Direct Connect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PLackó
Azt nem értem hogy miért nem tölti le a hublistát.(elég gyakran!!!!)

PLackó
köszi,akkor nem😊
Csak ott a Dc -n mondta valaki hogy az jobb.

HiPPoNaX
http://www.norti.hu fórumában keresgélj, bár én nem ajánlom a BUGjai miatt, illetve a 403as kliensek listáját sehogy nem tudja leszedni.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

PLackó
honnan lehet letölteni a nextdc++-t??

Malvin. Most hadd ne soroljam fel mekkora ökörségekkel szokták baftatni az OP-okat. Hidd el nekem meg lehetne a hülyeségekkel tölteni pár padlást. A user peedig = felhasználó, csak próbáltam választékosan beszélni. Ebbe tudtál belekötni? "Ahány hub blabla..." Azért nem ütnek ám el annyira egymástól. Nézd meg a fõ szabályokat Jé, mindehol u.olyan vagy kis kiegészítéssel. A 3 hetes 0 felhasználós bármit megoszthatsz csak csak gyere ide hubokat meg inkább ne számoljuk ide. Remélem érted miért.
PLackó
köszi,de így sem megy.más a probléma,úgy látszik.
Köszi a segítséget!!

Vagy amikor elõször indítod a dct megkérdezi, hogy mit csináljon vele és ott is választhatod az always allow-t.

Options > Applications > rányomsz a Trusted applicationre és Add... itt megkeresed a dc exejét és hozzáadod

PLackó
ok,köszi,megpróbálom!

1. melyik tûzfalat raktad fel?
2. engedélyezted benne a dc-t teljesen, vagy csak épp azt a portot, amirõl ki akart menni?
3. ha csak 1-2 portot akarsz engedélyezni, akkor azt be is kell állítanod mind a tûzfalban mind pedig a dcben
4. ha a hublista nem http porton (80) található, akkor azt is engedélyezned kell a tûzfalon

PLackó

Agnitum Outpost firewall pro -m van

PLackó
Azt hogyan??

Engedélyezted fullra a dct?

PLackó
mióta letöltöttem a tûzfalat,nem tölti be a hublistát😞

"Vegul oroy-nak, aki nem hiszi, hogy a idonkent meg penzrol is szo van: nem en hoztam itt szoba a fizetos ftp-t, meg az sms web-et. Gondolod, hogy ezek megrekedtek a technika ezen szintjen."

Fejezd be ezt a pénzes dolgot, semmi köze a pénznek a DC-hez (kivéve a hub üzemeltetõ által befektetettet). És még csak hasonlítani se hasonlítsd egyéb fizetõs letöltési lehetõségekhez.

nem azért vannak, hogy minden egyes user sirámait megbeszéljék. Az adott hub és annak felhasználóinak segítésére van.

Na ezt nem ertem! A felhasznalok mint olyan, nem egyes userekbol all?

Ellenorzes: regebben lelkesen "jelentgettem" ha valakinek mindig n/n slotja volt, de persze letolteni meg megsem lehetett tole, vagy ha egy user-nel a letoltes megkezdese utan nem sokkal jott a "file not available".
De amikor eszrevettem, hogy ezek a userek mashol eppen op-ok vagy legalabb is "bennfentesek" abbahagytam ezt a nyilvanvaloan felesleges tevekenyseget. Mert azt ugye mondanom sem kell, hogy az eg vilagon semmi nem valtozott.
Szerintem minel kevesebb a szabaly annal kevesbebb munka azok betartasa felett orkodni.

Ahany HUB, annyi szokas: na pont e miatt "ragadtam klaviaturat", mert ez q..ra megneheziti az eletet. Amit az egyik helyen letoltok (ld. pl. wav vagy vob), az a masik helyen illegalis. Arrol mar nem is beszelve, hogy ami nekem kell, az masnak is kellhet, meg akkor is, ha az operatorok(uzemeltetok) ezt nem tudjak elkepzelni.

