14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#11693 "de mindig újabb és újabb előtagokkal állnának elő a leleményesebb userek" na kb errol beszeltem enis az elobb, scak nem nick hanem desc szinten -
#11692 Persze, ez sajnos igy van ahogy irod, de szeretnenk valamilyen egyseget, ahogy a nicket [HUN]-al kell kezdeni, ugy a descre is lehetne egy ilyen szabaly, [down/up] formaban kene kezdodnie pl. (azert ez, mert a BCDC mint elso kliens ami bevezette a savszel kiirasat descbe ezt a formatumot hasznalja, ami mellesleg sztem jo). Az teny hogy sokaknak a nick ele a [HUN] prefix beallitasa is zuros, a savszelerol fogalma sincs (nem tudja elolvasni a szerzodest, nem tudja a napi 4szer kapott koruziben jovo vmeik cimmel lemerni a savszelet), azert a userert talan nem nagy kar. Azt hiszem, ezt egy FAQ elolvasasaval barki meg tudja csinalni az elvart formaban. Csak legyen valami egyseges forma, kulonben szegeny felhasznalonak tenyleg fogalma sem lesz rola, most a 4 fele beiras kozul meiket kell hasznalja a descben. A BadJoe altal felvetett BOT kerdes a masik dolog, mivel nem OP fogja valszeg ellenorizni hogy helyen van-e minden, ezert ha semmilyen semat nem kersz tole hogy irja be, tuti olyan modon fogja beirni, amire a BOT nincs felkeszulve (tapasztaltam egyesek mennyire kreativan tudnak valamit leirni) -
Admiral #11691 A [HUN] előtagra? Egyrészt hagyomány, másrészt igy jobban néz ki a Nicklista (rendezettebb), harmadrészt igy nem tudnak az emberkék bejönni [OP], [ADMIN] stb. előtagokkal... Persze ezt egy BOT-tal lehetne szürni, de mindig újabb és újabb előtagokkal állnának elő a leleményesebb userek.
Admiral -
#11690 köszi szépen.
akkor már csak az a kérdés, mi szükség van rá? -
Admiral #11689 A külföldi hubokon szinte egyiken sincs kötelező előtag, ez egy magyar hagyomány, még a régi dc-s időkből. Mindazonáltal ez természetesen nem akadályoz meg egy külföldit sem, hogy [HUN] előtagot a neve elé biggyesztve bejöjjön egy magyar hubra.
Admiral -
#11688 szégyen, de én azt sem tudom, miért kell a [HUN] előtag. eddig égtem mekkérdezni. most pirosló arccal mekteszem :)
külföldi hubokon is ez a szokás? még nem jártam egyen sem. -
sWaTCh #11687 Szmeby: Természetesen gondolom nem vagy skizóóó, csak a válaszod ellentmondását próbáltam ezek szerint túl jól érzékeltetni. Bocsánatot kérek nem volt szándékomban, hogy megbántsalak vagy mesértselek. Csak legyen meg a gépen, annyit megosztok, hogy csak na. :-) -
ssolitude #11686 Természetesen csupán megegyezés kérdése a forma-és valóban talán nem is felesleges-ám én azért nem venném egy kalap alá a nicket és a description-t.A nick PONTOS kitöltése alapvető dolog/hiszen a hub be sem enged ha nem megfelelő/,míg a desc-be gyakorlatilag bármit írhatsz.Sajnos néhány usernek még az elfogadható nick is problémát jelent/kis betű,idióta karakterek,stb.../a desc-ről meg ne is beszéljünk:nemhogy szögletes zárójelbe nem teszik,de a xxx/yyy forma is magas.Lásd mai termés:8000M/64k.Még itt tartunk.Sajnos. -
Bad Joe #11685 Szerintem az ellenőrzést (majdan) végző botot is könnyebb egy egységes formátum "betanítására", mint 4-5 (nem biztos hogy mindenhol) elfogadottra. -
#11684 Végülis akkor a [HUN] előtag is hülyeség ebben a formában... Miért nem lehetek akkor (HUN)HiPPoNaX, |HUN|HiPPoNaX, esetleg HUN_HiPPoNaX nicken matrixon? Mert a [HUN] az egységes forma, vagy tévedek? Valamilyen fokú egység szvsz szükséges, különben előall az a helyzet, hogy amit egyik kezünkkel adni akarunk (gyorsabb letöltesek) elvesszük a masikkal (nem bírunk megegyezni abban, milyen formában várjuk a sávszél beírását) -
ssolitude #11683 Az egységes forma szerintem egy felesleges dolog,nem tartom szükségszerűnek a szögletes zárójelet,csak azért, mert néhány kliens eleve így jeleníti meg.Az informácio a lényeg,amugy meg a kereső megtalálja akármilyen zárójelben van.Amelyik hub ezért kickel,az vállalja fel az ezzel járó kritikákat.Én zárójel miatt nem tennék ilyet. -
#11682 hali
sztem bad joe nem a kick jogtalansaga miatt ragadott billentyut.
