14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#11613 mondjuk önmagában az hogy változások vannak az egy új verziónál előny :) -
norti #11612 Hát nem az esetem :DDD :P -
norti #11611 -- 0.4033 --
*** WARNING ***
This update will change all your config files and queues, and it is
very probable that you won't be able to revert back to an older version
once the update has been done!!!
*** WARNING ***
* Fixed a rare download crash (thanks farcry)
* Fixed tab dropping in the last position (thanks trem)
* Fixed directory sorting in the file listings (thanks trem)
* Files that can't be moved to the target drive from the temp folder
are now renamed to their real name
* Text with unix and mac line end encodings should now be correctly displayed
* TTH Values are used for right click download menus when available
* Upgraded to WTL 7.5.4196
* Updated license to allow others to release legal binaries compiled against WTL
* Moved the core structures to UTF-8 to allow correct internationalisation (major change)
* Moving towards full unicodization of the user interface, MS layer for unicode
now needed for old crappy windows versions
* Rewrote the share manager to accomodate for future features, it can now read
unicode names and translate them correctly into utf-8 regardless of codepage
* Removed autosearch string, it's not used any more
* Fixed a tth hash speed bug (hashing should be much faster now)
* File listings are now generated on the fly when someone needs them
* Added UPnP support (thanks mark gillespie)
* Ctrl-L now opens file lists (thanks garg)
* Various ADC patches (thanks sedulus)
* Slightly changed temporary download name
* Added virtual directory names to shares
* TTH Leaf uploads no longer logged (thanks garg)
* Added (initial) support for hublist.org xml hublists, now default
"Csodás" lesz az új verzió megint... megint változtatások, megint újabb problémák...
-
#11610 Tessék, ilyenünk van. -
norti #11609 És asszem "az" még nem warez :P -
norti #11608 Jajj, elnézést az offtopicért, de azt hiszem ez még belefér egy "technikai" kérdésbe :DDD -
norti #11607 És hol van Tilda, a bögyös csaj? :D Vagy az nem ő ? :DDD -
#11606 tevedsz. ez a "Barátok közt". Isten hozott. :))) -
norti #11605 asszem vmi oanra iratkoztam fel itt mint a révai lexikon sorozat :DDDD megen 23 üzenet 1 fél nap alatt LOL -
#11604 pont ezert kell savszelre slotot kerni vegre, es nem kapcsolattipusra, mint eddig. mert megjelennek tomegesen a japan userek a 2Megas dslukkel :) -
#11603 ehh mioelott belekotsz igen, elcsusztam egy sorral. van olyan eset hogy dsl eddig 3 volt es most csak 2 lesz
a /64 dsl-ek. de szerinted eddig igazsagos volt a 8Kjukra a 6 slot?
viszont a /256 chellok (most mar mind) 4 hubra mehetnek az eddigi 3 helyett. szerintem osszessegeben jobban jartunk. mar ha orulni lehet annak, hogy 80%atfedessel ugyanazokat az embereket latod mindenhol, nincs igazan valtozatossag a hubok kozt -
#11602 hmm. hol enged ez kevesebb hubra?
isd/modem most 1 hub. az uj szabaly szerint 1 v 2
dsl most 3 hub az uj szabayl szerint 3 vagy 4
chello most 3 hub az uj szabaly szerint 4 vagy 5
kabel most 4 hub az uj szabaly szerint 2,3,4 vagy 5, sot, 6
lan eddig 5-10 hub, most 2-10 hub
-
#11601 Ime az uj valasz:
a feltuntetett slotonkenti sebesseg adatok nem fogjak a szabalyzatban meghirdetett slotszabaly reszet kepezni, hozzavetoleges adatok, amik ide azert irodtak be, hogy meggyozoen bizonyitsak, hogy aki ezek utan is a 2M/2M lanosrol párszáz bytetal tolt, mint jelenleg, az nyugodtan kereshet opot mert lehet hogy ott valami bibi van. Ugyanis /2M netre 25,6Kbyte/sec/slot sebesseg van elméletben megcelozva, gyakorlatban ez eleg nagy skalan fog mozogni, de 99,9% hogy elmulnak a most látott igen idegesítő párszáz byteos töltések.
Tovabba: ha nem aszinkron neted van (DSL, fibernet, chello, axelero kabel) akkor nincs technikai indokod a savszeled tovabbi korlatozasara. A felsorolt hazai szolgaltatok nem kinalnak /2M netet. Ha mondjuk egy kollegiumban laksz es eredendően korlatozzak a savszeledet, akkor az eleve korlatozott erteket ird be, es ne korlatozd tovabb. -
#11600 Uhh. Igazad van, figyelmetlenul olvastam, visszavonva minden.