Nem tetszik, keressek mas ik HUb-ot: en nem ragaszkodom egy HUB-hoz sem. De eppen a jelenlegi szabalyok kovetkezmenye, hogy egy megkezdett letoltes tulajdonosa hol itt, hol ott van. (Irigylem azokat, akik egy vagy ket fix HUB-n mindig megtalajak a maguk letolteni valojat).

Vegul oroy-nak, aki nem hiszi, hogy a idonkent meg penzrol is szo van: nem en hoztam itt szoba a fizetos ftp-t, meg az sms web-et. Gondolod, hogy ezek megrekedtek a technika ezen szintjen.
valami szuper helyen dolgozhattal akkoriban, en pont 10 eve lattam eloszor netet, az egyetem elso eveben

es ott nem dolgoztak emberek? Esetleg mar elotted is?
Mert az az akkoriban akademiai halozatnak nevezett valami nem 10 eve szuletett.
oroy_
LOL malvin te olyanokat irsz hogy csak nevetni tudok rola, penzert VIP jog 😄DDDD Az hogy egy HUB -on micsodak a szabalyok azt elhiheted barminyire nem tudod megerteni tenyleg azert van ugy ami ugy van hogy a usereknek jobb legyen, nem reszletezek peldakal mert amiket irtal, nem nagyon latom ertelmet.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Hi Dude. Remélem moat már tudok írni. Hüle 24 órás biztonság.😞
Malvin. M.országon 3 nagy hubon szoktam lenni. Asszem egyértelmû melyik 3. Szerintem te is láttál 2 hetes ill. 2napos op-ot. A hub üzemeltetõi is megválogatják kit kérnek fel operátornak.
Egy visszaemlékezés: új OP hobbija az volt, hogy kirugdosta a VIP vendégeket. Szerinted meddig volt OP?
Másik: az op-ok is emberek. 1: õk is tévedhetnek. 2:nem azért vannak, hogy minden egyes user sirámait megbeszéljék. Az adott hub és annak felhasználóinak segítésére van. Tök mindegy van-e megosztása, vagy mennyi a upload limitje. Arra még nem gondoltál kell a sebesség az ellenörzésekre?
PL: 140T3-as egyeztetése a sorral, hogy valóban LAN-os e...
Én még sose nézem kitõl töltöm le az adott cuccomat. 2 dolog érdel:
1: milyen kapcsolattal tudom leggyorsabban?
2: hány embernek van még meg.
És máris kiküszöböltem a problémákat letöltésileg.
Ilyen egyszerû, a többi már csak hozzáállás kérdése.
dentro
15 eve netezel, elhiszem, de tehetnéd figyelmesebben. (megjegyzem valami szuper helyen dolgozhattal akkoriban, en pont 10 eve lattam eloszor netet, az egyetem elso eveben. ott voltam az emailcimemmel megaldva es egyik haverom se tudta hogy mi az... volt heti 2 emailem mar boldog voltam 😊 most boldog vagyok ha 2 oran at nem jon uj emailem...) (node hagyjuk a kinek nagyobb a farka temat, nem errol van szo.)

igazad van, mai napig van sok hub, es nem csak az ujonnan alakulo hubok, ahol az opok / nehany adott op azt hiszi hogy ove a kiralysag, es oromet leli abban hogy o maga oszt faket, zar el slotot, akadalyoz letoltest. figyelj oda, keress olyan hubot ahol nem ez a hozzaallas, azert fogsz talalni. ilyennel amugy kulfoldon is sokat talalkozhatsz. szinten kulfoldi szokas, itthon csak ujabban kezd meghonosodni, hogy az opok eleve 0 G-t osztanak, az idejuk es energiajuk megosztasa felett. magam annak a hive vagyok hogy ami userre vonatkozik szabaly az opra duplan, de nyilvan ezt ahany hub, annyifelekepp latjak. hidd el, van sok op-torzsuser akinek nem a megosztasa a leghasznosabb az adott hub eleteben, hanem a jelenlete.

penzert arult vip tagsagrol en meg nem hallottam, lehet hogy nem ugyanazt a netet hasznaljuk 😊

It\'s not hard to meet expenses...they\'re everywhere.

