Direct Connect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dentro
ehh mioelott belekotsz igen, elcsusztam egy sorral. van olyan eset hogy dsl eddig 3 volt es most csak 2 lesz
a /64 dsl-ek. de szerinted eddig igazsagos volt a 8Kjukra a 6 slot?
viszont a /256 chellok (most mar mind) 4 hubra mehetnek az eddigi 3 helyett. szerintem osszessegeben jobban jartunk. mar ha orulni lehet annak, hogy 80%atfedessel ugyanazokat az embereket latod mindenhol, nincs igazan valtozatossag a hubok kozt

It\'s not hard to meet expenses...they\'re everywhere.

dentro
hmm. hol enged ez kevesebb hubra?
isd/modem most 1 hub. az uj szabaly szerint 1 v 2
dsl most 3 hub az uj szabayl szerint 3 vagy 4
chello most 3 hub az uj szabaly szerint 4 vagy 5
kabel most 4 hub az uj szabaly szerint 2,3,4 vagy 5, sot, 6
lan eddig 5-10 hub, most 2-10 hub

dentro
Ime az uj valasz:
a feltuntetett slotonkenti sebesseg adatok nem fogjak a szabalyzatban meghirdetett slotszabaly reszet kepezni, hozzavetoleges adatok, amik ide azert irodtak be, hogy meggyozoen bizonyitsak, hogy aki ezek utan is a 2M/2M lanosrol párszáz bytetal tolt, mint jelenleg, az nyugodtan kereshet opot mert lehet hogy ott valami bibi van. Ugyanis /2M netre 25,6Kbyte/sec/slot sebesseg van elméletben megcelozva, gyakorlatban ez eleg nagy skalan fog mozogni, de 99,9% hogy elmulnak a most látott igen idegesítõ párszáz byteos töltések.

Tovabba: ha nem aszinkron neted van (DSL, fibernet, chello, axelero kabel) akkor nincs technikai indokod a savszeled tovabbi korlatozasara. A felsorolt hazai szolgaltatok nem kinalnak /2M netet. Ha mondjuk egy kollegiumban laksz es eredendõen korlatozzak a savszeledet, akkor az eleve korlatozott erteket ird be, es ne korlatozd tovabb.

dentro
Uhh. Igazad van, figyelmetlenul olvastam, visszavonva minden.
Azt hittem hogy a "korlatozott lanos" szituaciora utal.

dalosmadar
ehh nem attól lesz lan hogy gyors 😛

dalosmadar
2mbites dsl és cable nem sok rohangál... nálunk, én is tudok a japán és egyéb keleti gyors dsl-ekrõl (bár a 2mbites uploadban még ott sem vagyok biztos), de õk viszonlyag ritkán használnak elõtagot

természetesen nem atól lesz hogy gyors

viszont lanosnak semi néven nevezendõ indoka nem lehet a korlátozásra (várom az ellenpéldádat 😛 ), dsl-nek cablenek lehet rá oka [nem jó ok a forgalmi korlátozás, chellosok ti inkább olvassátok a http://upckorlat.fw.hu/ oldalt)

barangolo
A legjobb csaladban is elofordul, hogy kitagadjak sajat gyermekuket.

barangolo
Nana, hogy rula.
Remelem aki kitalalta az a konyveket is az utolso oldal aljan kezdi el olvasni es ugy halad alulrol felfele az elso oldalig.

barangolo
Attol, hogy 2Mbit miert kene feltetlenul LAN kapcsolatnak lennie ?
Nem attol lesz vmi LAN mert gyors, ezekszerint a japanban letezo 12Mbites DSL is LAN csak azert mert gyors ?

barangolo
Az 5let nem rossz de ezzel sztem az lesz a gond, hogy eros reklamacio targyat fogja kepezni a jelenleginel kevesebb hubra engedes.
(nem kell +magyarazni )
Ezen szabaly alapjan akkor az isdn is 2slot 2 hub ?
Csak mert a jelenlegi szabalyok szerint +kulonboztetes targyat kepezi holott az isdn is 64k v ha dual akkor 128k.

