14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#12027 Pontosan így van! -
#12026 Szerintem kolis szabályzat egyetlen oszlop eltávolításával kompatibilissé tehető anélkül hogy koli elvesztené saját arculatát és szemléletét.
Ez az oszlop a SlotPerHub. Jóskának van 256Kbit uploadja. Ha 1 hubon van fent akkor is 256K, ha 4-en akkor is 256K. Miért kelljen 2 slotot nyitnia ha 1 hubon van és miért 8-at ha 4-en? Ugyanazt a tortát miért vágja nyolc felé, így csak morzsák jutnak, ez igazságosabb vagy ésszerűbb így?
A másik érdekesség a kapcsolattípusok szerinti különbség. Pista nethozzáférése 128Kbit uploadot biztosít. Miért vonatkozik rá más szabály ha ez isdn és nem wireless, cable vagy dsl? Miért ugyanaz a szabály 256K és 512K wirelessre ha 256K-s cablere és dslre más mint 512k-s cablere és dsl-re? Miért mehet egy 768K-s dsl 6 hubra egy 768K-s cable meg csak ötre? A torta amit Pista felvághat ugyanakkora, mit számít hogy citromos, csokis vagy diós?
Nehéz betartatni egy szabályzatot, ha az alapelvei érthetetlenek (majdhogynem felfedezhetetlenek) és nehéz vele vitázni is. Mi a jó az önálló szabályzatgyártásban, ha semmi valódi új tartalom nincs mögötte. -
#12025 Elsősorban az a fontos, hogy minél több usernél kereshessek viszont 2 hubnál többet nem nyitok egyszerre mert nem kell. Az a kettő viszont taltalmazzon legalább 3000 embert.
Azért fontos nekem, hogy minél több embert elérjek mert nem gyakori dolgokat keresek hanem ritkaságokat. Ha egy új film vagy game kell megyek fizetős FTP-re mert ott azonnal letölti max speeden szvsz gyorsabb, egyszerűbb.
Én a DC-t elsősorban olyan dolgok beszerzésére használom ami ritkaság számba megy. Anno pl kerestem egy albumot ami meg se jelent nem is volt meg csak 1 embernek, de megvolt. -
#12024 A vita azért húzódik, mert nem minden résztvevő vitzik a saját szempontjából sem helyesen. Ennek nem az az oka, hogy vita folyik, hanem a hibás vitatechnika az oka a vita elhúzódásának. -
#12023 Te úgy képzeled el, hogy 128K esetén 3 slotot kell nyitnod és ha 2 hubon vagy akkor 6-ot?
Én úgy képzelem el, hogy 3 slotot kell nyitnod összesen és akkor is ha 2 hubon vagy csak 3 slot kell.
-
#12022 Másodlagos prioritása, de prioritása az elérhető magasabb slotonkénti sebesség, ld. 12017. De ezt úgyis ő fogja jobban tudni nálunk. -
#12021 Mint irtam egyetertek abban, hogy az emlitett rendszer ellentmondasos. A vitaval meg kizarolag az a bajom, hogy honapok ota megy, szuletett azota nem is egy teljesen mas rendszer, amivel nem lenne gond, ha nem a user inna a levet. -
#12020 Random azt írja hogy úgy nyit slotot hogy azokra a nagyhubokra tudjon menni ahol a felhasználók száma magas. Tehát pl Koli és még egy olyan hub ahol szintén többezer user található, feltéve ha az összes elért user száma igy magasabb mintha több slotreformos hubra menne. Ergó neki minden mindegy csak a lehető legtöbb userhez érkezzen be a keresése -
#12019 :) Szerintem félreérted Random_ot. Nincs esély arra, hogy egyre több hub akarjon 1K alatti forrásokat saját magának és a usereinek. Így aztán természetesen jan. 1-je után nem ebből a fajtából lesz több. Jómagam is töltöttem már 5K fölött hazai dsl-től, és meg kell mondjam, jó érzés volt. -
#12018 És ha az a valami megvan akkor az sem baj ha 1K alatt letöltöd a 75%-át 3-4 hét alatt, aztán azt a forrást sosem látod többet (vagy helyhiány miatt kiveszi a megosztásából), másikat meg nem találsz hozá, a háromnegyed fájlt hónapokig őrizgeted, majd törlöd a gépröl. De sok usernél "valamit" találni (azt sikeresen lenemtölteni) jó, hollári hollári hollári hó. :-) -
#12017 Itt nem arról van szó, hogy tudjak több embertől tölteni hanem, ha keresek valamit akkor nagy valószínűséggel kétszer annyi embernél kétszer nagyobb az esély a találatra.
