14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• keeper2
    Na igen, ez a kép nálam is igencsak ismerős már. Pl, ha kaspersky anti-hacker tűzfalat használtam, akkor 5-6 órán belül ez fogadott szinte mindig. Azóta ezt már nem használom, ellenben, érdekes, hogy egy jópár hét után ezek mindig kezdenek előjönni. Pl. a bcdc-vel elkezdte ezt csinálni, akkor áttérten az eredeti dcre, és minden oké volt, ellenben mostanság olyan heti 1-2 alkalommal már ez is kezdi csinálni. Persze, ha visszarakom ghostból, akkor valamitől újrakezdi, csak tudnám mi az oka??? Trójai, vírus, spyware nem nagyon akadhat a gépen, mert eléggé háklis vagyok erre, és azokat írtom rendesen.
    Egyébként, fut ugyan a dc a háttérben, ha ez elő is jön, viszont, ha jól vettem észre, új kapcsolatot nem kezdeményez, tehát, csak azoktól tölt, akiktől épp töltött a hiba jelentkezésekor, és ha megszakad valamelyik, vagy letöltött egy fájlt tőle, akkor annyival kevesebb futó forrásod lesz... A vicces, hogy a windows kedves szokása szerint a program nem omlik össze a hibától, hanem te nyomhatsz rá az oké gombra, ami előidézi az összeomlást :)
  • norti
    LOL
  • tomo
    nincs routere, a windoz meg nem tom kepes e atiranyitani a forgalamat egy masik gepre. sztem nem.
  • Nethyrrea
    a windows firewall többet árt a gépnek mint használ, én be se kapcsolom.

panda tüzifala eccer megkérdezte az elején amikor a DC-t elindítottam hogy ki akarom-e engedni, megtettem. routeremen meg nem is kellett semmi külön portot beállítani, vagy alapból ki van engedve, vagy nemérdekli. de a tűzfaladat ha van a windowsén kívül még más, azt nézd át mindenképp. szerintem a legtöbb routernek alapból el kell tudnia kezelni ezt a dolgot.
  • Zealot
    Hát igen csak nem nagyon akaródzik állandóan szaladgálni (mert vagy 50 m-re van egymástól a két gép, és jó lenne ha tudnám követni hogy éppen mit csinál)
    Azt a portátirányítást hogy kell? Úgy ahogy írtam a Windows Firewall/Exceptions-nél?

"ha nem tudsz ele ulni, vagy ha nincs eleg vinyo benne, csinalhatsz halozatos megosztast."

Ez már nekem is eszembe jutott, csak nem tom hogy kell megoldani, hogy a második gépről tudjam az elsőt kezelni - nem a Remote Desktop Connectionnal kell vmit kezdeni?
  • tomo
    magan interneted van?
    ha igen a passzivnak kene talalnia, probalj rakeresni nagyon altalanos szora, pl "mp3"
  • tomo
    valamifele portatiranyitast kene csinalni, szal hogy a gep amibe a net megy, egy bizonyos portra erkezo kereseket tovabbitsa a masik gep fele, na erre nem kepes a windoz onmagaban. szal felejtos az aktiv mod a masodik gepen.

hacsak be nem szerzel egy kulon programot , ami kepes ilyesmire.

bar nem igazan ertem, miert problema, hogy csak az egyik aktiv, hisz annak ugyis mennie kell, ahoz, hogy a masikon legyen net, ha meg mar megy, futhat azon a dc.

iranyithatod a dcd a masodik geprol, ha nem tudsz ele ulni, vagy ha nincs eleg vinyo benne, csinalhatsz halozatos megosztast.

szal ertelme nem sok van a masodik gepnen levo dcnek

( elso gep = amibe a net megy, masodik gep = aminek le van osztva az elsobe erkezo net )
  • Vanek
    hi! nekem is a beállításokkal vannak gondjaim. Hiába vagyok pl passzív,a keresőbe nem hoz be semmit,aktívnál sem,nem tudok tölteni sem,semmit...
  • Zealot
    Helló. Az aktív módba állítással van gondom. ISDN-em van, a modem (telefon) a lenti gépre van rákötve, az én gépem pedig hálózatba van kötve azzal a másikkel amelyiken van a modem. (szóval hálózatön jön a net) A lenti gépen már sikerült beállítani és működik aktívban (Strong DC), de az enyémet sehogy sem sikerül. Router meg ilyesmi nincs, csak az XP (sp2) tűzfala. Az én gépem tűzfalán már engedélyezve van a dc, a másikon meg azzal próbálkozam, hogy engedélyeztem egy TCP portot (1054) és egy UDP-t (18739), de így sem akar menni. A neten meg mindenütt csak routeres beállítást találok. Segítsetek plíííz
  • Nethyrrea
    ezt most miért is?
  • tomo
    :) ez aranyos.
  • ChevyG #13155
    melyik dc az amelyik leszimulálja hogy mennyi slotod van igy sokkal több hubon lehecc?
  • tomo
    egy csecsemonek minden vicc uj...
  • Nethyrrea
    láttam egy linket a mátrix-on a strong DC nevű cuccra, leszedtem, belőttem, határozottan tetszik. főleg a több szegmensen szedés. nameg az upload limit :D
  • ChevyG #13152
    a háttérbe fut (zonealarmon lácccik), de nem a dc-vel nem csinálhacc semmit már. addig megy a háttérbe, amig nem nyomsz igent v nemet
  • tomo
    ha nem nyomkodod a gombokat a dc fut tovabb.
    cserelj klienst.
  • ChevyG #13150
    van egy visszatérö hibája (nálam) a dc-nek, spontán jön. az alább belinkelt hibaüzenetet nyomja, és akkor be is zárja