HiPPoNaX
Akármilyen hihetetlen, az operátor egyfajta munkát végez. Õ nem feltétlenül a megosztását adja a közösségnek, hanem a tudását, segítségét, munkáját, amivel nektek akar segíteni. Nem várható el, de ha ennek ellenére megoszt valamit az PLUSZ Beláthatod, nem mindig van az ember olyan helyzetben hogy meg tud oszani bizonyos adatmennyiséget (pl. munkahelyérõl netezik, adatvesztése volt, stb.) Ugyanakkor a userek elvárják hogy mindig legyen gépnél operátor. Ilyen módon akkor munkaidõben szted. egy nagylétszámú/megosztású HUBon hány OP jutna a rengeteg userre? Elszomorítóan kevés.
Azt hiszem minden jóérzésû HUBon az OPokat/VIPeket nem pénzük alapján választják, hanem az alapján hogy mit tettek le az asztalra. Amennyiben ez nem így van, sajnálom azt a HUBot, illetve azt az illetõt aki csak így képes "felemelkedni". Egyébként nem erõszak a disznótor: nem kötelezõ ilyen HUBokon ott lenni, ha nem tetszik az ahogy és amit teszünk értetek akkor lehet menni fizetõs FTPre, smswebre, egyéb filecserélõre, esetleg 1-2 HUBal odébb.

PLackó
Köszi szépen mindkettõtöknek!!!!!!

...inkább a feltöltés elkerülésére tûnik egy módnak...

na akkor meseljunk errol, meg a hobbyrol...

ugy ket eve, amikor meg alig volt tobb 10-15 magyar HUB-nal, volt egy nick, ami vagy 5 hub-on volt operator, a masik 10-en meg (igaz akkor ez meg igy nem elt, de mindenutt ott volt, amig a mezei halandokra persze vonatkoztak a "max. hany hub" szabalyok). Na ettol az illetotol, soha semmit nem lehetett letolteni, bar mindig 10/10 slot-ja volt. Szerinted ez hobby-bol volt operator?. Es meg valoszinuleg ma is az (sajnos azota elfelejtettem a nick-et, meg valoszinuleg o is nic-et valtott)

Mas: valaki nemregen a dchun.hq.hu foruman szovatette, hogy az operatorokra miert nem vonatkozik a min. share?
Valasz egy szal sem. Mert ugye az sem nevezheto hobbynak, hogy attol toltok le akitol akarok, nekem meg nem kell megosztani semmit.

Tovabb: a penzert arult VIP tagsagrol Te valoszinuleg tobbet tudsz mint en, mert en nem igazan kovetem nyomon ezeket a lehetosegeket.

Folytassam?

HiPPoNaX
Ha fizetsz érte, lehet igazad, de mivel mi ezt pusztán hobbiból csináljuk, ezért asszem ez az észrevétel nem jogos. Aki HUBot üzemeltet az sokszor azért üzemelteti mert ebben örömét leli. Rááldoz anyagi erõforrásokat (gép, net, áram, stb.) és egy csomó munkaórát. Hasznot nem lát belõle, ez nem smsweb.
A szabályokat kik alkották? Képzeld pl. az operátorok, akik azt a bizonyos slotszabályzatot is igyekeztek/igyekeznek megvalósítni (meg persze még sokan mások). Nem anyagi haszonszerzés céljából, hanem hogy nektek jó legyen. Mindig kell újítani persze, vannak elavult dolgok a DCn is mint mindenhol máshol. Ezen igyekszünk változtatni, ld. DVDISOk engedélyezése (mégha feltételhez kötötten is), ape hangfileok engedélyezése, speciálisan ilyen érdeklõdésûeknek fenntartott audiophile HUBok üzemeltetése - jószándékból, a usereknek. Arról viszont asszem nem a magyar DC operátorok tehetnek, hogy külföldön sokszor letojják magasról a megosztott anyagok színvonalát, hogy tele van a HUB fakerekkel, stb. Mint ahogy arról sem, hogy audiophilet a csapatok képtelenek veszteségmentes tömörítéssel kiadni. Amennyiben ilyen igényeid vannak, menj specifikus HUBra, mert ahogy den leírta az ilyesmi a nem ilyen dolgokkal foglalkozó HUBokon inkább a feltöltés elkerülésére tûnik egy módnak...

