14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• intzs
    Fleet de miután szolásszabadság,meg szabad HUB választás van ezért minden kedves és antikedves user szive joga hogy hol akar tartozkodni.Másik kérdés hogy hol tűrik meg.Abban igazad van hogy az oprerátorok között is van OLYAN aki maga sem tartja be a szabályokat de ha nem rola van szó iszonyatos arrcal tud érte küzdeni.De az oPerátor is userből "lessz" és nem annak születik..hogy kt választanak annak az meg nem a szerencse dolga.De az ember elvárná tőlük hogy a személyes problémáikat ne a hub-on éljék ki.

nem akarok senkit megbántani akinek nem inge ne vegye magára.
  • FleetCommand
    Nem születésükkor dől el, hanem a neveltetésükkor. Aki önző, agresszív, és az a legjobb szórakozása, hogy

a) (netes) közösségekben éli ki destruktív ingereit
    b) nincs olyan szellemi színvonalon, hogy értelmezzen egy-egy magyarul leírt mondatot

azoknak semmi keresnivalója a DC-n (SEM).

Úgy érzem, hogy az ilyeneket keményen ki kellene szűrni (nem lehetetlen) a hubokról.
    Ennek az egyetlen gátja az, hogy nem csak a felhasználók, hanem az operátorok között is vannak a fenti kategóriákba sorolhatóak közül. Ennek köszönhetően mindig lesz egy "másik" hub, ami viszont pont ezt használja ki, begyűjti azokat, akik amúgy nem valók ide. És pont ez vet gátat a szelekciónak. Ha mindenhonnan kivágnák azokat, akikből hiányzik az akarat a beállításhoz (nem arról beszélek, aki lekiismeretesen megpróbálja beállítani a dolgokat, hanem azokról, akik szarnak mindenre), akkor a nagy hubok lennének újra 1-2000 felhasználósok, de a DC olyan lenne, mint régen, lehetne élvezni.

De amíg van olyan hely, ahol megtűrjük a nem oda valóakat, addig a többi akárhány hub hiába küzd a színvonal emeléséért.
  • Max7
    intizs: jelenleg van két oldal ami nem felhasznélóbarát tul van csicsazva meg stb stb! (mar dolgozok az ugyon es igerem 14-nap mulva lesz egy oldal aki a lamaknak is biztos pontot ad!

es meg valami lesz chat is rajta :) igaz regi pjirc-s kliens de elerheto mirc alol is :) ezek utan mindket problemad megoldva :P
  • intzs
    Max én értelek de ki fog a DC-ről tölteni ha gyorsabban leszedi egy linkről.Fel kell ezt vállalni ha DC-ni akarsz.Én már láttam 22G eurosportrol leszedett biliárdversenyt oroszul...hmmm kinek kell szted?? Mi lenne ha mindenki hasonlokat osztana meg max Chat.hu ahhoz meg csunya felület...ennyi
  • intzs
    Fleet szerinted az embereknél már születésükkor eldöl ki a normális DC-s és ki nem az? Sztem sok "nem normális" user inkább csak nem ért hozzá,viszont egy kis segitséggel jo user válhat belőle:) a faker kérdéshez meg annyit hogy van,volt,lessz sajnos.
  • Max7
    én nem azt mondom hogy formázátok át a dc világát és legalizáljátok csak azt hogy adjatok lehetőséget azoknak akik legálisan szeretnék müködtetni a dc-jüket :) ha érted mire gondolok ;)
  • Admiral
    Szerintem meg nem "túlkombinálás", ugyanis egy ilyen BOT-os rendszert könnyedén le lehet floodolni. Az email-es rendszert viszont nem olyan könnyü lefloodolni, mert valós email-cimről kell regelni, és visszaküld a rendszer egy megerősitő levelet, amire válaszolni kell.