a mondandojaban "ha egységes formában kérnétek" a hangsuly az egyseges forman van.
elegge butan fog nezni az a emberke aki pl. a koruzi utan erkezik de a kovetkezo elott mar tavozni is kenyszerul mert ki lett dobva ezen uzi kisereteben "...írd be:pl.ADSL_512/128!!".
majd miutan ebben a formaban beirta, hogy ne legyen tobb gondja felmegy 1 masik hubra is ahol ugyancsak kitessekelik mert igaz be van irva vmi csak eppen nem ugy ahogy kene.
na es ekkor fogja azt gondolni, hogy hulyek ezek, 1x az nem jo ha nincs 1x + az, ahogy be van irva.
esetleg erre gondolvan a kick szovegeben is az _egyseges formatumu_ mintat kene +adni mint iranyado informacio.
jelen esetben az ...ird be pl.: [512K/128K] forma +hatarozasa sztem sokkal eredmenyesebb lenne.
1 kicsit talan tulzassal de sztem van/lesz olyan ember aki azon tunodik - szemelyektol fuggetlenul -, hogy most akkor az a hulye aki kidobott vagy az aki a koruzit kuldte, ugyanis 2 kulonbozo dolog van leirva a 2 szovegben.
hangsulyozom, hogy tavabbra is az _egyseges formarol_ van szo. -
ssolitude #11681 A DC indulásakor a Description mező-mely a legelső settings fülön van,tán nem véletlenül-azzal a célzattal került be,hogy információt nyújtson a user megosztásáról vagy más fontos jellemzőjéről.Akkoriban/főleg Mo.-on/elég jól elhatárolhatóak voltak a kapcsolatok és azok sebessége,elegendő volt csak a Connection mezőbe DSL vagy Cable megjelölés.Ma oda értünk,hogy csak DSL-ből-pontosabban ADSL-ből-van Magyarországon jó pár sávszélességű kivitel,hogy a szolgáltató által biztosított kapcsolat minőségéről már ne is beszéljünk.Így a fontos információk közé bekerült egy sávszélesség meghatározás is,amit egyébként néhány külföldi hubon már régebben bevezettek.Most itt is.(Zárójelben megjegyzem:a mai napon csak azok kerültek lapátra akik "NO" "GOD" "semmi" "-------" és ehhez hasonló desc-el rendelkeztek,vagy még ezzel sem.) -
norti #11680 Ha feltűnt volna, naponta min. 20 körüzit kapsz pont erről amit mondasz... És mától kick jár érte. Lesznek elnéző opok - egy dbig - de jövő héttől kőkeményen betartatjuk. -
Bad Joe #11679 Jelenleg ez folyik a mátrixon:
<[OP]ssolitude> is kicking [HUN]xxxxxx because: Descriptionbe a kapcsolat sávszélességét írd be:pl.ADSL_512/128!!