tud vlaki vlamit erröl?
  • keeper2
    Egyrészt, miért maradtál meg a 0.401 mellett? Nincs elég net-kapacitásod letölteni egy újabb kiadást? Amúgy, ez eléggé jellemző, szerintem a feltöltőnél kell keresni a hiba forrását, vagy sz*r a hálózat, vagy esetleg a feltöltési sebességet a béka segge alá nyomta le, cserébe pedig a feltöltési slotok számát az égbe emelte, jó magyar szokás szerint. Én legalábbis úgy vélem, hogy a limitált feltöltő klienseknél szokott ez a fűrészfogazás eléggé jellemző lenni.
  • Nethyrrea
    előrebocsájtom hoyg nemtudom volt-e már erről a problémáról szó, így ha nagyon noob kérdést teszek fel akkor még most lőjetek le.

DC++ 0.401-esem van (ha esetleg számít), és amikor valakitől töltök, főleg adsl-esektől, akkor a letöltésem már eleve a béka sejhaja alatt van, ámde azt csinálja rendszeresen, hogy indul x KB/sectől, és szápen lecsökken 1-200 bájtig, majd ismét fel, és mint a fűrészfog. tőlem meg mindenki fura mód 8-10 k-val tud szedni. akkor én miért nem tudok a többi adsl-estől is stabil 7-8-k-val húzni? nekem miért csak a 3KB-100 byte jut?
  • HiPPoNaX
    dcinforol letolthetsz egy klienst, majd ugyanott olvasgatsd a DC FAQt, le van benne irva hogyan tudod magyaritani a DCdet
  • Djtiesto16
    Hello!

Nos abban szeretném segítségeteket kérni, hogy a Dc-t honnan tudnám letölteni magyarul, és hogyan tudnám beállítani...nagy megköszönném...

Byz
  • Sonajk @:o)
    Akkor kedves egészségére :) hukk
  • genci
    Hipponak mindig az van... igaza meg vodkája :)
  • Sonajk @:o)
    Ő még nem, de látom, Te már nagyon. Szerintem neked van igazad.
  • HiPPoNaX
    Nem unod meg baromira?
  • BitSpider
    milleniumhub.sytes.net:4444
  • BitSpider
    HALI KÉRDÉSED VAN DC++ AL KAPCSOLTABAN milleniumhub.sytes.net:4444 <----ITT MINDEN AMI DC++ ARRA VÁLASZT KAPSZ !!!
  • keeper2
    Szerintem elösször is bizonyosodj meg róla, hogy tényleg van-e hely a vinyódon. Mivel én már futottam abba a hibába régebben, hogy egy hibás leállítás után a partíciónak az a rekordja hülyült meg, amelyikben a szabad helyet tartja nyílván (ez win98 alatt volt egy elég jellemző hibajelenség) és onnéttól mindig az utolsó értéket mutatta, tehát mindegy, hogy másoltam rá/töröltem róla, nem változott a mérete. A legegyszerűbb simán rámásolni egy fájlt. Ha oké, akkor rámegy, ha nem, akkor egy scandisk kell a meghajtóra.
    Dc-ben nálam is volt már olyan, hogy egy pont után előlről kezdte a letöltést, és ezt ismételgette a végtelenségig. Ami általában segített nálam ezen esetekben: a letöltési sorból törölni az adott fájlt, majd újra berakni a letöltések közé (pl. ugyanattól, akitől korábban is töltötted. Ez általában helyrerakta. Néha előfordult olyan is, hogy kijelezte, hogy hibát észlelt az átvitelkor, és ezért újrakezdte a fájl átvitelt. Ez nálam még csak hangfájlok töltésekor fordult elő. A megoldás: a beállítások/haladó fülön a biztonságos és tömörített átvitel engedélyezésének kikapcsolása. Nálam nem jelentkezett semmi probléma a lejátszásban, de ha így töltöd le, azért utána ellenőrizd, mert a hang és film fájloknál nem szokott az esetek zömében problémát okozni pár hibás bájt (az emberi szem/fül észre sem veszi), de egy programnál már akár a működésképtelenséget is eredményezheti.
  • Desiderata #13138
    Sziasztok!

