14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#11986 Tudja azt minden érintett, hidd el.. De mivel nem szeretnék vitát szitani ,ezért nem nevezem/neveztem meg egyiket sem.
Szebb napokat -
#11985 Érdekes dolgok ezek... -
Szmeby #11984 "Tudod azzal van baj hogy bizonyos helyeken igen csak "azért sem lesz úgy" módon kezelik ezt."
Hol? -
#11983 Tudod azzal van baj hogy bizonyos helyeken igen csak "azért sem lesz úgy" módon kezelik ezt. Dentroék igen csak szépen kidolgoztak erre egy nagyon jó szabályzatot, csak hát vannak ,ahol már csak azért sem tesznek ugy hogy okés legyen. Egy baj van csak ezzel: A tisztelt illetékesek csak a userekkel baxnak ki ,de nem is kicsit. Igazából véleményem szerint ezek az emberek nem alkalmasak hub vezetésre, max áramot kéne vezetniük.
Mindenki értse ahogy gondolja..
Kellemes estét -
#11982 dc már csak kis fileok cserélgetésére használható, lejárt a kora..
lassan temethető -
#11981 "Mondjuk az se értem miért jó ha az embert egy Hub-ra kényszerítik szabályokkal mert kettőn már nem lehet szabályok ütközése miatt." Ez ebben a formaban azert nem igaz, de ertem mit akarsz mondani vele.
Amennyiben sikerul ravenned egyes hubok vezetoit, hogy kompromisszumot kene kotni vegre annyi igergetes utan, akkor gratulalok neked... Eddig sajnos senkinek nem sikerult ez -
#11980 Tudom, hogy láma kérdés meg már lerendeztettek egyszer, de nekem továbbá is probléma a következő:
Mátrix: 6 slot kell
Koli: 4 slot kell
Elite: 3 slit kell
Na én nem tudom, hogy megy ez a DC közösség, de nem gondolkozott ezen még senki el? Mert hallok itt olyan kezdeményezésről, hogy azonos beállítások legyenek, de ennek jelét nem látom. Következő a kérdésem aki esetleg valamelyiken illetékes meg tudja mondani milyen szempontok alapján dönti el melyik slot szám miért jó? Mert a 3 példa közül a 3 és a 6 elég távol állnak egymástól.
Persze nekem addig nincs gondom amíg a Koli meg nem telik akkor jön a Mártix beállítások módosításával most azt se látom jött egy harmadik. Ahol nem tudtam mi kell csak tippeltem bann is lett a vége.
Gondolom elérhető lenne utánnanézni egyes Hubok külön szabályzatainak, de én logikusabbnak találnám ha már a meglévő fenti oldalak működnének és ott közölnék a kapcsolatonkénti slotszámokat.
Csakis a hatékonyság érdekében.
Mondjuk az se értem miért jó ha az embert egy Hub-ra kényszerítik szabályokkal mert kettőn már nem lehet szabályok ütközése miatt.
Persze hogy jövök én ide, hogy beszóljak a nagyok dolgába és gondolom ha eddig nem történt előrelépés a sceneben akkor most mért lenne már ha van valamiféle közösség. Ezért ahelyett, hogy itt elküldene egyes ember a fenébe az inkább nyugodjon le mert többet nem vetem fel a témát másrészt az osztós vélemény nem is hasznos a kérdésem megválaszolását illetően. -
#11979 nem , nem :D
"valós" IP címet biztos hogy nem fog szolgáltatni, ez téveszme.
a helyes megoldás: a szolgáltatódal beszélsz / írsz nekik mailt, hogy szeretnéd hogyha egy portot nyitnának neked. ez esetben tudsz aktív lenni -
skristof #11978 az fasza...
de tesem tudsz akkor aktiv lenni?!?!
vagy te hogyan használod akkor? -
#11977 Én is így vagyok... Hálózaton belül mindenkinek más az ip-je,de kintról 1 ip látszik csak,a szolgáltatóé...Ha valakit valahonnan bannolnak, akkor az egész belsó hálózat bukta... -
tomo #11976 ha a geped ip cime 10.x.x.x akkor semmit nem tehetsz aktivsagert. hacsak meg nem kered a szolgaltatod hogy adjon neked szep valos ( kulso, nem tom a pontos terminologiat) ip cimet. -
skristof #11975 sziasztok!