Szerintem nektek opoknak is egyszerűbb lenne, ha egységes formában kérnétek a sávszél feltüntetését, pl. a bcdc-ben, sdc-ben eleve alkalmazott szögletes zárójeles módon. -
Szmeby #11678 sWaTCh: "Neked sincs mindenre pénzed, Te mégsem mondasz le dolgokról, hanem nem idézem szavaid (ismét) más módszerekkel szerzed meg."
Hol irtam ilyet? Bár lehet, félreérthetö volt az autos példám... akkor helyesbitek: az 'és' helyett 'hanem'-et akartam irni.
Legyünk precizek. :) És nem vagyok skizo! :D
ui.: Igazad van, de a többség nem ilyen joszándéku. És ha lehetöségük lenne rá, soknan semmit nem osztanának meg. :( -
#11677 Akik nem vezetik be az új slotkérést (legfőképp kolira és independencere gondolok) esetleg fontolják meg hogy nyitnak lefelé, azaz nem dob ki a mi szabályaink szerinti kevesebb slottal. Remélem pl norba még olvassa sg-t :) -
#11676 Ötlet
Akinél már működik slotreform az írja be hubdescbe jól láthatóan hogy Slotreform, így a userek megnézhetik hublistben hova mehetnek az új slotnyitás szerint. -
sWaTCh #11675 Szmeby:
Nos nem szeretném túlragozni a dolgot, de írod:
"Ha nincs pénzem, nem fogok mercedest venni (vagy lopni-csalni, hogy mercim legyen) és megelégszem a skodával..." E mondat több szempontból is furcsán hangzik főleg olyantól aki pl. DC-n szerzi meg a napi "betevőt". Egy kicsit bután, ha komolyan gondolod, mert így a világ nem haladna előre, ha beérnénk azzal ami éppen van és elérhető. De nem ez a lényeg, finoman fogalmazva is a skizofrénia jeleit vélem felfedezni a hozzászólásodban, egy felől írod, addig nyújtózkodj amíg a takaró ér, másfelől, mivel Neked sincs mindenre pénzed, Te mégsem mondasz le dolgokról, hanem nem idézem szavaid (ismét) más módszerekkel szerzed meg. Nem érzed az ellentmondást, vagy reád nem vonatkozik a "takaró méret" ? -
#11674 éljen! :) -
norti #11673 Akkor hajrá :D Mi is elkezdtük a magunk kényelmes módján :D Szept 30ig nextdc csere és le/feltöltési sebességek a descbe, s talán okt. 4-től élesben indulunk ;) -
#11672 Igen, de ha csak 6Gigás vinyód van, akkor nemhogy megosztani, hanem elvileg letölteni sem tudsz annyi dolgot. Akkor meg miért mennél fel 100Gigás hubokra? Ritkaságokért? Ugyan már! Ezeken a hubonokn közel sincsenek annyian, mint a kisebb megosztásúakon, és a 100 Giga is 20-30 dvd-ből, főleg filmekből áll, ahol nem gyakoriak akár a ritka filmek sem. Én sem voltam még 100 gigás Hubon, egyrészt mert fizikai korlátaim miatt(nincs 100gigányi stuffom, mert folyamatosan írok), másrészt mert 30-40 gigás megosztással eddig szinte mindent megtaláltam, felesleges. -
#11671 Sziasztok.
Elite hubon bevezettuk az új slotszabályokat, amik elvileg az itteni közös megegyezesre épülnek. (beleveve norba javaslatait is).
Egy parnapos átmeneti időszakban a hub meg a regi slotokkal is beengedi a felhasznalokat, de kickkel felhivjuk a figyelmet az uj betartasara.