dalosmadar
btw akinek esetleg nem egyértelmû a táblázatban az upload sávszélérték szerint kell megnézni hogy hova sorolódsz

dalosmadar
2Mbit - de milyen kapcsolattípus; lan nem limitálhat, ergo nála meglesz a 26K, 2mbites dsl és cable nem sok rohangál, úgyhogy egyedül náluk, ha korlátozniuk kell (a korlátozás NEM KÖTELEZÕ!) nem lesz meg a 26K ha minden slot foglalt

barangolo
Azt az aprosagot ugylatszik nem vetted eszre, hogy 2MBITes vonala van.
Amivel 250-260KByte tempoval tud tolteni es ezt korlatozza 200KByte sebessegre tehat ez a szabaly lenne ra ervenyes a 2Mbit miatt:
xx/2Mbit-ig................... 10 slot.................max 7 hub ~26K/s/slot
Igy ennek fenyeben az altalad tevesen kilobitnek titulalat sebesseg az valojaban kByte.
(2Mbit -> 2048kbit -> 256kByte)
2Mbit, ez gyakrlatban max 250-260k.

tovabba kevered a fogalmakat: a savszel kbitben van feltuntetve,

tipikus esete annak, hogy altalaban v nem olvassak el az egeszet v igen de nem ertelmezik.
(deni azert ne harapd le a fejem, csak a sajat stilusodban kaptad vissza)

dentro
ehh
az altalad egyebirant is tevesen kiszamolt 20 kilobit az 2,5K es nem 26.

dentro
tovabba kevered a fogalmakat: a savszel kbitben van feltuntetve, mert a szolgaltatok szerint az 512/128 jobban hangzik mint a 64/16, DC viszint a sebesseget kilobyteban meri. a váltoszam 8. 1 kilobyte=8kilobit. az altalad egyebirant is tevesen kiszamolt 20kilobyte az 2,5K es nem 26.

dentro
rad ez a sor vonatkozna:
xx/256 kbit-ig................ 4 slot.................max 4 hub --> ~8K/s/slot

A kapcsolattipusod LAN, de a savszeled /250K Nem ertem hogy ezt miert kell meg tovabb korlatoznod.

Dr.X
Ha már a mateknál vagyunk leírom a saját példámat.
2Mbit, ez gyakrlatban max 250-260k. Ha én ezt bekorlátozom 80%-ra az mondjuk 200k és 10-zel osztva, mert ugye 10 slot sz 20k/slot. Akkor a 20 az hogy is 26? :-))

Garfield,
Passive, passivetol nemtud tolteni.
Aktivtol kene hogy tudjal.
Fakerek mindig lesznek.
Induljunk ki abbol hogy a tobbseg probalja betartani a szabalyokat. Ha a fele betartja mar az is elonyos.
Kulonben en ugygondoltam hogy a kliensek amik kepesek tobbszalas letoltesre (amikrol tudunk)azok lennenek tiltva. Ezt mar tobb hubon ugyis csinaljak.
Aktivbol mindig kell 1.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Vagy csak másik passzív felhasználótól nem tudnak tölteni?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Egy rém egyszerû kérdés:

Egy passzív tud tölteni egy aktívtól? Nekem úgy rémlik, hogy csak egy másik passzívtól, ugye?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

és az h jön az elites strong tiltáshoz 😄DD nekem az a kliens egy tabu LOL egy jó nagy fagyi 😄DD

Egy kolis OP véleménye a többszálú kliensek tiltásáról:

Nem rossz ötlet, kivitelezés? 😊

Nem igazán detektálhatóak -> nem tudod tiltani. Ezt érdemes lenne figyelembe venni az ötlet elbírálásakor 😊
dalosmadar
dentroval szültünk egy véglegesnek szánt táblázatot; O: kilõve, nagyjából az 1 slot/hub egészen a lanosokig, náluk a slotszám és a slotonkénti sebesség optimuma ; benne van a folyamatosság elve hogy megérje bevallani a sávszélt, upload limit maradt 80%on

xx/56 kbit és ez alatt........ 1 slot.................max 1 hub --> ~5K/s/slot
xx/64 kbit-ig................. 2 slot.................max 2 hub --> ~4K/s/slot
xx/128 kbit-ig................ 3 slot.................max 3 hub --> ~5K/s/slot
xx/256 kbit-ig................ 4 slot.................max 4 hub --> ~8K/s/slot
xx/512 kbit-ig................ 5 slot.................max 5 hub --> ~13K/s/slo
xx/1Mbit-ig................... 6 slot.................max 6 hub ~21K/s/slot
xx/2Mbit-ig................... 10 slot.................max 7 hub ~26K/s/slot
xx/4Mbit-ig................... 20 slot.................max 8 hub ~26K/s/slot
e felett...................... 30 slot.................max 10 hub ~26K/s/slot felett

Maci,
Nekem eleg lenne 1 kliens is (nembeszelve 3-4-rol), minek 10-20 ??
Ez konnyitene a hubok dolgat, meg az egyuttmukodest is, vagy nem? 😊
HiPPoNaX
Macikam, azota hasznalom a legujabb CZDCt (4032 a felreertesek elkerulese vegett) hogy megjelent, hivatalos oldalon ennel ujabb jelenleg sincs, de nem sikerult meg rabirnom h barmit tobbszalon toltson, lehet azert mert ilyen opcio nincs benne. Most akkor hogyisvanez? 😊) Egyebkent eddig sem volt sokkal tobb hasznalhato kliens szerintem, max 3-4 fele volt ajanlva (DC++ BCDC CZDC, nDCrol norti is elismerte az oldalon h csak sajat felelossegre hasznalando, ez nyilvan ertendo volt a zDCre is ilyen mod, megha nem is volt nyiltan leirva...) Szoval ott vagyunk ahol a part szakad, enis abbol a 3-4 engedelyezett kliensbol valasztottam a legkisebbik rosszat, mivel azert igyekszem olyan klienssel maszkalni ami megfelel a "sajat" hub szabalyzatanak. Es telleg eleg BUGosak, dehat ez van, jelenleg jobb nincs, majd a user is megtanulja elfogadni, O erdeke is, csak be kene latnia (tom, ez a legnehezebb resze az egesznek) Slotreformot tamogatom azota is.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

[OP]MaciLaci
meg jo, h happystevie uzijere valaszoltam, SG forum rula😄

Life is wasted on living!

[OP]MaciLaci
Ezt mondtuk mi is😄
ezzel 1 baj van (szoljatok, ha tevedek), de a legujabb cz pl (is) tobbszalas. ugy latszik a DC keszitoi erre mentek el. Ha tiltjuk ezeket a klienseket es par hubon nem engedik a 0.4xx alatti klienseket a user pici csillagokat fog latni az idegtol, h mit csinaljon, mert marad kb 3 kliens, amit hasznalhat😄
az o: sajna tenyleg gagyi, kiprobaltam, betettem a limit felere, es az ingadozo netem miatt fel nap alatt a 6bol 14 slotom lett😄

wakeupneo
Én már kezdem elveszteni a slotomat...
Akarom mondani a fonalat...

\"Nem a hideg, kevély világnak, Neked szántam regényemet. Bár adhatnék a hű barátnak Ennél méltóbb hűség-jelet.\"

Jo hogy visszatertel a slotreform temara, mert pont most olvastam vissza 5 napos kimaradasomat 😊
Dentro:
Igazad van az O: -val kapcsolatban (vagyis egyet ertek veled)
A Savszel/Slot 5lettet meg mindig tamogatom (fuggetlenul a sok ellenkezestol), de a Maci listaja 1 picit jobban teccik 😊. Regebben emlitettem az "aranyokat" es kb erre gondoltam.

