14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• Admiral
    Sziasztok!

Készülget a BOT-om (Commander), tud már pár dolgot, és sok mindent fog tudni... Bővebb infó a fórumban.

>>>> http://admiral.uw.hu

Innen le is lehet tölteni a BOT-ot, elvileg minden hubra jó, kivéve a PtokaX-ot, de hamarosan remélhetőleg oda is jó lesz.

Használjátok egészséggel!

Admiral
  • Lammer
    úgy még lasabb és sok helyen nem is szeretik...
    mire bejutok egy 300 useres szerverre lehalok az unalomtól...
    a letöltésemmel nincs baj, most mértem 1600Kbit/se... szal...
    a lényeg: 192.168.0.1-en keresztűl netezek... a hálókártyán engedélyeztem TCP és UDP-t 1412es portra... de így sem megy...
  • HiPPoNaX
    Probald meg pl. passziv modban
  • Lammer
    skacok!
    mit kell beállítani, ha egy másik gépen keresztűl kapcsolódok a netre???
    beéllítottam a kinti ipt... be is lépek a serverre(persze qvva lassan) és keresni már nem enged, vagyis áll... tőlem töltenek persze... :(
  • HiPPoNaX
    Ennek igy se fule se farka. Ket dolgot tudok elkepzelni:
    • Tul sok keresest vegzett a kliensed 10 masodpercen belul - normal kliens ilyet nem surun csinal ha magatol keres alternativat
    • No slot filelistre uzenettel vagott ki a BOT? Annak semmi koze nincs ahhoz hogy eppen hany filelistat toltesz le!

Szvsz az hogy segitesz, nem jogosit fel semmire. Nem igertek erte semmit, vagy tevedek? Ja es ha ertelmesen irnad le, miert bannoltak (mivel senki nem latja mibol es hanyat toltesz eppen, ergo ez nem lehetett az indok) akkor lehet mi is tudnank neked segiteni.
  • Szmeby
    csocso: passz
  • Sound
    Nem tudja valaki, hogy Strong DC-be a segment downloadnál hogyan tudnám a szegmenteket 10 fölé emelni? Mert 10 fölé nem igazán akarja:) de mondjuk zDC-be meg valami 40segmensel szoktam tölteni, de zDC-t meg nem b irom annyira :) szal? esetleg 3 alternatíva? :P
  • bolic
    He-he! Na szóval a BCDC++ 0.667a nem akar minimalizálni, szerintetek ez a jövőre nézve így jóóó?
  • nemcsakfeel
    mplayer powa, az lejátsza úgy is hogy nem kell neki DivFix, se külön telepített kodek..http://www.mplayer.org/
  • nemcsakfeel
    hash-eli a fájl tartalmát. ez ad ki egy vmilyen hosszúságú kódsort.
    nyílván van két egyforma TTH-jú fájl a dc hálózatán is, amik akár teljesen eltérőek is lehetnek, de hogy a fájl nevük/ kiterjesztésük/méretük is azonos legyen az szinte kizárt.

