyot mondtal.
-
#11037 Akkor tényleg másképp látjuk ilyen szempontból a világot. :) Szerintem is többen vannak a normális userek, de kellenek a szabályok a kisebb számú de annál kártékonyabb csalók miatt. Lehet hogy nem lehet őket 100%-osan megfékezni, de legalább meg kell próbálni. Az nem megoldás, hogy akkor enyhítsünk a szabályokon, mert úgyis hiábavaló az egész... az enyhítéssel szerintem nőne a csalók száma, mert most csak az csal, aki akar és ki tudja játszani a op-okat, az enyhítés után viszont még az is elcsábulna (talán), akit eddig visszatartottak technikai akadályok. -
malvin #11036 Köszönöm az egyetalán nem kicsinyes kötözködést, mintha én a userek 100%-ra értettem volna a dolgot..
nem kotozkodes (plane nem kicsinyes), hanem eppen ebben latjuk alapvetoen maskent a vilagot.
Te azt irod, baszogassam a usereket, mert ok csinaljak a problemakat...
En meg napok ota arrol probalom gyozkodni a remelhetoleg itt levo HUB uzemeltetoket, hogy nem kell annyi kotottseg koze szoritani a felhasznalokat. A normalisaknak (es velemenyem szerint ezek vannak tulnyomo tobbsegben) csak megneheziti az eletet, a "nem normalisak" pedig leginkabb ugy is kijatszak, tehat ezek megfegezesere valoszinuleg mas eszkozokre volna szukseg - legfeljebb egyenlore nincsenek.
Szoval, lehet, hogy ez Neked agonizalasnak tunik, de nekem akkor is ez a velemenyem. Es a gyakorlatban is - ha eppen en vagyok fejleszto vagy uzemelteto pozicioban - nem abbol indulok ki, hogy a felhasznalo hulye meg rosszindulatu...
-
#11035 Sajnos kénytelen vagyok olvasni mert a topic érdekel, és most vagy Téged vagy az írásodra való reagálásokkal van tele.
Amúgy valszeg félreértettél vmit: én nem vagyok op, egyszerű mezei userként, "magamat képviselve" írtam. Nem az op-okat dícsértem agyba-főbe, nem is tudom ezt honnan vetted..
<I>a problemakat pedig nem az userek csinaljak - egyes userek esetleg ...</I>
Köszönöm az egyetalán nem kicsinyes kötözködést, mintha én a userek 100%-ra értettem volna a dolgot.. -
#11034 Hali!
Az országban melyik a 3 legkedveltebb/legnagyobb hub? Koli, Matrix, és még melyiket érdemes látogatni?
Ja, nemzetközi hublistákon szintén melyik az 1-2 legnagyobb látogatottságú (film,játék szempontjából)? -
malvin #11033 már napok óta olvasgatom itt hosszas és felesleges agonizálásodat, nem birtam tovább
akkor ne olvasd!
Amugy eddig abban a hitben voltam, hogy ez az "userek" foruma, ahol megmondhatjak az esetleges velemenyuket, ellenvelemenyuket... Ha ez esetleg az op-oknak "agonizalas", akkor esetleg csinalhatnanak maguknak egy kulon (csak opoknak es esetleg lojalis usereknek) egy forumot, ahol agyaba-fobe dicserhetik egymast.
a problemakat pedig nem az userek csinaljak - egyes userek esetleg ...
Mint ahogy az operatorok is csinalnak "problemakat". Ld. pl.
ez a legnagyobb tevhit op korokben, h mi szartuk volna nektek a vilagot. hat nagyon nem igy van. - Es ezt nem en irtam.
-
#11032 malvin, egyet nem értek: miért nem azokat baxogatod, akik tulajdonképp a problémákat csinálják, a usereket? :) Az op-ok nem véletlenül hoznak meg 1-1 szabályt, amelyeket - halkan megjegyzem - amúgy nem is nehéz betartani..
Boccs ha bántó voltam, de már napok óta olvasgatom itt hosszas és felesleges agonizálásodat, nem birtam tovább.. :) -
#11031 :-) -
malvin #11030 annyi mas szep dolog van az eletben DC-n kivul. talalj valami mast.
Aha! - tehat en nem tartozom a userek azon halmazaba, akiert Ti onzetlenul dolgoztok. Na majd csak tulelem valahogy.
Mellesleg nem magambol indulok ki - nem tartom magamat annyira kulonlegesnek, hogy egyedinek kepzeljem magamat. Ugy gondoltam, hogy en most itt azokat a felhasznalokat kepviselem, akik mindenek elott tisztessegesek, es van allando internet kapcsolatuk (meg van esetleg ket gepuk) es igy akar allandoan is tudnak letolteni (meg persze toluk is lehet letolteni). Ahogy elnezem a HUB-ok joreszt valtozatlan user listajat, ezek nincsenek is olyan kevese.