KOLI OP-ok:
Veletek is egyet ertek abban hogy a "slothiany" lehet hogy problema lesz (sztem mar most is problema)! Vannak olyan userek akik szeretik a tobszalas letoltest, 20 embertol toltik az 1 filet, es lehet hogy 5 filet toltenek egyszerre, mindet 10-20 szalon. Igy 1 user (aki lehet hogy csak 6 slottot ad) lefog 50-100 slottot. Nemerdekli oket hogy ez igazabol nemsegit a letoltesen. Persze hogy slothiany van (nembeszelve arrol h valoszinuleg hibas filokat eredmenyez).

Szal itt van az en megoldasom: Hasznaljunk Dentro/Maci/Stevie Slotszabaly tablazatot, ami javitana a lassu letoltes problemat es ezzel egyutt tiltsuk a "Tobbszalas" kliensokat (amik mar ugyis tiltva vannak sok hubon), ami megoldana (minimilna) a TI slothiany gondotokat.

Mit szoltok ehhez? 😊
dentro
Nos, back to slotreform:

Korabban elhangzott itt az az elsõre igen tetszetõs ötlet, hogy legyen kötelezõ az O:.. hasznalata, vagyis peldaul 64kbit=8K netre legyen 2 slot es O:4K, ha a 2 sloton osszesen 4K alatt toltenek, nyiljon automatikusan uj slot. Nekem is tetszett, de ez keves, komolyabban utana akartam nezni. Az elmult napokban teszteltuk ezt a beallitast eliten és fleettel is beszeltunk a dolog mukodeserol. Sajnos eleg kiforratlan az opcio. A sebesseg pillanatonkent is ugrandozik, kulonosen cfos tud olyat okozni hogy pl 0 es 64 kozt ugral, de a nelkul is, és sajnos a kliens nem valami atlagot nez vagy idotartamot, hanem ahogy leugrik a sebesseg a megadott ertek ala, mar nyitja is az uj slotot. par masodperc mulva megint van egy pillanatnyi eses, ujra nyitja a slotot. Ez azt eredmenyezi, hogy 3 oran belul a 2 slotbol 12-30 slot válik. Ha ez kotelezõ, tragédiához vezet. Sajnos olyat se tud, hogy ha mar egyszer nyitott ezen indokkal uj slotot, ne tegye meg ujra, mert nem birja megkulonboztetni (jelenleg) az ily modon adott slotot es pl. a kedvenc felhasznalonak jaro, vagy a keresre nyitott slotot. Az idealis megoldas az lenne, ha nem pillanatnyi esest venne figyelembe, hanem pl egy fel perces idotartamon belul kell atlagban vagy abszolut ertekben az adott ertreken alul maradnia az osszfeltoltesi sebessegnek. Ez sajnos most nem igy megy, de van ra remeny a jovoben. Esetleg elonyos lenne az ossz (sima+ mini + O: alapjan nyitott + fav user + kert + filelista)slotszam maximalizasanak lehetosege is.

Konkluzio: vélemenyem szerint az O😞nevleges savszel fele) beallitas kotelezove tetele jelenleg sajnos rossz otlet, a kliens nem azt tudja, ami kellene- az uj slotszabalyokat e nelkul vezessuk be, es ha beépul ez az uj szemleletu slotnyitasi mechanizmus a kliensbe, akkor emeljuk be a szabalyzatba. Mivel a tobbszalas kliens is varat meg magara, ezert nem varhato meg kulonosebb tragedia az altalatok emlitett "kronikus slothianybol", meg akkor sem ha mellette valoban elkepzelheto hoyg adott pillanatokban akad kihasznalatlan savszel (jelentektelen mennyisegben). Az elso tapasztalati eredmenyek ismereteben minden korrigalhato, addig csak hipoteziseket hallunk.