Az, hogy mindenki legális dolgot oszt csak meg, nem nagyon lehetséges. Ha mindenki játék patcheket meg linux disztribeket osztana, akkor mit szednének egymástól az emberek? Olyan dolgokat, ami nagysebességű servereken amúgy is megvan?
  • FleetCommand
    Én részemről nem is bánnám, ha senki se dc-zne, csak az értelmes közösség. Sajnos ez nem fog soha bekövetkezni.
  • Max7
    Jah es meg valami mindenki azon van hogy ne ha van olyan megoldas a letoltesre hogy ne keveredjen gyanuba akkor azt valasztja! Most en is igy teszek! Namost ugyebar erre ket lehetoseg van! Vagy nem osztasz meg semmit az eg atta egy vilagon, vagy legalis adatot osztasz meg. Honann szedsz legalis adatot? pl az sg.hu-rol leszeded a demokat patcheket! Ez mind szep es jo csak az a gond hogy 20giga az 20giga es ha jol tudom a matrixon ez az elvart megosztas. hiaba 200giga folott vagyok nem tudok megosztani 20 giga legalis anyagot! Ezen kene elgondolkozni meg!!!

Bye: Max7
  • Max7
    Nem tudom mit kell tulkombinálni a dolgot! Lejebb irtam hogy van egy kis létszámu (500)-as hub ahol egy bot vegzi a regisztraciot!
    Be kell lepni hozza privibe es prancsot kell hozza beirni ezt a parancsot meg a help-bol meg lehet tudni!

Hatekonyabb lenne a rendszer ha alapbol ha valaki belep a hubra a bot figyelmezteti hogy regeznie-kell vagy kulonben 10-percen belul a bot automatikusan kidobja ipbannal.

A botba be lehetne alitani hogy 12 ora mulva legyen aktiv a regisztracioja az urgenek es bontsa a kapcsolatot a bot amint lezajlott a regisztracio es majd csak 12 oraval kesobb engedje be az illetot!

A bot felhivhatna az userek figyelmet hogy erre azert van szukseg mert a csalokat akarjatok kiszurni es ez a hub lesz az elso amelyiken ha lesz is de a legkevesebb faker lesz!

En igy csinalnam es biztosan megvalosithato lenne!

Lenne itt emg valami ha ilyen nagy programozo vagy nem tudnal otletet adni hogy hogy keszithetnek egy sajat hublistat? mert az xml-modos dolgot feltortem es mar dolgozok rajta :) de a masikat a config-osat meg nem tudtam feltorni :(

• Admiral
    Jaa, úgy értetted, h a _csaló_ usereknek megy el a kedve a Matrixtól, és továbbra is csalni fognak, csak máshol?
    Igen, ez a Matrix szempontjából nem rossz dolog, a lényeg, hogy kevesebb csaló legyen a hubon.
  • Admiral
    Ez nagyon nincs igy, amelyik user becsületes, annak ebből semmi kellemetlensége sem lesz, hiszen egyszer beregel, és annyi. Ezzel a rendszerrel a csalók dolgát akarjuk megnehezíteni. Márpedig az, h a csalókat visszaszorítsuk, leginkább a userek érdeke.

Jó példa volt a februári reges rendszer, ahol 27 ezer reg összejött, és majdnem ugyanannyi user volt, mint előtte.
  • Ro
    A csalástól nem megy el a kedük, csak a mártixtól. A hubra nézve ugyan az is valami
  • Admiral
    Max7: Ha egy 5-6 ezer fős hubot üzemeltetnél, akkor Te is látnád, hogy nem könnyű dolog. A Matrixon futó BOT, amelyet én fejlesztek (Commander) nagyon sok dolgot figyel, és rengeteg munkát levesz az OP-ok hátáról, de mindent nem lehet BOT-tal megoldani. A fake userek szűrését továbbra is a userek bejelentései alapján végezzük.

Ugyanakkor, ahogy Te is írtad, a dinamikus IP-vel bármit meg lehet csinálni. Ez ellen gyakorlatilag az egyetlen védelem a reges hub lenne, mint amilyen a Matrix volt február környékén. A rendszer nagyon jól müködött, összejött 27 ezer regisztráció (ezt emberi erővel, "kézzel" megcsinálni lehetetlenség lett volna). Viszont ennek a rendszernek is voltak hibái sajnos (pl. a regelő program nem futott Win98 / Linux alatt).