El vagyok keseredve, BCDC++ 0.674bx klienst használok router mögül aktívan
    van egy felhasználó akitől töltök egész éjjel jön a letöltés de mindig valami miatt újraindul és reggelre csak 1-3 % jön le, viszont winchesteren semmi nyoma sincs a fájloknak
    akkor van ilyen, amikor tele a harddisk, de egy csomó hely van rajta
    mi lehet a probléma?
  • keeper2
    Alapból a fájl listádat óránként frissíti a rendszer, ellenben a megosztásodban rögtön megjelenik egy fájl, amint végzett a hash-eléssel a rendszer. Ily módon, ha már a hash befejeződött pár fájlra, de a fájl lista frissítés még nem történt meg, akkor eltérés lesz a kettő között. És az opok honnét tudják, hogy ez csalás miatt van, vagy pont kifogták azt az időpontot, amikor új cuccokat adsz hozzá???
  • tomo
    ja, ez igy mukodik, amig nem fejezi be a hashelest a kliens nem ajanlatos a hubon tartozkodni.
  • CSOCSO
    Idõpont:
    2005.08.25 - 02:42:39

Kirúgás oka:

A felhasználói listában megjelenõ megosztásod 63.42 GB, a filelistád szerint pedig 52.63 GB-t osztasz meg. Ezt nevezzük FAKE megosztásnak.

Kurvara nem volt semmi FAKE..eppen hozzaadtam a megosztashomhoz 10 giganyi filmet... primitiv progi hibaja miatt meg en lettem kibannolva.. GRATZ
  • FleetCommand
    A megoldás: http://dcplusplus.sf.net
  • FleetCommand
    Szia,

Ha eddig működött és nem csináltál semmit, akkor ellenőrizd, hogy helyes IP-cím van-e kitöltve. Egyéb esetben nézd meg http://bcdc.dccafe.org oldalon az "Aktív mód beállítása" című linket. Ha konkrét helyen elakadsz, kérdezz nyugodtan.
  • keeper2
    Lehet, hogy nekem működik a felfogásom lassan, de úgy vettem ki a leírásodból, hogy aktívban semennyire nem működik a keresés, passzívban pedig az aktív találatainak a felét kapod csak.
    Mindenesetre, ha aktívban nem talál semmit, az azért szokott lenni, mert nem lehet aktívban valami miatt (pl. rooter nincs megfelelően beállítva, stb). Passzív pedig passzívtól nem tölthet, így a letölthető mennyiség az sokkal kisebb lesz, mint az aktívoknál, de tudtommal a keresést ez nem befolyásolja.
  • BitSpider
    sziasztok 2 Dolgot szeretnék!
    1: Bocsika a Forum moderátoraitol a reklám miatt!
    De legalább én be tartom a zsabályokat nem dc++-on reklámozok hanem forumokon és web lapokon! Moderátorok ha gond a reki szoljatok és nem irom többet!

..::GYERE ÉS NÉÉZ BE A HUB OMRA::..
    Segítek be állítani a dc++-od!!
    Adok müködök képes hub magyar hub listát!
    1 szóval amiben cask tudok segítek ha gondolod nézz be!
    cím: milleniumhub.sytes.net:4444

Köszönettel: [OP]BitSpider
  • billblues
    Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy mitől van az,hogy ha aktív vagyok akkor semmit nem tok megkeresni,ha passzív vagyok akkor meg kb. fele annyi adatot találok,mint amikor tudtam aktív módban keresgélni......??????ÉN ai IP-re gondolok de nem vok benne tutira biztos..........
  • fm
    txt-re tuti, nem is rossz ötlet. de rövid netezgetés után úgy éreztem, hogy egy 10k-s letöltést tudna produkálni a dc, azmeg az illetőnek elég lenne. nos?
  • keeper2
    A megfagyást véletlenül nem úgy érted, hogy feldob egy ablakot, hogy hibát okozott, és akarod-e ezt a hibát közvetíteni a fejlesztőknek, vagy durvább esetben egy másik hibaüzenet, miszerint végzetes hibát okozott, és leáll. Persze, a windows módihoz hasonlóan akkor záródik be, amikor rányomsz az ok gombra. Így végülis leginkább magadnak lehet szemrehányást tenni a hibáért, hiszen a te leokézásod miatt záródott be :)
  • norti
    Mármint mire lenne elég? txt-ket tölteni? :DDDDD