Azt hittem hogy a "korlatozott lanos" szituaciora utal. -
#11599 ehh nem attól lesz lan hogy gyors :P -
#11598 2mbites dsl és cable nem sok rohangál... nálunk, én is tudok a japán és egyéb keleti gyors dsl-ekről (bár a 2mbites uploadban még ott sem vagyok biztos), de ők viszonlyag ritkán használnak [HUN] előtagot
természetesen nem atól lesz hogy gyors
viszont lanosnak semi néven nevezendő indoka nem lehet a korlátozásra (várom az ellenpéldádat :P ), dsl-nek cablenek lehet rá oka [nem jó ok a forgalmi korlátozás, chellosok ti inkább olvassátok a http://upckorlat.fw.hu/ oldalt) -
#11597 A legjobb csaladban is elofordul, hogy kitagadjak sajat gyermekuket. -
#11596 Nana, hogy rula.
Remelem aki kitalalta az a konyveket is az utolso oldal aljan kezdi el olvasni es ugy halad alulrol felfele az elso oldalig. -
#11595 Attol, hogy 2Mbit miert kene feltetlenul LAN kapcsolatnak lennie ?
Nem attol lesz vmi LAN mert gyors, ezekszerint a japanban letezo 12Mbites DSL is LAN csak azert mert gyors ? -
#11594 Az 5let nem rossz de ezzel sztem az lesz a gond, hogy eros reklamacio targyat fogja kepezni a jelenleginel kevesebb hubra engedes.
(nem kell +magyarazni )
Ezen szabaly alapjan akkor az isdn is 2slot 2 hub ?
Csak mert a jelenlegi szabalyok szerint +kulonboztetes targyat kepezi holott az isdn is 64k v ha dual akkor 128k. -
#11593 btw akinek esetleg nem egyértelmű a táblázatban az upload sávszélérték szerint kell megnézni hogy hova sorolódsz -
#11592 2Mbit - de milyen kapcsolattípus; lan nem limitálhat, ergo nála meglesz a 26K, 2mbites dsl és cable nem sok rohangál, úgyhogy egyedül náluk, ha korlátozniuk kell (a korlátozás NEM KÖTELEZŐ!) nem lesz meg a 26K ha minden slot foglalt -
#11591 Azt az aprosagot ugylatszik nem vetted eszre, hogy 2MBITes vonala van.
Amivel 250-260KByte tempoval tud tolteni es ezt korlatozza 200KByte sebessegre tehat ez a szabaly lenne ra ervenyes a 2Mbit miatt:
xx/2Mbit-ig................... 10 slot.................max 7 hub ~26K/s/slot
Igy ennek fenyeben az altalad tevesen kilobitnek titulalat sebesseg az valojaban kByte.
(2Mbit -> 2048kbit -> 256kByte)
2Mbit, ez gyakrlatban max 250-260k.
tovabba kevered a fogalmakat: a savszel kbitben van feltuntetve,
tipikus esete annak, hogy altalaban v nem olvassak el az egeszet v igen de nem ertelmezik.
(deni azert ne harapd le a fejem, csak a sajat stilusodban kaptad vissza)
-
#11590 ehh
az altalad egyebirant is tevesen kiszamolt 20 kilobit az 2,5K es nem 26. -
#11589 tovabba kevered a fogalmakat: a savszel kbitben van feltuntetve, mert a szolgaltatok szerint az 512/128 jobban hangzik mint a 64/16, DC viszint a sebesseget kilobyteban meri. a váltoszam 8. 1 kilobyte=8kilobit. az altalad egyebirant is tevesen kiszamolt 20kilobyte az 2,5K es nem 26. -
#11588 rad ez a sor vonatkozna:
xx/256 kbit-ig................ 4 slot.................max 4 hub --> ~8K/s/slot
A kapcsolattipusod LAN, de a savszeled /250K Nem ertem hogy ezt miert kell meg tovabb korlatoznod.
-
#11587 Ha már a mateknál vagyunk leírom a saját példámat.
2Mbit, ez gyakrlatban max 250-260k. Ha én ezt bekorlátozom 80%-ra az mondjuk 200k és 10-zel osztva, mert ugye 10 slot sz 20k/slot. Akkor a 20 az hogy is 26? :-)) -
HAPPYstevie #11586 Garfield,
Passive, passivetol nemtud tolteni.
Aktivtol kene hogy tudjal. -
HAPPYstevie #11585 Fakerek mindig lesznek.
Induljunk ki abbol hogy a tobbseg probalja betartani a szabalyokat. Ha a fele betartja mar az is elonyos.