Sztem, ha ennyire nem tetszenek a magyar szabályok,...{/i]

Jeee, vannak Magyar szabalyok?. Es ki/kik alakitotta/alakitottak ki?
Es akkor talan kellene egy "erdekegyezteto tanacs", ahova talan nem artana meghivni az u.n. felhasznalokat is.

De ontsunk tiszta vizet a poharba.
Aki egy HUB-ot uzemeltet, az nem szivjosagbol teszi. (Tobb mint 15 eve internetezek (Mo-on meg nemvagy akig-alig volt internet), es vannak fogalmaim errol a vilagrol... meseljek?).
Szoval, felhasznalo nelkul nincs HUB.
Akkor pedig tessek nem "hatosagkent", hanem szolgaltatokent viselkedni.

Hogy egy kepletes peldat is emlitsek, ott van pl. az a humorosnak szant - es majdnem minden HUB szabalyzataban benne levo - pont, hogy "az operatornak mindig igaza van".
Na ezt kapasbol ki kellene venni!
A boltban is mindig a vevonek van igaza, es nem az eladonak.
(Legalabb is, ahol jo kereskedok dolgoznak)
DVDIMAGE=ugyanolyan BIN/ISO/stb file mint amit már a CDknél megszoktál, csak éppen nem 700mega hanem 4,7 giga

akkor mrg mi a baj a szinten kb. 4-5GB "hasznos" vob-okkal, ami egy DVD-rol lejon?
HiPPoNaX
Hohó norti megelõztél mialatt szakadt a netem 😊

HiPPoNaX
StartMenü -> Hálózati helyek
Bal oldalt -> Hálózati kapcsolatok megjelenítése

< DSL esetén >
A DSL kapcsolat indítóikonján jobb klikk az egérrel -> Tulajdonságok
-> Speciális fül -> Internetkapcsolat tûzfalánál NE legyen pipa! -> OK
Ha ez megvan, bontsd az internet kapcsolatot (elõtte lépj ki DC-bõl), majd csatlakozz újra.

< Cable esetén >
A hálózati kártyán jobb klikk az egérrel -> Tulajdonságok
-> Speciális fül -> Internetkapcsolat tûzfalánál NE legyen pipa! -> OK
Ezt követõen a teljes számítógépet ÚJRA KELL INDÍTANI!

Egy elég jó tûzfalat pedig letölthetsz a http://www.kerio.com címrõl vagy LonGleY oldaláról.

www.agnitum.com
www.kerio.com
www.symantec.com
stb.

Egyébként meg nem kell kikapcsolni xp tûzfalát, csak helyesen kell beállítani, ami viszont egy 3rd party tûzfalban gyerekjáték, az xp-jében nem annyira. Infok:
partyface.atw.hu.

Sztem, ha ennyire nem tetszenek a magyar szabályok, akkor nem muszáj magyar hubra járni, Ott van a sok külföldi, ott jól elleszel biztos a wav és vob kereséssel....

PLackó
Hellósztok.Mivel a DC-n az XP tûzfalát ki kell kapcsolni,honnan lehet letölteni más tûzfalat??

HiPPoNaX
DVDIMAGE=ugyanolyan BIN/ISO/stb file mint amit már a CDknél megszoktál, csak éppen nem 700mega hanem 4,7 giga körüli méretben... Ebbõl még mindig lerippelheted csak azt ami neked kell, és azt kiírhatod úgy ahogy szeretnéd, de ha másnak más igényei vannak, õ is elõállíthatja belõle a neki tetszõ lemezt .

Egyébként hogy pontosan a wavokkal miért kötöd az ebet a karóhoz, nem tudom, amikor ott van a veszteségmentesen tömörítõ .ape formátum.