• HiPPoNaX
    Ez igaz, de ha csak egy TTHjú fájlt töltesz akkor nem növeled tovább a fájl sérülésének mértékét és az eltérő TTH alternatívák számát...
  • dalosmadar
    csak az a baj ha látsz egy filet 10 usernél 3 különböző fajta tth-val nem tudod megmondani hogy melyik tth-hoz tartozik a nem vagy legkevésbé sérült file, így jobb híján a legelterjedtebbet tölti az ember, de arra semmi garancia hogy az is a legjobb. (batokk körmondat off)
  • CSOCSO
    es meg mindig nemtom mi lehet ahiba.. mert az hogy valtozik a belso IP-m annak nem kene bajnak lennie. mert ezelott is atirkaltam en a port engedelyezest a megfelelo belo ip re.. de most hiaba irom oda.. nem jo:(
    winfososo firewall nem megy!
  • CSOCSO
    tudod.. az a baj hogy....
    a ruteremnek kulon szoftvere van... es abban csak azt tudom beallitani hogy menyitol kezdodjon a belso ip, es hol erjen veget...
    mivel 3 gepem van, ezert nem tehetem 1 re...
    de majd meg jobban atnezem a szoftvert...
  • CSOCSO
  • wakeupneo
    Jó estét.
    Látom itt szépen megy az élet..
    Tisztogatás megvolt
    További kellemes estét!
  • Szmeby
    Nah, igy már kicsit világosabb a dolog. :)
    Amit biztosan tudok: még mindig a külsö ip-t kell beirni a DC beállitásokhoz.
    A kábelmodemhez nem tudok hozzászolni, adslem van, azon semmit nem kell konfigolni (nem is nagyon lehet :D ).
    Ami az IP 'vándorlást' illeti, gondolom a routerben engedélyezve van a dhcp szerver. Ha win reinstall után jött a probléma, esetleg a windoz tcp/ip beállitáskonál van kavarás. Én egyébként jobb szeretem magam megadni, hogy a router milyen ip-t adjon egy gépnek (ergo egyböl kilövöm a dhcp-t), igy könnyebb beállitani a portforwarding-ot is.
    Nem hiszem, hogy egy ujabb formázással helyreállna a dolog.
  • CSOCSO
    192.168.2.100... esetleg ez valtozik 101 re vagy 102 re
    ertelemszeruen a vege...
    612.. bocs.. portra gondoltam, nem ip re!!!
    turet eddig is volt.. a formatalas utan lett szar...
    es ezelott a kulso ip-t irtam be a ket ip helyere a bcdc ben... es akkor mukodott minden..
    most semmi:(((((
    amugy ujabb problemaval allok szemben.. nemtok FTP re rendesen feltoloteni. megakad a feltoltes az elso filenal a 100% nal.. es nem megy tovabb:(
    probaltam ftp progival.. (bulletrpoof ftp client) es total cmd vel is.. mindekttonel megall 100% osan.. nemtom mi okozhatja ezt.. remelemn nem kell 3. szorra is formatalnom ezen a heten...
    fentvan a kaspersky anti hacker.. azt majd holnap leuninstalalom mer amugyse tetszik es lehet amiatt van
  • johnny26
    aham, kösz. habár nem tudom, hogyan tud így beazonosítani egy file-t egy karaktersor, de nem vagyok programozó. Mindenesetre az okot értem, és egyetértek vele... :) A kazettánál meg sokat számított a szalag nem 100%-os teherbírása, de itt egyesekről meg nullákról beszélünk, amit elrontani igen nehéz. de ezek szerint nem lehetetlen...
  • HiPPoNaX
    A TTH gyakorlatilag olyan mint a CRC checksum érték: a fájlt tartalma alapján azonosítja. Arra szolgál hogy biztosan azonos forrásból folytathatsd a megszakadt letöltéseidet, mivel a fájlnév és -méret azonossága nem garancia arra hogy valóban azonos 2 fájl.

Ha nem egyező TTH értékű fájllal lehetne folytatni a letöltést akkor rosszabb (vagy visszaosztás szempontjából rengeteg felhasználó mentalitását ismerve talán a jobb?) eset az, hogy egyáltalán nem lesz használható a letöltött cumó. Másik variáció, hogy fokozatos minőságromlás következik be, ahogy egyre több byte tér el tartalmilag a fájlokban (úgy képzeld el mint amikor egy magnókazetta másolatának másolatát másolta le valaki és azt hallgatod - érezhető hangminőségromlás ugye.
  • johnny26
    szevasztok,
    1 kérdésem van a BCDC-vel kapcsolatban (0.4032). Nagyon soxor előfordul, hogy a fileméret egyezik (byte-ban), azonban a TTH root nem. Ennek mi az oka, és miért nem folytatja ezeket a file-okat?
    köszi
  • Szmeby
    Csocso!

