14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• lowdog
    érdemes megnézni a DHCP lease time beállítást, ugyan ha csak otthon használja a srác a gépet és állandó ip kell neki a port forwarding miatt, akkor legyen Forever vagy Max., és így nem kér új ip-t (ha jól emlékszem általában a lease time lejártának felénél már új ipt próbál kérni a kliens).
    de szerintem legjobb egy fix ip-t beállítani a DHCP által kiosztott tartományon kívülről, csak ehhez a windowsban jól be kell állítani a gateway-t és a name servert.
    ez utóbbi azért is jobb megoldás, mert van olyan router (pl. az enyém :)) ami csak a DHCP tartományán kívüli (azaz biztos fix) ip-kre enged bármilyen porttovábbítást beállítani
  • keeper2
    Na igen, erre tényleg jó, de sokan kértek már tőlem slotot olyan dolgokért, amik rajtam kívül még vagy 40 embernek megvannak, csak éppen mindegyiknek le volt foglalva az összes slotja. A gyakorlatban megtanultam, hogy nem abból kell kiindulni, hogy te jóhiszemű vagy, hanem abból, hogy a dc használók jó része pofátlan, csak annyi érdekli őt, hogy nála rögtön és a lehetséges leggyorsabban jöjjön le a kívánt adat. Illetve egyre növekvő részük pedig kifejezetten rosszindulatú szemét csaló, akik szentül hiszik, hogy letölteni csak nekik van joguk. Lásd pl. a korábbi írásomat, amikoris az emberünk elküldte a jó anyjába azt, aki próbált tőle tölteni, mondván, hogy tőle senki nem tölthet, ő csak letölteni van itt. És nem tudom, miért, de egyre több helyen az opok immunisak lesznek a panaszokra, már egyre kevésbé érdekli őket, hogy hány csaló van a hubjukon, még akkor is, ha kifejezetten nick szerint megmondják nekik, hogy xytól nem lehet tölteni.
    Az egyedi dolgokra viszont tényleg hasznos lehet, bár én akkor sem szoktam használni, de ez már nézőpont kérdése, ki mennyire tartja sürgősnek/fontosnak/egyedinek az adott cuccot.
  • blackgamer
    Tehát általában a magyar hubokon nem tiltott, de nem etikus használni, lévén, vannak, akik már régóta türelmesen várnak arra, hogy sorra kerüljenek, ellenben egy "pofátlanabb" lazán eléjük "tolakodik".

régen lehet, hogy sorban állás volt, én is mindig LAN-os usert választottam, lehet csak fél nap múlva indult el a letöltés, de legalább max sebességgel
    manapság viszont TTH alapján hozzáadsz több tucat másik forrást, szóval tölteni (szinte) mindig tudsz

viszont a privátban slot kérés az a ritkaságok miatt van, én pl. csomó cuccot töltök eDonkeyról, amik DC-n senkinek sincsen, ezért ha valaki ír nekem, hogy le szeretné tölteni akkor örömmel adok neki slottot, amúgy sose tudná tőlem letölteni
    na erre jó/találták ki a slot adás
  • Kori
    thx
  • keeper2
    Na, úgy tűnik, már nem is tetszik nekem a czdc. A fene gondolta volna, hogy ilyen hülyén van leszabályozva a letöltés, hogy csak 7x-ese lehet a feltöltésemnek. 1024/128-as kapcsolatom van, ami 15k-t tudna feltölteni, de mivel kell nekem is feltöltési sebesség, lévén, játszom időnként neten, vagy msn fájlküldés, stb, így beállítottam az engedélyezett 12K-ra, de a letöltésem így limitálva van 84K-ra. És mihánt megemelik a letöltési sebességem hamarosan duplájára, már semmit sem érne a letöltési kötelező limit a feltöltési miatt. Elég gyökérül oldották meg. Ráadásul, ahogy nézem, még több prociidőt használ a kliens.
  • keeper2
    Extra slotot bárki adhat bárkinek. Akár olyannak is adhat, aki nem is kért ilyet soha. Annyi a lényeg, hogy az adó kiválasztja, kinek akarja adni, és egyszerűen rányom az adás pontjára (vagy privátban kiadott utasítás révén adja meg neki) Ez csak annyit tesz, hogy egy napig bármikor elkezdhet tölteni az, aki kapta, attól, aki adta, akkor is, ha épp nincs szabad slotja az adományozónak. Úgy vettem észre, hogy aki kapta, az kiléphet, és utána is érvényes a biztosított slot, de ha az adó lép ki, akkor utána újra kell adni a slotot. A magyar hubokon nem foglalkoznak vele, de pl. egy finn hubon jártamban benne volt a szabályzatban, hogy nem lehet adogatni ilyet. Lévén, azért lett kitalálva, hogy ki hány slotot nyithat feltöltésre min. és maximum, hogy ne az legyen, hogy csak oltári lassan tudsz tölteni. Ha pedig mindenki, aki tölteni akarna, az slotot kérne, és kapna, akkor ez lenne. Tehát általában a magyar hubokon nem tiltott, de nem etikus használni, lévén, vannak, akik már régóta türelmesen várnak arra, hogy sorra kerüljenek, ellenben egy "pofátlanabb" lazán eléjük "tolakodik".