TV-s kábelnetem van, 512es, de jó volna megfelelően kihasználni végre ezt a p2p cuccoknál, szóval szeretnék énis AKTÍV lenni....
egy csomó leírást elolvastam bitorrenthez is meg DChez is, de sehogysem akar sikerülni...
sok dologgal nem vagyok még tisztában. :(
gondolom a TVseknél van bennt a központi router, ugye? hogyan lehetnák aktiv? probáltam portot nyitni, 65510es portot is probáltam, de semmi sem segített :( win tűzfala természetesen lelőve,norton internet security-ban engedélyezve a progi.
ha bemegyek a hálózatokhoz, a helyi kapcsolatnál azt irja, h az IPm 10.xxx.xxx.xxx ez azt jelenti, h belső IPm is van? nem világos ez a rész nekem, mert a portforward.com egy teljesen más IP-t dob ki nekem. melyik a valós? mit tudok kezdeni ebben a helyzetben? -
#11974 Egy ideje alkalmazkodom a slotreformhoz, így 64Kbites uploaddal 2 HUBon vagyok fenn 2 slottal limit nélkül, mivel cFos-t használok. Ebből az egyik HUB a Mátrix, és még sosem tettek ki slot miatt, viszont így 3-5K között tudok adni 1-1 slotra, ami a régi rendszerhez képest igencsak gyorsnak nevezhető. Amíg 3 HUBon voltam 6 slottal, addig volt aki, 1 K alatt töltött tőlem. Azon a véleményen vagyok, hogy a slotreform igenis használható. -
#11973 Ok így már értem nekem ennyi elég. Köszönöm! Marad a megfelelő hub párosítás kiválasztása ahol elég sokan vannak és azonosak a szabályok is, de legalábbis nem rúgnak ki. -
Admiral #11970 Hali,
a különböző slotszabályoknak mi OP-ok sem örülünk, de sajna ez van :(
A hubok vezetéseinek sokszor eltérő a véleménye a slotszabályok tekintetében, és nyilván joguk van olyan szabályzatot bevezetni, amilyet akarnak.
A Matrix hubon előreláthatólag 2005. jan. 1-től az Elite-n jelenleg is érvényes slotszabályzatot fogjuk bevezetni:
Feltöltési sebesség Slot Max. Hub Min. UpLimit
64 KBit 2 2 6
128 KBit 3 3 11
256 KBit 4 4 25
512 KBit 6 5 50
1024 KBit 8 6 100
2048 KBit 10 7 200
4096 KBit 20 8 400
> 4096 KBit 30 10 NINCS
Igyekszünk majd mindent megtenni annak érdekében, hogy a nagyobb hubok egységes (vagy legalábbis hasonló) szabályzatot vezessenek be.
Admiral -
#11969 Megkaptam a válaszom: #11766
Örültem volna ha ezt mondod és nem lehülyézel. Bye! -
#11968 Jó akkor lesz egy egyszerű kérdésem. Mennyi slotot állítsak be, hogy egyszerre lehessek a Mátrixon és a Kolin is?
Mert ha 4-nél több van akkor a Koli nem enged föl. Ha csak 4 akkor a Mátrixról kickelnek mert nem vagyok modemes legyen több slotom.
Nem kell azonnal leugatni én nem úgy szántam a kérdést csak te állítod be annak. Május óta jól ment egészen az utolsó hétig. Nekem csak egy válasz kell egy szám és húzok innen nem zavarom a köreitek. -
#11967 Igen, direkt csináljuk. Mi olyan g*cik vagyunk, hogy egyik reggel felkeltünk, és úgy döntöttünk, hogy "na most jól kiszúrunk mindenkivel", összebeszéltünk és a lehető legkülönbözőbb slotszabályokat alakítottuk ki. Mindezt kizárólag kicseszésből.
Mondd Random.. Azon nem gondolkoztál még soha, hogy a hubüzemeltetők a felhasználókért hozzák a szabályokat? Ha ennek az ellenekzőjéről győzködsz itt most mindenkit, azzal határozottan ki tudsz akasztani, elsősorban nem az boldogít minket, hogy az ilyen kérdésekre, mint a tied, válaszoljunk. Ezen kívül nincs semmiféle Hubfelügyeleti Központ, ami kötelezne bárkit is, hogy néhány konzervatív gondolkodású hub "nyiss kétmillió slotot" szabályzatához igazodni kelljen, csak azért, hogy fenn lehessetek két tök különböző hubon.