Ha figyelmesebben olvashattad volna azt amit irtam - mert leirtam: a rip-elok tobbsege igy szedi le a CD-t, es kulfoldon - ha nem akarjak tomoriteni - igy is teszik kozze. Ajanlom keress ra a .wav-ra egy kulfoldi HUB-on - meg fogsz lepodni. Nem ertem, hogy akkor itthon miert kellene atalakitanom.
Mellesleg nem kell nagyn Hi-fi cucc a wav-okhoz. Eleg egy jo erosito meg egy asztali CD lejatszo, meg persze egy CD amit le lehet masolni - ill. ha nem jut hozza az ember, akkor jon a wav-bol eloallitas. De ezt is leirtam! - csak meg kene erteni, hogy nem mindenki csak PC-n hallgat zenet.

Es ugyan ez vonatkozik a vob-okra.
Es en meg nem talakoztam ezzel a DVDimage formatummal, de azt tudom, hogy az eredeti nyomtatott DVD-rol vob-okban jon le az info, es az mindenfele sallang (pl. eppen a menuk) kihagyasaval ezekbol lehet eloallitani egy egyretegu (tehet fele kapacitasu) DVD-n az eredeti filmet az eredeti minosegben. Mellesleg vob ugyben sem artana a .vob-ra kereses a kulfoldi HUB-okon.

ja, esetleg azt is nezd meg, hogy nehany zene/film HUB-on hany elotagu kliens van. Erdekes, hogy azokat nem zavarja, hogy ott wav-ot vob-ot, (meg ki tudja mit meg) is megosztanak. Akkor a magyar operatorokat - persze teljesen "onzetlenul", csakis a felhasznalok vedelme erdekeben - miert zavarja.

HiPPoNaX
Nana, ne keverjük a dolgokat. Eliten is mint sok más HUBon is ha jól értettem dentro szavait akkor a DVD image van engedélyezve, nem a vobok! Mégis más így egy komplett DVD menüvel ezzel-azzal mint vobokként. Egyébként amennyiben ilyen minõségû Hi-Fi cuccal rendelkezel, hogy kihasználd pl. a wav-ok nyújtotta minõségi különbséget akkor ajánlom látogass el valamilyen audiphile HUBra, az kiszolgálná az igényeidet. Egyébként hogy pontosan a wavokkal miért kötöd az ebet a karóhoz, nem tudom, amikor ott van a veszteségmentesen tömörítõ .ape formátum.

sajnos itt nem a vobok tiltasa az alapproblema, hanem egy, a mai igenyeket nem kiszolgalo slotszabalyrendszer. ha kicsit visszaolvasol, errol nemreg irtam.

Olvastam, mivel eppen az en ezzel kapcsolatos felveteseimre valaszoltal. Es egyet is ertek vele, azzal a apro kiegeszitessel, amit meg is irtam.

A "szandekos akadalyozassal" ellenben nem ertek egyet. En is Chellos vagyok, megis letoltottem azt a nyomorult vob-ot, es letoltenem a masik harmat is, ha kozben nem tunt volna el a gazdaja. Igy most egyenlore nem erek vele semmit.

Azt jo hallani, hogy az elit-en ezt a kerdest is megoldottak , de hat addig, amig van hub korlat, az ember kenytelen hol ide, hol oda bejelentkezni, mert a keresett partner is hol itt van, hol meg ott.
FleetCommand
Az ADC protokoll a jelenlegi állapotában elég gázos szerintem.

Aki sima 0.401-es DC-t használ (0.401ax, 0.401 dc++, stb), annak nem feltétlenül, de aki már pre-402-t (mint pl 0.401bx bcdc, a strongdc különbözõ 401 és 402-ként megneevzett verziói), azoknak mindenképp megéri lecserélni, különösképp a mindenféle "file not available"-flood üzik miatt.

Az új ADC még most, a 403-ban sem tökéletes, de nem olyan gáz, mint a pre-402-kben.