Nem tudom, másnak feltűnt-e, de mostanság nálam úgy tűnik, mintha egyre több erőforrást használna a dc. Bcdc 0.674-et használok, két gépen. A megosztás nem változott, a letöltési sor sem hosszabb, a hubok is nagyjából ugyanazok, mégis, a proci használat a régi gépemnél látható, hogy kb a duplája, míg a memória fogyasztás pedig olyan 80-130 mega között mozog. Illetve, ezzel egyetemben az erősebb gépemen is beszaggatnak a programok, indokolatlanul. Pedig ghostból visszarakva a "tiszta" windowst, és ezt módosítva is hasonló az eredmény. Most megpróbálkozom a czdc-vel, hátha azzal több szerencsém lesz.
  • Kori
    mármint arra vagyok kíváncsi ha kérem akkor kidobnak a hubról vagy nem?
  • Kori
    az mit jelent hogy

extra slot egy napra?

kikényszrítés vagy adják
  • keeper2
    Na b*sszus. Már megint egy olyan dolog, amire nem gondoltam, hogy itt a rooter osztja ki a címeket, és ha mondjuk beállítom, hogy csak egyetlen címet oszthat ki dhcp-ben, akkor lényegében állandónak is tekinthetjük ezt. Végülis, úgyis csak egyetlen gép van rákötve. Mindig az apróságokon siklanak el jó megoldások nálam :)
  • HiPPoNaX
    Nalam sincs megadva semmi fixen a windowsnak, megsem kap a gepem naponta uj belso IPt, gondolom a router DHCP beallitasan mulik a dolog.
  • keeper2
    Thx. sokat segítettél, mindjárt kicsit módosítom is az udp flood értékeket. Egyébként, mivel úgyis olyan régen beszéltünk már, most kihasználom az alkalmat: tudom, kérdeztem már itt, de eléggé elsunnyadt a dolog. Nem tudnád megmondani, hogy az automatikus keresés hogy működik. Elvileg a legegyszerűbb az lenne, ha időnként fogna egy fájlt, és arra ugyanúgy rákeresne, mint ha én tenném. Ennek viszont ellentmond az, hogy az automata keresővel sosem lehet annyi találatot elérni, mint ha én kerestetném a fájlt. Egyébként, aktív vagyok, így ez leegyszerűsíti a dolgot.
    És úgy általánosságban midnenkitől kérdezem: van egy haverom, rooter mögött. Ha beállítom port forwardolással aktívba, néhány napig jól megy minden, után egyszerűen megszűnik a net kapcsolata. Mármint, SEMMI nem fog utána működni a neten, amíg a rootert egy nem áramtalanítjuk egy pillanatra. Sok kisérletezés után rájöttünk, hogy ha a windowsban az ip címet és egyéb adatokat nem adjuk meg fixen, akkor ez a hiba egyszerűen megszűnik, tökéletesen megy utána a gép mindvégig (perszer a dc csak passzívban). Csakhogy, így a rooternek nem lehet megadni címet, ahova forwardolhatna portot.
  • Admiral
    Ha aktív vagy, akkor UDP csomag formájában jön, találatonként egy.
    Ha passzív vagy, akkor a hub közvetíti neked a találatokat.