A sebességen alapuló slotszabályok lényege, hogy kevesebb slotot kérünk, mégpedig az internet-kapcsolatod sávszélességén alapulva, így remélve, hogy a letöltések átlagos sebessége növekszik. Bármi más kérdésed van, olvass vissza itt a fórumon, igen sokat beszéltünk már róla. -
#11966 Az utóbbi időben egyre különbözőbb slot számokat vának el a nagy hubok. Azon nem gondolkozott senki, hogy ezt egymással megbeszéljék? Mert ami anno fél évig működött, hogy egyszerre vagyok Koli-n és Mátrixon az ma már elképzelhetetlen. Az egyiken azért kickelnek mert szerintük nem vagyok tisztában a sebességemmel és kevés az upload slot. A másikon meg nem is enged csatlakozni ha többre állítom.
Most ezzel mi a helyzet? Direkt csinálják ezt a fenntartók? -
#11965 SaWo: Ez talán segíthet neked:
lásd HiPPoNaX 11893-as hozzászólása -
#11964 Hello!
Nem tudja valaki, hogy máért van az, hogy egy nagyon nagy video file-t, amit csak több hét alatt tudtam leszedni, mert csak 1 embernek volt meg, ezt írja ki az UTOLSÓ kByte!!!! letöltésénél?
"Rollback inconsistency, exiting file does not match the one being downloaded"
Szétrobbanok az idegtől, hetek-hónapok óta szedem :S
Ez egy avi file. Nem lehetne valahogy megjavítani a fileszerkezetét? Próbáltam virtualdub-bal, de nem egészen sikerült neki. Valami alternatív javaslat?
Dc++ verzióm: 0.4034
Köszi -
zsoltez #11963 Sziasztok! Nem tudjátok, hogy miért lassul be mostanában a DC? Előre is köszi. -
#11962 A 667esben ugy tudom, elvileg javitottak a hibat, de emellet elhelyeztek benne ujabbak persze :) (meg persze nem nagyon tudok hinni ezekben a bugfixeben, foleg amikor 3 egymas utani verzioban is fel van tuntetve h vegre rendbetettek) -
#11961 szia. köszi, akkor így már értem. de akkor is ha 0.667-es van? -
tomo #11960 ok, felreertettem,bocs. a fav hubs viszont tenyleg hasznos -
#11959 Valahogy van egy olyan erzesem hogy 0.403 es 0.666 intervallumba eso kliensverziot hasznalsz. Telleg imad myinfoval szpemmelni, ez van, hibas a program. -
#11957 kamu ? :D -
#11956 nem kéne annyi reklámot beírnod meg csetelned. -
Cat #11955 [nagy]Mi_kell_az_OPsaghoz.html -
#11953 Hé-hé-hé. Nem rád nyomtam a lámát hanem magamra. De ha +bántottam érzékeny lelked akkor bocsi. Télleg nem neked szólt. -
tomo #11952 az ne -zon le , aki csak a publikus listarol kepes bejutni a hubokra. ott a kedvencek (sarga csillag) tessek hasznalni es eszre se fogod venni ha nem megy a hublista. -
#11951 Köszi! Szerencsére a kolira sikerült belépni és ott láttam h nem megy az indep. (kis képzavar) Mármint ott írták a többiek. :) -
#11950 1. Indep eppen nem megy
2. Hublista szervere megakadhatott picit, ra lesz nezve hamarosan, azert hianyzik par hub a listabol. http://guinevere.no-ip.org/hungaryhubs.config ez viszont valszeg megy es el tudod erni rola a hubok tobbseget -
#11949 * kolira -
#11948 ?????????? Milyen az lefoglalt szerver? A koli sikerült bejutni szerencsére benne ott a kevenc hubok közt. -
#11947 öö köszi, már utána egyből kipróbáltam és passzívban ment, mint írtam, csak lassú volt, azé köszi!
-
tomo #11946 nem lehet hogy a lefoglalt szervereken mentek? -
#11945 "Történt baj!"
1. Nekem se megy az Independence -???????????????????????-
2. Egy csomó hub eltűnt a hublistáról. Tegnap még ott voltak.
Mi történt? -
#11944 Nem tudjátok, hogy mi van az INDEPENDENCE Hub-al, mert nem lehet/tudok felcsatlakozni rá, pár napja! :( -
#11943 Ird be a kulso IPdet a DCbe es az engedelyezett portot. Passziv mod nem lassit, csak a forras kevesebb (mivel passziv passzivtol nem tolthet). Ha percekig tart bejutni egy 1000 fo alatti hubra is, akkor ott bizony nem csak aktiv-passziv gond van, hanem vmi egyeb is