A slotszám nekem tök mind1 bár tény, hogy a 3-4 az jobb mint a 6 de ismét mondom nekem azért lenne fontos, hogy több nagy hubon egyszerre és folyamatosan lehessek, hogy az az átkozott adat amit keresek nagyobb valószínűséggel legyen meg. -
#12016 Ha minnél több usert érsz el az jó. Főleg ha ez minnél több 1K alatti forrást jelent... -
#12015 Egyetértésre kizárólag vita útján lehet jutni. A vita nélkül kialakuló egyhangúlagosság mögött mindig valami ésszerűtlenítő elem van, valamelyik fél vitán kívüli eszközökre támaszkodó fölénye. Azaz a vita nélkül - a vitát cselekvően kizárva - kialakított egyetértés valójában diktátum, és így kerülendő. -
#12014 Nah , kezdjuk elolrol, ujbol. Nem szeretnem ha elsiklanank a lenyeg felett. A valaszom Szmeby hozzaszolasara:
Nos, par teny az "azertsemleszugy-hulyeseghez". Ime itt van Koli hub jelenleg ervenyes slotrendszere, a hivatalos sitejukrol linkelve. Ez az utan szuletett, hogy itt SGn (visszaolvashato aug-szept kornyeke) honapokig elemzgettuk a temat, es latszolag arra jutottak hogy valoban van ertelme feltoltesi savszelre kerni slotot hubszam es kapcsolattipus helyett, am "dentro nem olyan okos, mint ahogy hirlik" (ez ervkent hangzott el).
Nos, a kolis slotrendszer egy kb 40 soros, onmaganak tobb helyen ellentmondo tablazat. Eleg bizarr.
A tablazatrol hamar latszik, hogy koli meg mindig ugy gondolja, hogy aki 3 darab 20 fos hubon van, annak 3-szor annyi slotot kell nyitnia a 60 userhez, mint aki 1 darab 6ezres hubon. Az oka rejtely.
Koli azt is gondolja, hogy 1 Mbit feltoltes alatt nem letezik LAN, ezzel ujra arra kenyszeriti pl az E1/T1/ (1,44 Mbit) vagy E3/T3/ (34 Mbit)(vonalat oszto kolik (40-200 gepre osztott net) lakoit, hogy hazudjak magukat dslnek vagy isdnnek, hogy aztan majd jol ki legyenek rugva hamis kapcsolatert (ha kolirol nem, mas hubrol tuti). Es akkor meg nem emlitettem a felsobb vezetes altal bekorlatozott feltoltesi savszellel rendelkezo intezmenyeket.
Koli szerint egy /512kbites DSL 512-je tobb, mint egy radios technologiaval kozvetitett net /512 kbitje, ezert a dsl-es akar 5 hubon lehet 10 slottal, mig a wirelesses arc csak 4 hubra mehet, max 8 slottal. A /256 kbites muholdas net viszont koli szerint feler az /512-es wirelessel, hiszen ok is 4 hubra mehetnek, 8 slottal. Semmi onkeny nincs ebben, az 512 valoban tobb az 512-nel, illetve az egyik 512 egyenlo a 256-tal, mig a masik nem, a hulye is latja.
Ez termeszetesen tobb helyen is elofordul, peldaul a /128-as dsl (6 slottal 6 fele oszthatja) is sokkal 128-abb a /128-as isdn-nel (4 fele oszthatja). A /128 lant meg felejtse el akinek van, es nyisson 50 slotot.