További infó itt:
    http://users.atw.hu/admiral/Forum/viewtopic.php?t=70
  • oroy_
    udp
  • keeper2
    Ha egy keresést indítok, akkor annak az eredményei tcp vagy udp csomagokként jönnek? Mivel felraktam a kaspersky tűzfalat, és az meg időnként totál leblokkolja a netet, ddos támadásra hivatkozva, és azt vettem észre, hogy általában pont azután, hogy egy igen nagy találati számú keresést indítok a dcben. Feltételezem, minden találat egy csomagként jelentkezik, amit a rendszer elküld nekem, és ezért van, hogy meghaladom a 2 mp/1000 vagy 3000 csomagot, amit a tűzfal floodnak érzékel. Én arra tippelek, hogy udp, hiszen bőven belefér egy udp csomagba az egész, minek pazarolni a hosszú tcp fejlécre?
  • mabbak
    köszönöm mindkettőtök felvilágosítását! de télleg
  • HiPPoNaX
    chello amig nincs lekorlatozva, 512kbit/sec feltoltessel rendelkezik, tehat pl. 3 sloton egyenkent 20-20K koruli ertekkel lehet tole huzni...
  • mabbak
    kedves FleetCommand!
    ha belegondolsz hogy működik az élet:

az embernek el kell kezdenie vhol mivel most kezdtem felmerül annak a lehetősége hogy elég láma vagyok nem lehetek kapásból olyan okos mint Te
    (ja és nem hiszem hogy egy kábeles személy 20-al tud feltölteni!)
  • FleetCommand
    mabbak ha belegondolsz, hogy hogy működik a DC:

Az emberek egymástól töltenek le (vágod a témát? :) ). Ha igen, akkor valószínű már nem nehéz belegondolni, hogy te annyival tölthetsz lefelé egy embertől, amennyivel az a másik ember felfelé tud tölteni.

Mégegy kérdés: azt nézted, hogy 1-1 felhasználó tőled mennyivel tölt? Szerinted neki nem az a letöltési sebessége?
  • keeper2
    Hmm, a külföldi ritkaságokra én a lengyel hubokat szeretem. Szedtem már onnét le kóreai, thai, szerb, lengyel, orosz punk cuccokat, és egész jó sebességgel. Egyébként, a diablo magyar hubot egész érdekes magyarságú emberek népesítik be... Ott a nickben,hogy hun, és mégis, jó, ha angolul beszélnek egyáltalán, a fájl listájukban meg filmy, musicy, meg ilyen nevek :) Szép magyaros..., de legalább tőlük tényleg jön is az adat. Mondjuk, volt olyan (cseh) srác, aki barátilag közölte, hogy kicsit elnéztem a dolgokat, mert véletlenül egy cseh punk albumot töltök. Én meg barátilag közltem, hogy épp egy másik albumukat hallgatom, úgyhogy talán mégsem néztem el...
    Egyébként, a számláló az úgy is tökéletes volna nekem, ha én állíthatnám be, mondjuk a beállíásokban valahol, hogy mennyiről számoljon vissza. Persze, azért vegye bele az automata kereső kereséseit is, lévén, többször csak az automata keresett, és mégis kaptam huboktól visszajelzést, hogy azért mégsem kéne ilyen sűrűn keresgélnem. Engem is már többször kerestek meg szálért, és adtam is, bár ezzel meg a többi letöltőt szivatom, lévén, nekik meg esik a letöltésük.
    Tudsz ilyen számlálós klienst említeni? Az azért lényeges lenne, hogy NE legyen többszálú.
  • blackgamer
    a számláló funkcio benne van pár kliensben, persze nem kérdezi le a hub-tol a keresi időintervallumot
    pedig csak pár szót beszélgetsz és máris tölthetsz, az emberek örulnek ha valaki szintén azt a ritkaságba meno egyuttest szereti, én ilyen beszélgetés során még kiadatlan demo kazetta rippet is szereztem, amit direkt nekem osztott meg a srác
    kulfoldi ritkaságokra viszont eMule-t használok, arra jobb a DC-nél
  • keeper2
    Ó, hi, admiral. Itt még nem is láttalak. Egyébként, én sem úgy gondoltam, hogy a huboknak kellene megoldani, hanem elérni, hogy a fejlesztők vegyék bele újításnak a dolgot. A másik ötletem meg az, amikor a keresőlapon számolna visszafelé, hogy mikor jön el az az időpont, amikor minden hubon lehet már újra keresni, mert pl. a diablo-nál ez 1 perc, sőt, mások mondják, hogy nekik másfél. És elég gázos, hogy sosem tudom, mikor jár le az egy perc, csak, mikor visszakapcsolva a hubra, írja, hogy már megint túl gyors voltam a kereséssel. Ezt is egyértelműen a fejlesztők tudnák megoldani, csak csatlakozáskor le kellene kérdezniük a keresések közti várakozási időket a huboktól, és a legnagyobbhoz igazítani a visszaszámolást, ami keresés után kezdődik megint. Csak sajna sehogy sem bírom felderíteni egy nyamvadt dc fejlesztő címét sem. Az eredeti dc oldalán a fórum nem megy, emailcím meg csak max. paypal regisztráció után van. A bcdc és a czdc oldalán szintén nem találtam kapcsolatot...
    blackgamer: igen, én is próbálok sok forrásos embertől tölteni, de vannak olyan "perverzióim", mint az anyaországban is szinte teljesen ismeretlen punkbandák (sokszor gyenge taperip minőségű) zenéinek gyűjtése. Bár, külföldön azért jobb a mentalitás, de van, hogy itt magyarban megvan egy embernek és kész. Ellenben, én nem szoktam azért beszélgetést kezdeni, hogy tölthessek tőle. Vagy elindul a töltés valamikor, vagy nem. Vagy meglesz, vagy nem.
  • mabbak
    hello az normális ha adsl-lel (ami elvileg hozza a 130 k/secet) 20 k/seccel töltök?
  • Béla bácsi
    Itten van:

http://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2
  • PResident Evil
    egy külföldi huublistát tudnátok adni ?
  • Admiral
    Ennek a megoldása a gyakorlatban nem nagyon lehetséges.
  • FleetCommand
    a kérdésedre a válasz: "De."
  • Vanek
    nem megy a keresés és nem tölt semmit.?
  • blackgamer
    mindig a legtöbb példányban szereplő verziót érdemes tölteni, majd TTH alapján keresve hozzáadni a többi forrást
    ti még mindig egy usertől töltötök? ősidőben volt az, tessék használni a forrás hozzáadást!!!
    ha pedig ritkaság, 1-2 usernek van meg a cucc, akkor írok privátot ilyenkor pár mondatot elbeszélgetek az illetővel, és felrak kedvencei közé és töltök
  • keeper2
    Hmm. rendes dc-zők listája? Tényleg, ez eszembe juttatta azt, hogy vajon nem tudnák-e megoldani a dc fejlesztők, hogy egy hubon lehessen osztályozni a dczőket. Pl. ha több panasz jönne valakire, akkor azt az opok nem csak kitiltanák egy adott időre, hanem a egy jóval hosszabb lejáratú mutatót is beállíthatnának rá, ami jelezné mondjuk más színnel a listában, hogy emberünk nem éppen jó viselkedésre hajlamos, így jobb eséllyel tudhatnád, hogy mire számíthatsz, ha valakitől elkezdesz tölteni. Persze, ez sem örök megbélyegzésként, de azért nem csak annyival lenne elintézve, hogy nem jöhet fel néhány órára. Hiszen, sokszor olyan rövid a ban, hogy mire az ember visszér a gép elé, már újra fent van, és észre sem veszi, hogy tiltva volt.
  • HiPPoNaX
    Nincs, de ha lesz ígérjük felírunk rá :D
  • Szmeby
    :DDD
  • Vanek
    köc.És nincs vmi "rendes dc-zők listája?"
  • keeper2
    Nos, elméletben a sebességek Lan T3 - Lan T1 - Cable - Dsl - ISDN - 56K. A satellite az valahova beékelődik, igencsak változó, szolgáltatótól is függ, van hogy lazán állva hagyja a legjobb kábelest is, de olyan is van, hogy szinte meg sem moccan. A gprs az jelenleg az 56k-nál is lassabb. A dsl és a kábel pedig szintén függ a szolgáltatás típusától, lévén, vannak gyorsabb és lassabb feltöltésű csomagjai a szolgáltatónak, illetve, a kábelnetnél még az is bejátszik a sebességbe, hogy ott egy adott területről egyetlen kábel megy a szolgáltatóhoz, és ha sokan vannak rákötve, akkor az lenyomja az egyének sebességét. Sőt, ha lekorlátoz a szolgáltató.... De általánosságban a kábeleseknek jobb feltöltésük van a dslnél. A t1 és t3 pedig olyan, hogy azok hálózatok, így lehet, hogy úgy be lesznek korlátozva a dc felé kimenő adatcsatornái, hogy azt fogod kivánni, bárcsak inkább egy 56k-s tól töltenél. Emellett, nagyon nagy divat az is, hogy t1 vagy t3-at válasszanak a netkapcsolatuknak, amikor csak valami sokkal szarabb van, mert így sokkal több hubra mehetnek fel. De ez már a csalás kategória. Mellesleg, elég hülyén néz ki a t1 és t3, hiszen európában nem is létezik ilyen, csak amerikában. Itt csak e1 és e3 van, ami más számú és átviteli sebességű közegből áll, csak nagyjából egyezik meg a t1 és t3 értékeivel. Most fejből ezeket az értékeket nem tudom, a tankönyvet meg nem szedem elő ezért.
