Direct Connect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a /64 dsl-ek. de szerinted eddig igazsagos volt a 8Kjukra a 6 slot?
viszont a /256 chellok (most mar mind) 4 hubra mehetnek az eddigi 3 helyett. szerintem osszessegeben jobban jartunk. mar ha orulni lehet annak, hogy 80%atfedessel ugyanazokat az embereket latod mindenhol, nincs igazan valtozatossag a hubok kozt
It\'s not hard to meet expenses...they\'re everywhere.
isd/modem most 1 hub. az uj szabaly szerint 1 v 2
dsl most 3 hub az uj szabayl szerint 3 vagy 4
chello most 3 hub az uj szabaly szerint 4 vagy 5
kabel most 4 hub az uj szabaly szerint 2,3,4 vagy 5, sot, 6
lan eddig 5-10 hub, most 2-10 hub
a feltuntetett slotonkenti sebesseg adatok nem fogjak a szabalyzatban meghirdetett slotszabaly reszet kepezni, hozzavetoleges adatok, amik ide azert irodtak be, hogy meggyozoen bizonyitsak, hogy aki ezek utan is a 2M/2M lanosrol párszáz bytetal tolt, mint jelenleg, az nyugodtan kereshet opot mert lehet hogy ott valami bibi van. Ugyanis /2M netre 25,6Kbyte/sec/slot sebesseg van elméletben megcelozva, gyakorlatban ez eleg nagy skalan fog mozogni, de 99,9% hogy elmulnak a most látott igen idegesítõ párszáz byteos töltések.
Tovabba: ha nem aszinkron neted van (DSL, fibernet, chello, axelero kabel) akkor nincs technikai indokod a savszeled tovabbi korlatozasara. A felsorolt hazai szolgaltatok nem kinalnak /2M netet. Ha mondjuk egy kollegiumban laksz es eredendõen korlatozzak a savszeledet, akkor az eleve korlatozott erteket ird be, es ne korlatozd tovabb.
Azt hittem hogy a "korlatozott lanos" szituaciora utal.
természetesen nem atól lesz hogy gyors
viszont lanosnak semi néven nevezendõ indoka nem lehet a korlátozásra (várom az ellenpéldádat 😛 ), dsl-nek cablenek lehet rá oka [nem jó ok a forgalmi korlátozás, chellosok ti inkább olvassátok a http://upckorlat.fw.hu/ oldalt)
Remelem aki kitalalta az a konyveket is az utolso oldal aljan kezdi el olvasni es ugy halad alulrol felfele az elso oldalig.
Nem attol lesz vmi LAN mert gyors, ezekszerint a japanban letezo 12Mbites DSL is LAN csak azert mert gyors ?

(nem kell +magyarazni
)
Ezen szabaly alapjan akkor az isdn is 2slot 2 hub ?
Csak mert a jelenlegi szabalyok szerint +kulonboztetes targyat kepezi holott az isdn is 64k v ha dual akkor 128k.
Amivel 250-260KByte tempoval tud tolteni es ezt korlatozza 200KByte sebessegre tehat ez a szabaly lenne ra ervenyes a 2Mbit miatt:
xx/2Mbit-ig................... 10 slot.................max 7 hub ~26K/s/slot
Igy ennek fenyeben az altalad tevesen kilobitnek titulalat sebesseg az valojaban kByte.
(2Mbit -> 2048kbit -> 256kByte)
2Mbit, ez gyakrlatban max 250-260k.
tovabba kevered a fogalmakat: a savszel kbitben van feltuntetve,
tipikus esete annak, hogy altalaban v nem olvassak el az egeszet v igen de nem ertelmezik.
(deni azert ne harapd le a fejem, csak a sajat stilusodban kaptad vissza)
az altalad egyebirant is tevesen kiszamolt 20 kilobit az 2,5K es nem 26.
xx/256 kbit-ig................ 4 slot.................max 4 hub --> ~8K/s/slot
A kapcsolattipusod LAN, de a savszeled /250K Nem ertem hogy ezt miert kell meg tovabb korlatoznod.
2Mbit, ez gyakrlatban max 250-260k. Ha én ezt bekorlátozom 80%-ra az mondjuk 200k és 10-zel osztva, mert ugye 10 slot sz 20k/slot. Akkor a 20 az hogy is 26? :-))
Passive, passivetol nemtud tolteni.