Peldaul az /512-es wirelesseket (max 8 slot)is buzditanam a netszerzodesuk visszamondasara, egy /386 kabel koli szerint gyorsabb (akar 10 reszre oszthatja). A sort meg folytathatnam...
Es igy vegezetul a slotszabaly igaz gyongyszeme, a mikrohullamos net. Koli meglatasa szerint ez kizarolag /64 kbit savszellel kerulhet ertekesitesre a Fold minden pontjan, sot, az egesz Univerzumban. Ez utobbi szukseges is, hiszen foldi matematikaval a minimum 2 slot de maximum 1 slot szabaly betarthatatlannak tetszhet.
Nos, elhiszem, hogy nehez barmifele ertelmes slotrendszert kepezni ugy, hogy azertsem az egyetlen stabil adatra, a feltoltesi savszelre, es annak reszekre osztasara epuljon, de azert 10 korommel ragaszkodni sem kellene a hubszamos kapcsolattipusos elavult eszmekhez, mert ez nem tesz jot a usereknek. Mi szeptember 28 ota kerjuk az uj (wakeupneo altal is beidezett) slotrendszer tartasat, beteljesedtek a remenyeink, valoban kezd ritka jelenseg lenni az 1K-2K alatt csurdogalo letoltes, es a userek is kezdenek hozzaszokni, hogy a kapcsolatuk sebessegevel tisztaban lenni pont olyan alapveto dolog, mint autovasarlas elott megkerdezni hogy hany loeros. A tablazat 9 sorbol es 3 oszlopbol all, nem mond ellent onmaganak, es bizonyitottan jol mukodik. Ha nem letezne az altalad megkerdojelezett "azert sem lesz igy-hulyeseg", akkor valoszinuleg nem toltott volna par ember orakat egy hatalmas ertelmetlen tablazat elkeszitesevel, hanem siman atkopiztak volna a meglevot, mint azt anno javasoltuk is, hosszas kozos egyeztetes utan.
Ugy gondolom hogy SG forum nagyszeru felulet az ilyen kifejtos velemenynyilvanitasra, kulonosen egyx ennyire usereket erinto ugyben. Nem hiszem, hogy ophub vagy privi szintre kellene bujtatnunk ezeket a gondokat.
Valaszt varjuk, sokezer userrel egyutt. Tovabbi kellemes hetveget. -
#12013 Na most ez a tábla elvileg a szabályzathoz tartozik amit ismernie kell az összes koli-s usernek különben nem tud csatlakozni vagy kick/bann esetleg bármi más. Ilyen oldalról nézve joga van mindenkinek tudni aki a Kolira szeretne csatlakozni.
Sőt tovább megyek azoknak is joga tudni ezt aki csak gondolkozik azon, hogy majd a Koli-t használná.
Én mindenesetre a kisebb ellenállás fele fogok haladni. Ha tehát lesz egy olyan lehetőség valaha (jan1-től), hogy egyszerre 2 nagy hubon legyek akkor engem nem fog érdekelni, hogy mi a nevük a lényeg, hogy én minél több usert érjek el és fordítva. Most a Koli a favorizált mert ott van olyan cucc ami nekem kell viszont van aki a Mátrixon keres félbehagyott project miatt szóval marad az ide-oda ugrálás egy ideig.