Hamarosan tesztelésre kerül a Matrixon a legújabb hubszoftverem, és ha a program jól teljesít, akkor szeptember-október táján írok hozzá egy regisztrációs rendszert, amelyben email küldésével lehet regisztrálni: egy címről csak egyet, és 24 óra lesz az aktiválási idő. Remélhetőleg ezek majd csökkentik a csaló userek számát, hiszen az opoknak egyetlen mozdulat lesz kitiltani egy csalót, neki viszont új email-cimet kell regelni, aztán a hubra, és várni 24 órát... A lényeg, hogy elmegy majd a kedvük a csalástól.
  • keeper2
    Garfield: persze, azért bizonyos dolgokat nem tud kiszűrni egy bot, vagy akár egy operátor sem, de csak egy példát mondok: épp tegnap este volt, hogy beállítottam a mátrixon, hogy szedje le valakinek a 130 Kilobyte-os fájl listáját. Mivel megszakadgatott, otthagytam, de ma reggel, 10 óra múltán még mindig nem jött le. Pedig, néztem azt, hogy milyen sűrűn próbálkozik újra a rendszer, hát 5 percenként kb 2x próbálta. Ezt számold ki, 10 órára hány próbálkozást jelent. És minden esetben 64 K-nál disconnectált a letöltés. Volt ott 4-5 op., de senki sem reagált, szerencsére nemsokra rá épp belépett egy újabb, szóltam neki, megnézte, és nemsokra rá már repült is az ipse a hubról. Szóval, az ilyenekre lehet botot használni. Mert én pl. már eszméletlenül sok olyan embert láttam, akitől még a filelistát sem lehet letölteni, vagy ha azt igen, fájlt már nem. Régebben láttam egy hubon erre megoldást: amikor felléptél, egy bot letöltötte a fájl listádat, majd egy kicsi fájlt a megosztásodból. Ha meg nem jött le, akkor repültél. Már alapból, ha azt látom, hogy valakinek szabadon van az összes slotja, nem próbálkozom nála, mert megtanultam, hogy általában vagy el sem keződik a letöltés, vagy egy pillalat alatt átvált a berakott anyag a "nem található forrás" nevű kedves jelzésre... Emellett ott vannak még a limitálások. Pl. a legtöbb magyar lan-ostól jó, ha 1 K-val tudsz tölteni, még ha nem, vagy csak 1-2 ember tölt is tőle. Ez is kicsit furcsa. Ezek az agyon-limitált emberek is kiszűrhetők lennének botokkal.
    Egyébként az emule fakecheck rendszere (nálam) úgy működik, hogy van egy külső program, abban beállítom az emule letöltési listám helyét, a program leszedi a legfrissebb netes hash adatbázisát, azt lefuttatom, és ő átvizsgálja, hogy van-e a letöltésre várók közt olyan, ami szerepel a listájában, ehhez ő közli, hogy milyen komment van fűzve. Eddig egy ilyenbe futottam bele, közölte, hogy az általam leszedni kívánt program, bár a neve nem utal rá, orosz nyelvű. Én kiváncsiságból mégis leszedtem, és tényleg gyönyörű orosz nyelvéből egy szót sem értek a proginak. Ugyanezt a módszert meg lehetne itt is valósítani, hiszen még a dc módosítása sem kell hozzá, külső program megoldja az ellenőrzést. És hogy honnét lesznek hozzá a fakecheck bejegyzések? Ha pl. xy letölt egy fájlt, és azt tapasztalja, hogy ez egyáltalán nem az, amire ő számított, akkor szépen megírja az ezzel foglalkozó weblapnak, hogy letöltötte az xxxxx hash értékű fájlt, aminek a neve yyyyy volt, ellentétben a tartalma alapján zzzzz. Így egy idő után kiszűrhető lenne a legtöbb hamis vagy hibás fájl.
    Egyébként én emule-on elsősorban programokat szedek le, azt sajnos a belenézéses módszerrel nem lehet ellenőrizni, hogy az-e ami... Emellett, tudom, ez illegális is, de nem sokaknak okozok vele kárt, mivel erőteljesen retro játékok. Pl. a phantasmagoria a maga 7 cdjével, vagy a gabriel knight 2, a 6 cdjével. Ezeket pl. dc-n meg sem találtam, lévén, a dcn sokkal kevesebb emberrel kerülhetek kapcsolatba keresésileg is. Egyébként az említett játékok is kb 10 évesek, és akkor sem arattak valami nagy sikert, ezért már lényegében a világon szinte sehol nem lehet megvásárolni őket, nemhogy kishazánkban.... így kárt sem igazán okozok ezzel senkinek, hiszen ha nincs aki eladja, akkor hogy venném meg? Ha már egyszer ilyen retroőrült vagyok, hát ez van. Ja meg persze még mindenféle, nem csak magyar punk zenéket is gyűjtök, a rendszerváltás elöttről, amik a szoc. rendszerekben hivatalosan nem is létezhettek, így tehát kiadva sem lettek sosem. Ezzel sem okozok túl nagy kárt senkinek, de azért jó hallgatni régi lengyel punk zenét, stb. Tudom, kissé bizarrul hangzik.