1-2 kérdés:
    Mi az a 192-es IP? Talán a 192.168.x.x tipusu IPre gondolsz?
    Mi az a 612 IP?
    Mi az hogy 'odébbmegy' az IP? Mégis melyik megy odébb a sok közül, és hova?
    Mit értesz 'normális IP' alatt?
    Szoval a problémád az, hogy routert vettél, és nem müködik a keresés, vagy formáztad a gépet, és azért nem müködik a keresés? Esetleg mindkettö egyszerre történt?
    Egyébként a 192.168.x.x tipusu IP-t belsö hálós IP-nek nevezzük. Amit a szolgáltató oszt ki neked (amit a router kap) pedig külsö IPnek. A belsö IPket nyugodtan leirhatod, azzal senki nem tud visszaélni, söt jobb lenne, ha leirnád pontosan, különben elég nehéz követni a dolgot, lsd: "1 szammal megy odebb a 192 es ip-m", "a beallitasokban a ket ip cim helyere irtam be ugyan azt az ip cimet".
  • CSOCSO
    DC guruk segijjetek!!:)
    szoval.. van egy cable modemem... ami alapbol 192 es ip-t oszt ki.
    majd vettem egy wireless netelosztot, ami ugyancsak 192 es ip-t oszt ki (kulonbozo ip ket osztanak ki!)

a ruterben be tudtam allitani hogy a 612 ip-t engedje... a modemen sajna nem (meg soha es ezelott megis mindig mukodott:(

most formataltam, ruterhez, modemhez nemnyultam - es ezek nem is valtoznak addig amig ki nem huzom oket az arambol.. es akkor is maz 1 szammal megy odebb a 192 es ip-m...
    winfos firewall ki van kapcsolva.. kaspersky firewall van meg.. de az is ki van kapcsolva...
    es megsem tudok aktivban keresni.. es passzivban meg tok nehezen hivja le a file listet..
    ja amugy kinek van a ruter dologgal tapasztalata? mert a beallitasokban a ket ip cim helyere irtam be ugyan azt az ip cimet es csak ugy mukodott az aktiv kereses.. tehat a normalis ip-t beirtam az ip hez es a search ip hez is.. es csak igy mukodott a kereses. viszont most nemmuxik:(
    mar nemtom mit tegyek.. csak formatalas volt. a ruterehez nem nyultam... es az xml eket is a regibol vettem at..
  • skristof
    itt hirdess
    köszi
  • Admiral
    Ehhe.... Egyrészt nem írtál cimet, ahova benézzünk, a hublist összes hubját meg nem fogjuk bejárni :D
    Másrészt ez a topic technikai segitségnyujtásra van, nem hubreklámra... Ez utóbbira a "Direct Connect hub reklámok fóruma" való.

Admiral
  • PResident Evil
    jah :D

[LUSTA]
  • HiPPoNaX
    google
  • PResident Evil
    need divfix link
    need AVIPreview link

;)

FAT32 power ! :D
  • Bad Joe
    Egyébként ez a probléma főleg FAT32-es fájlrendszernél fordul elő, nekem NTFS mellett még sose volt olyan, hogy ne tudtam volna folytatni valamit áramszünet után.
  • Bad Joe
    Ha avi fájl, akkor kezeld divfix-szel, vagy nézd meg AVIPreview-vel! Ha 97% lejött, akkor valószínűleg csak a stáblista hiányzik a végéről. Persze ha azóta nem vágtál le belőle arpánként további 96%-ot :)
    (csak ne oszd vissza így csonkán)
  • PResident Evil
    joh... ez van... tölthetem előről... +1 hónap !
  • HiPPoNaX
    Allitgathatod DCben is a rollbacket es a write buffert, csak az aztan foleg nem emberbarat...
  • PResident Evil
    mondju kez sztem elég gyakori probléma hogy ne legyen ember barát módra megoldva...
  • nemcsakfeel
    lol.
  • PResident Evil
    joh... nincs időm tökölni... ennyit erről !
  • Szmeby
    Prezi!
    Mi ezen olyan bonyolult? Levágsz 1 megát, megnézed, jo-e. Nem? Levágsz megint 1 megát. Megnézed, jo-e. Nem? Levágsz megint 1 megát. Megnézed, jo-e. Nem? Levágsz 10 megát. Megnézed, jo-e. Nem? Levágsz 50 megát. Na itt el lehet gondolkodni, hogy folytatod még, vagy törlöd, és ujrakezded...
  • PResident Evil
    hátkössz :\
  • HiPPoNaX
    próbálkozz, nagyon elcseszni nem tudod
  • PResident Evil
    ehh... na erről beszéltem... nem tudom pontosan mennyit kell levágni... adjatok tippet, mert 97% on van és 3 hétig töltöttem.... nem töltöm újra... pls help
  • HiPPoNaX
    Lehet h több megát is le kell vágnod