Magyar BCDC++ honlap: http://bcdc.dccafe.org Magyar LUA fórum: http://ro.4242.hu/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl

dentro
norti es fleet:

en sem tartom 403-at olyan kiemelkedoen leteszteltnek hogy indokolt lenne erre terelni mindenkit, node ezt a klienst azert tiltani, mert par op nem vette a faradtsagot hogy utananezzen, hogy mitol van a teves botuzenet, es modositson a botban 3 sor progit, az a masik veglet.

dentro
sajnalatos modon a magyarorszagrol netezok tobbsegere a dsl vagy chello kapcsolat jellemzo, ami általanos esetben 64 kbit (8kbyte) vagy 128 kbit (16 kbyte) feltoltesi sebesseget jelent. a kollegiumokbol netezok lanjat kozpontilag korlatozzak, vagy egy kozponti korlatozastol valo felelemben a felhasznalok maguk korlatozzak max 20K körülire. minderre a hubokon dslnel 6-8 , lannal 15-30 slotot kernek. az 1 slotra juto sebesseg sokszor 1K alatti. ilyen sebesseggel nem elszantsag, hanme eszszerutlenseg kell ahhoz, hogy 700 Megas wavot, 4 G-s .vob -ot kezdjel tolteni... vagyis innentol kezdve egy-ket film .vob megosztasaval kimeriteni a megosztasi kovetelmenyt inkabb a rolad valo toltes szandekos akadalyozasa kategoriaba tartozik. Sok hubon oszthatsz cdkepfileban dvd-t, ha amugy megvan adott G mennyisegu megosztasod ( eliten 10 G felett), ez megoldast jelenthet.
sajnos itt nem a vobok tiltasa az alapproblema, hanem egy, a mai igenyeket nem kiszolgalo slotszabalyrendszer. ha kicsit visszaolvasol, errol nemreg irtam.

Hidd el hogy nagyon kevesen állnak neki egy 700 megás wav letöltésének
Nem hiszem el![/] Ha en szeretnek egy CD-t, ami lehetoleg olyan legyen, mintha az eredetit masoltam volna le, akkor nem sajnalom a savszelesseget a wav-ra. Es biztos vagyok, hogy sokan masok is igy vannak vele. Nem mindenki csak mp3-at hallgat. Az egyeb formatumokrol: az en altalam ismert rip-elok wav-ban (esetleg wma-ban - vagy miben?) szedik le a CD-t. Feltehetoen masok is eilyeneket hasznalnak, es ezert igy teszik ki (marmint kulfoldon). En is igy szeretnem tovabbadni, ha egyszer letoltottem.

Amugy volna egy otletem: ha egyes operatoroknak lelki valsagot okoz, hogy egyesek olyan file-kat osztanak meg, amit ok speciel nem szeretnek, akkor irjanak olyan bot-ot, ami levonja ezeket a quota-bol es csak akkor rugaja ki az illetot, ha e nelkul nincs meg a szukseges megosztas.
(nekem pl. a koli-ra is, meg a matrix-ra is megvan!). Igy nem kene minden "hulye egyedi szabaly" szerint allandoan varialni a megosztast.
Nem vitatkozom, mert homlokegyenest különbözik a véleményünk és sose jutnánk közös nevezõre, de örülnék ha dühödben nem kevernéd ide a többszálas klienst. Semmi köze ehhez.

FleetCommand
"Erre meg annyit, hogy az én discmanem még nem játszik mp3at, mégse cserélem le mert megszerettem és lám, nem hátráltatom a fejlõdést az elavult technikával..."

Azzal, hogy a te discmaned nem játszik mp3-at, meg az enyim se (sõt, nincs is discmanem, mert nincs rá szükségem), másokat nem zavar.

De ha mondjuk az általatok üzemeltetett bot kidobálja azokat a usereket, akik látnak fantáziát egy rendes dc-ben, az igenis kihat rájuk és nem egyéni probléma.

Sõt, ha még össze is kavarjuk a felhasználókat, akkor még jobb, majd legfeljebb jól leszoknak a DC-rõl. De való igaz, mindenki használjon jó kis 306-os többszálon töltõ klienst, az majd jó fasza lesz, az egész hashelés biztos baromság

A bz2 lista megszüntetésének meg ez az oka. Ha lenne benne opció, az olyan lenne, mintha nem szünt volna meg.