Egyébként még garfield első mondatára visszatérve: Igen, a dc sajna nagyon nem erőforrás hatékony rendszer, ezt már mások is észrevették, és ahogy olvastam, akarnak csinálni egy dc előnyeit felhasználó, de jobb rendszert, csak az a baj, hogy még csak ott tartanak,hogy az ötlet felvetődött, hogy ki kéne dolgozni a rendszer elméletét, így a késztől még nagyon messze van.
  • Max7
    -z +x

Tehát:

• Max7
    Nos ha mar egy 5e feletti hubom van igenis uzemeltetek botot aki ellenorzi a dolgokat! alapjaraton bealitok olyan dolgokat hogy hun elotag kotelezo 10 giga minimum megosztas no korlat a lanosoknak utanna johet a bot a bot figyeli alapjaraton azt hogy megvan e osztva a kovetkezo szavakkal elatot mappa vagy file: preteen, temp, stb stb. ehez nem kel sok esz! e-mellet be lehet vezetni azt amit a matrix probalt a hubregezest es nick alapu bann-t mert a dinamikus ip-vel barmit el lehet erni! most johetek azzal hogy ez alol is ki tudnak bujni hidd el meg lehet oldalni hogy ne legyen sok kedvuk kibujni!

Pl tegyuk fel van egy hub ahova belepsz bot egybol szol hogy bocsi de csak regezett tagok hasznbalhatjak a hubot van 5 perced hogy regisztrald magad kulonben automatikusan kidob a rendszer 5 oras bannal ! a bot meg tudja oldani a regisztraciot! bealitod hogy a regisztracio csak 1-1,5 ora utan legyen aktiv! ezzel ki lehet szurni a sok hulye embert es a sok fakert!

Ezen felul nehogy azt mond mar nekem hogy ep eszu hubtulaj az aki egy 5000 fos hubra 5-10 operatort tesz lasd matrix vagy diablo legalabb 50 operator akik aktivan dolgoznak azert a jogukert hogy nem kell semmit megosztaniuk es akarmennyi hubon lehetnek!

Az opok szurese is megoldhato a bot ugyan ugy tudja figyelni hogy a bizonyos operator a hubon hogy mikor es mennyit tevekenykedett!

Nekem lenne meg par otletem de nem vagyok hubtulajdonos csak egy lekes amator aki mellesleg egy dc-s oldalon dolgozik es ha minden jol megy 14 napon belul sajat serverel es domain nevvel rendelkezem :)