Aktivtol kene hogy tudjal.
Induljunk ki abbol hogy a tobbseg probalja betartani a szabalyokat. Ha a fele betartja mar az is elonyos.
Kulonben en ugygondoltam hogy a kliensek amik kepesek tobbszalas letoltesre (amikrol tudunk)azok lennenek tiltva. Ezt mar tobb hubon ugyis csinaljak.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Egy passzív tud tölteni egy aktívtól? Nekem úgy rémlik, hogy csak egy másik passzívtól, ugye?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Nem rossz ötlet, kivitelezés? 😊
Nem igazán detektálhatóak -> nem tudod tiltani. Ezt érdemes lenne figyelembe venni az ötlet elbírálásakor 😊
xx/56 kbit és ez alatt........ 1 slot.................max 1 hub --> ~5K/s/slot
xx/64 kbit-ig................. 2 slot.................max 2 hub --> ~4K/s/slot
xx/128 kbit-ig................ 3 slot.................max 3 hub --> ~5K/s/slot
xx/256 kbit-ig................ 4 slot.................max 4 hub --> ~8K/s/slot
xx/512 kbit-ig................ 5 slot.................max 5 hub --> ~13K/s/slo
xx/1Mbit-ig................... 6 slot.................max 6 hub ~21K/s/slot
xx/2Mbit-ig................... 10 slot.................max 7 hub ~26K/s/slot
xx/4Mbit-ig................... 20 slot.................max 8 hub ~26K/s/slot
e felett...................... 30 slot.................max 10 hub ~26K/s/slot felett
Nekem eleg lenne 1 kliens is (nembeszelve 3-4-rol), minek 10-20 ??
Ez konnyitene a hubok dolgat, meg az egyuttmukodest is, vagy nem? 😊
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
ezzel 1 baj van (szoljatok, ha tevedek), de a legujabb cz pl (is) tobbszalas. ugy latszik a DC keszitoi erre mentek el. Ha tiltjuk ezeket a klienseket es par hubon nem engedik a 0.4xx alatti klienseket a user pici csillagokat fog latni az idegtol, h mit csinaljon, mert marad kb 3 kliens, amit hasznalhat😄
az o: sajna tenyleg gagyi, kiprobaltam, betettem a limit felere, es az ingadozo netem miatt fel nap alatt a 6bol 14 slotom lett😄
Life is wasted on living!
Akarom mondani a fonalat...
\"Nem a hideg, kevély világnak, Neked szántam regényemet. Bár adhatnék a hű barátnak Ennél méltóbb hűség-jelet.\"
Dentro:
Igazad van az O: -val kapcsolatban (vagyis egyet ertek veled)
A Savszel/Slot 5lettet meg mindig tamogatom (fuggetlenul a sok ellenkezestol), de a Maci listaja 1 picit jobban teccik 😊. Regebben emlitettem az "aranyokat" es kb erre gondoltam.
KOLI OP-ok:
Veletek is egyet ertek abban hogy a "slothiany" lehet hogy problema lesz (sztem mar most is problema)! Vannak olyan userek akik szeretik a tobszalas letoltest, 20 embertol toltik az 1 filet, es lehet hogy 5 filet toltenek egyszerre, mindet 10-20 szalon. Igy 1 user (aki lehet hogy csak 6 slottot ad) lefog 50-100 slottot. Nemerdekli oket hogy ez igazabol nemsegit a letoltesen. Persze hogy slothiany van (nembeszelve arrol h valoszinuleg hibas filokat eredmenyez).
Szal itt van az en megoldasom: Hasznaljunk Dentro/Maci/Stevie Slotszabaly tablazatot, ami javitana a lassu letoltes problemat es ezzel egyutt tiltsuk a "Tobbszalas" kliensokat (amik mar ugyis tiltva vannak sok hubon), ami megoldana (minimilna) a TI slothiany gondotokat.