Lassan lépek is haza melóból ennyi elég. :)
-
#12012 Ez implicite jelenti, hogy egyetértesz a logikátlanságokra vonatkozó kifogásaimmal (utolsó bekezdés)? Szerintem jelenti. -
#12011 En is leginkabb azt kifogasoltam a hozzaszolasodban :) -
#12010 Hm, vettem észre közben :)
Viszont tényleg nagyon hasonlít a webes szabályzatra. Ilyen szempontból nem számít, honnan vesszük a norma forrását, az ugyanolyan mértékben érvényes és alkalmazott. Mindössze megdől a nyilvánosságra alapuló érvem. -
#12009 Belso hasznalatra max abbol kovetkeztetek, hogy nagyon jol tudod te is, hol ment az altalad bemasolt koruzi (nem, nem a kolin), aminek pont azert NEM lenne itt a helye ebben a formaban. (felreertes ne essek, nem vedem a kolit, tenyleg ellentmondasos a dolog, a szamaranyok es az is, hogy nem nyilvanos, de ez van eletben, mindosszesen a velemenyemet irom le). Amig nem 5000 hanem kb 50 user szamara megy ki koruziben, nem a kolin, hanem egy nem igazan publikus hubon addig szvsz tartozhat a "nem publikus" kategoriaba. sbiro nyilvan arra utalt a formatummal kapcsolatban, hogy amennyiben ez lenne a vegleges verzio akkor a http://tejszin.cjb.net weboldalon a szabalyzat reszekent html/php/anyamkinja formatumban lenne megtekintheto, nem pedig egy letoltheto filekent. -
Ezek szerint sbiro segget csinaltal a szadbol azzal, hogy tegnap ophubon 18 ora 58 perckor beraktal egy masst arrol, hogy kolin ez lesz kotelezo tegnap esteteol.Nem veletlen volt, nem irtad utana , hogy "bocs, megse". Ha most idemasolom, akkor elkezdesz kotozkodni, hogy nem masoljak ophublogot, nem adom meg ezt a lehetoseget. Tudod, ha en mondok valamit koruziben, akkor azt at szoktam gondolni. Mi a fenenek irtal egy masst mas hubok opjainak arrol, hogy aznap estetol ez ervenyes nalatok, ha ez titkos koli userei elol is???
De lasd hogy nem csak formai kerdesekrol van szo, vegyuk akkor a most ervenyes es ezek szerint ervenyben marado szabalyzatotokat.
ITT TALALHATO A koli.sytes.net weblaprol indulva. Nekem kisertetiesen ugy tunik, hogy tartalmat tekintve szinte teljesen ugyanaz a tablazat, belertve a csodas minimum 2 slot maximum 1 slot sort is.
Akkor mirol beszelsz sbiro? A #12002-ben leirtak azonosan ervenyesen.
Kerem a moderatort hogy a hozzaszolasomban cserelje az xls tabla linkjet a http://tejszin.cjb.net/sph.php linkre. Koszonom. -
#12007 Megjegyzem, a webes szabályzat és a már linkelt xls tartalma mintha megegyező volna, bár ezt a bonyolultságra való tekintettel nem lehet ránézésre ellenőrizni. -
#12006 Szia Sbiro.
Mivel a hozzászólás nem ütközik egyik moderálási elvbe sem, igy kérésedet sajnos nem tudom teljesiteni. -
sbiro #12004 sziasztok.
Röviden és tömören. A dentro által ide berakott link nem lett megengedve hogy nyilt fórumra kikerüljön. Kizárólagosan belsö használatra készült ami látszik is a formátumán.
Megkérem hogy töröljék a fórumról.
köszönöm sbiro -
tomo #12003 hat ez a kolis szabalyzat tenyleg égés. kosz az elemzest dentro -
#12002 Nos, par teny az "azertsemleszugy-hulyeseghez". Ime itt van Koli hub friss, a koruzenetuk tanusaga szerint tegnap estetol ervenyes slotrendszere. Ez az utan szuletett, hogy itt SGn (visszaolvashato aug-szept kornyeke) honapokig elemzgettuk a temat, es latszolag arra jutottak hogy valoban van ertelme feltoltesi savszelre kerni slotot hubszam es kapcsolattipus helyett, am "dentro nem olyan okos, mint ahogy hirlik" (ez ervkent hangzott el).
Nos, az uj kolis slotrendszer egy 40 soros 14 oszlopos, onmaganak tobb helyen ellentmondo excel tablazat. En nem fizetek MS termekert, ezert nem is hasznalok olyanokat, az OpenOfficeom pedig nem birja ertelmezni az utolso 3 oszlopot, vagyis a slottabla eleve csak az MS rajongo usereket celozza. Mindegy, utolso 3 oszlop nelkul is eleg bizarr.