Bye: Maz7
  • Garfield
    Halkan megjegyzem, hogy szerintem amelyik fájlcserélő-rendszer ilyen emberierőforrás-igényt támaszt, mint lejjebb kifejtettétek, azzal valami alapvető gond van már a koncepció szintjén is.
    A fájlcserélőnek teljesen automatikusan kellene működnie: valamilyen formában betolom a letöltendő fájlt (hash link, magnet link, torrent, stb.) a rendszer meg leszedi nekem. Hogy operátorok zargassák a felhasználókat, mert a felhasználók egy része csal? Ne már. Azt pedig különösen nem értem, hogy képzelitek azt, hogy egy X ezres hubon majd az operátorok ellenőriznek.
    Bot? Hogyan küszöböli ki a bot azt, ha én letöltök egy eredeti release MP3-at, majd megváltoztatom az ID3-at? Amikor is maga a szám stimmel, az előadó meg a cím stimmel, csak épp a TTH változott, ergo nem számít alternatív forrásnak. Márpedig a fő probléma ez. Nemrég kerestem magyar hubokon CD-jogtárat. Ugyanazon kiadványt megtaláltam NRG-ben, ISO-ban és BN/CUE-ban. Ez ellen mit lehet tenni? Semmit.
    (Előjött az eMule/eDonkey. Meg lehet nézni, hogy a hash linkek használatából kifolyólag korántsincs annyi szemét, mint mondjuk a DC-n. Persze van, de amikor egy cucc megvan 1020, 32, illetve 28 forrásban, akkor a hülye is meg tudja állapítani, mit érdemes letölteni. Ha pedig az egészet megfejeled egy fakecheck rendszerrel, akkor már bőven a 99%-os hatékonyság közelében járunk /100%-os hatékonyság rendszer nincs /)
  • keeper2
    Én csak azt mondtam, hogy a felhasználók is ugyanúgy hibásak (mármint nem a rendes felhasználókra gondolok), hiszen ők azok akik csalnak. A világban is, elsősorban a bűn elkövetők a hibásak, és csak másodsorban azok, akik nem tesznek a bűnelkövetők ellen, holott az lenne az ő feladatuk. Amúgy, az operátorok cseréjére tényleg oda kellene figyelni, mert már tényleg nem csinálják a dolgukat. Meg emellett azért botokat is kellene futtatni, ellenőrzés céljára. Egyébként azért is jó, ha az opoknak nincs megosztásuk, mivel, ha a jogvédők rászállnak a hubra, akkor az opokra is hajlamosak időnként rámozdulni.
    Egyébként egyértelműen magyarországon és a skandináv térségben messze a legnagyobb a dc népszerűsége. A többi országban inkább más kliensekkel nyomulnak.
  • Max7
    nos egyket helyen eggyezik a velemenyunk de nagyon sok helyen elter! pl nem csak a felhasznalok torekednek arra hogy csak kapjanak hanem a hubtulajok is arra mennek hisz a sok fizetett hirdetesbol tertjak fent a servert! es ha nekem lenne hubom en is igy csinalnam bar lehet hogy en non profit alapon uzemeltetnem tehat csak a serverfenntartasi koltsegeket probalnam osszeszedni!

Az meg egyertelmuen a hubok hibaja hogy teli van fakerrel! A nagy hubok kb tobb mint 1 eve uzemelnek es az operatorok is a regiek! Ez pedig azt eredmenyezi hogy a regi lelkesedes elhalt a regi operatorokban! Eppen ezert en cserelgetnem az operatorokat ujakra a csere nem idohoz kototten lenne hanem figyelnem oket hogy ki hogy dolgozik! ez termeszetes hogy az operatorok is emberek es ok is toltogetnek szivesen es mivel dolgoznak ezert jutalmazzak oket hogy nincs megosztasi kotelezetseguk nincs hubkorlatuk stb stb de nagyon sok op nem vegzi a dolgat! amugy a magyar hubok benne vannak a top10-ben hisz nalunk vannak a legtobben :)

