14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#12271 Wow... Köszi Hipponax! :) Ezt a menüpontot még nem is figyeltem! :) -
#12270 ctrl+q vagy file/quick connect es ott a lehetoseg kedvencekkel babralas nelkul a dologra :] -
#12269 Ha már az új verziónál tartunk, miért nem lehet már a publikus hubok ablakból kapcsolódni adott HUBra? Most alternatív megoldásként a kedvenc HUBok ablakban új kapcsolatot hozok létre... Beismerem nem sokat használtam eddig ezt a funkciót, úgyhogy azt sem tudom, melyik verziótól nincs már benne. Azért ha ki szeretnék próbálni egy kis hubot, amit reklámoznak, akkor jól jönne.
Mielőtt mindenki megmondaná a frankót, hogy most miért jövök ezzel, ez így van jól (lásd privát üzik sasolása téma), és elsűllyednék a szégyentől, hogy ezt a kérdést feltettem, nos előre szólnék, hogy csak úgy érdeklődtem, csak úgy eszembe jutott. :) -
TranceMaster #12268 Egyenesen a DCinfo oldalrol ( http://dcinfo.org ) csak Neked:
DC Info hublista cimei :
Magyar lista : http://www.dcinfo.org/hungaryhublist.config.bz2
Magyar lista : http://www.dcinfo.org/hungaryhublist.xml.bz2
Osszesitett lista : http://www.dcinfo.org/publichublist.config.bz2 -
#12267 Tegnap felraktam az DC 0.668 verziót.
Ha le akarom kérdezni a publikus hubokat, azt írja ki, hogy ismeretlen a cím.
Mit beírni, hogy meg tudjam nézni, mert a kedvenc hubok müködnek.. -
tomo #12266 ezek koztudott dolgok, masreszt aki itt az egeszet megemlitette nem tudta hogy a dcn a privat lathato masok szamara, meg ha az csak 1 bot is. hipponax hozzaszolasa (#12245) szerintem tulzottan tagado volt. ezert kotozkodtem, mert az hogy az o hub programja , es o maga nem hallgat le senkit, az nem jelenti azt hogy masutt ez nem fordulhat elo.
mert igenis lehet olyan hub ahol es ott lehet olyan illeto akinek ez a maniaja.
en nem mondom hogy ez altalanos, csak ne mondjuk ki valamire kategorikusan, hogy nem tortenik, ha technikailag lehetseges.
reszemrol befejeztem. -
#12265 a te mobilszolgaltatod irt mar neked levelet arrol, hogy technikailag elvileg halljak amit beszelsz? vagy amikor emailt regisztralsz, akkor szoktak irni, hogy amit irsz, azt egy nyilt levelezolapra irod? -
norti #12264 Amit pl egy opensslben jártas ember simán megvalósíthatna mind hub mind pedig kliens szoftver esetében :) -
tomo #12263 nem a paranoiarol van szo, hanem a tajekoztatasrol. a juzernek joga van tudni azt , hogy igenis lehetseges lehallgatni, meg ha a nepek 99.9% a nem is vesz i a faradsagot hogy megtegye.
en csak azert kotozkodtem, mert tul egyoldalu volt a tajekoztatas. -
Szmeby #12262 "ha igazan paranoias vagy vagy valoban bizalmas dolgokat akarnal megbeszelni akkor legaltalanosabb valasz hogy hasznalj pgp titkositott emailt", vagy személyesen egymásnak suttogva megnyitott zuhany mellett. :DD -
#12261 Ennek az ssl biztonságos csatornának igazából akkor lenne haszna, ha hub<->kliens is tunda titkosítva társalogni. -
#12260 linuxos kliensben (valknut = dcgui) van probalkozas ssl biztonsagos csatornan torteno kommunikaciora, es 2 valknut kozott ez valoban mukodik is. ez esetben nem plain text utazik, es nem lehet "lehallgatni" a hubrol. a wines klienseket elvileg tudtommal lehetne, de ez egyik hubprogramban sincs kidolgozva. igazabol szep buntetes is lenne valakit leultetni, hogy most pedig vegigolvasod ezt a tobbszaz oldal privet ami 1 nap alatt keletkezett, mar a mainchatlogra sem vallalkoznek. ami most van, hogy adott szavakat-kifejezeseket megadhatsz a hubprogramba amit main vagy privat chatbol szur. a szures megtortenterol nem mindig ertesulnek az opok. sok hub ugy hiszi, hogy azzal ha nem enged kimondatni mas hubok nevet neki tobb usere lesz. (avagy nem tudom mit hisznek, mert en ebben nem hiszek). nyilvan a funkcio alkotoja is valami ilyesmiben hitt.