A tablazatrol hamar latszik, hogy koli meg mindig ugy gondolja, hogy aki 3 darab 20 fos hubon van, annak 3-szor annyi slotot kell nyitnia a 60 userhez, mint aki 1 darab 6ezres hubon. Az oka rejtely. (pedig mar a file neveben is hirdetik: slotperhub.xls)
Koli azt is gondolja, hogy 1 Mbit feltoltes alatt nem letezik LAN, ezzel ujra arra kenyszeriti pl az E1/T1/ (1,44 Mbit) vagy E3/T3/ (34 Mbit)(vonalat oszto kolik (40-200 gepre osztott net) lakoit, hogy hazudjak magukat dslnek vagy isdnnek, hogy aztan majd jol ki legyenek rugva hamis kapcsolatert (ha kolirol nem, mas hubrol tuti). Es akkor meg nem emlitettem a felsobb vezetes altal bekorlatozott feltoltesi savszellel rendelkezo intezmenyeket.
Koli szerint egy /512kbites DSL 512-je tobb, mint egy radios technologiaval kozvetitett net /512 kbitje, ezert a dsl-es akar 5 hubon lehet 10 slottal, mig a wirelesses arc csak 4 hubra mehet, max 8 slottal. A /256 kbites muholdas net viszont koli szerint feler az /512-es wirelessel, hiszen ok is 4 hubra mehetnek, 8 slottal. Semmi onkeny nincs ebben, az 512 valoban tobb az 512-nel, illetve az egyik 512 egyenlo a 256-tal, mig a masik nem, a hulye is latja.
Ez termeszetesen tobb helyen is elofordul, peldaul a /128-as dsl (6 slottal 6 fele oszthatja) is sokkal 128-abb a /128-as isdn-nel (4 fele oszthatja). A /128 lant meg felejtse el akinek van, es nyisson 50 slotot.
Peldaul az /512-es wirelesseket (max 8 slot)is buzditanam a netszerzodesuk visszamondasara, egy /386 kabel koli szerint gyorsabb (akar 10 reszre oszthatja). A sort meg folytathatnam...
Es igy vegezetul a slotszabaly igaz gyongyszeme, a mikrohullamos net. Koli meglatasa szerint ez kizarolag /64 kbit savszellel kerulhet ertekesitesre a Fold minden pontjan, sot, az egesz Univerzumban. Ez utobbi szukseges is, hiszen foldi matematikaval a minimum 2 slot de maximum 1 slot szabaly betarthatatlannak tetszhet.
Nos, elhiszem, hogy nehez barmifele ertelmes slotrendszert kepezni ugy, hogy azertsem az egyetlen stabil adatra, a feltoltesi savszelre, es annak reszekre osztasara epuljon, de azert 10 korommel ragaszkodni sem kellene a hubszamos kapcsolattipusos elavult eszmekhez, mert ez nem tesz jot a usereknek. Mi szeptember 28 ota kerjuk az uj (wakeupneo altal is beidezett) slotrendszer tartasat, beteljesedtek a remenyeink, valoban kezd ritka jelenseg lenni az 1K-2K alatt csurdogalo letoltes, es a userek is kezdenek hozzaszokni, hogy a kapcsolatuk sebessegevel tisztaban lenni pont olyan alapveto dolog, mint autovasarlas elott megkerdezni hogy hany loeros. A tablazat 9 sorbol es 3 oszlopbol all, nem mond ellent onmaganak, es bizonyitottan jol mukodik. Ha nem letezne az altalad megkerdojelezett "azert sem lesz igy-hulyeseg", akkor valoszinuleg nem toltott volna par ember orakat egy hatalmas ertelmetlen tablazat elkeszitesevel, hanem siman atkopiztak volna a meglevot, mint azt anno javasoltuk is, hosszas kozos egyeztetes utan.
Tovabbi kellemes hetveget.