Roviden: a fenti okok miatt elite hub elveti az O: beallitas kotelezove tetelet.

dentro
miert, nem matrixon vagy op? 😊

hehe, azt ne tõlem 😄

dalosmadar
köszönjük a hasznos ötletet, btw ha esetleg a tagfaker mátrixos strong dc szûréséhez is adnál vmi tippet azt is megköszönnénk 😊

Mondjuk egy ötlet az eliteseknek: v[ ]:: alapján kéne szûrni, mert abból max 2 féle lehet 😉 😛

Az nem 4.032ay, hanem 0.4032ay. 😛
vegallomas
A probléma megoldódott... A desc.-ben ]::[ nDC-re jellemzõ karatktereket használtam....

* Asus A8N-SLI Premium * AMD Athlon64 3200+@4100+ Venice * 2x256 DDR400@433 * Geforce 6800GT 350/1000@450/1100 *

vegallomas
Hy! Dentro lenne egy nagy gondom, fel akartam menni elite-re elõször CZDC-vel majd meglepõ üzi fogadott, akkor kapott el a nevetés mikor BCDC++ 4.032ay EE-vel is ezt írt....

Ítt a kép elmentve csak hogy elhidd nem hülyéskedni akarok... le sem irom inkább.

http://insyderz.kani.hu/bitye/elite.jpg

* Asus A8N-SLI Premium * AMD Athlon64 3200+@4100+ Venice * 2x256 DDR400@433 * Geforce 6800GT 350/1000@450/1100 *

dalosmadar
elolvasod a #11546-os hozzászólást

nemtudom mi van kaptam haveromtol egy linket ami a magyar hublistat tartalmaza koli matrix ilyenek azt be kellett tenni dc++-ba egy helyre es ment most ugyanaz a link van bent de azt irja ki failed es nemszedi le ilyenkor mit tudok csinalni ?😞

[OP]MaciLaci
Neo, tom h a te dolgod, de ez igy tenyleg LOL
mintha random oldalakat tepkednel ki 1 konyvbol😄

Heti 77-es? 😊
dentro
jobb otletem van, amit neo kimoderal, azt elkuldi emailben a "Kimoderalt hate mail es faszság" levelezolistára feliratkozoknak. akinek ilyen vagyai vannak... neo engem ne irj fel semmikepp. nekem jo igy ahogy van. 😊

Lehetne valami VIP változatot csinálni, amiben legalább 1-2 napig látszanak még a moderált üzenetek. Napi 1-2 látogatással eléggé érthetetlen ez a fórum 😊

Mindenki válaszol hevesen nem létezõ hozzászólásokra. Érdekes olvasmány... 😊
wakeupneo
Ha nemharagszol ,kedves medve ,én azért kiszedem ami nem idevaló. Mert lehet hogy furcsa ,de ez a dolgom 😊

\"Nem a hideg, kevély világnak, Neked szántam regényemet. Bár adhatnék a hű barátnak Ennél méltóbb hűség-jelet.\"

[OP]MaciLaci
Ize, Dentro = Dalosmadar, nezzetek el nekem, meg hajnal van😄

[OP]MaciLaci
SE? mint az Atiknal?😄DD
Kedves Dentro!
Slotreformot talaltam, itt liheg mellettem😊 Gyere erte, ha kell😄
PS: tok jo olvasni a forumot, mert a fele moderalva van😊 Szvsz nem kene ennyire vagdalni, talan 1-2 fasztarisznya beszolasa meg tanulsagos is lehet! (A lelkiismeret '88on is rohog mindenki😄 )

Én ezekszerint nem. 😄DD

"Gratulálunk, szép teljesítmény. Látjuk mégse hiába gépeljük a faqot és a körüzeneteket. Jutalmad egy Elite SE kliens. "
Azám.😊

Márcsak az hiányzik, hogy Tájfun és Mágus is az legyen.😊

Lenne ám dc-party!😄

http://heatfootage.uw.hu/bball.xls