    A letöltés megszakításának meggátolására egyetlen jó mód van: nem kezded el a töltést. Egyrészt, mint azt említették is már, nagyon sokszor van olyan, hogy egyszerűen megszakad a technológiai korlátok miatt, de az általában hamar újra is kapcsolódik. Emellett a másik kategória a nagyon népszerű "csalok mint állat". Pl. rengetegszer kezdtem már el tölteni valakitől, és ha jó esetben tényleg el is kezd tölteni tőle, nem sokkal késöbb az emberünk megszakítja, majd a következő kapcsolódási kisérletnél már nem megtalálhatók a fájlok a megosztásában. Ez jellegzetes magyar szokás. Ennek legékesebb bizonyítéka egy ismerősömmel esett meg, akivel a feltöltő privátban közölte, hogy tőle senki nem tölthet, ő csak letölteni van itt, ami a végén odáig jutott, hogy közölte a feltöltő, hogy, hogy a jó k***** anyjába gondolja azt, hogy tőle joga van feltölteni és kb negyed órán át szitkozódott azért, mert másik szegény csávó úgy gondolta, hogy teljesen legálisan elkezd tőle letölteni valamit. Én már alapból gyanúsnak tartom, ha van valakinek jópár giga megosztása, és mégsem tölt tőle senki. Általában az ilyenhez senki a jó édes életben nem tud kapcsolódni, max a fájl lista lehúzása erejéig.
    Tőled azért tölthetnek gyorsabban le, mint te másokról, mert pl. neked gyorsabb a feltöltési sebességed, mint a másik embernek, akitől te töltesz, vagy mert tőle egyszerre többen töltenek, mint tőled.
  • HiPPoNaX
    http://p2p.lap.hu
  • Vanek
    és van másfajta filemegosztóprogi mint ez,csak "jobb"?
  • HiPPoNaX
    Turelem...
  • Vanek
    jó,de akkor mi a megoldás?
  • blackgamer
    ez a "megszakitja a letöltést" már nagyon uncsi dolog, megszakad az magától is, miért kell szerencsétlent azzal gyanusitani, hogy szánt szándékkal elvágja a letöltésedet?
    persze van rá példa, de hozzám is jönnek az anyázó priv üzik, közben nem is ülök gép előtt
  • tomo
    az elet nagy kerdesei :)
  • Vanek
    hi! mért van az,hogy letöltés közben kiírja,hogy nincs szabad slot? egy ideig tölti,aztn kiírja? 2.:Melyik a legggyorsabban letölthető típus(ISDN,LAN,stb...)
    3.Hogy lhehet meggátolni,hogy pl egy hosszú videó letöltése közben akiről letöltök,az ne szakítsa meg a letöltést? mert ez elég idegesítő szokot lenni... 4.Mért van az hogy tólam gyorsabban töltenek le,mint én másokról?