Kulonben en ugygondoltam hogy a kliensek amik kepesek tobbszalas letoltesre (amikrol tudunk)azok lennenek tiltva. Ezt mar tobb hubon ugyis csinaljak. -
tajfun #11584 Aktivbol mindig kell 1. -
Garfield #11583 Vagy csak másik passzív felhasználótól nem tudnak tölteni? -
Garfield #11582 Egy rém egyszerű kérdés:
Egy passzív tud tölteni egy aktívtól? Nekem úgy rémlik, hogy csak egy másik passzívtól, ugye? -
norti #11581 és az h jön az elites strong tiltáshoz :DDD nekem az a kliens egy tabu LOL egy jó nagy fagyi :DDD -
[HUN]norba #11580 Egy kolis OP véleménye a többszálú kliensek tiltásáról:
Nem rossz ötlet, kivitelezés? :)
Nem igazán detektálhatóak -> nem tudod tiltani. Ezt érdemes lenne figyelembe venni az ötlet elbírálásakor :) -
#11579 dentroval szültünk egy véglegesnek szánt táblázatot; O: kilőve, nagyjából az 1 slot/hub egészen a lanosokig, náluk a slotszám és a slotonkénti sebesség optimuma [kb 26K ez egy 700megás filmnél 8 óra körüli letöltést jelent -figyelem, ez a legrosszabb eset!]; benne van a folyamatosság elve hogy megérje bevallani a sávszélt, upload limit maradt 80%on
xx/56 kbit és ez alatt........ 1 slot.................max 1 hub --> ~5K/s/slot
xx/64 kbit-ig................. 2 slot.................max 2 hub --> ~4K/s/slot
xx/128 kbit-ig................ 3 slot.................max 3 hub --> ~5K/s/slot
xx/256 kbit-ig................ 4 slot.................max 4 hub --> ~8K/s/slot
xx/512 kbit-ig................ 5 slot.................max 5 hub --> ~13K/s/slo
xx/1Mbit-ig................... 6 slot.................max 6 hub ~21K/s/slot
xx/2Mbit-ig................... 10 slot.................max 7 hub ~26K/s/slot
xx/4Mbit-ig................... 20 slot.................max 8 hub ~26K/s/slot
e felett...................... 30 slot.................max 10 hub ~26K/s/slot felett -
HAPPYstevie #11578 Maci,
Nekem eleg lenne 1 kliens is (nembeszelve 3-4-rol), minek 10-20 ??
Ez konnyitene a hubok dolgat, meg az egyuttmukodest is, vagy nem? :) -
#11577 Macikam, azota hasznalom a legujabb CZDCt (4032[A] a felreertesek elkerulese vegett) hogy megjelent, hivatalos oldalon ennel ujabb jelenleg sincs, de nem sikerult meg rabirnom h barmit tobbszalon toltson, lehet azert mert ilyen opcio nincs benne. Most akkor hogyisvanez? :)) Egyebkent eddig sem volt sokkal tobb hasznalhato kliens szerintem, max 3-4 fele volt ajanlva (DC++ BCDC CZDC, nDCrol norti is elismerte az oldalon h csak sajat felelossegre hasznalando, ez nyilvan ertendo volt a zDCre is ilyen mod, megha nem is volt nyiltan leirva...) Szoval ott vagyunk ahol a part szakad, enis abbol a 3-4 engedelyezett kliensbol valasztottam a legkisebbik rosszat, mivel azert igyekszem olyan klienssel maszkalni ami megfelel a "sajat" hub szabalyzatanak. Es telleg eleg BUGosak, dehat ez van, jelenleg jobb nincs, majd a user is megtanulja elfogadni, O erdeke is, csak be kene latnia (tom, ez a legnehezebb resze az egesznek) Slotreformot tamogatom azota is. -
#11576 meg jo, h happystevie uzijere valaszoltam, SG forum rula:D -
#11575 Ezt mondtuk mi is:D
ezzel 1 baj van (szoljatok, ha tevedek), de a legujabb cz pl (is) tobbszalas. ugy latszik a DC keszitoi erre mentek el. Ha tiltjuk ezeket a klienseket es par hubon nem engedik a 0.4xx alatti klienseket a user pici csillagokat fog latni az idegtol, h mit csinaljon, mert marad kb 3 kliens, amit hasznalhat:D
az o: sajna tenyleg gagyi, kiprobaltam, betettem a limit felere, es az ingadozo netem miatt fel nap alatt a 6bol 14 slotom lett:D
-
#11574 Én már kezdem elveszteni a slotomat...
Akarom mondani a fonalat...