"Minden hub saját maga határozza meg a szabályait, és ha úgy tetszik, akkor nem változtat a már bevált dolgokon."

Inkább a slotszabályokon kéne reformálni a sebesség növeléséért, de az, hogy kijelentem, hogy "az új DC-t nem lehet használni, mert szar" az pont a már bevált dolgon változtat, magadnak mondasz ellent.
A "már bevált dolog" az az, hogy mindig megjelent valami új dolog, és a felhasználók áttérhettek rá. De ami itt megy, az már szégyen a hubokra nézve. A felhasználók azt se tudják már, mi van..

Magyar BCDC++ honlap: http://bcdc.dccafe.org Magyar LUA fórum: http://ro.4242.hu/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl

Hello,

ha már vobokról és avikról beszélsz, tudhatnád hogy az audio formátumok között is létezik veszteségmentes tömörítés, többek között pl. az ape - monkey audio formátum, ami pedig engedélyezett. DTS wav szintén engedélyezett a legtöbb hubon. Hidd el hogy nagyon kevesen állnak neki egy 700 megás wav letöltésének, amikor az csak 1 embernél van meg. Az emberek 90%-a meg amúgy sem high-end hifin hallgat zenét, így tökéletesen megfelel neki az mp3 minõsége is.

"* A 0.403-ban megszûnt a bz2 fájl-lista támogatása,"

Ezt elég nagy butaságnak tartottam és tartom a fejlesztõk részérõl. Meg lehetett volna emberibb módon csinálni, pl opcióval, hogy kezelhesse a régi filelisteket, ami sztem nem okozna hatalmas terhet a kliensnek.

"* Ezen felül nincs extra slot a dclist-re, csak az xml listára. Ez azt jelenti, hogy aki nem szeretne fájl-listáért sorban állni a jövõben, jól jár, ha frissít új verzióra. Ennek az egyszerû magyarázata az, hogy ezeket az xml listákat csak azok a DC-k kezelik, amelyek ismerik a hashelést (307 és felfelé), és ezzzel lehetne ösztönözni a felhasználókat, hogy olyan klienst használjanak, amelyik kezeli egyre jobban a hashelést, biztonságossá téve ezzel a letöltéseket, csökkentve a hibaszázalékot.

Ezt nem ösztönzésnek hívják, hanem kib****snak, már elnézézt. a 403 sincs messze még olyan jó, hogy egybõl át kellene terelni mindenkit rá.

Az utolsó csillagos az ok hogy jó lesz. Azzal meg hogy vhol nem ismeri a bot a 403-at még nem hátráltatja a dc fejlõdését. Minden hub saját maga határozza meg a szabályait, és ha úgy tetszik, akkor nem változtat a már bevált dolgokon.

"elavult technikával ne hátráltassátok "

Erre meg annyit, hogy az én discmanem még nem játszik mp3at, mégse cserélem le mert megszerettem és lám, nem hátráltatom a fejlõdést az elavult technikával...

Ezúton is kérem a különbözõ hubokat,...

nekem egyre inkabb az a velemenyem, hogy a HUB-ok uzemeltetoit (operatorait) valoszinuleg sokminden "erdekli", de legkevesbe a felhasznalok.

Pl. amig kulfoldon egyre inkabb terjed a vob, addig Mo-on egy csomo HUB tiltja. Ma a koli-n en voltam az 5-ik vagy 6-ik akit egy on-line operator ezert kilott. Nem esett le neki, hogy ha sokaknal van, akkor talan kell nekikes ha a felhasznalo erdeke egy kicsit is erdekelne, akkor nem tiltana. Ugy latszik, hogy azt sem tudjak az operatorok, hogy ma mar senki sem vesz CD-irot, hanem csak DVD/CD irot, es valoszinuleg meg nem volt alkalma arra, hogy megnezze a vob es az avi kozti minosegi kulonbseget ...