Mellesleg kezd az az erzesem lenni, hogy Ti pedig a fejlesztok azon csoportjaba tartoztok, akik "eletuket es veruket" adjak a felhasznaloert, egeszen addig, amig az meg nem szolal, hogy neki esetleg egy mas megoldas jobb volna.
(sajnos ezek sincsenek kevesen!)
-
#11029 malvin te pedig légyszíves NE magadból indulj ki, hiszen nem lehet mindenki olyan fenomenálisan tökéletes mint te, lehet hogy vannak a DCn olyan userek is akik pl. nem akarnak/tudnak egész nap tölteni? Az hogy te fennt vagy egész nap az a társaság egészére nézve sokat nem jelent, ez van, csinálj ellene vmit ha tudsz. -
#11028 ismét igazad van -
#11027 te malvin. annyi mas szep dolog van az eletben DC-n kivul. talalj valami mast. sok sikert. -
malvin #11026 megint latok egy-ket jo kis ellentmondast!
nemregen jol elvitatkoztunk azon, hogy a HUB uzemeltetok tisztan onzetlensegbol, erdek nelkul, pontosabban az user-ek erdekeben uzemeltetnek. Jo, elfogadom, hogy ez igy van.
De gondolom ez az onzetlenseg annak a "tulnyomo tobbseggnek" szol, akik kitorlik az esetleges hibas letolteseket, nem hasznaljak a jogtalan elonyre a sem a kis sem a nagykapukat, stb. Es azt is feltetelezem, hogy a DC-zok zome nem "12 eves pistike". (Ha megsem ez a helyzet, akkor akkor ezt az "onzetlenseget" nevezzuk inkabb "hulyesegnek"!).
Szoval, nehany "ugyeskedo" miatt miert kell mindenfele korlatok koze szoritani a normalis tobbseget.
Es nehany "reszletkerdes":
1. az ADSL-nel tudtommal nincs quota.
2. ha en ejjel-nappal toltok, akkor ugye bekapcsolva kell hagyni a gepet, es akkor tolem is lehet tolteni (es mit Chellos: amig ez marad kb. a mar emlegetett 1:1 aranynal, addig engem nem kell gyozkodni a "kozossegi szellemrol - es gondolom sokakat masokat sem)
-
#11025 Vmilyen fokú emuláció meg sztem DC++on kívül szinte az összes kliensben van, a gond az, hogy a DC:pro-ban van egy túlzottan is nagy kiskapu. Biztassuk csak a felhasználókat hogy használják, hátha rájönnek, igen, szerintem is jó ötlet. Egyébként asszem a DC:pro egyik újítása volt anno a többszálas letöltés, szvsz rosszabb módon megírva, mint az annyit szidott elterjedtebb DC++ alapú multisource kliensek - hagyni kéne a DC:pro-t külföldön, külföldieknek, a magyar szabályzatba a fennt felsorolt érvek miatt logikusan nem fér bele. -
#11024 Tanuljon a saját kárán ugye? És lehetőleg árassza el hibásan letöltött, de le ellenőrzött (CRC hibás, stb) szarral a DCt? Értsd meg NEM az adott user jólétét akarjuk mindenáron különféle hülyébbnél hülyébb szabályokkal megkeseríteni, hanem a közösség érdekében tesszük ezt. (Ha hülye szabályokat akarsz akkor keress meg, nyitok neked az itthoni netemről egy GumiHUBot ahol megláthatod milyen az, ha értelmetlen szabályok vannak hülye, önkényes botokkal) És erre nem jó válasz az, hogy akkor tartsunk erről szavazást a HUBon, den kifejtette hogy pontosan miért nem. Egyébként szerinted hány DSL/cable kapcsolatos ember van aki non-stop online? Elég kevés... Főleg a chello azon húzása óta hogy bevezette a forgalomkorlátot, a user nem fogja bennt hagyni a gépét, hogy vigyék azt a 15 gigáját. Ez van, ezt kell nem szeretni, megpróbálhatsz hatni a userekre szép szóval hogy ne kapcsolják ki a gépet - ki fogják az esetek többségében. Egyébként tudod, néma gyereknek anyja sem látja a fától az erdőt, tehát ha megszakítást, a slotokkal való csalást észlelsz akkor azt ne utólag "jajj akkor miért nem vettétek észre" jeligével jelezd az OPoknak hanem ott és akkor keress meg egy online OPot. -
malvin #11023 ADSL vagy ennél ugymond rosszabb kapcsolatnál ne lehessen megosztani se DVD ISOt se 1 GB nagyobb file-t, mivel nem igazán szerencsés és csak a megosztását növeli
ez is egy velemeny es ha jol sejtem megegyezik az operatorok (HUB szabalyzat keszitok) velemenyevel. En ellenben mint felhsznalo tobbre becsulom azt a letoltesi lehetoseget ahol akar csak 2-3KB-al, de megbizhatoan, ejjel-nappal folyamatosan jon az az 1GB. Az elobb-utobb lejon. Mert hiaba jon akar 50-el valami, ha az illeto fel ora utan napokra eltunik (vagy eppen kiveszi a megosztasbol!) vagy csak egyszeruen foglalt - mert gyorsan letolteni sokan szeretnek.