-
#12001 Ha vita van, azt 90%ban a felhasznalok szenvedik meg (egymast uto slotszabalyok a pelda kedveert) ergo sztem az ilyen vitaval elert valtozas nem biztos hogy elonyos. -
#12000 Pont az a lenyeg, hogy legyen vita, kulonben mitol vltoznanak a dolgok? -
Szmeby #11999 Minden hozzászolásodban meg fogod emliteni ezt az "azért sem lesz úgy" hülyeséget? Mert szerintem pont igy fogsz megint vitát szitani... -
#11998 Igy van. Kettőnek tuti egyforma lesz a szabályzata..
És majd itt jön a "nehogy már beálljunk a sorba"... -
#11997 Nem a ZoneAlarm a hibas, kiprobaltam.
-
#11996 Mindjart kiproalom ZONE nelkul, hatha ugy megszunik. Most mar tudom hogy bitosan nem HASH-el, valami mas lehet a gond.
-
#11995 A ZoneAlarm okozhat problémákat, amikre esetleg a 401es kliens nem regált még, avagy a 668as érzékenyebb. Ha nem vagy biztos benne, hogy megy a HASH avagy sem, ellenőrizd előbb az állapotsorban. Ott írni fogja, ha "dolgozik". Ha mindezek ellenére is vacakol esetleg érdemes újrainstalálni, vagy megpróbálni egy másik verziót. A hibát okozhatja Bug is. -
#11994 Most csereltem le a 401-es BCDC++ 668ax BCDC++ -ra, es azt kell tapasztalnom hogy nagyon hasznalja a procit, neha fel percekre is megakad valamin. Foleg keresesnel, meg Hubra csatlakozaskor. A 401-esel nem volt ilyen problemam. Mitol lehet ez, valamit nem allitottam be? asszem nem HASH-el, valami mast csinal, de nemtom mit. Par info meg: ZoneAlarm van felinstallalva, tudom hogy nem szeretik annyira egymast, de ebbol meg nem volt gondom. A gepem AMD Duron 1.29GHz-es, hely pedig van boven a winyon. -
#11993 Ez nagyon jó! Ha már két nagy hubon azonos szabály lesz. Legalábbis nem zárják ki egymást. Mert akkor elvileg ezen a kettőn fönn lehetek egyszerre ugye? Mert jelenleg az a bajom, hogy egyes ritka dolgok csak az egyik helyen mások meg a másikon vannak és minden nap másikra csatlakozok. Ez azoknak se jó akik tőlem töltenének mert minden második nap találnak csak meg a megszokott helyen. -
#11992 A Matrix hubon előreláthatólag 2005. jan. 1-től az Elite-n jelenleg is érvényes slotszabályzatot fogjuk bevezetni:
Feltöltési sebesség Slot Max. Hub Min. UpLimit
64 KBit 2 2 6
128 KBit 3 3 11
256 KBit 4 4 25
512 KBit 6 5 50
1024 KBit 8 6 100
2048 KBit 10 7 200
4096 KBit 20 8 400
4096 KBit 30 10 NINCS
-
#11991 A CZDC 0.403[C] tutira megy stabilan Win98 alatt
..:: CZDC Online Lair::.. -
seogorath #11990 Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy melyik DC verzió működik jól Win98 alatt?? -
#11989 Pontosan?
Ha leírnátok ide az jó lenne. Mindenesetre káros nem lenne. -
#11988 Megigérhetem, hogy Január 1.-től Matrixon is bevezetjük az ELITE HUB féle slot-rendszert..
-
#11987 Az hogy te nem tudod jól használni még nem jelenti azt, hogy nem is lehet jól használni. Csak ésszel kell, megkeresni a jó forrást akitől gyorsan jön és nem szenvedni a dsl-ekkel. És ha találsz egy jó forrást akkor leszeded a filelistjét és berakod szépen favoritebe. Egy ik este elhatároztam hogy megnézem a cápamesét és 20 perc alatt találtam olyan forrást akitől másfél óra alatt lejött.
A ritkább fileok letöltésében slotreform jelenthet majd előrelépést, remélem Mátrixon jan 1-től bevezetitek és akkor egy kicsit felpörög a bevezetése más hubokon is. Akik eddig kivártak most már bevállalhatják a reformot. Új év új slotszabályok.