Mit szoltok ehhez? 😊
Korabban elhangzott itt az az elsõre igen tetszetõs ötlet, hogy legyen kötelezõ az O:.. hasznalata, vagyis peldaul 64kbit=8K netre legyen 2 slot es O:4K, ha a 2 sloton osszesen 4K alatt toltenek, nyiljon automatikusan uj slot. Nekem is tetszett, de ez keves, komolyabban utana akartam nezni. Az elmult napokban teszteltuk ezt a beallitast eliten és fleettel is beszeltunk a dolog mukodeserol. Sajnos eleg kiforratlan az opcio. A sebesseg pillanatonkent is ugrandozik, kulonosen cfos tud olyat okozni hogy pl 0 es 64 kozt ugral, de a nelkul is, és sajnos a kliens nem valami atlagot nez vagy idotartamot, hanem ahogy leugrik a sebesseg a megadott ertek ala, mar nyitja is az uj slotot. par masodperc mulva megint van egy pillanatnyi eses, ujra nyitja a slotot. Ez azt eredmenyezi, hogy 3 oran belul a 2 slotbol 12-30 slot válik. Ha ez kotelezõ, tragédiához vezet. Sajnos olyat se tud, hogy ha mar egyszer nyitott ezen indokkal uj slotot, ne tegye meg ujra, mert nem birja megkulonboztetni (jelenleg) az ily modon adott slotot es pl. a kedvenc felhasznalonak jaro, vagy a keresre nyitott slotot. Az idealis megoldas az lenne, ha nem pillanatnyi esest venne figyelembe, hanem pl egy fel perces idotartamon belul kell atlagban vagy abszolut ertekben az adott ertreken alul maradnia az osszfeltoltesi sebessegnek. Ez sajnos most nem igy megy, de van ra remeny a jovoben. Esetleg elonyos lenne az ossz (sima+ mini + O: alapjan nyitott + fav user + kert + filelista)slotszam maximalizasanak lehetosege is.
Konkluzio: vélemenyem szerint az O😞nevleges savszel fele) beallitas kotelezove tetele jelenleg sajnos rossz otlet, a kliens nem azt tudja, ami kellene- az uj slotszabalyokat e nelkul vezessuk be, es ha beépul ez az uj szemleletu slotnyitasi mechanizmus a kliensbe, akkor emeljuk be a szabalyzatba. Mivel a tobbszalas kliens is varat meg magara, ezert nem varhato meg kulonosebb tragedia az altalatok emlitett "kronikus slothianybol", meg akkor sem ha mellette valoban elkepzelheto hoyg adott pillanatokban akad kihasznalatlan savszel (jelentektelen mennyisegben). Az elso tapasztalati eredmenyek ismereteben minden korrigalhato, addig csak hipoteziseket hallunk.
Roviden: a fenti okok miatt elite hub elveti az O: beallitas kotelezove tetelet.
* Asus A8N-SLI Premium * AMD Athlon64 3200+@4100+ Venice * 2x256 DDR400@433 * Geforce 6800GT 350/1000@450/1100 *
Ítt a kép elmentve csak hogy elhidd nem hülyéskedni akarok... le sem irom inkább.
http://insyderz.kani.hu/bitye/elite.jpg
* Asus A8N-SLI Premium * AMD Athlon64 3200+@4100+ Venice * 2x256 DDR400@433 * Geforce 6800GT 350/1000@450/1100 *
mintha random oldalakat tepkednel ki 1 konyvbol😄
Mindenki válaszol hevesen nem létezõ hozzászólásokra. Érdekes olvasmány... 😊
\"Nem a hideg, kevély világnak, Neked szántam regényemet. Bár adhatnék a hű barátnak Ennél méltóbb hűség-jelet.\"
Kedves Dentro!
Slotreformot talaltam, itt liheg mellettem😊 Gyere erte, ha kell😄
PS: tok jo olvasni a forumot, mert a fele moderalva van😊 Szvsz nem kene ennyire vagdalni, talan 1-2 fasztarisznya beszolasa meg tanulsagos is lehet! (A lelkiismeret '88on is rohog mindenki😄 )
"Gratulálunk, szép teljesítmény. Látjuk mégse hiába gépeljük a faqot és a körüzeneteket. Jutalmad egy Elite SE kliens. "
Márcsak az hiányzik, hogy Tájfun és Mágus is az legyen.😊
Lenne ám dc-party!😄
http://heatfootage.uw.hu/bball.xls