jelenleg a priviben torteno kommunikacio annyira biztonsagos mint telefonon, sima emailen , msnen, icqn: technikailag "lehallgathato", de senki nem teszi meg ugyse. ha igazan paranoias vagy vagy valoban bizalmas dolgokat akarnal megbeszelni akkor legaltalanosabb valasz hogy hasznalj pgp titkositott emailt (pl thunderbird kliens enigmail extensionnal nagyon jol kezeli): www.gnupg.org ebben messzemenoen bizhatsz - termeszetesen a fogado felnek is meg kell legyen ezen minimalis technikai hattere. -
#12259 Köszi! -
#12258 http://www.hublist.org -
#12257 Gondolom igen, ehhez egy programozo kene, en nem vok az -
Rezdi #12255 Hellosztok!
Mit kell akkor tenni ha a DC-n csak keresni tudok de tölteni senkitől sem tudok. Se aktív se passzív módban nem tudok tölteni. Az xp-s tűzfalat kikapcsoltam, egyedül a Sygate van fent. Egyébként 1-2 héttel ezelőtt passzív módban még ment, de azóta semmit sem állítottam a gépen. Lehet hogy az internet szolgáltatóm okozza nekem az idegességet?
Plz help. -
tomo #12254 de azert technikailag megoldhato , hogy akarmihez hozzaferjen aki birja a hub bizalmat, nem? -
#12253 Sztem nem is neked szolt, azt hiszem -
#12252 Mivel az adott plugin nem az egesz raw commandot nezi, csak 1 bizonyos szakaszat, ezert max akkor fogna meg nicket, ha az az uzenetben szerepel... De aki [HUN]Net****** neven maszkal, az meg meg is erdemli sztem a dolgot. De ha nem lennenek fakerek, nem kenyszerulnenek a hubuzemeltetok ilyen szuresi modszerre (mi sem jopofasagbol csinaljuk ezt) -
#12251 Nekem szükségtelen ezt magyaráznod, mivel még telepítve sincs a n..., az up/down ratiom pedig 1 felett szokott lenni. -
#12250 Hja kérem a privát az tényleg privát kéne, hogy legyen, DE !! Az a k***va genya programot sem kellene futtatnod. A Fake userek után (sőt előttük) ez a dc-zők legnagyobb ellensége. Erre van szükséged inkább ne DC-zz.