Az egesz rendszerben van a hiba! Es ez oda fog vezetni hogy a sok user atmegy kulfoldi hubokra vagy egyaltalan nem fog dc-zni csak emulet vagy edonkey-t fog hasznbalni es abban nincs penz ha egy servert futatsz mert ott nem igazan tudsz reklamozni szal hajra hubtulajok csak igy tovabb!
  • keeper2
    Ez a mindenki kapni akar nem a dc-re jellemző dolog, hanem a magyar emberre. A magyarok (általánosságban) úgy gondolnak mindenre, hogy mi ebből az ő hasznuk, és a továbbiakban már minden egyéb lényegtelen. Szerintem a magyarok általánosságban akkor sem szeretik azt, ha feltöltenek tőlük, ha az őket semmiben sem hátráltatja, pl. nem lesz lassabb a letöltése tőle, és másra sem használja a feltöltési sávját, csak az elv idegesíti, hogy miért kell másnak adnia valamit azért, hogy kaphasson. Lásd pl. külföldi hubokat: ott sokkal ritkábbak azok, akiktől nem vagy csak oltári lassan lehet tölteni. Mostanság egyre jobban emule-al próbálkozok, és nagyon sok előnye van a dchez képest. Sajnos hátrányai is vannak, igen komolyak, pl. a fájlok keresése-fájllista terén, de legalább az nem a fakerekről szól. Egyébként már olvastam cikkeket, amikben taglalják, hogy a dc már túlhaladott, sokkal több a felhasználója, mint amire tervezték, és tényleg, egy 5000 főt kiszolgáló dc szerveren lehet futtatni egy 500 ezer főt kiszolgáló emule szervert. Igazából azt várom, amikor végre sikerül összehozni egy olyan klienst, amikben a jelenlegiek, köztük a dc előnyei együtt vannak jelen.
    Egyébként van sok kis hub, ahol nem kell sok megosztás, nem tudom, hogy ha valaki kezdő a dc-ben, akkor miért akar rögtön a legnagyobb hubokra menni, és miért kell azon felháborodni, hogy nincs elég megosztása ehhez. Ez nem a hub hibája. Kezdje a kicsiken. A rengeteg faker pedig csak részben a hub hibája. Egyrészt az emberek szemléletmódjának a hibája ez, ami szerint csalni jó dolog. Másrészt a huboké, ahol az ellenőrzés igen gyengén megy, sok nagy hubon az opok még arra sem veszik a fáradságot, hogy ha szólnak nekik, hogy xy faker, akkor ennek utánnanézzenek. Szerintem rengeteg op csak tölteni jár dc-re, és őket sem izgatja a hub sorsa. Tisztelet persze a kivételnek.
  • Gusty
    jah ez az alitolag legjobb magyar oldal hublistaja kb 2-3 napos a foto szal hajra dchelp.org jok vagytok csak igy tovabb!
  • Gusty
    aham de en valami profibra gondoltam ugyanis en mar unom ezt:

ezert akarok egy normalis sajat hublistat kesziteni amit masok is tudnak majd hasznalni

• HiPPoNaX
    Elso korben egy jegyzettomb is megteszi :) peldanak ld. http://guinevere.no-ip.org/hungaryhubs.config
  • Gusty
    #13056 erre valaki valaszt esetleg? :)
  • HiPPoNaX
    Meg lehetne oldani, egyes hubokon mukodik is ehhez hasonlo "chat mod" bar ott akkor keresni sem lehet. Mas kerdes hogy ennek igazabol sok ertelme nincs, max nyalcsorgatasra jo azok szamara akiknek kisebb a vinyojuk pl
  • Gusty
    nem lehet ezt megoldani legalabb is en nem tudom hogy melyik hubkliens lenne re alkalmas amugy nem hiszem hogy sok ertelme lenne!

Bye: Gusty
  • blackgamer
    sokszor én sem töltök, csak gondolok egyet és elindítom a dc-t
    annak örülnék ha kisebb megosztással is be lehetne menni, csak mondjuk tölteni nem engedne a szerver, és keresni
    nemtom megoldható-e szerver oldalról, azt se, érdemes-e foglalkozni a dologgal
  • Gusty
    elvileg az osszes hubon a szabalyzat ugy szol hogy a 4 mega felettiek nem korlatozhatnak! hardtech hogy miért csak kapni akar mindenki? mert mindenki csak magara gondol nem ugy mint egyesek hogy éjfélkor befejeztem a toltest és 1 ember miatt 1 film miatt ment egész ejjel a gepem. szal mindeki csak magara gondol sajnos amugy nem a felhasznalok a hibasok hanem a hubtulajdonosok! sok a fake nagy a kovetelmeny stb stb pl a matrix is 20 gigat ker aszem most oszinten akkor ki gondol azokra akik csak most kezdik az internet vilagat? sot es akik a szamitastechnika vilagat? en is 3 gigas vinyoval kezdtem!