En nem vagyok turelmetlen, de a nehany 100K-s, talan mar soha nem folytathato letoltesekre sajnalom a Chello quotat.
-
[HUN]Richard #11022 De régen irtam ide most is csak idetévedtem :)
Én még emlékszem a kezdetekre, amikor mindenkinél az volt a cél ki tudja a legujabbat megmutatni, elérhetővé tenni.
Most meg :):)
Már lassan 2-3 éve ismerem a DC-ét inkább 3 éve :) igy ott voltam a kezdeteknél, igy lemerem irni azt hogy
kezdi lassan elvesziteni a varázsát a dc, kiváncsi leszek mi lesz mondjuk 1-2 év mulva
Nekem is lenne egy észrevételem ugymond a szabályhoz kapcsolodo .
ADSL vagy ennél ugymond rosszabb kapcsolatnál ne lehessen megosztani se DVD ISOt se 1 GB nagyobb file-t, mivel nem igazán szerencsés és csak a megosztását növeli
Jelzem ADSL-em van
Ja multkor fel akartam menni egy-két hubra mint régen, és valaki ellopta a nevem :):):)
Na most megyek visszaolvasok egy kicsit, megnézem mik most a legnagyobb problémák :):)
-
malvin #11021 asszem az olvasással gondok lesznek... tudok egy jó sulit ha gondolod...
ha mar, akkor inkabb az irassal van problema - egy uzenet nem ment el, egy masik ellenben ketszer is (#11006, #11012).
Szoval az "elveszett" uzenetben megprobaltam kifejteni azt, hogy az ugyeskedok DCpro nelkul is megtalaljak a "kiskapukat", es nem hiszem, hogy a DCpro engedelyezese tomegesen novelne a csalok szamat.
Ha az operatorok tenyleg a kozosseg erdekeit vedik, akkor leginkabb azok ellen a klasszikus modszerek ellen kene fellepniuk amikrol mar irtam ( 10/10 slott, de letolteni megsem lehet - es nem csak en nem tudok, mert ezeknel meg soha nem lattam meg csak veletlenul sem 9/10-et. Azutan a 1-2 percenkenti periodikus disconnect, meg a file not availablle, stb.)
Mellesleg en nem talaltam semmi "hazugsagot" a DCpro-ban (igaz nem is nagyon kerestem). Egyetlen, hogy megprobalja magat DC++ -nak eladni ha kerem, de ez lathatoan nem sikerul neki. A hub-ok, slot-ok rendben vannak, sot meg azt is megmondja, hogy milyen download/upload aranyt allitottam be.
Btw. a legujabb verzioban mintha nem is mukodne ez a savszelesseg beallitas. Hiaba allitok ugyanis akarmit egy szerintem tisztesseges 1:1 arany elerese erdekeben, vannak akik tovabbra is 20-30-al toltenek le tolem, bar en mondjuk csak 20-at vagy 15-ot engedelyeztem. Ez is egy ujabb kiskapu?
Vegul irtam a a tobbszalu letoltesrol:
Olvastam, hogy bizonytalan. Azt is megitam mar, hogy en nem kiserletezek vele. Es felvetettem, hogy hagyni kell azokot, akik csak a sajat karukon tudnak tanulni. Erre kapom a kovetkezot:
tobbszalas kliens ugyben olvass vissza par hozzaszolassal, volt rola sok szoveg mar itt, nem irjuk le ujra.
Hat ne is! Inkabb a kerdesre kene odafigyelni - v.o. olvasasi problemak ... :)
-
#11020 hohoho uj arc :) 1000eve nem lattalak neten. -
#11019 #11013 MALVIN kérésre TÖRÖLVE lett. Duplán volt beirva. -
#11018 Szép napot neked is FreeHome! Majd HUBon keress meg mert van egy fényképed nálam. Azthiszem örülni fogsz neki.