Amugy azt sem hiszem, hogy ez az iras elgondolkodtatna barmelyik operatort is - anno "ezt a harcot" megprobaltam megvivni wav ugyben, es meg nagyon sok helyen ma is titljak a wav-ot. Szoval meg ma sem tudjak az operatorok, hogy az mp3 egy veszteseges tomorites. Arrol mar nem is beszelve, hogy ha valaki a jobb minoseg erdekeben wav-ra pazarolja a disk kapacitasat, a le es a feltolto pedig a savszelesseget, akkor tkp. mi a fene kozuk van hozza?

Szoval, csak azt akartam mondani, hogy mi felhasznalok ne ringassuk magunkat abban a hitben, hogy a hubokat a mi erdekunkben es a mi igenyeink szerint uzemeltetik.

FleetCommand
Nos, egy kis magyarázatot fûznék magamhoz, habár már több helyen és fórumon próbáltam fejtegetni:

* A 0.403-ban megszûnt a bz2 fájl-lista támogatása, ami miatt néhány bot kickel, de hibásan, mivel egyszerûen nincsenek felkészítve. Az nem fogadható el indoknak, hogy "majd ha lesz jó bot, akkor bejöhettek", logikátlan, lustaságból és meggondolatlanságból korlátozza a felhasználókat, hiszen:
** A 0.401-rõl tudjuk, hogy elég instabil
** A 0.401bx-es, ill az egyéb pre-402-es verziókban pedig az ADC protokoll hibás, ami sokkal nagyobb gond, mint egy macskafüle fájl-lista, ami 1-2 buta bot miatt "csalás"-nak van titulálva. Ehelyett inkább ösztönözni kéne az embereket arra, hogy használják az új klienst

Továbbá:
* Ezen felül nincs extra slot a dclist-re, csak az xml listára. Ez azt jelenti, hogy aki nem szeretne fájl-listáért sorban állni a jövõben, jól jár, ha frissít új verzióra. Ennek az egyszerû magyarázata az, hogy ezeket az xml listákat csak azok a DC-k kezelik, amelyek ismerik a hashelést (307 és felfelé), és ezzzel lehetne ösztönözni a felhasználókat, hogy olyan klienst használjanak, amelyik kezeli egyre jobban a hashelést, biztonságossá téve ezzel a letöltéseket, csökkentve a hibaszázalékot.
* Ezen felül hasznos tulajdonsága a 403-as kliensnek, hogy TTH alapján tölt le, és nem elérési út alapján, így a 403-as kliensek (és az újabbak) akkor is tudnak egymástól tölteni, ha az egyik fél átrendezi a megosztását, mivel attól még a fájlok ugyanúgy megvannak, csak más helyen.

Nagyjából ennyi

FleetCommand
Ezúton is kérem a különbözõ hubokat, hogy cseréljék le a botokat, amik lehetetlenné teszik a 0.403-as kliensek használatát, elavult technikával ne hátráltassátok a DC++ fejlõdését

HiPPoNaX
Lehet hogy a kliensed veszettül BUGos, próbáld meg másik verzióval is, hogy megy-e a dolog

mivel nem kaptam választ, ezért megkérdezem újra:

lehet, hogy láma kérdés, de router mögül dc-zek, (gondolom portforwarddal és az aktuális ip-cím megadásával lehet csak normálisan így - van más mód?), és valamiért nem tudok bizonyos userektõl tölteni. csak kapcsolódik, kapcsolódik, de semmi - azt most vettem észre, hogy pont azoktól a userektõl nem tudok így tölteni (kapcsolódás egy csomó ideig, majd megszakad a kapcsolat), akiknél a keresési oldalon (pl. rákeresek a titanic.avi-ra) a hub-cím oszlopban nem a hub címe van, hanem valami betûsor (pl. ilyen: TTH:50SKT7IQD44H72QPKXFQ stb) - valami hash-szerû valami, de
1. mit keres ez a HUB-cím oszlopban
2. akiknél ez a kód van a HUB-cím oszlopban a keresési eredményeknél (és nem az, hogy matrix vagy koli) - azoktól miért nem tudok tölteni??
oroy_
😊 irtam privatba

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

[18th RCT]zabur
Oké, de csak vasárnap lesz gépem.... addigra ér ide a nagykerbõl 😊