Ezuton szeretnem kerni a slotötlettel egyetertett es a bevezetest ígérő hubokat, hogy ha nem is vezetik meg be (hubprogiban a slotos sor javitasa esetleg idobe telhet), de lehetőség szerint ne kickeljek/disconnectaljak belepeskor az új szabalyok szerint érkező felhasználókat, mert az tényleg sehova nem vezetne, akkor tényleg semmi értelme nem volt az egesz egyeztetesnek, ezzel az erővel egyedül is bevezethettük volna, és akkor lenne egy moderáltabb userszámú, de letöltéseket tekintve gyors és jó minőségű Elite Hub. Ez igy is megeshet, hát sírni nem fogunk :)))))
Viszlát, mindenkinek jó Dczest.
den -
#11670 Mint látogató nem tartom kisstílű önkényeskedésnek, ha vhol x MB megosztást követelnek a belépés fejébe. Ha nincs meg az adatmennyiség, nem megyek oda és kész, nem értem mit kell ezen ennyit problémázni.
sWatTCh, ajánlom figyelmedbe ismételt elolvasásra:
"Ha nincs pénzem, nem fogok mercedest venni (vagy lopni-csalni, hogy mercim legyen) és megelégszem a skodával..." -
sWaTCh #11669 HiPPoNaX: Amiért a többség feltételezhetően olyan amilyennek leírod, nem kell és nem is szabad a kisebbséget velük együtt "beskatulyáznod". Nekem történetesen 6GB-os a vinyóm, ezen fent van két op. rendszer, hozzá sok egyéb, gondolhatod, hogy ha megszakadok sem tudok mégy 10GB helyet sem biztosítani a megosztásoknak. Ez mi ha nem fizikai korlát? Amiért én "jobban" élek mint mondjuk sokan a földön, nem jelenthetem ki, hogy márpedig szegénység nincs, csak duma az egész és különben is egnem ne etessenek ilyennel...
Szmeby: A korlát valóban ösztönöz, ha mint már fentebb ecseteltem nincs akaratomon kívülálló akadálya. Én is beérem a néhány GB-os HUB-okkal, jópár ínyenc "falatot" ;-) találtam már, jópárat viszont nem, és hát a nagy számok törvénye... mint említettem, amennyiben a fizikai korlátaim elhárulnak, nem fogok fukarkodni a hellyel, nem mindegy nekem, hogy mennyien és mit töltenek le tőlem ? Attól még megmarad nekem is, és legalább úgy érezhetem segítettem másokon. -
Szmeby #11668 Nare.
A korlát inkább ösztönzöleg hat az emberre (ha meg tud osztani 100 GB-t, akkor mehet nagy hubokra). Nem hiszem hogy ez 'kisstilü önkényeskedés' lenne.
Ha nincs pénzem, nem fogok mercedest venni (vagy lopni-csalni, hogy mercim legyen) és megelégszem a skodával...
Millioegy hub van, ahol kis megosztással is be lehet menni, ráadásul ott mindig többen vannak, mint a nagy megosztást követelö hubokon, és nem egy ritkaságot találtam 10GB-s hubokon. -
#11667 Amig mutogatja vagyanyan, hogy tobbszaz gigat toltott le jelentosebb feltoltes nelkul, addig nem hiszem el senkinek hogy fizikai korlatok miatt nem tud megosztani. A rendes, becsuletes felhasznalo, aki egyeb okok miatt nem tud megosztani teljesen mas kategoriat kepez! (megjegyzem, 20 giga vinyom volt osszesen majusig, evidens, en sem jartam akkoriban olyan hubra ahol magasabb volt a limit, de nem is trukkoztem h bejuthassak, ugyhogy pontosan tudom mit jelent az, hogy nem mehetek fel akarmilyen hubra, mindosszesen azert mert nem volt lehetoseg nagyobb vinyora) -
sWaTCh #11666 HiPPoNaX és esetleg akit még érint!
Írod: "Mindenesetre tok jo, hogy valaki alanyi jognak erzi hogy tolthessen a 100gigas hubokrol..."