Tod, a dc: adok - kapok. Ajánlom a czdc klienst pl limitálónak, de mégjobban a c-fos speed-et. A sima fosi nem vált be de ezzel limit nélkül is max 10k-t esik a downloadom!! -
#12249 Fölösleges is leakadni ezen én se dumálok dc-n hiszen amikor megy nem is vagyok elötte na meg mindek. Nem kell ebből nagy ügyet csinálni. -
#12248 Thx a választ. A véleményem ezzel együtt sem változott, privát üzenetet bármiféle módon szűrni nem tisztességes. Mondjuk eddig sem beszélgettem DC-n, ezután sem fogok, szal engem nem érint. :) -
#12247 Na most betelt a pohár! A Koli megint bunkózik (még mindig), és nem esik le nekik, kik szívják meg a végén! Egyenlőre végeztem a Kolival! A 13-a óta érvényes slotszabályzata ismét égés! Ez már szándékos, hogy nem közeledik, hanem távolodik a többi HUBtól a szabályzata! Egész héten írogattak, hogy rossz a slotbeállításom, hubonként 8-at kéne nyitnom (ez passzol a sebességemhez) és mivel 5 HUBon szokltam lennei, az 40 slot. Hétvégén nem voltam, és ma este már nem engedett be, mert 50 slotot kéne nyitnom minimum! (5HUBx8slot=50???) Ezek hülyék! Remélem leesik a user számuk 1000 körülire!!! Akkor talán elgondolkodnak a dolgokon (már ideje lenne!)! Még szerencse, hogy a Mátrix így megerősödött! Nem dicsekvés képpen, de ehhez én is hozzájárultam egy kicsit!Remélem így senkinek sem lesz kérdés, mit válasszon (Koli vs. Elite+Matrix+Indep.) 5. HUB amin lenni szoktam, a Tejszín. Ez is hozzájuk tartozik, de ott még nincs problémám, sőt radikálisan leegyszerűsítették a hozzáférés (6000-res bírású HUB 500 userrel tényleg pazarlás volt eddig). Várom a fejleményeket! -
tomo #12246 ha a bot bele tud "nezni" a privatba, mas miert ne tehetne? csak a nick et kell kereni a sok adat kozt
mert a bizonyos kifejezes siman lehet nick is.
szal, jogos az eszrevetel, de nem lehet ellene semmit tenni, max annyit hoyg nem beszelsz a dc n -
#12245 Nem hallgat le senki semmit, nem logol a szerver semmit. A DC protokoll szerint ha PM-et kuldesz, az egy raw command ami keresztul megy a hubprogin. Ha ebben a raw commandban bizonyos szoreszletet talal a bot, automata repcsi van. Ergo nyugodtan megbeszelheted priviben akar a tegnap ested minden reszletet is, azt senki nem latja, kizarolag bizonyos kifejezeseket szur a bot, pont ugyan ugy mint ahogy kozos chatben is tortenik ugyanez -
#12244 Mindenben igazad van, viszont ettől függetlenül a privát üzenetek lehallgatása nagyon gáááz. :( Vagy mondhatnám úgy is hogy sunyi dolog, ha erről nem kap értesítést a felhasználó belépéskor. -
tomo #12243 NetLimiter is an ultimate internet traffic control and monitoring tool designed for Win98/Win98 SE, WinME, Win2000, Win2003 and WinXP. You can use NetLimiter to set download/upload transfer rate limits for applications or even single connection and monitor their internet traffic.
www.netlimiter.com -
#12242 legyetek kedvesek ne beszeljetek hulyeseget egymasnak. a netlimitertol nem lesz gyorsabb a letoltes. a feltoltes lassitja a letoltes problemat pedig upload limites klienssel (pl bcdc) vagy cfos speed progival kezeljetek. nem gondolod, hogy ha indep meg a privbe is beszol miatta, akkor valoszinu csak bajotok lesz a hubokon belole, ha megis a netlimitert hasznaljatok? mert igy van. -
#12241 és ha megkérdezhetem mi a lényege a netlimiter-nek
és honna lehet letölteni -
blackgamer #12240 az alábbi eset történt meg velem a minap:
independence hubon privátban chatelek, írja a gyerek, hogy lassú a letöltése, erre én mondom dobjon fel Netlimiter-t
...rá pár másodpercre
bot-tól priv üzenet, hogy ne ajánljak én ilyen programokat ezért 4 h ban
mivan????
Independece hub-on csekkolják a privát üzeneteket!!!?!
hol élünk már diktatóriumban?
hogy jönnek privát üzenet sasolásához?
ez már undorító!
ezek után már egy email címet sem merek írni privátban, mert talán másnap +5 szexreklámot kapok, vagy ki tudja hogyan élnek vissza adatokkal
ajánlott mindenkinek az Independence hub elkerülése! -
#12239 szia,
az "erthetetlen ok" az, hogy nem minden hubprogram kepes userip lekeresre, illetve nem minden kliensporgram kepes egy ilyen keresre helyesen valaszolni (pl valamelyik czdc verzio, sok honapja). Am valoban, a legtobb hubon a legtobb klienssel ennek mukodnie kell, tehat eloszor is probaljatok meg uresen hagyni az ipt. -
Szmeby #12238 Sziasztok!