• hardtech
    miért van az, hogy minél jobban emelik a sávszélességet annál lassaban jön minden? miért csak kapni akar mindenki? miért korlátoznak már a lanosok is? ha ez így folytatódik senki sem fog dc-nzni, mert mire lejön már nem is kell...
  • Gusty
    Hali all! Lehet hogy hulyeseget kerdezek es tudom hogy mindenki így kezdi a kerdeset ezert teszem en is igy hogy jol lehuhogjatok a fejem :) szal lehet egy hulye kerdesem? tudom mar megvolt szal akkor megegy: hogy tudok sajat hublistat krealni? :S nem kedvencek kozott akarok keresgelni hanem sajat valogatott hublistat szeretnek! Nem kell lenezni monyatok nyugodtan hozza tudok fogni :) html-t vagom php-t tanulom ;)

Kosz elore is a segitseget!

• genci
    keresgélj vmi hublistában
    ha kicsit visszanézed a fórumot találsz párat
  • Cicero
    Nem tudtok adni valami filmes hub címet?
  • HiPPoNaX
    Nem tok ra jobb megoldast mondani, mint hogy cserelj klienst, ha mostaninak valami nem tetszik es osszeomlik.
  • NZiM
    Hali!

Az miért lehet, hogy mostanában a DCm bekressel? Ilyet ír ki hogy DC++ has crashed... blablabla.
  • blackgamer
    persze, tisztában vagyok vele, de BCDC-ben így néz ki a Upload Queue:

user1
    amit tölteni szeretne1
    user2
    amit tölteni szeretne2

és ezt nekem hosszú oldalakon keresztül írja+villog+fagy a progi,
    van néhány klip amit én vettem fel tv-ből és szeretnék slot-ot adni annak aki ezt töltené, de ezen a listán meg se találom,
    míg rmDC-ben tök logikusan felépítetten lehet látni ki mit szedne (de sok hub-on nem lehet használni)

lehet keresek rá egy scriptet...
  • FleetCommand
    upload queue-ben hol szeretnél színeket változtatni?

Amúgy abból az egyszerű okból más a kinézete, hogy a DC-ben nincs lehetőség upload queue fenntartására, nem tudod, hogy ki mit szeretne tölten tőled. Az egyetlen dolog, amit tudsz, az az, hogy mi az, amit le akartak tölteni, de nem volt slotod hozzá. Ezért az upload queue csak úgy tölti be a funkcióját, ha felhasználónként sorolja fel, hogy ki mit akart tölteni. Egyéb esetben átvágás.
  • blackgamer
    BCDC-ben a Upload Queue résznél is meg lehet változtatni a színeket? mert éléggé átláthatatlan, ráadásul folyton ugrál és sűrűn kifagy tőle a progi
    rmDC-ben teljes átlátható a feltöltési sor (hasonló a kinézete mint a letöltési sornak), BCDC-ben ez mikorra várható? mert így használhatatlan
  • darksun
    Passzív mód úgy ahogy Fleet mondja, végső eset. Akkor ajánlom mikor leszenvedtem 3 órát és még mindig nem megy neki. radminnal pedig nem enged a gépébe nyúlni.

JA! ÉSS (sel nem kezdünk mondatot) annak a kedves usernek aki bz2-es listát minden igyekezetünk ellenére Win Mediaplayerrel LE AKART JÁTSZANI.
  • FleetCommand
    Mill ez nem logikus, amit mondasz, két okból:

1) A passzív módba állás a legleglegleglegleg-utolsó legyen, ami eszébe juthat bárkinek is
    2) A DC++ és BCDC++ kapcsolat-beállítása tökéletesen megegyezik. Ha ez nálad nem így van, akkor a tűzfalad a hibás. Szólj a sámánoknak ;)

Gladiator nézd meg ezt: >http://bcdc.webhop.org<, majd a weboldal baloldali menüjében válaszd ki az "aktív mód beállítása" menüpontot, az alapján állítsd be a dc-det.. minden további kérdésedet nyugodtan írd ide, sajnos a leírás idő hiányában még nem teljes.