Miért gondolod, hogy alanyi jognak érzi bárki. Az én helyzetemre visszatérve, ha minden igaz nemsokára eljutok a gépvásárlásig. Ami ebből ide tartozik, lesz benne egy elég nagy méretű vinyó, bár gondolom ezzel nem okozok meglepetést, azzal viszont lehet, hogy ennek egy jó nagy része megosztás lesz pl a DC-nek. Természetesen normális és ha lehetőségem engedi, ritka anyagokkal is kívánom a KÖZÖS-t gazdagítani. A kutya nem kér ingyen, de fogadd el, hogy vannak szerintem nem kevesen akik fizikai korlátok miatt nem tudnak, még ha esetleg szeretnének is többet megosztani.
A korlátozás igenis kisstílű önkényeskedés! -
norti #11665 Viszont a 2es és 3as cd mds filejának a hashje megegyezik :P (http://forums.shareconnector.com/viewtopic.php?t=52264&start=0) Véletlen egybeesés, előfordul :) -
#11664 itt nem csalásról, tévedésről van szó. most, hogy sikeresen installáltam a progit(psze gyermekeimnek), én is betettem a megosztásba az image fileokat. ha előtte teszem be, akkor egy lennék azok közül, akik nem szándékosan osztanak meg fake-et. ezért gondoltam, hogy egy figyelmeztetés jó lenne a hubokon. mindenki nézze meg ezt a két filet!
Sims2_2.mdf
Sims2_3.mdf -
#11663 szinte minden hub szabalyzataban szerepel hoyg a file vagy konyvtar nevenek utalni kell a tartalomra. a felrevezeto elnevezesu file tartalmi fake, es kickok. szoljal nyugodtan opnak ha ilyet latsz. -
#11662 Sajnos gyakorlatilag minden 3nal tobb peldanyban fellelheto filebol van bitre megegyezo, megis eltero TTHju verzio... Koszonheto sok mindennek, pl. azoknak a bizonyos regi tobbszalu "csodaknak" -
#11661 ja? nálam a kiajánlani = share = megosztani :)
azt vettem észre, hogy a sims2 2-es és 3-as cd-je egy csomó embernél tök ugyanaz a file. azért szúrhatta el valaki, mert byte-ra megegyezik a méretük. végül is a hash érték alapján tudtam eldönteni, hogy mit is érdemes tölteni. valszeg sokan megszívták. -
#11660 köszi. dalosmadarnak is.
elnézést, valóban odaírhattam volna, hogy itt, ezzel a weblappal van gondom. -
#11659 Rossz meglatas:D
-
#11658 nekem amugy az a hozzáállásom, hogy a userek többsége alapból rendes, es nem trükközni akar, csak élni. -
#11657 ugy értem az x alkalommal beírt legmagasabbhoz, és ha nem tud annak megfelelni jöhet a retorzió -
#11656 Hy
az új slotszabályal kapcs:
az ellenőrző botba/scriptbe majd bele kell irni azt hogy a belépő userek nevét ip tartományát email címét és az user álltal beállitott sebességet mentse a hub sql-be.
mert ha kevés hubon akar lenni lefelé csal, és csak akkor valja majd be a ténylegeset ha ki akarja használni a sebessége adta maxhub lehetőségeket...
viszont igy ellenőrizhető és akinek naponta, hetente változik a sebesége azt segbe lehet rugni igy, vagy esetleg az x alkalommal beirt upload sebességehez kéri a bot/script a szabályokat az adott user-től, függetlenül attól amit éppen beír... -
#11655 Hello
A Norton Internet Security 2004 tűzfala mögül
működik a DC++? -
#11654 #11651: a dchun.hq.hu-n a menu technikai megoldasa miatt van hogy nem valtozik a bongeszodben az oldal cime -->> ezt a cimet fogja frissiteni is
#11650: a vegebol 1 kukkot sem ertek... mit jelent az hogy "kiajanlani" (ilyen szoval eddig nem talalkoztam :)) illetve milyen jellegu szemetet?