Ahogy a nevében is benne van, a portforward a portra vontakozik. Semmi köze az ip-hez, és dinamikus ipnél mindig az aktuálisat kell beirni a dc beállitásokhoz függetlenül attol, hogy van-e portforward vagy nincs.
Megoldás1: mindig beirgatod a beállitásokhoz Hátránya: macerás irogatni.
Megoldás2: www.dyn.hu, regisztrálsz ott magadnak egy ingyenes domainnevet, letöltöd a kliensprogijukat, ami automatikusan frissiti a domainnévre mutato aktuális ipt. Ekkor a dc beállitásokban a domainnevet kell irni (pl. az akarmi.dyn.hu mindig az aktuális ipdre fog mutatni, és nem kell mindig beirogatnod). Hátránya: a domain pár perces késéssel frissiti az ipt, addig várni kell a dcvel.
Megoldás3: Nem irsz be semmilyen ipt a dc beállitásokhoz. Nekem igy müxik, igaz nincs routerem. Hátránya: Van, akinél valamilyen érthetetlen okbol ez nem müködik.
ps.: a legtöbb kliensben van olyan beállitás, hogy 'allow hubs to set client's active mode IP', ezt bepipálva (és ha a hub is támogatja) nem kell törödni az ip beirogatással
ps2 (kék üzenetére): ha ti vettetek egy rádios routert, ami az adsl-re van kötve, akkor a portforward segiteni fog. http://www.dslreports.com/faq/dc/#5 -
kék #12237 Sajnos nálam egyik verzióval sem megy. A portforwardolást megpróbálom, köszi. -
Guriga73 #12236 Nálam hiába volt a dc++ portforward-olva minden ipváltozáskor be kellett írni az aktuálisat a dc-be. A bcdc++ esetén ment simán. (0.403x) -
kék #12235 Nincs tűzfalam. XP alatt kikapcsoltam, Win98 alatt pedig nem használok. Nem értem mi lehet a gond. :-(( -
#12234 Szerintem talan tuzfalproblema lehet. En akkor nem tudtam keresni, letolteni, amikor csak a TCP csomagok mentek at a tuzfalamon, az UDP-k pedig megakadtak. Ha XP-t hasznalsz akkor talan a beepitett tuzfala fogja meg ezeket a csomagokat. Mindenesetre probald meg tuzfal nelkul, hatha ugy megy. De persze lehet hogy a szolgaltatodnal van a baj.
Udv.: Boss -
kék #12233 Sziasztok!
A következő a problémám:
ADSL-em van, és jól működött vele a DC++. Pár napja rádiós kapcsolatot építettek ki nálunk (változó IP címmel) és az óta nem tudok letölteni, se keresni. Függetlenül attól, hogy aktív vagy passzív módban vagyok. Van valakinek ötlete? Előre is köszi. -
Cat #12232 HA VALAKI NEM OLVASNÁ A FŐLAPOT AKKOR KATT -
Meszi #12231 Nekem mandrake-em vn es most raktam fel a 0.3.6-os valknutot rpm-es installal miutan a fuggosegekkel megkuzdottem. A Hash-ekkel vannak problemaim, mert hiaba hasheli le az egeszet a koli ugyanugy kibannol fel orara, azzal hogy nincs hash listam. Tok mindegy, hogy ujrainditom, beolvasom urja a file listat. Beneztem a .dc konyvtarba es a hash adatbazis leiro file-ok frissulnek, ha ujra megcsinalom. Nem tudom mi lehet a megoldas, en szeretnek mar bejutni, de nem nagyon sikerul. Hiaba csinalom meg ujra es ujra mindig kivagnak, nem tudjatok mi lehet az oka?Vagy linuxos kliensel mar be se lehet lepni?:(